מפלי קרימל באוסטריה
-
היי, משפחה עם 2 ילדים (בן 12, בת 7) נוסעים בעוד שבוע לגרמניה ואוסטריה. לנים בפלכאו. אני מתכננת יום טיול למפלי קרימל. הילד אסמטי ולכן לא מתוכננת עליה ברגל, אלא נסיעה עם המונית וירידה ברגל. קראתי סיפורי טיול והתבלבלתי... לאיזה תחנות מגיעה המונית, ובאיזה מהן כדאי לרדת כדי להנות מהיופי של המפלים? וגם, האם הכניסה למפלים כלולה בכרטיס זלצבורג ולכן משלמים רק למונית? תודה רבה
-
מפלי קרימל באוסטריהזה מאוד פשוט...
נוסעים למפל ומגיעים לתחתינו. יש מגרש חניה ענק וכאן אי אפשר לטעות.
בקופה קונים כרטיסים לשמורה. צמוד יש פארק קטן וחמוד עם מתקנים המבוססים על כח המים. מומלץ ביותר !!!
בנקודה זו רואים את המפלים. אפשר ללכת מלמטה לעלות ולרדת. אפשר, כמו שקראת, לקחת מונית לנקודת אמצע או לנקודה העליונה. בכל מקרה, יורדים חזרה לנקודה ההתחלתית.
אנחנו הסתפקנו בנקודת האמצע. הטיול מטה בנחת לקח כשעה וחצי.
נדמה לי שמפלים אינם בכרטיס. המוניות הן לא משהו רשמי שקשור לאתר.
אחלה מסלול, יהיה לכם כייף.
-
מפלי קרימל באוסטריהלמונית יש 4 תחנות. הנהג יכול להראות לכם מפה שבה מסומנות התחנות. כמעט כל המטיילים עולים לתחנה 2 כך שמבחינת הנהג זו ברירת המחדל.
עלות הכניסה למפלים כלולה בכרטיס זלצבורג. בכל מקרה מדובר בסכום נמוך מאוד. כאשר עולים עם מונית מחיר המונית כולל את מחיר הכניסה לשמורה (אין הנחה למחזיקי הכרטיס).
נקודת האיסוף של המונית - במגרש החניה מול הכניסה לאתר "עולם המים". האתר הזה כלול בכרטיס וכדאי מאוד להיכנס לשם בחינם לשעשועי מים אחרי הביקור במפלים. אם תגיעו ולא תהיה שם מונית - תמתינו שם להגעה שלה.
-
מפלי קרימל באוסטריהתודה רבה על התשובות.
הבנתי שמפלי קרימל כוללים 3 מפלים?
איזה מפלים רואים כשעוצרים בתחנה 2?
כמה זמן בערך לוקחת הירידה (נראה לי שקראתי שבערך שעה וחצי?)
יש בתי קפה בדרך?
-
מפלי קרימל באוסטריהחזרנו לפני יומיים. איזה כיף לכם שזה עוד לפניכם! אוסטריה נהדרת!!
לגבי קרימל - תגיעו לחניון האחרון, המערבי ביותר, זה שממוקם מיד אחרי שעוברים את עולם המים. המוניות הן למעשה מיניבוסים קטנים שעומדים על הכביש ממש מול עולם המים. לנו עלה ל משפחה של 4 אנשים (2 מבוגרים ו 2 ילדים קטנים) 21 יורו שבהם כלולה גם הכניסה למפלים. כמו שכתבו לך אין הנחות למחזיקי הכרטיס.
אנחנו בחרנו לעלות לתחנה האמצעית. משם טיפוס של כ 10-15 דקות (עם ילד בן פחות מ 4) לנקודה שבה רואים את המפל ממש מקרוב ואז ירידה נוחה ולא בעייתית בכלל של כשעה בחזרה לחניון, כולל עצירה בהמון נקודות תצפית מוצלחות.ביום שמשי כפי שהיה לנו ניתן לראות קשתות
. מהנקודה העליונה ירידה של כשעתיים.אחרי זה ביקרנו בעולם המים. זה מקודם די קטן אבל הילדים מאד נהנו, היה יום חם והילדים נהנו להירטב
אם יש עוד שאלות מוזמן לשאול
תהנו!
-
מפלי קרימל באוסטריהבקרימל יש הרבה יותר מ2 מפלים. זו סדרה של כמה מפלים.
זה האתר של המוניות של קרימל. באתר יש מפה.
תחנה 1: בית קפה GASTHOF SCHÖNANGERL
תחנה 2: Oberer Krimmler Wasserfall. לשם הרוב עולים.
הירידה מתחנה 2 אל הכניסה לפארק היא של 4.5 ק"מ. בערך באמצע הדרך מגיעים לתחנה 1 ששם יש בית קפה. לנו זה לקח שעתיים וחצי אבל אנחנו הולכים לאט וגם עוצרים הרבה לצלם. לנו זה היה נהדר.
טיול משפחתי לאוסטריה - זלצבורגלנד וחבל טירול
-
מפלי קרימל באוסטריהתודה רבה. התחנה האמצעית היא תחנה 2?
-
מפלי קרימל באוסטריהנראה לי שכן. נהג המונית קרא לזה middle station לא ידעתי שיש 4 תחנות....
בדקתי עכשיו במצלמה והירידה לקחה כשעה וחצי. וזה בלי לקחת בחשבון את העלייה לנקודת התצפית הקרובה למפלים והחזרה ממנה
-
מפלי קרימל באוסטריהמוודאת שהבנתי:
הכי כדאי לרדת בתחנה 2: Oberer Krimmler Wasserfall
משם לעלות עלייה קצרה של 10-15 דקות הליכה כדי לראות את המפל מקרוב, ואז להתחיל לרדת (שעה-שעתיים, תלוי בקצב).
נכון?
-
מפלי קרימל באוסטריהאנחנו ירדנו בתחנה 2 (Oberer Krimmler Wasserfall). מכאן לא המשכנו בעליה - מכאן רק ירדנו. לקח לנו שעתיים וחצי.
לפי מה שאני מבין אביבית555 ירדה בתחנה 1 (GASTHOF SCHÖNANGERL) ומשם צריך לעלות כדי להגיע למפל העליון. משם לוקח שעה וחצי עד למטה.
-
מפלי קרימל באוסטריהמהתבוננות במפה נראה לי שירדתי גם בתחנה 2 Oberer. אולי אני טועה בזמנים של המצלמה כי החלפנו בדיוק כרטיס אבל עברנו 2 בתי קפה והיינו יותר קרובים לראש המפלים מאשר תחנה 1.
-
מפלי קרימל באוסטריהניסוח "ישראלי" להגיד ש "מחיר המונית כולל את מחיר הכניסה לשמורה"
נכון, למעלה אף אחד לא בודק...
-
מפלי קרימל באוסטריהמה הכוונה בניסוח "ישראלי"?
מחיר המונית כולל את מחיר הכניסה לשמורה. זו עובדה שבדקתי היטב בקופה בכניסה לאתר המפלים וגם מפי נהג המונית (שאגב עובדים בזיכיון וברשות מלאה מאת הפארק).
לא ברורה לי כוונתך.
-
מפלי קרימל באוסטריהשלום ,
האם ניתן לרדת בחזרה לחניון עם מוניות?
-
מפלי קרימל באוסטריהממה שאני ראיתי המוניות עולות עם מטיילים למעלה וחוזרות ריקות למטה... אבל אני מניח שלא תהיה להם התנגדות לקחת נוסעים גם למטה. צור איתם קשר ותשאל...