דלהי-מנאלי ועוד
-
היי,
אני מתכננת נסיעה להודו בתחילת ספטמבר למשך כחודשיים..
אשמח לעזרתכם - האם ישנה דרך להגיע מדלהי למנאלי בטיסה ולא באוטובוס? אני מתכננת להיות רק באזור הצפון ונושא התחבורה מאוד מטריד אותי.. אולי הכי מטריד.. כמה באמת עליי לחשוש מהנושא? כמה תאונות מתרחשות בממוצע באזור..? איך אפשר למזער את הסיכונים האלו..?
תודה,
fellow
-
דלהי-מנאלי ועודאפשר לטוס לשדה בבהונטאר .
תאונות - את נוסעת לאיזור ומדינה שמאמינים בה בקארמה!
אין כאן סטאטיסטיקה .
When your time is up, it s up! And when it isn't t it isn't

-
דלהי-מנאלי ועודהיי
תודה על התשובה הרוחנית..
אבל בכל זאת.. אם מישהו יכול לעזור ברמה הפרקטית - איך מגיעים מבהונטאר למנאלי, ובאופן כללי איך ניתן להתנייד באזור מנאלי-ספיטי-דראמסאלה-רישיקש שלא באמצעות אוטובוסים.. ? האם יש חלופה של ג'יפ נניח? האם יש טרק לספיטי?
אשמח לכל סיוע/ טיפ בעניין..
תודה רבה
-
דלהי-מנאלי ועודאני אחזור ואומר, כפי שאמרתי לך בתשובה קודמת - בהימלאיה מתניידים בעיקר באוטובוסים!
בהונטאר למנאלי אפשר כמובן לקחת מונית אבל זה לא זול. אם תמצאי בטיסה שותפים שממשיכים למנאלי אזז תוכלו להתחלק במחיר הנסיעה.ולגבי נסיעות אחרות: ממנאלי לספיטי אפשר לנסוע באוטובוס או (ועדיף) בג'יפ. אבל ג'יפ פרטי הוא עסק יקר ונסיעה בג'יפ עמוס לא שונה בהרבה מניעה באוטובוס! אפשר גם לארגן טיול של שבוע ממנאלי לספיטי עם ג'יפ - יש הרבה סוכנויות במנאלי שמארגנות טיולים שכאלה עבור מטיילים וסביר להניח שתמצאי במנאלי עוד מטיילים שיחפשו שותפים לטיול שכזה. ממנאלי לדרמסלה אפשר לנסוע באוטובוס, בג'יפ פרטי (יקר מאד!) או בג'יפ עם שותפים אם תמצאי שותפים.נסיעה ממנאלי לרישיקש היא ארוכה מאד ועדיף לשבור אותה בדרך (שימלה היא מקום טוב לשבור את הנסיעה) מדרמסלה לרישיקש עדיף לנסוע לפת'אנקוט ומשם להמשיך ברכבת.
בקיצור - אין מה לעשות - צריך גם לנסוע באוטובוס
ולגבי החששות - תצטרכי להתגבר עליהן, או לא לטייל בהימלאיה! לא לכל מקום אפשר להגיע בטיסה וגם נסיעה ברכב פרטי/ג'יפ היא לא תמיד יותר בטוחה. אין דרך למזער את הסיכונים חוץ מלהמנע מנסיעה במקומות ממש מסוכנים, אבל בתור עובדה יש מעט מאד תאונות בהודו שמעורבים בהם מטיילים
-
דלהי-מנאלי ועודלפי השאלות שלך נראה לי שבחרת מקום שאינו מתאים עבורך
אין טעם לנסוע למקום שמגיעים אליו באוטובוס אם את לא רוצה לנסוע באוטובוס, כדאי לך לעשות חישוב מסלול מחדש
את תמיד יכולה לעשות בוקינג לרכב עם נהג דרך סוכנות נסיעות אבל זה לא מבטיח לך כלום מבחינת תאונות, גם כלי רכב פרטיים עושים תאונות.
-
דלהי-מנאלי ועודרן תודה רבה (!) על התשובה המפורטת.. אם אפשר להציק לך עוד קצת וזהו - מהן לדעתך דרכים מאוד מסוכנות? זה יעזור לי לתכנן את הטיול כך שאמנע מהן, אפילו במחיר של לוותר על מקומות מסוימים. בעיקר מפחידות אותי דרכים שמצידן האחד (או שני הצדדים) ואדיות עמוקות.. בהתחשב בשאלות שלי - האם אתה באמת חושב שאולי כדאי לי להימנע מטיול בהימלאיה?
אגב, כבר טיילתי בנפאל שאולי דומה בעניין הזה, ולצורך דוגמא הדרך מקטמנדו לפוקרה לא הייתה נוראית יחסית למה שדמיינתי.. אם כי היו גם אוטובוסים ברמה גבוהה. מצד שני היה קטע נסיעה בסוף האנאפורנה שירדתי מהאוטובוס..
-
דלהי-מנאלי ועודאם הכוונה למעברים כמו בתמונות - אז יש דרכים רבות כאלה כולל בכביש המסודר ממנאלי לדלהי. מסתדרים.
קשה להתחיל למנות את מאות המעברים הצרים
-
דלהי-מנאלי ועודועוד שאלה קטנה - על רקע ההתכתבויות הקודמות.. מהי הדרך המומלצת להגיע משימלה לדרהמסלה?
תודה תודה תודה
fellow
-
דלהי-מנאלי ועודמהן דרכים מסוכנות? בדרך מלה למנאלי יש קטעים מפחידים (כולל למשל העליה ממנאלי לרוטאנג פאס), אז היא יכולה להחשב כדרך "מסוכנת". הדרכים בספיטי וקינור לא קלות - תהומות ומעברי הרים גבוהים. כל הקטעים הללו הם בהימלאיה הגבוהה - כלומר ממנאלי וצפונה. מצד שני גם באזור דרמסלה יש דרכים מאד תלולות (למשל העליה מדרמסלה למקלאוד) וגם באזור שימלה - אבל זה בקטנה
. משימלה לדרמסלה הי פשוט לנסוע באוטובוס (8-9 שעות) - נסיעה סבירה ולא קשה במיוחד (אם כי מעט מעייפת - במיוחד אם האוטובוס עובר דרך חלק מהכפרים). בקיצור: רוב הנסיעות בהימלאיה המרכזית (שימלה-מנאלי ועמק קולו ודרמסלה) הם ברמה סבירה, בדומה לכביש מפוקרה לקטמנדו. הקטעים הקשים יותר הם בהמשך - ממנאלי לספיטי וקינור וללדאק -
דלהי-מנאלי ועודאני רק אשים את זה פה ספיטי הדרכים לא קלות, כלומר, בדיוק מה שתיארת שממנו את מפחדת. אבל הנוף.הוא סוג של תרפיה בעיניי, מסתכלים עליו! לדעתי גם אם בחרת לטוס להימאליה סימן שמשהו מדליק אותך באזור ואל תוותרי עליו...מתגברים על הפחד מהנסיעות...זה לא סיבה לפספס מקומות כאלה.
-
דלהי-מנאלי ועודעל לה כבר ויתרתי מזמן..
מה שמשאיר בעצם בעיקר את השאלה האם לוותר גם על ספיטי.. דן, זה נראה נורא
רן, זה בדיוק מה שרציתי לדעת, תודה! עזרת מאוד.
ירדן, את צודקת לגמרי, ההימלאיה לגמרי עושים לי את זה, אבל אולי אני אצטרך הפעם להתפשר כדי לשמור על השפיות שלי... נראה.. אחשוב על זה קצת..
המון המון תודה לכולם על הסבלנות והאינפורמציה המאוד מועילה.
fellow