ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טבלת היעדים לקיץ 2017

פורום טיולי משפחות
    49
    111
    32809
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • idonadav
      idonadav נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

בוקר טוב,

קצת מהניסיון האישי שלי.

סלובניה וקרואטיה - נעימות ויפהיפיות , לא דומות לסלובקיה. אנחנו אהבנו יותר את סלובניה וקרואטיה.

אנגליה - היינו שבוע בחבל הקוטסוולדס . תענוג צרוף. ברור שהיה חשש ראשוני לגבי הנהיגה אבל זה עובר . הופתענו מאוד מאנגליה ונהנינו מאוד. היינו זוג עם בן 18 ובן 15.

אנגליה יותר יקרה אבל אין ספק שנשוב אליה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אוליב י
        אוליב י נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

אם ארמונות, מוזיאונים וכד' נחשב אטרקציות בשבילכם - אז בודאי ובודאי שהם קיימים באי הבריטי ובשפע.

הסיור התת קרקעי במכרה הפחם בוויילס זכה לציון גבוה בקרב ילדי.

המוזיאונים הפתוחים שהיינו בהם כללו הכל והיו מבחינתנו אטרקציה של ממש [גם למבוגרים וגם לילדים], וזה מקום שאפשר להיות בו בפנים או בחוץ, ויש בו טבע.

והכי כיף - רוב המקומות חינם לגמרי. זה משמעותי לעניין העלויות.

מערות הנטיפים dan-yr-ogof זכורים לילד שהיה בן 3 כשהיינו שם, אפילו לו זה היה מעניין.

אם אני זוכרת נכון [יכולה לבדוק] עלות הטיול שלנו באוגוסט לפני שנה עמדה על כ25,000 ש"ח. ארבעה לילות לנו אצל משפחה, אז צריך להוסיף עלות של לינה שלא שילמנו, אבל עלות הלינה ל6 לילות האחרים עלתה לנו כ750 פאונד ל6 נפשות, כיון שלנו לינה כפרית ובפרברים. בעיני זה לא יקר.

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

רק לחדד - כנראה שאנגליה זה לא לונדון

עוד מעט אנחנו טסים ללונדון ומחיר הלינה שלנו יהיה 300 פאונד ללילה (!)

בחרנו במקום מרכזי וזה חלק מההסבר למחיר, אבל בגדול לאוגוסט לא מצאתי מקום נורמאלי (עם לפחות 2 חדרי שינה) בפחות מ-200 פאונד אלא אם כן הוא כבר ממש מרוחק מהמרכז.

(בהשווה לדברי אוליב על 130 פאונד ללילה מחוץ לעיר)

וזה כמובן לפני שדיברתי על עלויות המוניות אל/מ השדה, עלות התחבורה הציבורית וכמובן האטרקציות.

אז ברור שיש הרבה אנגליה מחוץ לעיר. אבל אני מניח שרובנו לא נוותר על לונדון, בייחוד לא בפעם הראשונה לילדים.

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

הצלחת לאתגר אותי..

ניהלנו שיחה בעבודה. על אותו הנשא.כמובן הדעות היו מאוד מגוונות.

חלק אמר שאם יש חלום,כדאי ללכת בעכבותו.

חלק,שכדאי לנצל אפשרויות

חלק,כמוני, שתמיד צריך להתאים לעצמך. לגיל שלך,לאפשרויות שלך,לחלומות שלך.

אז אני חולמת על יפאן,או ויטנאם ...אבל יש לי 3 סטודנטים עדיין,ואבא שלהם פולני(רומני רוסי) אז יפאן וויטנאם ימתינו לנו..בתקווה שנהייה בריאים ונוכל לבקר

בהן עוד כמה שנים..ואם לא..אז יש 

לשבועיים אפשר לבנות יופי של מסלול כמעט בכל יעד שהעלית כאן.

תתחשב בגילי הילדים,תחומי עניין שלהם,גודל הארנק  שלכם,ותפזר את אבקת החלומות מעל.

למדתי,שבכל יעד(כמעט) אפשר למצוא את הטבע המקסימלי,את המקומות המיוחדים,ערים יפות,עיירות קסומות,אגמים שייט,פעילויות..

ובכל יעד לא חייבים לבקר בכל המקומות שפחות מעניינים או פחות רוצים,

מותר גם להחליט תוך כדי טיול...שלא בא לי. לשנות. לעשות "חישוב מסלול מחדש"

• אוליב י

טבלת היעדים לקיץ 2017

בתור בסיס, ברור שאנגליה יקרה יותר מיעדים אחרים, ולונדון יקרה עוד יותר.

נדמה לי שעל זה אין ויכוח.

כנראה שלינה בבודפשט בתנאים דומים באותו תאריך תהיה זולה יותר.

עכשיו השאלה, בעיני, היא מהם התנאים שמצפים להם, ועד כמה הם קשיחים.

אצלנו למשל - מרכז העיר מחוץ לתחום, בגלל העלות. אנחנו לנים תמיד בפרברים. כך, גם באוגוסט, העלויות אפשריות לנו.

זה לא שאנחנו ישנים במרתפים עם שקי שינה, כן? אבל בוחרים דירות שיש בהן מה שאנחנו צריכים ובד"כ לא יותר.

כיון שאנו גם מבשלים בעצמנו, פונקציית האוכל בד"כ זולה [הלינה לא כוללת אוכל, ועלויות האוכל הן לרוב עלויות המזון בסופר].

עדיין, לינה בקוטג' כפרי באוגוסט באי הבריטי תהיה יקרה יותר מאשר מקביליו במדינות מזרח אירופה. אבל היא לא תהיה 300 פאונד ללילה. [ותלוי גם מתי מזמינים].

ספציפית, פותח השרשור כתב שלונדון לא על הכוונת. לכן הרשיתי לעצמי להגיב...

• עמיחי13
                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

עדי - חברים טובים נמצאים עכשיו בתאילנד. אני מניח שהסיפורים שלהם יעשו חשק... אבל - תאילנד זה טיסות ארוכות, אז מן הסתם נרצה להקדיש לטיול כזה לפחות 3 שבועות. וגם אז כנראה לא נראה את תאילנד אלא רק נטעם... (החברים עושים מסלול קלאסי של צפון תאילנד, בנגקוק ואיים).

ענתנת - תודה על הרעיון. אני מניח שאם נטוס לבריטניה (סיכוי לא גבוה כרגע) אפשר לחשוב על זה. אני בד"כ לא ספקולנט של מט"ח ובהתנהלות הרגילה בחו"ל משלם בכרטיס אשראי כי ככה הכי נוח לי. אבל אולי בגלל המצב המיוחד של בריטניה עם הברקזיט צריך לחשוב אחרת.

שני 4 - אנחנו מחפשים יעדים במקביל... לגבי אוסטריה: מה שמדהים ביעד הזה בעיניי זה שהוא פשוט מתאים לכל הרכב של מטיילים. זוגות צעירים, מטיילים בני 60-70, משפחות עם ילדים, פריקים של טבע. המון טבע, המון נוף, המון אטרקציות, כרטיסי הנחות משתלמים מאוד. כולם יכולים למצוא את מבוקשם באוסטריה. תוסיפי לזה שעלות של טיול שם היא מאוד נמוכה - ותקבלי יעד חלומי. על הצימר שלנו בזלצבורג - שהיה אידיאלי בשבילנו - שילמנו 60 אירו ללילה. רק להשוואה - על החווה בהולנד שילמנו 100 אירו ללילה. השכרה של רכב במינכן היא גם זולה מאוד. אגב רבים מסתכלים על טיולים במדינות ולא על טיול באזורים, לדעתי זו טעות, ואוסטריה זו דוגמא טובה. למשל החלק המערבי של אוסטירה - טירול - רחוק מאוד מוינה, והרבה יותר קרוב לבואריה. לכן אפשר לטייל לטירול ולשלב את בוואריה, לטייל לקרינתיה ולשלב את סלובניה וכו. בטיול שלנו טעמנו מזלצבורג (שבוע) וטעמנו ממרכז טירול ודרום בוואריה (שבוע). במערב טירול וגם במזרח טירול (קיצבהיל) כמעט ולא נגענו. שלא לדבר בכלל על המזרח. כלומר אנחנו יכולים לחזור לאוסטריה לעוד 3 טיולים וגם אז ישארו הרבה דברים בחוץ.

let it be - למפלגה של תומכי בריטניה יש כאן בשירשור כבר די הרבה מושבים (אוליב, נועה, עידו, keves160). 

keves160 - ממה שהבנתי מהחברים, תאילנד בכלל לא זולה בעניין הלינות. סיפרו לי שאין מה לדבר על רמות מחיר כמו של צימר מדהים באוסטריה שעולה 60 אירו ללילה. אבל לא בדקתי את העניין.

• עמיחי13

טבלת היעדים לקיץ 2017

לי \ אנשים \ שמוליק - הנושא של טיול באוף סיזון מוכר לי. אני מכיר את זה שהטיסות זולות יותר, קל יותר למצוא מקומות לינה ואתרי התיירות פחות עמוסים (אם כי לא תמיד פתוחים בשעות מתאימות). זו החלטה אישית שכל משפחה עושה עם עצמה. רק צריך להביא בחשבון שמי שעובד במערכת החינוך לא יכול לצאת לטייל בזמן של שנת הלימודים.

אוליב ואנשים - מתוך קריאה שטחית בבלוגים קיבלתי כבר את הרושם שהאי הבריטי עתיר יעדים ואזורים לטייל בהם. מבחינתי אם אני אגיע לטייל בבריטניה, אני אקח טיסה של איזי\מונרך למנצ'סטר שנראית לי בסיס נהדר לטיול, ומשם אפשר לצאת לטייל בווילס, פיק דיסטריקט, לייק דיסטריקט ובטח עוד כמה אזורים בסביבה (עוד לא התעמקתי). עידו הוסיף כאן גם את אזור הקוטסוולדס (?) שלא הכרתי. רק היעדים האלה כל כך מלאים באתרים מעניינים כך שתהיה בעיה של בחירה.

לונדון היא עיר ענקית ומלאה באתרים מעניינים. מבחינתי לונדון היא טיול בפני עצמו, טיול שיכול להיות שבוע או שבועיים, ואפשר גם לצאת עם רכב לאזורים מסביב ללונדון (גם כאן יש המון אפשרויות). כך שנדמה לי שצפון אנגליה \ ויילס ראויים לטיול נפרד מטיול בלונדון ודרום אנגליה. ונדמה לי אנשים שזו בדיוק גם ההחלטה שלך. לכן המידע שאוליב מסרה לגבי מחירי טיול באנגליה "הכפרית" מאוד עוזרים - בדיוק בגלל שזה לא לונדון וזה גורם לטיול להראות יותר אפשרי כספית.

באוקטובר האחרון הייתי עם הבת מצווה בלונדון 6 ימים, ועדיין צריכים לחזור לשם עוד פעם (ים) כדי למצות.

אוליב ונועה - המאמצים שלכן הם לא לשוא wink אני מניח שיש עוד כמה שקוראים כאן בשירשור...

• שמוליק ל
                    שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

רק אומר שדיברתי על תחילת יולי. 

זה סוג של אוף סיזן בתוך הסיזן. 

• netanel_g
                      netanel_g נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

חברים...

מה בנוגע לדנמרק.

טיסה לקופנהגן דרך נורוגיה איר ליינס לא יקרה במיוחד

אטרקציות: לגו לנד, האקווריום הגדול בקופנהגן ספארי אריות הים, טירות.

מה דעתכם? יכול להתאים למשפחות?

• ?
                        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

תורמת את השנקל שלי בנושא תאילנד ועלויות.

כפי הנראה תאילנד התייקרה מאוד בשנים האחרונות.

כשהתייעצתי עם חברה שהיתה שם עם משפחתה לפני 5 שנים היא השמיעה לי את הטיעון של "נכון שהטיסות יקרות אבל אם נמצאים שם מעל שבועיים אז זה מתקזז עם השהייה הזולה".

אז אנחנו היינו שם לפני שנה בדיוק, ואני יכולה לומר בשקט שהטיעון הזה כבר רחוק מלהיות מדוייק. טיול לתאילנד הוא טיול יקר, ולא רק בגלל הטיסות. 

נכון שזה תלוי מאוד בסוג הלינות והפעילויות שאתם בוחרים בהן. ונכון שאפשר לחסוך ולישון רק בגסטהאוסים ולוותר על צלילות בקו-טאו ואומגות וטרקטורונים וכו'. קצת קשה כאן להשוות תפוחים לתפוחים, כי לכל יעד בעולם יש את סגנון הלינות המתאים לו, את דרך הטיול המתאימה לו (טיולים עצמאיים או מודרכים, למשל), את האטרקציות השוות שבו שחבל להפסיד, וכיו"ב.

אבל עדיין אפשר לנקוט בגישה הזאת: אגדיר את משפחתנו, לצורך העניין, כ"מטיילים ארבעה כוכבים". כלומר כאלה שאוהבים לינות נוחות ונעימות, אבל לא הכי יקר או מפונפן שיש. שאוהבים לבקר איפה שכדאי ולא להתקמצן על אטרקציות שוות, אבל גם לא לפזר כסף לכל עבר וכן להתנהל בצורה מחושבת.

זו הגישה שלנו בטיולים באירופה, וזו היתה הגישה גם בתאילנד.

והטיול בתאילנד (שבועיים וחצי) עלה פי שניים וחצי מטיול של 10 ימים אופייני לנו במערב אירופה.

היה שווה כל שקל! שלא תהיינה אי-הבנות. אבל המסגרת התקציבית בפירוש שונה.

• אוליב י

טבלת היעדים לקיץ 2017

הלכתי לבדוק מחירים בשבילך. כמה שילמנו בשנה שעברהסוף אוגוסט 2015.

כל המחירים לשישה - זוג הורים וארבעה ילדים גילאי 10-3 [אז]. לפעמים היה מדובר בשני חדרים, לפעמים בשלושה.

3 לילות B&B בוויילס, 480 פאונד. [אנו לא אכלנו שם אבל ארוחת הבוקר ממה שראינו היתה עשירה].

לילה אחד במלון דרכים קטן באמצע הדרך מויילס ללונדון - 120 פאונד. [2 חדרים, כולל ארוחת בוקר נחמדה, אנו לא התכוונו לאכול, הם מאד השתדלו והכינו עבורנו אוכל שרובנו יכולנו לאכול]

3 לילות בלונדון בדירה פשוטה בפרברים, סופ"ש [שישי עד ראשון] 240 פאונד. [3 חדרי שינה, ללא ארוחת בוקר, עם מטבח קטן אך נוח ומאובזר שהיה לנו נוח לבשל בו].

כל מקומות הלינה היו פשוטים ונוחים מאד. פשוטים - לא יוקרה, אבל עם כל האיבזור הנחוץ [טלויזיה, משחקים לילדים, מצעים, מגבות, כלים, חוץ מלונדון גם גינה או איזור פיקניק צמוד].

את הלינה הזמנו כחצי שנה מראש.

הדירה בלונדון היתה בפרברים, מרחק שתי דקות הליכה מאוטובוס, מרחק חמש דקות נסיעה מתחנת הטיוב [עקרונית יכולנו לנסוע ברכב ולחנות באיזור הטיוב, מעשית באוטובוס היה נוח יותר].

מקוה שזה עוזר.

• שרון המטיילת
                            שרון המטיילת נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

אני עם יונה וקשת, תאילנד לא זולה בכלל! לא רק כרטיסי הטיסה הכל יקר. אטרקציות שוות ממש יקרות כמו אומגה בערך 250 שח לכרטיס או ספארי לילה 88 שח לכרטיס, כפול משפחה יוצא יקר. נכון שאפשר לחסוך בטיסות לא ישירות, או לא לטוס לאיים /צפון ואז חוסכים טיסת פנים וכו', גםיש את עיניין המוניות הטיפים והשטויות שזה כסף קטן אבל מצטבר.. הקיץ הוצאנו חיסכון על הטיול, היה באמת שווה כל שקל, שונה ומתאים לכל אחד ולכל גחמה,התחלתי לחסוך שוב, כי תאילנד באמת ממכרת!

• ?
                              משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

גם לינות - בצפון עדיין זול, אבל באיים, מלון 4 כוכבים בקוסמוי עם חוף פרטי ובריכה (זה מאסט לדעתי באיים...) - כ-1000 ש"ח ללילה למשפחה (נדרשים 2 חדרים). 

אוכלים יותר בחוץ כי הלינה שם יותר מבוססת-מלונות ולא צימרים או דירות נופש כמו באירופה, וזה גם יקר (ארוחה במסעדה קצת יותר זולה מאשר בארץ, אבל לא בהמון).

• גאולה19
                                גאולה19 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

עמיחי,

במילה אחת....סלובקיה!!!! הבקשות שלך לטיול הן בדיוק התיאור שלי לסלובקיה...

טיול כוכב, כלכלה עצמית, טיולי רכב, מסלולי טבע במידה (עד 3-4 שעות), נופים, מפלים, הרבה אטרקציות לילדים, מגלשות הרים, מערות (קרח, מלח, זהב, נטיפים), שייט, רכבות, טירות וארמונות, מוזיאונים של טבע, קצת עיירות נחמדות, קצת ערים נחמדות.

מה שהכי חשוב זה השילוב בטיול -  טבע, אבל לא כל יום ולא כל היום. שילוב טוב של טבע + טירות + אטרקציות + עירוני. ההצלחה של הטיול היא ההצלחה לשלב את כל הסוגים.

בצמרת הטבלה שלך סלובקיה (אולי עם דרום צ'כיה)

בעד: טיסות זולות (בודפשט), יעד לא שחוק - אנחנו טסנו לוינה - קצר יותר...

נגד: הרבה מסלולי טבע ופחות אטרקציות, כמויות גשם לא סבירות ביולי אוגוסט, שיכולות לחרב טיול (לא אוהבים גשם...) - כמות מסלולי הטבע - לבחירתכם, והגשם - לא עוצר אף אחד...

אנחנו חזרנו עכשיו משבועיים בסלובקיה וחיברנו מסלולי טבע ביחד עם אטרקציות לילדים. עשינו מסלול על הר...עלינו ברכבל, טיילנו... ירדנו בקארטים.... עשינו ראפטינג, טיילנו במערות, עשינו מגלשות הרים ביקרנו בטירות...

ממליצה בחום. אם אתם מחפשים מדינה שעדיין לא ממוסחרת - סלובקיה מתאימה.

ולגבי אוסטריה - היינו שם בטיול הקודם והחששות שלך מוכרים. 

לא תתאכזב מסלובקיה.

אתה מוזמן להכנס לבלוג שלי ולראות איך שילבנו בין טבע לאטרקציות  laugh

• עמיחי13

טבלת היעדים לקיץ 2017

שמוליק - תודה על ההבהרה. תחילת יולי זה רעיון מעניין (אפשר לשקול לוותר על הקייטנות... ולעבור את אוגוסט בשלום).

נתנאל - בעבר ניסיתי לקרוא קצת על דנמרק. זה לא שאין שם מה לעשות - פשוט היה נדמה לי בתור יעד פחות אטרקטיבי. אגב אפשר גם לטוב להמבורג בטיסות זולות עם גרמניה איירליינס.

יונה ושרון - המחירים שאתן כותבות עליהם דומים למה שדיווחו החברים שלנו. תאילנד זה יעד בכלל לא זול - לא רק הטיסות היקרות, גם השהות הרבה יותר יקרה מטיול משפחתי באירופה. לגבי מידת ההנאה - אני מניח שזה תפוחים וזה תפוזים, ואנחנו רוצים לאכול גם מזה וגם מזה...

אוליב - תודה! לפחות יודע שאם ניסע לאנגליה יש על מי לסמוך laugh

גאולה - אז קראתי את הבלוג שלך כבר לפני שבוע. עזר לי מאוד laugh

• ריקיriki
                                    ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

תודה ללימי! הסיכום שלך מאד עוזר לנו, משום מה לא עלה לי בחיפוש שעשיתי אחרי משפחות מטיילות בקרתניה...

עמיחי- מצטרפת להמלצה על דנמרק. הייתי פעמיים (מתוכם פעם אחת בהרכב משפחתי) ומאד נהנתי. שימוש ב"קופנהגן קארד" מוזיל מאד את העלויות.

• עמיחי13

טבלת היעדים לקיץ 2017

אז פירסמתי את הפוסט אתמול וכבר קיבלתי הרבה עצות. סיכום ביניים - אז קיבלתי הרבה מידע, אבל ההתלבטות רק גדלה... במקום להתכנס להחלטה...

המזדנבים

עלו כאן הצעות נוספות ליעדים שעם כל הצער ישמרו לעתיד רחוק יותר (תאילנד, רומניה, דורדון, ארדנים, סקסוניה השוויצרית, צ'כיה, קרינתיה, פלורידה, בולגריה, פירנאים, דנמרק).

למי שמתלבט וקורא את הפוסט - חשוב להזכיר שאנחנו מאוד נהננו מהטיולים הקודמים שלנו - זלצבורגלנד וטירול, והולד. במיוחד נהננו באוסטריה. גם צפון איטליה זה טיול משפחתי נהדר אבל אנחנו כבר טיילנו שם.

עדי שאלה אם יש לנו תחושת מיצוי של אירופה. אז התשובה היא שלא. אבל - לא לתמיד נטייל רק באירופה.

סלובניה וקרואטיה

אז ממה שכתבתם (telo, אמה, shellaa, קובי, סלבדור) יפה בסלובניה אבל לא מאוד שונה מאוסטריה (הנהדרת). אני רוצה לגוון, אז לפחות מבחינתי סלובניה ירדה לתחתית הטבלה. קרואטיה כנראה פחות מתאימה לטיול כוכב בגלל הגאוגרפיה וגם אמה הזכירה נסיעות ארוכות. גם סיפורי טיול שקראתי היו מאוד פושרים. idonadav היחיד שיצא להגנת היעד הזה.

לעת עתה אני יורד מהיעד הזה - יכנס למגירה.

האלפים הצרפתיים

אז עד אתמול בבוקר הייתי משוכנע שזה בעיקר טיול של רכבלים, נופים, מסלולי הליכה קשים ושעשועי שלג בקרחון כזה או אחר. יש השנה שלל סיפורי טיול מהיעד הזה ומודה שלא הצלחתי לקרוא את כולם. אבל מאלה שכן קראתי - התרשמתי שזה טיול נהדר אבל פחות מתאים למשפחה שלי. לפי התיאור של אמה זה פחות אטרקציות. לפי התיאור של מיכל אפשר לבנות את הטיול כטיול אטרקציות (מיכל - יש סיפור טיול שלך?). תודה על הלינק לפארק! אני אחזור לקרוא את הסיפור של שמוליק, אולי זה ישנה לי משהו.

לעת עתה אני יורד מהיעד הזה - יכנס למגירה.

היער השחור

אז נושא מעניין - כמה זה צריך להפריע לי שזה יעד שחוק? וכמה זה מפריע שבכל מקום שומעים עברית וזה מרגיש כמו טיול ברמת הגולן?

אז אמה כתבה שלא הפריע לה. אבל בעיני אחרים - למשל הדר - המקום ממוסחר מידיי. סלבדור גם התייחסה לזה, וזה חשוב. זה מן הסתם קוסם להיות במקום קצת יותר "בתולי" מבחינה של תיירות מישראל - כמו למשל טל שלא שמעה עברית בסקסוניה. הרי חלק מהכיף של טיסה לחו"ל זה קצת להתרחק ולחוות אווירה אחרת, לא?

אבל אולי כולם טסים דווקא לשם בגלל שזו בחירה כל כך מוצלחת (חוכמת המונים)? שילוב של טיסות זולות + צימרים זולים + כרטיסי אטרקציות שווים - זה הרי מאוד אטרקטיבי.

אז צריכים לעשות שיקול עם עצמנו כמה חשוב לנו "להתרחק", או שאולי זה לא מפריע לנו. אנחנו הרי אוהבים לטייל ברמת הגולן, וגם אוהבים לשמוע שם עברית מסביבנו wink

לגבי ההתלבטות של היער השחור אחרי אוסטריה. shellaa ודפנה - כתבתם שמבחינת ההרגשה לא היתה בעיה של "צל על הטיול". גם שמוליק חיזק את זה בפרטי. עוזר לי מאוד. זה כבר לא יהיה שיקול. 

לי - אני ראיתי כמה חומר הכנת ליער השחור - זה בטוח יעזור לנו.

נשאר היעד המוביל, ראש בראש עם סלובקיה.

סלובקיה

מתברר בתור יעד נהדר. כולם מרעיפים שבחים - אמה, shellaa, הדר, גאולה. לעומת זאת לדעת סלבדור סלובקיה לא מאוד מיוחדת כיעד. טל - את כתבת "היינו גם בסלובקיה". אז איך היה שם?

מקבל עוד כמה נקודות, קרב צמוד עם היער השחור.

אנגליה \ ויילס

אז הדברים של סמדר, סלבדור, idonadav, נועה ואוליב מחלחלים. גם העזרה שאני מקבל בפרטי.

אולי עוד יהיה הפתעת העונה...

ותודה לכל מי שעוזר.

• telo
                                        telo נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

אני לא חושב שבאלפים הצרפתים יש פחות אטרקציות לילדים מאשר באלפים האוסטרים. אופי הטיול מאוד דומה. 

העלויות בצרפת אולי מעט גבוהות יותר, אבל לא בצורה משמעותית.

האוסטרים יותר מודעים לצרכים של משפחות עם ילדים קטנים, אבל גם הטיול בצרפת מאוד נוח וקל למשפחות.

היתרונות של האלפים הצרפתים הוא בקירבה לשדה התעופה ג'נבה, בטיסות הזולות של איזיג'ט ובנופים המדהימים בזכות הגובה של ההרים.

כשחזרנו לאוסטריה בשנה שעברה לטיול משפחתי שני, אחרי טיול באלפים הצרפתים, קצת התאכזבתי מהנופים של אוסטריה.

בקשר ליער השחור אני חושב שהסיבה לזה שכל כך הרבה ישראלים נוסעים אליו נובעת מהכמויות העצומות של המידע המפורט לגבי האזור. אנשים אוהבים לנסוע ליעד שקל לארגן בו טיול. 

• Salvador26
                                          Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

עמיחי, שלא תבין לא נכון. אנחנו נהננו בסלובקיה. היה מאוד נחמד. ירוק, הרים, אגמונים. אטרקציות. אבל לא בכמות של מערב אירופה. יותר טבע. אבל מיוחד זה לא. כמו כל מדינה באירופה עם נוף הררי ואגמים. לא הייתי מאמינה שאגיד את זה, אבל מגיע שלב כנראה שמרגישים שממצים את אירופה. שאלה יהיו הצרות שלנו)))). אם לא רוצים לצאת מאירופה ובכל זאת רוצים משהו מיוחד, אז האי הבריטי נותן מענה. כמו כן קרואטיה ופורטוגל. והסקנדיביה

• מיכל ע
                                            מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

בולגריה מתאים לטיול כוכב?

עשיתם לי גם חשק להתחיל לחשוב על הקיץ הבא (-:

אז אצלנו זה ככה:

אנחנו נהיה עם ילדים בני 17,13 ו-9.
                                            נטוס באמצע אוגוסט ל- 10-14 ימים (זה מה שמתאים לנו).

רק טיול כוכב בא בחשבון (אפשר לשלב עם יומיים-שלושה בעיר), אבל אין לנו בעיה להיות הרבה זמן במקום אחד ואנחנו מטיילים בנחת (שנה שעברה 11 לילות בזצלבורגלנד ולא הרגשנו שזה היה יותר מדי). מצד שני משתדלים לא לנסוע יותר משעה לכיוון ביום (לא כולל יום ההגעה והעזיבה, אבל גם אז לא יותר מ-4 שעות).

מחפשים יעד שהמחירים זו סבירים ויש אליו טיסות זולות יחסית.

אוהבים לשלב טבע, עיירות, אגמים, אטרקציות לילדים (בסגנון פארק חבלים, בריכות עם מגלשות וכו', לא לונה פארקים גדולים).

היינו כבר בהולנד, ארדנים, מוזל, הרץ, סקסוניה, היער שחור, סלובקיה ודולומטים ועוד שבוע טסים לצ'כיה. רוב הטיולים שלנו מאוד דומים, אבל זה לא מפריע לי...

חשבתי על בולגריה - האם מתאים? אם כן, מה האזור שבו מתמקמים?

יש הצעות אחרות? יעדים חמים לא באים בחשבון.

חשבתי על אזור האגמים באנגליה, אבל זה נראה לי יקר משמעותית ואני לא בטוחה ששווה "להשקיע" עוד כסף כשיש אפשרויות זולות משמעותית ומהנות גם הן.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 3 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון