כביש 1 קליפורניה
-
אהלן
לפי גוגל מפס הבנתי שכביש 1 מתחיל מדנה פוינט וממשיך עד OXNARD ובלאס קרקס מתחברים שוב ל1 אכן כך?
בין OXNARD לקרקס אני אמור לעלות על 101 ומשם להתמזג חזרה ל1 כן?
-
כביש 1 קליפורניהזה הקטע המתויר ביותר בכביש 1 בקליפורניה
אתה יכול לקרוא על הכביש בשרשור זה
-
כביש 1 קליפורניהסליחה על האיחור בתגובה
ממש ,אבל ממש אתה לא מתחבר בלאס קרקס לכביש 1 ,אלא רק בסן לואיז אוביספו.
נסענו את הקטע שאתה חושב לעלות ממנו והקטע הזה הוא קטע מכוער בלשון המעטה!
מוני
-
כביש 1 קליפורניהאו ווה. טוב לדעת
גם רציתי לשאול אם יש טעם להאריך את הנסיעה (על כביש 1 במקום 101כמדומני )מל.א לסן פרנסיסקו כמעט פי 2 אבל אחרי מה שאמרת זה בקושי עוד שעתיים נסיעה אז לא נורא כך או כך
-
שעתיים נסיעה אבל................יש הרבה מה לראות, אפשר לבלות כמה ימים בקטע של השעתיים.
-
אתרים לאורך כביש 1אם תרצה, עשיתי רשימה של האתרים (שאני מכיר) לאורך כביש 1. בפירוט של מסלול W1: המסלולים של אמריקה
-
אתרים לאורך כביש 1תודה עמיחי
אפשר טיפה פירוט על העיירות כביש 66? זה בין ל.א לווגאס במקרה?
-
אתרים לאורך כביש 1בעקבות השאלה שלך שיפצתי עוד את התאור של מסלול W3 בבלוג והוספתי קישורים. מוזמן לקרוא (שוב).
לגבי נתיב 66 - זה סיפור נוסטלגי:
נתיב 66 (route 66) היה הנתיב העיקרי בין העיר שיקאגו לעיר ניו יורק. המוני אמריקאים עברו בנתיב הזה אל עבר המערב. לאורך הנתיב קמו עיירות שתפקידן היה להיות תחנות מנוחה והצטיידות לנוסעים. בהמשך כמובן הנתיב הפך לכביש 66. הכל השתנה כאשר סללו את הכביר המהיר הבין מדינתי I40 ואז מכוניות הפסיקו לעבור דרך העיירות המדוברות והן שקעו לאיטן.
בשלב מסויים החלה פריחה מחודשת והתעניינות בעיירות האלה, בעיקר לצרכי תיירות. אולי בעקבות הסרט הנהדר "מכוניות" של פיקסר.
למי שמגיע היום לעיירות - אלו אתרים תיירותיים שיש בהם מסעדות, חנויות מזכרות, חנויות של עתיקות, מכוניות עתיקות משופצות, בארים עם מוזיקה חיה בסגנון קאנטרי וכו.
-
אתרים לאורך כביש 1הנה ההסבר על העיירות של כביש 66 בגרסא של הסרט מכוניות:
-
אתרים לאורך כביש 1HaHa גדול עמיחי ,תודה חבר
בגדול אני מכיר את הסיפור מאחורי כביש 66 לא התכוונתי לזה ,התכוונתי לאיך בדיוק זה מתחבר עם לאס ווגאס מל.א ואני בדיוק על זה בגוגל מפות ,לא כ''כ מוצא את זה הדבר היחידי שמצאתי זה כביש שרחוק 800מייל מלאס ווגאס איך בדיוק זה מתחבר מל.א לווגאס ,יש לזה אולי עוד שם?
תודה רבה !
-
אתרים לאורך כביש 1אוקיי,קראתי שוב את השרשור הערוך שלך עכשיו יותר ברור
אז זה כמו שחשבתי לעשות סוג של עיקוף צדדי במקום דוך לווגאס .
מקסימום אשים בוויז נקודה א ומ-א ל ב ומ-ב ל-ג ומ-ג לווגאס במקום לתכנן כביש כביש .
נגיד א-וויליאמס ב-סליגמן ג-קינגמן ואז ולווגאס לא?
נ.ב אם אני כבר באזור אריזונה יש טעם להיכנס ?(אורך הטיול כחודש תכנון עיקרי:סן דייגו ל.א סן פרנסיסקו ולאס ווגאס והעיירות וחופים שביניהם)
-
אתרים לאורך כביש 1אין צורך לעבור בכל העיירות של כביש 66 אלא אם כן אתה ממש בעניין ההיסטורי של הכביש.
לא הבנתי את השאלה לגבי אריזונה - להיכנס לאיפה? לעיירות? כאמור, תבחר לך עיירה אחת או שתיים במסלול כדי לספוג קצת את האווירה.
ועוד הערה - לא לפספס את אזור סדונה, להקדיש לשם לפחות יום טיול שלם.
-
אתרים לאורך כביש 1העיירות שאתה רוצה לראות בכביש 66 ההיסטורי הן Oatman ו-Seligman בדרך אתה מרוויח פאס ממש נחמד. סיכום נקודות העניין בקטע כביש 66 ההיסטורי שהוא All American Road.
יש לך שם גם קישור לסיכום הביקור שלנו בקטע הזה. נהננו מאד.
לגבי כביש 1 -
סיכום נקודות עניין בכביש 1 שים לב שיש שם שני קישורים נפרדים לקטע של הכביש במונטריי ולקטע בביג סר.
-
אתרים לאורך כביש 1תודה לכם.
עמיחי איפה זה סדונה?
-בקרוב אעלה תוכנית כמעט גמורה לקראת פינישים אחרונים לפני הטיול
עריכה :
מצאתי זה באזור של וויליאמס אז אוכל לעבור שם ואפילו זה בדרך חזרה (מבחינתי לפחות לאזור L.a)
-
אתרים לאורך כביש 1חפש בגוגל מפות - Sedona, AZ. זה יוצא דרומית לפלאגסטף. בהחלט שווה הגעה, ולו בשביל הכבישים הנופיים מסביב.