דרך הגנים באוקטובר
-
שלום רב,
חבר שלי ואני מתכננים לנסוע לדרום אפריקה מאמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר.
קראתי שאחת האטרקציות המומלצות בדרא״פ היא דרך הגנים. האם מומלץ לעבור שם בחודשים הללו? כמה זמן מומלץ?
בכללי, דרום אפריקה עשירה באתרים נפלאים, וכמובן שלא ניתן להספיק את הכל. האם יש אתרים שמומלצים יותר מאחרים בתקופה זו? האם כדאי לשלב את סוואזילנד? כדאי להגיע לאוקאלאמבה-דראקנסברג? לפארק הביצות בגרייטר סיינט לוסיה?
אני יודעת שאני מציפה בשאלות, אך כל פיסת מידע תסייע. ודבר אחרון- אשמח להמלצות לטרקים בדרום אפריקה.
המון תודה לעונים!
-
דרך הגנים באוקטוברכמה זמן אתם מתכוונים לטייל?
-
דרך הגנים באוקטובראם יש לכם חודש (כתבת אמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר) הייתי לוקחת טיסה ליוהנסבורג, משם לשכור רכב ולנסוע לקרוגר, לרדת דרך סוואזילנד, סנט לושיה ועד דרבן. מדרבן ניתןו להמשיך עם הרכב לאורך החוף או לקחת טיסה לקצר טווחים לפורט אליזבת ומשם להמשיך עד לקייפטאון לאורך נתיב הגנים. מבחינת מזג אוויר עדיף להתחייל באיזור הקרוגר ולסיים בנתיב הגנים וקייפטאון. טיסה חזרה מקייפטאון לארץ.
-
דרך הגנים באוקטובר27 ימים
-
דרך הגנים באוקטוברהזברה- תודה רבה!!
האם יש אזהרות בטיחות מסיימות בנוגע לסוואזילנד?
-
דרך הגנים באוקטוברלתשומת לב!
באזור קרוגר וסוואזילנד, קיים סיכון מלריה.
-
דרך הגנים באוקטובר27 ימים= כמעט חודש
תוכלו לבקר בשלוש פרובינציות (אתם צריכים לבחור באילו)
זמן הביקור שלכם הוא האביב, שזהו זמן טוב לבקר בכל אחת מהפרובינציות.
טרק מוכר ומוצלח (נמצא על דרך הגנים) הוא 'טרק הדולפין'.
טרקים רבים אחרים יש בהרי הדרקנסברג.
-
דרך הגנים באוקטוברתודה לכל העונים!
-
דרך הגנים באוקטוברקראתי מספר נכבד של בלוגים, כתבות ותגובות על דרך הגנים, אך לא הצלחתי להבין כמה זמן מומלץ להקדיש לדרך.
האם יש אתרי חובה? מה הזמן המומלץ?
-
דרך הגנים באוקטוברהכל בעני המתבונן.
חלק יגידו 'חודש' וגם לא ישבעו. אחרים יגידו: 'נרפרף, 3 לילות מספיק'
וגם: אין דבר כזה כמו 'אתרי-חובה'. רבים מתלהבים, אחדים לא.
-
דרך הגנים באוקטוברקודם כל המון תודה על העזרה.
האם יש אתרים, אפילו מלונות באזורים מסוימים, שצריך להזמין מראש?
בגדול יש תכנון, השאלה כמה ניתן לזרום ולשנות תוך כדי?
-
דרך הגנים באוקטוברבדרך כלל אין בעייה במועדים שרצית
תמיד יימצא משהו ולא תשארו ללון ברחוב
חפשי באתר זה:
where2stay-southafrica.com - Where2Stay
Adwww.where2stay-southafrica.com -
דרך הגנים באוקטוברדרך הגנים ממש, זה סה"כ כ- 200 ק"מ שעיקרם בין ציציקאמה לג'ורג'. אבל אם נעים במסלול כללי מפורט אליזבת לקייפטאון או הפוך, אז יש יעדים בדרך שכדאי לבקר בהם.
לענייננו, לדרך הגנים מספיק כ-3-4 ימים, אך למסלול כולו לפחות 5 ימים וקייפטאון והסביבה עוד כ-4 ימים.
-
דרך הגנים באוקטובראם מתכננים נכון ומזג האוויר אינו בעייתי במועד הטיול, עדיף להזמין מראש, הבחירה מהבית תמיד תהיה מוצלחת ושקולה יותר ותחסוך בזבוז זמן וטרחה במהלך הטיול
-
דרך הגנים באוקטוברתודה, אקשיב לעצתך

-
דרך הגנים באוקטוברהיי, אשמח לשמוע על gates מומלצים לפארק קרוגר. הבנתי שיש כמה דרכים שלא ידידותיות ושלא מומלץ להיכנס דרכן.
תודה לעונים!
-
דרך הגנים באוקטוברמדוע 'דרכים לא ידידותיות'? מי אמר ולמה? היכן נאמר? למה התכוון המשורר?
אם את יודעת לאן פניך, השער שבו תבחרי והדרך המובילה אליו, תהיה מאוד 'ידידותית'.
-
דרך הגנים באוקטובראז למעשה לא משנה מאיפה אנחנו נכנסים לפארק?
יש אזורים אולי שלרוב נמצאים יותר חיות בפארק? הדרך בטוחה יותר? פחות צריך לחכות לכניסה?
אני מנסה להבין איך העניינים עובדים בקרוגר.. הבנתי שאם אני לא ישנה בפנים עלי לשם כניסה יומית. אך אם אני לנה בקרוגר, זה כולל "דמי שהייה"?
אני שמחה ללמוד מניסיונם של אחרים ולדעת אם עדיף לישון בפנים/ בחוץ, ואם בפנים, האם ניתן להזמין סיורים גם אם אני לא ישנה בלודג' פרטי?
וכמובן, תודה על תשובתך המהירה
-
דרך הגנים באוקטובר