טיול לצפון איטליה
-
היי, אני ואחי נוסעים לטיול בצפון איטליה ל8 ימים באמצע ספטמבר,התכנון לנחות במלפנסה ומשם לקחת רכבת למלון במילאנו ולהישאר במילאנו למשך יומיים אחר כך כנראה להשכיר רכב לנסוע לונציה גם שם כנראה יום או יומיים ואז להמשיך לדולמיטים ליום אחד ואז לחזור למילאנו. אני ואחי לא היינו באיטליה ומנסים לתכנן טיול לפי המלצות של אנשים כאן, אני לא מכירה אתרים כל כך אם למישהו יש המלצות אני אשמח לדעת וגם המלצות על מרכזי קניות
בנוסף אשמח לשמוע דיעות על התכנון של הימים בטיול מניסיון של אנשים שהיו.. תודה מראש לעונים!!! -
טיול לצפון איטליההיי נעמה
מצרפת את צפון איטליה שלנו - תוכלו לקחת רעיונות ליעדים..
אפשר לשלב טיול באזור האגמים, כשתהיו עם רכב
יום לאגם מאג'ורה - שייט לאיים בורומאים, הר מוטרונאה ועוד..
בין גארדה למאגורה - אגם קומו
באגם גארדה
אטרקציות: פארק גארדלנד, פארק הסרטים, פארקי חבלים, קארטינג, קניונינג,
מעיינות בריכות חמות נהדרות aquardens , יקבים וכו'..
אתרי טבע: אגם טנו, מפלי וארונה, רכבל מונטה באלדו, מפלי מולינה,
מסלול נסיעה יפה בגדה מערבית, ועוד
עיירות: סירמיונה, לאציזה, מלצ'זינה, ריבה דל גארדה, לימונה וכו'....
שופינג בקניון איל ליאונה ליד העיירה דסנזאנו - בדרום גאדה
שופינג בסביבת מילאנו , לא רחוק משדה התעופה (תשלבו בצמוד לימי הטיסות)
varese - קניון ענק חדש ilcentro, עם חנות פרימרק ענקית,
לרשת דקטלון סניפים סמוכים
עוד בסביבה - מוזאון רכב אלפא רומאו.. (ליד קניון ilcentro – מפה)
ויש מוזאוני רכב נוספים בצפון איטליה (פירטתי בקישור העליון) אופציה ליום גשום
דולומיטים ליום אחד - מציעה לוותר או להקדיש יומיים.
אולי לצמצם את השהות במילאנו...
לונציה אפשר להקדיש יום / יום וחצי...
שיישארו לכם ימים לאזור האגמים
קחו בחשבון כבישי אגרה, באוטוסטרדה בעיקר - פירטתי בסיכום החופשה שלנו.
אם אתם נהגים צעירים, אולי תהיה בעיה בשכירות הרכב.
תבלו
-
טיול לצפון איטליהוואוו תודה רבה לך! אין ספק שעזרת לי מאוד! לגבי הדולמיטים.. מה הסיבה שלא כדאי יום אחד? אין סיכוי שנוותר על זה, את חושבת שעדיף יומיים ולישון לילה באזור? ואני ואחי לא נהגים חדשים לי יש רשיון 15 שנה, ולאחי בערך12 .. התחלתי לקרוא את הטיול שלך שצירפת מאוד מעניין ובמיוחד המון טיפים, גם אנחנו טסים עם איזי׳אט.. וכמובן שאמשיך לקרוא.תודהההה:)
-
לא מתמצאת אבל ממליצה-הסתכלי גם בבלוג של סער קרני כאן במטייל
-
לא מתמצאת אבל ממליצה-יש לי שאלה ממש חשובה: עם כמה כסף צריך לנסוע לבזבוזים ל8 ימים והאם כדאי אשראי/מזומן? או שניהם???
-
לא מתמצאת אבל ממליצה-לקחת בחשבון שאיטליה לא זולה.. במחירי האתרים, האטרקציות, המסעדות וכו'.
מציעה להצטייד במזומן לפחות 400 יורו + גיבוי כרטיס אשראי בינלאומי עם קוד סודי
(רצוי לשמור בנפרד את המזומן ואת האשראי, לא באותו ארנק)
ל- 8 ימים, מעריכה הוצאות של כ600-700 יורו לכל אחד מכם.
לא כולל טיסה מלון רכב.
ההוצאות משתנות בהתאם לאופי שלכם, עד כמה אתם חסכנים/בזבזנים
משתנה אם יש או אין ארוחת בוקר במקום הלינה..
תאכלו כל יום במסעדה (יש כל מיני רמות מחיר), או בדוכן פיצה..
תקנו מצרכים בסופרמרקט ותבשלו לעצמכם, או שילוב....
הפסקות קפה, גלידה, מזכרות, כבישי אגרה, חניונים, דלק, שימוש בשירותים, אתרים...
ברוב האתרים אפשר לברר מראש מחיר מדויק, באתרים הרשמיים.
על ונציה פירטתי בסיכום הטיול (אחד הימים הכי יקרים בטיול).
את סעיף הבזבוזים על שופינג, קשה להעריך, תלוי בכם...
לקחת בחשבון שאיטליה לא זולה.. במחירי האתרים, האטרקציות, המסעדות וכו'.
-
לא מתמצאת אבל ממליצה-אוקיי תודה רבה לך על כל המידע זה ממש עוזר!!! אם יהיו לי עוד שאלות ובטוח יהיו אני ארשום

-
לא מתמצאת אבל ממליצה-ממליץ לך לוותר על לינה במילאנו.לקחת את הרכב במלפנסה לנסוע אך ורק לאזור האגמים.ממליץ לך ללון בסטרזה 50 קמ ממלפנסה.כבסיס לטיול ליומיים.אין טעם לנסוע במסגרת זמן כזו לונציה ולדולמיטים.אל תבלו על הכבישים אזור לוגנו קומו מאגורה תוכלו לשלב את חבל טיצינו המהמם שנוא גם איטליה וגם שויץ.תהנו חזרתי משם לפני חודש.את ונציה והדולמיטים תשאירו לטיול אחר
-
טיול לצפון איטליההיי..
דווקא אני לא כל כך מסכימה עם התגובה שמעלי..
לדעתי ב8 ימים כן אפשר להספיק גם את ונציה וגם את הדולומיטים.
אנחנו נסענו ל9 ימים (בתכלס אפשר לומר 8 ימים כי היום הראשון נחתנו מאוחר) והספקנו גם את ונציה, אגם קומו (עם קפיצה ללוגאנו), אגם גארדה והדולומיטים. היה מדהים...
אנחנו לא בילינו המון זמן בכבישים, עשינו מסלול מאוד הגיוני, הדלק של כל הטיול עלה לנו רק 100 יורו.. חשוב לציין שהטיסה הלוך הייתה למילאנו והחזור מונציה - חסך לנו נסיעה מיותרת.
מצרפת לך סיכום טיול שלנו, אולי יעזור לך

-
טיול לצפון איטליההיי תודה אני כבר קראתי על הטיול שלך לפני ששלחתי כאן הודעה ולקחתי כבר רעיונות:) התכנון שלנו די דומה למה שתיארת, רק שהטיסה חזור שלנו היא ממילאנו כמו בהלוך ..שאלה כמה זמן היית ממליצה להיות בדולמיטים? אח שלי אמר לי שניסע ליום אחד מהבוקר עד הערב אבל לפי מה שכותבים כאן עדיף יותר בגלל הנסיעה הארוכה לא?
-
טיול לצפון איטליהאני אגיד לך את האמת, אני מכירה משפחה שנסעו מסירמיונה לדולומיטים, באותו היום, וחזרו חזרה לסירמיונה.
הבנתי מהם שהיום הזה לא היה יום מוצלח במיוחד, זה לבלות המון שעות על הכבישים.. ובעיקר לסמן וי..
לדעתי כדאי לישון לילה אחד בדולומיטים, זה יאפשר לך לטייל לא בלחץ ועדיין להנות מהאווירה ומהנופים, למרות שזה זמן קצר לביקור בדולומיטים, לדעתי הדולומיטים זה השיא של הטיול, והייתי במקומך ישנה שם לילה אחד על חשבון לילה באגם גארדה למשל..
תהנו!
-
טיול לצפון איטליההיי נעמה,
מנסה לעזור כאן. אנחנו היינו בטיול 9 ימים ונחתנו במלפנסה. על מילאנו אפשר באמת לוותר לדעתי, להשאיר אולי יום 1 לקניות ולסיור בקתדרלה, הכל תלוי באיזה שעה אתם נוחתים.
אנחנו נחתנו בבוקר ונסענו 3 שעות לבולצאנו שזו עיר יחסית מרכזית באזור הדולומיטים ומשם יצאנו לכל מיני ערים ונקודות. דולומיטים לפחות יומיים, פחות מזה חבל. ונציה אפשר ומספיק יום אחד שלם מהבוקר עד הלילה(להיזהר מכייסים), אפשר לוותר שם על לינה כי היא מאוד יקרה. אגם גארדה יפה ומגניב אבל גדול ותיירותי, יש עוד מלא אגמים קטנים ששווים ביקורים. לא הייתי משקיע זמן בלונה פארקים וכו', רק אם יש לכם זמן. אנחנו עשינו 2 לילות בגארדה, יש שם מלונות מעולים יקרים אבל גם מלונות זולים יותר שיכולים להתאים לתקציב שלכם. Riva Del Garda זה אחלה אזור לישון בו בגארדה.
פשוט תסתכלי על המפה ועל עיירות שאת רוצה לבקר בהם ותבני מסלול הגיוני. אני ממליץ להוסיף יום אחד בורונה, מאוד אהבנו.
בהצלחה
-
טיול לצפון איטליהתודה רבה לכם!! כולכם מאוד עוזרים!!! יש לי עוד שאלה .. מישהו מכם נחת בשעת לילה מאוחרת?? הטיסה שלנו ב13.9 יוצאת בתשע ונגיע למלפנסה מאוחר בלילה אני קצת דואגת מזה ולא יודעת עד כמה זה אידיאלי.. גם לא כל המלונות במילאנו מקבלים ציק אין בשעות כאלה .. לקח לנו זמן למצוא מלון שהציק אין 24 שעות..
-
טיול לצפון איטליהלא ברור מה אתם אוהבים. היינו בגארדה שבוע ונהנינו מאוד. לעומת זאת בונציה היינו יום אחד והרגשנו שמיצינו. אם תוכלי להסביר מה אתם אוהבים , אולי אנשים יוכלו לתת לכם רעיונות טובים.
לגבי הקניות - מאוד ממליץ על אאוטלט FRANCIACORTA. הוא נמצא בין מילאנו לגארדה. יש שם הרבה מותגים עממיים כמו ליויס, אדידס, נייק, גם כמה מותגים איטלקיים וגם כמה מותגים יקרים יותר.
ליד ונציה יש אאוטלט של אופנה גבוהה. לא הייתי בו.
לא ממליץ על קניון IL LEONE שהמליצו כאן. סתם קניון עם הרבה חנויות. יקר.
-
טיול לצפון איטליההכי הגיוני ללון בקרבת שדה התעופה
ואיך תגיעו למלון בלילה?
רוב חברות השכרות הרכב מסיימות פעילותן בערב...
יש אפשרות ללון במלון מוקסי - מול טרמינל 2, מלון מעולה, לא הכי זול..
תשרייני עם אפשרות ביטול (בבוקינג) ותמשיכו לחפש....
ויש מלונות שמאפשרים הסעה חינם, רק לוודא שההסעה גם בשעת הלילה...
אז תבררו
בהצלחה

-
טיול לצפון איטליההרכבות לא פועלות בלילה?? ומה עם מונית? אפילו שקצת יקר אבל אם אין ברירה בלילה..
ולגבי מה שאנחנו אוהבים אז אחי ואני קצת שונים הוא יותר אוהב טיולים בטבע לראות נופים והכל וגם אני אוהבת אבל גם מושך אותי הטיולים העירוניים והמתויירים לראות ערים יפות דברים שלא רואים כל יום וכמובן מרכזי קניות .
-
טיול לצפון איטליהאפשר לשלב בין טבע לעיירות וערים ושופינג
בצפון איטליה יש הכל מהכל
לא בטוחה שתחבורה ציבורית עובדת בלילה
האפשרות היחידה לדעתי, ללון ליד שדה התעופה
ולשריין בהקדם... מלונות עם אפשרות ביטול
כמו מוקסי
באתר בוקינג יש אפשרות סינון, עם סימון הסעה משדה התעופה
רק לוודא כאמור שההסעה השאטל פעילים גם בלילה...
-
טיול לצפון איטליהמלון מוקסי מעולה ונמצא ביציאה מטרמינל 2.השכרת רכב בטרמינל 1.את הרכב תקלו ביום למחרת בלי בעיה עם שאטלים זמינים.
-
טיול לצפון איטליההיי רציתי לשאול אם לאיטליה צריך להוציא פה בארץ רשיון נהיגה בנילאומי ( כלומר הספח הזה) או שמספיק הרשיון עם התמונה שיש
-
טיול לצפון איטליהחייבים רישיון ישראלי מפלסטיק + רישיון בינלאומי שתקף לשנה
ומוצאים ברשת ממס"י תמורת 16 שח בלבד (להגיע לממסי עם הרישיון הישראלי)
בלי שני אלה.. יכול להיות שלא תקבלו את הרכב