רשימת ציוד לטיול
-
כתבתי פוסט בבלוג שלי לגבי רשימת ציוד לטיול. אולי יוכל לעזור לחלק מהגולשים כאן:
-
רשימת ציוד לטיולתודה, תכנים מועילים כמו תמיד
-
רשימת ציוד לטיולעמיחי תודה רבה !! זה נהדר !!
-
רשימת ציוד לטיולרשימה נאה (גם אם, כפי שכתבת, הייתי מוריד ממנה לא מעט דברים, אבל ברור לי שזה אינדיבידואלי ולא כ"א מוכן לוותר עליהם).
בסעיף המסמכים/דרכונים - אני סורק/מוריד את כל המסמכים הנחוצים לקבצי PDF ומאכסן אותם בשירות ענן ו/או שולח לחשבון הג'ימייל. גם אם ישאירו אותי בתחתונים בלבד (בתחתונים אני מאחסן את שם המשתמש והסיסמה
) עדיין אפשר יהיה לשחזר את העותקים של כל המסמכים - תופס אפילו במקרה (לא עלינו) של שוד, שטפונות, נפילה ממטוס באמצע הלילה או הפיכה צבאית כושלת. -
רשימת ציוד לטיולרשימה מעולה
הייתי מוסיף לאלקטרוניקה וחשמל - מפצל
זה כל כך עזר לנו בטיולים האחרונים בטח ובטח בארה"ב. ככה צריך רק מתאם שקע חשמלי אחד ואליו מחברים את המפצל.
-
רשימת ציוד לטיוליערי, פוריה - תודה על הברכות
-
רשימת ציוד לטיולשמר, איתי - תודה על ההצעות. הבלוג כבר עודכן עם ההצעות הנהדרות האלה.
אני אכן דואג לשמור בחשבון ענן סריקה של כל התעודות החשובות, אבל עכשיו גם הוספתי לרשימה.
לגבי מפצל לחשמל - הוספתי לרשימה כי אני מאמין שזה יעזור למטיילים רבים. אבל באופן אישי אני מעדיף להשתמש במטען USB עם 4 שקעי USB, כאשר הראש של המטען מתחלף ויש לי ראשים מתאימים לכל המדינות (EU, US, GB, AUS).
-
רשימת ציוד לטיולעמיחי מה שאתה אומר הוא מצויין אבל להבנתי מתאים להטענת מכשירים סלולרים דרך מפצל USB וגם אני משתמש בזה.
אני מתכוון שאפשר להשתמש במפצל עבור הטענת שאר הדברים - מחשב נייד, מכונת גילוח, מטען בטריות למצלמה והכי חשוב להפעיל את הפן של אשתי

-
לגבי ניתוק הברז הראשי בביתמומלץ (כך הסביר לי שרברב ותיק) שאחרי סגירת השיבר הראשי יש להשאיר לפחות ברז אחד פתוח של מים חמים במקלחת, או בכיור או כד', זה במקרה ויש דוד שמש כי המים שנשארו בתוכו רותחים ולעיתים צריכים איזה מקור יציאה (נכון שיש ברז ביטחון, אבל לא תמיד פועל).
-
תוספותהי עמיחי כמה תוספות אם זה בסדר מבחינתך:
ספר קריאה לטיסות
בתרופות:
משחה להרגעת עקיצות
כדורים נגד קלקול קיבה
במידת הצורך כדורי מלריה וכד'
תרסיס פלסטר
למטבח:
במקום שמן לקחת תרסיס שמן
מסמכים:
לצלם במצלמת הטלפון ולשלוח בוואטסאפ למישהו שנשאר בבית ואפשר גם במצלמה.
אלקטרוניקה:
ציוד נלווה למצלמה (חצובה, פלאש,עדשות,פילטרים...)
במידה ואין בחדר המלון, קומקום קטן וכוסות חד פעמיים
לפני יציאה מהבית:
לצלם את המזוודות הנוסעות בבטן המטוס, כך במקרה של אובדן יותר קל לתאר אותן.
-
רשימת ציוד לטיולעמיחי יופי של רשימה.
אפשר להוסיף משקל למזוודות בעיקר לאחרי השופינג.
מטען לכמה סלולרים ברכב בעיקר כשיש ילדים.
מטען נייד לסלולארי כשמסתובבים רגלית.
מגן נגד מים לסלולארי כשמטיילים באזורים עם מים או גשם.
צילום טופס ESTA למי שרלוונטי.
עופר
-
רשימת ציוד לטיוללאזורים רלוונטיים גם פנקס חיסונים בינלאומי
-
אחלה רשימה ואחלה תוספותחבל שראיתי אותה אחרי שגמרתי לארוז הכל לנסיעה לקפריסין.....
תודה!
יעל
-
אחלה רשימה ואחלה תוספותתודה רבה לכולם על ההצעות. הרשימה עודכנה בהתאם. אני ממש רואה איך חוכמת ההמונים עובדת ועוזרת. התחלתי עם שיתוף הרשימה הפרטית שלי ולמדתי גם מניסיונם של האחרים כאן.
איתי - תודה, הוספתי מפצל חשמל לרשימה. באופן אישי למחשב נייד ומכונת גילוח יש לי כבל חשמל על תקע אמריקאי מקורי, יותר בטוח (השנאי ממילא מתאים ל110). לגבי פן - יש בכל מלון או מוטל.
ראובן - הוספתי הערה לגבי ברז המים
יפה, עופר - תודה על ההצעות, עודכן
יעל - נסיעה טובה ומהנה!
-
יופי של רשימה!רשימה מצוינת. כיף לקרוא ולקבל רעיונות.

והנה כמה תוספות שלי:
נגן מוסיקה. חשוב מאוד במקרים של נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית, ובכלל.
כיסוי לתיק היום, שיגן עליו מפני גשם. אני לא יוצא מהארץ בלי אחד כזה. ולמי שמעדיף תרמיל על פני מזוודה אפשר גם כיסוי לתרמיל, אם כי זה בדרך כלל פחות קריטי כשלא מדובר בטיולי שטח.
בסקציית הרפואה וההיגיינה הייתי מוסיף זובירקס ודומיו, וגם משהו נגד אפטות, כי פצעים באיזור הפה בזמן טיול/עבודה בחו"ל מצטיינים בלהרוס את הכיף. ואם כבר איזור הפה אז חוט דנטלי בתיק הקטן הוא חובה מבחינתי. וגם מחטא ידיים אלכוהולי, כי לא תמיד אפשר לשטוף ידיים כמו שצריך לפני האוכל [למשל כשקונים מדוכנים ברחוב], על אחת כמה וכמה כשנוסעים עם ילדים. ולזוגות או יחידים שמעוניינים בפעילות מינית בזמן השהות בחו"ל אבל לא מתכננים להביא ילדים לעולם, חשוב מאוד לא לשכוח אמצעי מניעה.
וגם לאלה שדווקא כן תיכננו ואפילו הביאו תינוקות לעולם [או שכחו את אמצעי המניעה בנסיעה הקודמת] מגיע יחס ברשימה - חיתולים, מוצצים, נשכנים, בקבוקים, תמ"ל [מטרנה, סימילאק וכו'], משחת החתלה, משטח החתלה למי שמשתמש/ת, ומשאבת חלב ושקיות חלב למי ששואבת.
ובתיק הקטן גיליתי שכדאי מאוד לקחת עט ומחברת/דפים. תמיד נמצא לזה שימוש בשלב זה או אחר.
-
יופי של רשימה!תודה חתול! הצעות מצויינות. עדכנתי את הפוסט בהתאם (כדאי לזכור שהרשימה היא כבר ממזמן לא אישית שלי אלא ידע קבוצתי. הרשימה באגף הרפואה יכולה להעיד על היפוכונדריה קלה).
לגבי נגן מוסיקה - הרשתי לעצמי להשמיט. נדמה לי שמאז שיש לכל אחד היום סמארטפון מכשירי ה MP3 ירדו מגדולתם, אנשים משתמשים בסלולרי שלהם. הסמארטפון הרג גם את תחום מכשירי הניווט.
יש כאלה שגם מוותרים על מצלמה בטיול בזכות הטלפון, אני ממש עוד לא שם.
-
יופי של רשימה!הרשימה מעולה!
כמה הערות פרטניות שלי:
ביגוד לערב (למקום מעט מהודר או לארוע) - רצוי להזכיר שיקולים של גיהוץ או יכולת כביסה בבחירת הפריטים. רצוי לא להביא דברים שדורשים הובלה עדינה, גיהוץ, ניקוי יבש או אפילו כביסה עדינה ללא מייבש. כי כל אלו דברים שקשה לעשות בטיול.
מגבות - בלי קשר למגבות חוף אני אוהב לקחת מגבת טיולים ולהשאיר תמיד באוטו - שיהיה. לבמקרה שנרטבים, אבל גם שמיכה לעת מצוא, כיסוי הכסא באוטו במקרה של הקאה, וילון לחלון וכו'. למשל משהו כזה
דיסק און קי עם שירים לרכב - היות ויש נטייה גדולה לשכוח אותו באוטו, רצוי לוודא שהוא לי יהיה יקר מדי, ושלא יהיה עליו גם חומר אישי
מכשירי קשר - לטעמי בעידן הסלולרי זה כבר לא רלוונטי. אבל זה כמובן אישי
בקטגורית ילדים - צעצועים חדשים והפתעות לטיסה (אפשר מפינת ה 2-5 שקלים בחנות הצעצועים) - לא דברים גדולים או שמתפזרים כמובן
עבור ילדים בררנים באוכל - לא רק ממרח שוקולד. יכול להיות גם שוקולית, פתיתים, תבלינים מהבית ועוד - על פי ההרגלים המשפחתיים
שקיות סנדוויצים - גם בלי קשר לבישול אני בכל מקרה אוהב לקחת גליל שקיות 25x35 איתי מהבית. נוח לארוז סטים של בגדי החלפה, צעצוע שנפתח, סנדוויץ או פירות וכדומה. הגליל במזוודה, וכמה שקיות בתיק עלי
לאחרונה גיליתי את התיקים המתקפלים - תיק גב קטן ופשוט שמתקפל לגודל של קופסת סיגריות בערך. שמים בתיק גב הרגיל, ואם צריך מקום אכסון נוסף (לקניות, לאוכל שקנינו בדרך לפיקניק או לסוויטשירטים כשכבר חם) אפשר לפתוח. ואם לא כבד אפשר גם לשים כל הילדים. למשל זה, למרות שיש גם דגמים זולים יותר באיביי
באופן כללי:
תמיד יש לי בעיות עם רשימות כאלה, כי כמו שאנחנו רואים מהר מאד הם הופכות לאינסופיות, ועשויות להפחיד או להצחיק יותר מאשר לעזור.
באופן כללי רובנו נערכים לטיול הקודם. אם בטיול הקודם הילד היה חולה והיתה בעיה של אנטיביוטיקה, בטיול הבא ניקח אנטיביוטיקה. אם בטיול הקודם הילד היה עם כינים (קרה לי) בטיול הבא ניקח תכשיר מתאים. אם היה כאב בטן, עצירות, שלשול, כאב ראש, פציעה עמוקה וכו' - בטיול הבא ניקח את התרופות המתאימות.
וזה לא רק בקטגוריה של תרופות. זה יכול להיות מברג קטן (כי בטיול הקודם לא הצלחתנו להכניס סוללות לצעצוע של הילד), ערכת תפירה, מפצל חשמלי (כי לא היה מספיק שקעים), שעון מעורר (כי הסמארטפון בדיוק שבק חיים ברגע הקריטי) ועוד ועוד ועוד.
לא בהכרח כי צריך אם כל זה, אלא כי יש לנו טראומה
אז אם אני לוקח דברים כאלה זה סוג של "בעיה שלי" ואני מצדיק את זה על סמך הטראומות שלי.
אבל כשאני מסתכל מהצד ומחבר את הרשימות של כולם התוצאה היא רשימה אין סופית שאין שום אפשרות לקחת אותה.
עמיחי - אני חלילה לא טוען שהרשימה המקורית שלך, או מה שנעשה ממנה רעים. ממש לא. אלא שפשוט רשימה אוניברסלית כזו היא סוג של משימה בלתי אפשרית
והערה טכנית - הפנייה למוצרים ספציפיים באיביי וכדומה עשויה להיות בעייתית כי הלינקים הללו נוטים להשתנות כל חודש. אולי עדיף לצרף תמונות? לא יודע.
-
יופי של רשימה!עמיחי, אני מצטרפת למפרגנים על הרשימה המפורטת..
תוספות שלי:
תרופות -
* למי שמתכנן שייט מכל סוג שהוא - ממליצה לקחת כדורי מציצה נגד מחלת ים.
* עוד המלצה שקיבלתי מרופא הילדים בארץ(!) - לרכוש בארה"ב מלטונין, שיכול לעזור למי שסובל מג'ט לג (בעיקר לילדים). בארץ רופא יכול לרשום מרשם למלטונין רק לבני 60+, ובארה"ב אפשר לרכוש בכל בית מרקחת, ללא מרשם. אני התייעצתי עם הרוקח בארה"ב, והוא נתן לי טיפות מלטונין שמתאימות לילדים במינון, ונוחות לשימוש. זה ממש עזר לבת הקטנה, שמאוד סבלה בנסיעות הקודמות.
כביסה-
אבקת כביסה אני ממליצה לקחת בצורת טבליות.
למי שממש ממש חשוב לו, אפשר לקחת דפי ריכוך כביסה, שמוסיפים להפעלת המייבש.
לפני שעוזבים את הבית-
לא לשכוח לפנות את הזבל
.לטובת הקרוואניסטים (נישה בפני עצמה)-
ממליצה להביא ככפות חד פעמיות (או לרכוש בוולמארט הראשון).
טיסה נעימה.
-
יופי של רשימה!מעולה !
תודה
-
רשימת ציוד לטיולבקשר לביגוד, לא דווקא נהוג לבוא עם מעט מאוד בגדים וקונים שם עוד?