ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות על סקוטלנד

פורום טיולי משפחות
    3
    7
    1359
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • pilpelet4u
      pilpelet4u נערך לאחרונה על ידי

קודם כל תודה על העזרה על השאלות הקודמות! זה מאוד עוזר. אנחנו זוג בגיל 30 שטסים לסקוטלנד בספטמבר, אני צפויה להיות בשבוע 27 להריון... (אמנם לא טיול משפחה אבל נראה שיש כאן מומחי סקוטלנד אז אני מנסה להיעזר כאן, מקווה שזה בסדר). אשמח לעזרתכם עם כמה שאלות: 1. איך מרכזי המבקרים בסקוטלנד? האם יש מפות ועוזרים עם מסלולים מומלצים ונקודות תצפית מומלצות? או שצריך לתכנן הכל לפרטי פרטים מראש? (יש לי מסלולים ומקומות שנרצה לבקר בהם אבל לא לכל הימים) יש לכם המלצה על ספר שיכול לעזור? 2. אנחנו רוצים לטייל 3/4 יום או יום צפונית לטורידון. מה אתם ממליצים לעשות בזמן קצר כזה? בנוסף ליום זה יהיה לנו יום נסיעה מטורידון לסקיי דרך החוף אז הכוונה לאיזור טורידון או צפונית אליו. אנחנו מחפשים בעיקר טיולים לראות נופים ולבלות בטבע שאפשר להגיע עם הרכב או במסלול של כשעה הליכה קלה. 3. תכננתי 2 לילות בפארק לוך לומונד (לא הוזמן עדיין) ואני קוראת על האיזור ונראה שרוב מה שיש לעשות שם זה מסלולים ארוכים או קשים, האם זה נכון? אולי יספיק לנו שם לילה אחד? 4. לפני החזרה לארץ מאדינבורו בצהריים יש לנו לילה אחד עם חצי יום או יום לפני ואנחנו מתלבטים בין סטרילינג וגלזגו (או אם יש רעיון אחר) מה הייתם ממליצים? בנוסף למקומות שרשמתי בשאלות נבקר באדינבורו, סקיי וגלנקו.

תודה מראש, אורית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Salvador26
        Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות על סקוטלנד

לכמה ימים מתוכנן הטיול?

• pilpelet4u

כמה שאלות על סקוטלנד

12 ימים נטו (14 ימים ברוטו)

התכנון כרגע (למעט טיסות מ ואל אדינבורו עוד לא הוזמן כלום):

2 לילות אדינבורו

2 לילות - או שניהם בטורידון או 1 בדרך והשני בטורידון

3 לילות סקיי

3 לילות גלנקו

2 לילות לוך לומונד

1 לילה גלזגו/סטרילינג/אחר

• Salvador26
            Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות על סקוטלנד

לי נראה שאתם מתפרסים יותר מדיי. והתכנית יומרנית מדיי לפרק זמן של 12 ימים נטו. הנסיעות בין יעדים ארוכות. למשל מסקאיי לגלנקו 3 שעות. גלנקו עד אדינבורו גם 3 שעות. הייתי מוותרת על גלנקו לטובת סקאיי ולוך לומונד. אבל זה לשיקולכם. לגבי המסלולים. יש אתר סקוטי פשוט מעולה Walkinghihglands.co.uk יש שם כל מסלולי ההליכה של סקוטלנד. הם מדורגים לפי דרגת קושי מ1 עד 3. לגבי כל אחד יש תיאור המסלול עם תמונות, ציוני דרך ותיאור טכני שכולל מרחק, שיפועים וכדומה. כולל גם תחאור מדוייק עבור gps היכן חונים. אנחנו היינו עם ילדים כשהקטן בן 4 בדיוק. לכן, מתוך כל המסלולים בחרתי ביפים ביותר אבל מדרגה 1. את כולם הוא עשה פרט לאחד שהיה עייף וביקש לשבת על הכתפיים. כך שבהחלט אתם יכולים להתאים לכם מסלולי הליכה מדהימים ביופיים ומתאי ים לך מבחינת מאמץ פיזי. קחי בחשבון שהמסלול היפה ביותר של גלנקו lost valley שהוא ממש מאסט, הוא בדרגת קושי 3 וכולל בתוכו עליה לא קטנה. אותו למשל ממש לא הצלינו לעשות ודיי מהר וויתרנו וחזרנו. לעומת זאת מסלולי הליכה בסקאיי שיש בו יופי לא מהעולם הזה, הם בדרגה 1 לרוב או 2. לכן הייתי מוותרת על גלנקו ומוסיפה בסקאיי ובעוד מקום.

• pilpelet4u

כמה שאלות על סקוטלנד

תודה רבה על התגובה!!

אני נעזרת הרבה באתר שצירפת, רק לפעמים קשה לי להבין משם איזה מסלול מומלץ יותר ופחות (יש שם דירוג אבל נראה של משתמשים בודדים).

כשרשמתי גלנקו התכוונתי לכל האיזור (לא בהכרח לישון שם), אולי לעלות בגונדולה בעמק נויס (Nevis Range mountain gondola), סיבוב קצר בפורט ויליאם, גלנפינן וקראתי שבגלנקו יש את גלן אטיב שנוסעים עם הרכב ואת אגמון גלנקו.

אולי נחשוב שוב על חלוקת הימים. תודה רבה על העזרה.

• noa Xscotland
                noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות על סקוטלנד

הי אורית,

אני מבינה שאתם נהנים ללכת אבל לא נסעתם לעשות טרקים רציניים.

אני ממליצה לוותר על אזור לוך לומונד ולהתרחק מעט מערבה, ל-Inveraray. אידיאלי ל-2 לילות.

באינברארי יש:
                את הטירה של הדוכס מארגייל שמשמש כראש שבט קאמפבל (היה אחד החשובים והחזקים בסקוטלנד).
                יש בית משפט + כלא מהמאה ה-19 עם תצוגה שללם בית המשפט בזמן דיון והמחשה של החיים בכלא בתקופה ההיא.
                מגדל הפעמונים שמשקיף על שני המפרצים של העיירה, ותצוגה של הפעמונים.

לא רחוק יש גנים מקסימים Ardkinglas Woodland Garden עם מסלולי הליכה בתוך היער ובין האזורים השונים של הגן.

בכיוון השני מהעיירה - Auchindrain שהוא מוזיאון הכולל אוסף של מבנים כפריים ומציג את היסטוריית החיים הכפריים בסקוטלנד.

אפשר להדרים לאורך לוך פיין ולהגיע לאזור Lochgilphead ובאזור לראות מעגלי אבנים, ועוד.

מאינברארי אפשר גם להגיע בקלות לתחנת הכוח בבטן ההר (סיור מרשים ביותר) Cruachan.

אני לא יודעת מתי בספטמבר תהיו שם, אבל ב-10-11 בספטמבר מתקיים באינברארי פסטיבל אוכל, מוזיקה, שתיה ועבודות יד, כולם מתוצרת של האזור. 

"מכרתי"? angel

נעה

• pilpelet4u

כמה שאלות על סקוטלנד

תודה רבה נועה!

אני חושבת שאולי נעדיף לישון באיזה מקום יפה בטבע אבל בהחלט נראה לי שנכלול את אינברארי במסלול.

הפסטיבל נשמע ממש מגניב! אנחנו בדיוק מגיעים בתאריך הזה אבל לא ניהיה באיזור הזה עדיין... יש אולי פסטיבלים בערים אחרות שאת יודעת שיש בסקוטלנד בספטמבר?

קראתי שיש מסלול מומלץ Pucks glen, נראה שהוא במרחק של 45 דקות נסיעה ולא נראה שיש עוד מה לעשות שם. את מכירה? האם מומלץ להגיע לשם?

איפה היית ממליצה לבלות את היום והלילה האחרונים שלנו? בגלזגו או סטרילינג או מקום אחר קרוב?

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון