חזרנו מסלובקיה...
-
חזרנו בסוף השבוע מטיול של שבועיים בסלובקיה+ יומיים בבודפשט. היה נהדר. סלובקיה ירוקה ומלאת מים ונופים יפים. נהדרת לאוהבי טבע וטיולים רגליים.
רציתי להודות לכל מי שכתב בפורום- הטיפים כאן עזרו לי מאוד.
אני מנסה לחשוב איזה טיפים אני יכולה להוסיף...וכרגע לא עולה לי בראש משהו מיוחד. אבל אשמח לענות על שאלות למי שיש...
נסענו עם ילדים קטנים יחסית- מה שגרם לזה שהרבה מסלולים לא יכלנו לעשות. אבל למרות זאת הצלחנו לחוות הרבה ירוק בעיניים...
מזג האוויר בסלובקיה בהחלט לא צפוי- תמיד צריך שיהיה בהישג יד מעיל גשם- הכי טוב זה לקנות שכמיות גדולות ופשוטות כאלה שמכסות גם את התיק- וגם למי שיש טיולון- להביא כיסוי לגשם (לנו לא היה והסתדרנו - אבל זה היה נחמד אם כן היה...)
רציתי לכתוב גם לטובתה של חברת UP- מכל מה שקראתי ברשת ציפיתי למשהו גרוע...והופתעתי לטובה- הטיסות יצאו בזמן, השירות היה אדיב ונעים , המושבים נוחים ולא צפופים (הרבה יותר מרווח מוויז אייר או איזיג'ט). בכל מקרה...היה ממש מוצלח.
-
חזרנו מסלובקיה...אנחנו נוסעים עוד שבועיים לטיול משפחתי...אעלה פה בהמשך את המסלול המפורט כדי לקבל תגובות/הארות/הצעות לשיפור, אבל בינתיים אשמח לשמוע טיפים לגבי אירגון המזוודות.
האם את שיכמיות הגשם קניתם שם? אם כן, אשמח לדעת היכן...אין ברשותנו ומריפרוף באינטרנט (לא התעמקתי עדיין ממש בחיפוש) המחירים בארץ ממש גבוהים.
לגבי נעלי הליכה, האם נעלי ספורט עושות את העבודה? אנחנו לא מתכוונים לעשות טרקים למיטיבי לכת...אבל מבחינת גשמים, הליכה במערות וכו' האם זה מספק?
כמו כן, איזה ביגוד מומלץ לקחת? האם צריך מעילי חורף לביקור במערת הקרח/נטיפים/עליה להר חופוק?
תודה מראש
-
חזרנו מסלובקיה...עוקב
-
חזרנו מסלובקיה...סיון שלום
מה את צריכה לדעת לגבי מזוודות?
נעלי הליכה ספורט מספיק לחלוטין
לקחתי מעיל לא השתמשתי בו בכלל ,קצת במערת הקרח הידים
בעיקר היו קרות
טיול מהנה
אלי
-
חזרנו מסלובקיה...ערב טוב. אם נעלי הספורט אטומות למים זה מעולה. אנחנו לנו בזדיאר בצפון סלובקיה והמעיל היה בשימוש מס' פעמים בערב כשהטמפרטורות צנחו לקרבת ה 10 מעלות. יחד עם זאת היו יומיים חמים סביב ה 29 מעלות. אז כדאי לקחת מכל המגוון. דליה
-
חזרנו מסלובקיה...בעקרון אוגוסט בסלובקיה נחשב לחודש הגשום בין חודשי הקייץ. מניסיון שלנו, הכי חשוב זה נעליים wateroroof. לחלקנו היו כאלה מהארץ ולשאר בני משפחה קנינו שם בחנות ספורט. המחירים היו סביב 35-40€ ומשמשות אותנו גם בטיולים אחרים. אם יהיה קר, מספיק מעיל קל ושיכבת פליז מתחת. בכלל, להתלבש בשכבות.
-
חזרנו מסלובקיה...הדס - סלובקיה נמצאת ברשימת האפשרויות שלי לשנה הבאה. כמה שאלות ברשותך:
- מזג האוויר - גשם - עד כמה ריבוי הגשם מפריע לטיול, שהרי ברובו הוא טיולי טבע?
- אני מבין שיש הרבה טיולי טבע. למי שמעוניין - האם יש גם "אטרקציות" לילדים שלא מסתפקים בטבע?
- הזמנת כרטיסים ב UP - ידוע לי שבאיזי ובוויז יש להזמין כרטיס מוקדם מאוד. מה המצב עם UP? מתי כדאי להזמין את הכרטיס? מתי בכלל הם פותחים את טיסות הקיץ?
- תשתיות במדינה - רפואה? תקשורת\WIFI? ידיעת אנגלית של המקומיים? שילוט של אתרי הטיול \ כבישים?
- אפשרות לטיולי כוכב ולא טיול מתגלגל?
*תודה, סליחה על כמות השאלות*
-
חזרנו מסלובקיה...היי הדס,
שמחה לקרוא שנהניתם!
סלובקיה אכן מקסימה
סיוון- ממליצה כן להביא נעליים waterproof, לא חושבת שיש צורך במעילים ובהמון ביגוד חורפי.
לפני כמה שבועות היה מבצע 2+1 על שכמיות גשם יחסית איכותיות בממסי. שווה לבדוק.
עמיחי-אמנם לא הדס אבל יכולה לענות:
יש בסלובקיה בהחלט אטרקציות לכל המשפחה (פארקי חבלים, פארקי מים, ראפטינג, אגמים , טירות מרשימות, מעליות כיסא, מגלשות הרים וכו').
לגמרי לא רק מסלולי הליכה.
היא מתאימה מאוד לטיול כוכב, רצוי שני כוכבים, בטטרה הגבוהים ובטטרה הנמוכים, כדי לחסוך נסיעות.
זו לא מדינת עולם שלישי, וגם לא באמת מזרח אירופית (יש שרידים של בנייה קומוניסטית מכוערת בערים ושל עוני בדרום המדינה, והכלכלה פחות מפותחת מהמדינות שממערב, לא יותר מזה.
תרבותית היא לא שונה מצ'כיה ולא רחוקה מאוסטריה).
הכבישים מעולים והשילוט טוב מאוד, יש ווייפיי בכל פינה, ופריסה רחבה של בתי חולים (וגם אין יותר מידי סכנות שיגרמו לכם לבקר בהם, לא יותר מבשאר אירופה.)
לא כל המקומיים דוברי אנגלית אבל באזורים התיירותיים אין בעיה להתמצא.
ממש אין ממה לחשוש בתחום הזה.
-
סיון...שכמיות הגשם שלנו הן מאלי- אקספרס...כמובן שלא תספיקו לקנות אז תקנו שם- הכל יותר זול שם. זה שימושי באופן כללי למי שמטייל בעולם.
אנחנו טיילנו עם נעלי ספורט- אם יש לכם נעלי טיולים עמידות לגשם זה יותר טוב. רוב הזמן היינו עם מכנסיים ארוכים, חולצות קצרות וסווצ'רט/ פליז דק. אין צורך במעיל חורף. למעלה באמת קריר - אבל הסתפקנו בזה...
תהנו!
-
עמיחיהי...הגשם לא הפריע לנו כמעט. הוא לא ירד במשך ימים שלמים אלא לשעתיים שלוש. והלכנו גם בגשם- אפילו הילדים נהנו מזה. אם הולכים עם שכמיה זה ממש כיף וחוויתי.
יש בסלובקיה מלא אטרקציות לילדים- פארק מים נהדר, קרוניות הרים, אבובים יבשים, פארקי חבלים ועוד...
גם ב UP כמו בכל חברות הלואו קוסט- ככל שתזמין מוקדם יותר כך תמצא כרטיסים זולים יותר.
לגבי שירותים במדינה- לא השתמשנו בשרותי הרפואה למזלנו...אז אני לא יודעת אבל - WIFI יש כמעט בכל מלון/ דירה / צימר, המקומיים חלשים מאוד באנגלית. לא הרבה יודעים - אבל מסתדרים איכשהו.
בהחלט אפשר לעשות טיול כוכב- אנחנו לנו בשני מקומות- אבל אפשר למצוא גם אחד שיהיה מרכזי (באזור ליפטובסקי מיקולש למשל)והנסיעות יהיו עד שעה וחצי לכוון. אני העדפתי לישון בשני אזורים ושיהיו נסיעות קצת פחות ארוכות.
-
תודהתודה הדר והדס על ההסברים. סלובקיה קיבלה כרגע 3 נקודות ועלתה בטבלה הפנימית שאנחנו מנהלים במשפחה לגבי החופשה הבאה

הדר - תהני ותבלי בטיול!
-
תודהברוכים השבים הדס! איך חילקת לבסוף את הנסיעה הארוכה ביום הראשון?
פחות פטריוטי ,אבל תמיד אפשר לעצור באחד מסניפי דקטלון בדרך לרכישת נעלים טובות,סנדלי שטח,שכמיות.,עליוניות פליז.
אהבנו מאוד את הרשתות המקומיות של OBI בסיגון אייס שלנו שיש בהם הכול.. וגם מרקיור. עצרנו במקרה וממש אהבנו.
-
תודהכרגיל, תודה לכולם על כל העצות ! מאוד מסייע

מהתיאורים של הטמפרטורה במערות ובהרים הגבוהים קיבלנו את הרושם שיש לבוא מוכנים לקור של ממש. טוב לדעת שסווצ'רט/ פליז דק מספיקים.
נעלי waterproof האמת שאין לנו
שיכמיות ננסה להשיג עוד בארץ במחיר הגיוני...אם לא נספיק, האם מישהו נתקל בחנות בה נוכל לקנות בדרך למלון למשל ב - Banská Štiavnica,
Banská Bystrica, Ruzomberok , Liptovský Mikuláš?
עמיחי - מקריאה ב"למטייל" ושיטוט באינטרנט אכן יש מלא אטרקציות לילדים, הכנתי בנק אפשרויות, מבטיחה לחזור ולשתף בחוויות ובתמונות.
גם אנחנו התלבטנו מאוד האם לפצל את הלינה לטטרה הגבוהים ולטטרה הנמוכים כדי לחסוך נסיעות, אבל בסוף בחרנו ב- Riverside (אגב בבעלות ישראלית) כדי שתהיה לנו הגמישות להחליט על סדר הימים לפי מזג האוויר, וכדי לא לעבור עוד מקום לינה (יש לנו מקום לינה נוסף בווינה, אליה נחזור בסוף הטיול לשלושה ימים).
האירוח כולל דירת שני חדרים+סלון וארוחת בוקר
, שזה פלוס נוסף עבורנו. -
תודהסיון,
נעליים באמת אפשר לקנות שם ויהיה להן שימוש לטיולים הבאים.
בליפטובסקי מיקולש באיזור תעשיה ליד טסקו יש חנויות ספורט לא רעות בכלל ומחירים סבירים ביותר.
לגבי המערה. אני הייתי עם הבנים הגדולים במערת הנטיפים דמנובה והתכוננתי עם הבגדים בהתאם להוראות באתר שלהם.
הילדים אמרו לי שזה "ממש דבילי" לסחוב לשם מעילים, כובעים וכפפות. וגם אמרו לי: שלא תחשבי לרגע שנסחוב לך את המעילים))))
הגענו למערה מצויידים כאשר בחוץ חמים ואנחנו עם חולצות קצרות וג'ינס. כן בכניסה למערה הסלובקים התחילו לשלוף מהתיקים פליזים וסווטשרטים. אנחנו לעומתם לבשנו מעילים וכובעים.....ברור שהיינו היחידים שלבושים ככה. אמרתי לילדים שאם ישאלו אותנו, נגיד שבאנו מאפריקה וקר לנו
.אבל בסוף הבנים שלי היו נחמדים וסחבו את המעילים. בקיצור פליז מספיק למערת הנטיפים. ומכנס ארוך.
-
תודהתודה על העצות המועילות. לגבי הלבוש במערה אני מבינה שזה מה שמתאים למערת הנטיפים. אבל היה לי הרושם שבמערת הקרח יותר קר. הקיצר....לקחת מעילים לשם?
-
תודההיי סיון. אשמח לדעת מה גיל הילדים שטיילתם איתם? ועל מה היה צריך לוותר בשל גילם? האם הייתה בעיה למצוא סופר מקומי לקניות?
מה לגבי עלויות? האם יש כרטיס אטרקציות או משהו דומה?
מתי הזמנתם את הכרטיסים ומה הייתה העלות אז?
פעם ראשונה שאני שומעת על טיול רק בסלובקיה ללא סלובניה. מסתבר שיש מה לעשות שם.... תודה
-
תודהלא,לטעמי אין צורך במעילים גם למערת הקרח.
פליז ,כן. לקחת בחשבון שצריך להגיע לפתח המערה,מרחק לא מבוטל.
לקחת בחשבון שצריך לרדת למערת הקרח לא מעט מדרגות ובסוף לעלות אותם לזרה..כך שממש לא קר מכל הפעילות הזאת.
נעליים למערת הקרח,רצוי מאוד שיהיו עם סוליה טובה ולא מחליקה.
נכון שתראו שם מקומיים גם עם כפכפים,אף הם רגילים וחיים שם..
לא כדאי להחליק בטיול על מדרגות או משטח חלק.
הורדתי את הפליז הדק עדיין בתוך המערה,,
-
תודהלא נעים לי להשבית שמחות אבל כשעלינו לפסגת החופוק הטמפ' הייתה קרובה ל 0 עם משבי רוח , ממש לא נעימים. גם אני התחכמתי וטענתי שהיום מקסים ולכן כל אביזרי הלבוש החם הושארו ברכב.
לא נותר לי אלא להשאיר לדמיון שלך מה עשו לי הילדים . צפי לכל מצב וגם לכך שהילדים שלך לא יסבלו את הקור במערת הקרח.
סלובקיה נהדרת תהנו
מוטי
-
תודהערב טוב,
אין בעייה למצוא סופרים, יש מרכזי קניות שלא מביישים את הארץ בתוך הערים, ליד היישובים, קטנים וגדולים.
סלובקיה מדהימה ביופיה!
-
תודהמתחמי קניות כמעו בכל פינה.עם טסקו,רשתות KIK,נעליים,ספורט ומה לא??