רכבל אל הקייזרשמארן
-
ערב טוב לכולם,
אז עשינו את זה. סוף סוף גם אנחנו טיילנו באוסטריה וחזרנו כדי לספר!

ולפני שאתחיל לספר על עלילותינו בארץ האפל-שטרודל, חייבת להיות כאן הקדמה קטנה.
ולפני ההקדמה, הבן שלי - או כפי שחלקכם מכירים אותו כ"ילד זהב של אמא שלו", עומד על כך שאכתוב כאן את המשפט הבא:
(אמא, תכתבי את זה בפורום שלך לפני שאת מתחילה לספר על אוסטריה! ותגידי "להם" שאני אמרתי לך לכתוב את זה...!).
אוסטריה ארץ מאד יפה, אבל אין כמו נורווגיה!
ואמא שלו מסכימה איתו...

ועכשיו - ההקדמה:
הטיול הזה היה צריך להתקיים לפני שנתיים.
כרטיסי טיסה נרכשו, צימרים הוזמנו וכל המשפחה - חמישה איש, כולל שני החיילים שקיבלו אישור - עמדה לטייל ביחד באוסטריה שחיכינו לבקר בה כבר כמה שנים טובות.
כל הזמן היתה לי הרגשה לא טובה, שנבעה מכל מיני גורמים ואכן, לבסוף - הטיול בוטל יום לפני שהיה צריך לצאת לפועל בגלל צוק איתן.
זה היה מאד מבאס אבל עוד יותר רע היה מה שקרה באותו קיץ במדינה שלנו...

אודות הביטול של אז תוכלו לקרוא כאן.
הטיול לאוסטריה נכנס להקפאה במגירה הדי עליונה - כי כבר הבנתי שאני עם צה"ל לא מתעסקת יותר ואחכה לשחרור של אחד מהבנים.
בינתיים טיילנו רק עם הבן הצעיר (דורדון, נורווגיה... אחח נורווגיה
) ונסענו לחו"ל בואריאציות שונות. היתה גם נסיעה שלי עם שני הבנים הגדולים לפריז - מקווה שיום אחד עוד אספר עליה. היה כיף!!אבל אני לא הפסקתי לחלום על נסיעה משפחתית של כולם, כמו "בימים הטובים" לפני הגיעו של צה"ל לחיינו...
וכל עוד הבנים הגדולים מוכנים ורוצים לנסוע איתנו - הרי זה משובח!
אז ברגע שקיבלתי איתות ואור ירוק מהחייל המשוחרר ומאחיו שעדיין בצבא (קצין) - הוזמנו כרטיסי אל-על למינכן , הוזמנו הצימרים שהיינו צריכים להיות בהם לפני שנתיים (לאחר הביטול שקרה ברגע האחרון, היה לי כל-כך לא נעים מבעלי הצימרים... הצעתי להם תשלום סימלי והם סירבו! לכן הגיע להם מאד שאזמין אצלם שוב מקום!!) ותוכנית טיול נרקמה עם הרבה "אוליים"...

עד כאן ההקדמה.
והנה כמה מתאבנים:
-
רכבל אל הקייזרשמארןתפסתי מקום בשורה הראשונה
קובי
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי
ברוכה השבה

הפתיח נראה מדהים...
ובהרכב משפחתי מלא.. איזה כייף לכם!!
הקייזרשמארן שם של משהו מתוק... נכון?
בהתחלה חשבתי שזה שם של מקום
ונזכרתי שתיארו פה פעם.. כמה טעים -
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי!
איזו חגיגה להתחיל סיפור טיול חדש שלך!
אני בטוחה שאתאהב באוסטריה שלך, כבר מהתמונות נראה לי שאלה לא האיזורים בהם אנחנו טיילנו לפני כמה שנים....
תודה על כל התמיכה ה"צבאית" מבעלת ניסיון כפול כמוך
ובסוף בסוף... יהיה לי פה טיול מוכן לאוסטריה לשלוף מהמגירה ברגע של ספונטניות צה"לית!
מחכה בקוצר רוח להמשך

-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי!!
כמובן שגם אני כאן. כבר שבוע מחכה לסיפור הטיול שלכם שאף זכיתי ללוותכם און ליין.
אז בטוח יהיה כיף!!!! -
רכבל אל הקייזרשמארן
כמה אורחים על ההתחלה...!קובי - לך ולחוברות שלך שמורה פינה של כבוד! נעזרתי בהן רבות והזכרתי אותך בטיול, במיוחד ביום האחרון (תיאלץ להישאר כאן עוד הרבה זמן עד שאגיע ליום האחרון...) תודה!

לי - יופי שאת כאן, ברוכה הבאה! עוד ידובר כאן רבות על הקייזרשמארן, אחד הקינוחים "ה".

פנינית עם הכוכבים
- אני כאן לתמוך בך מתי שרק תירצי...! הטיול האחרון שלנו בהרכב מלא היה ב- 2012, חיכינו ארבע שנים - אבל היה שווה! אלון היקר - לך שמורה פינה חמה בלב על העזרה הרבה שהושטת לי - הן לפי הטיול והן במהלכו!! תודה על הכל, אתה נהדר!
לפני שנמשיך, אני עושה ניסויים עם התמונות (סיפור כאוב, במיוחד לנוכח העובדה שבסיפור נורווגיה שלי נעלמו כל-כך הרבה תמונות...
).אז הנה עוד מתאבן ירוק - הרי טירול:

וגם מתאבן כחול - אגם הלונרזי :

נראה לי שזה עובד...
אז עכשיו משהו עירוני - אינסברוק:

המשך יבוא...
לילה טוב

-
רכבל אל הקייזרשמארןבוקר טוב.. מוכנה לחזור לאוסטריה עכשיו... מחכה לתמונות נוספות

-
רכבל אל הקייזרשמארןהי שירלי,
שמחה שהתחלת לספר. ראיתי את התמונות ששלחת בזמן אמת והן כל כך יפות, אבל חייבת לומר שהזדהיתי עם הבן שלך. טרם הייתי בנורווגיה וברור שאהיה, אבל רק בהשוואה לשכנות - שוויץ הרשימה אותי יותר מטירול (הייתי רק בטירול) וביום אחד יחיד של נסיעה מעמק אאוסטה לג'נבה דרך מעבר סן ברנרד ואזור שמוני, העוצמות של רכס המונבלאן והקרחונים על המורדות הבהירו היטב את ההבדל. זה נראה הרבה יותר מרשים. יש המון דברים יפים באוסטריה, ובפעם הבאה אני מקווה לתת מקום גם לצד התרבותי שלה, אבל בענייני עוצמות של הטבע - בהחלט מורגש שהאלפים שם פחות גבוהים.
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלינקה יקירתי, ציפור קטנה לחשה לי שהתחלת לספר על אוסטריה שלכם אז הנה התייצבתי. אני זוכרת את אותו יום שבו החלטת לבטל את הנסיעה לאוסטריה. יום עצוב אבל מה שהתרחש במדינה שלנו באותה עת היה עצוב הרבה הרבה יותר. קרן אור קטנה היתה בדמות התגובות החמות שקיבלת מבעלי הצימרים שביטלת להם את ההגעה שלכם מהיום למחר. איך את אומרת תמיד - מה שצריך לקרות יקרה - עברו שנתיים, התוכנית הוצאה מהמגירה, האבק הוסר וסוף סוף הגעתם אל אוסטריה! אני מכירה חלקים מהטיול שלכם ואני חייבת לומר שיש מקומות עליהם שמעתי לראשונה ממך. כנראה שזה אומר שמתחייב ביקור שני באוסטריה היפה והאהובה עליי. יושבת פה בחברה טובה ומחכה להמשך.....
נשיבוקים, עפרה
-
רכבל אל הקייזרשמארןגם אני כאן וגם אני שמחה שהוצאתם לפועל את התוכנית ההיא!
קודם כל תגידי לבן זהב שלך שהוא לגמרי צודק!
התמונות שלך מדהימות נהניתי בזמן אמת ומצפה לסיפור!
סיפור קטן. פעם לפני הרבה מאוד שנים בניתי לחברה מסלול קצר באוסטריה, ובין האתרים השונים שלחתי אותה לאכול קייזרשמארן, אפילו כתבתי לה על פתק את השם בגרמנית. כשחזרה, אמרה לי בכעס לא קטן - בה"כ פנקייק חתוך לחתיכות ויקר אש! אז אנחנו יודעות שהיא לא צודקת, נכון???
רבקה
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי, שמחה על כל סיפור טיול שלך. מחכה בסבלנות
ואני מאד מקווה שלא השארת את סבטקסט בבית
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלוש יקירתי,
חיכיתי שתתחילי לספר על הטיול המדהים שעשיתם. התמונות עוצרות נשימה ומסתמן שהטיול הבא שלנו כמשפחה הוא אוסטריה, טירול (כמובן באישורו הנדיב של צה״ל
)אז גם אני כאן, בין המתייצבים והממתינים, מחכה לכל פיסת מידע
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלוש יקירתיייי

גם אני כאן, קצת באיחור אבל יש לי סיבות מקלות. נחתנו היום מגן עדן נפלא אחר.
אוסטריה היא גן עדן נפלא ומקסים לא פחות. אני כבר יודעת שהיה לכם כיף של טיול. שמחה מאוד עבורכם ושמחה שהקשבת בקולי ולא וויתרת על הרכבל לסן גילגן.
המטוס הראשון שראינו היום כשנחתנו בנתב"ג היה מטוס לקראת המראה של אוסטריין איירלינס, כמה שרציתי לדלג ממטוס למטוס....

מחכה בכיליון עיניים להמשך הסיפור (לתמונות נוספות שייקלו לי על החזרה...)
נשיבוקים
לימור
-
רכבל אל הקייזרשמארןאיזה? איזה 'ילד' פיקח !
ואני, שמדינת הבית 'השני' שלו היא אוסטריה, תמיד שמח לשמוע חוויות שהגיעו מעינים אחרות.
אז כמו כולם, אני שמח שחזרתם עם כיף בעיניים ואני בקשב מחלט.
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלוש,
איזה יופי שהקיץ הזה עובר בשלום, טפו- טפו, חמסה חמסה, מלח מים.....

וניתנה לכם הזדמנות להשלים את הקיץ הארור ההוא! גם אוסטריה, גם משפחתי בהרכב מלא! שאפו!
אני מאוד מאוד אוהבת את אוסטריה. את זה את כבר יודעת. התמונות המפתות, הכותרת שמבטיחה כאן קייזרשמארן ונופים מרכבלים, וכמובן הכתיבה המשובחת שלך מצמידים אותי לכתבה הזו שלך.
עוקבת.

אורנה
-
רכבל אל הקייזרשמארןשבת שלום
וברוכים הבאים כל האורחים!
סמדר - טוב שאת כאן ותודה על העזרה שהושטת לי (לפני שנתיים.. זוכרת?)

זיוה - כיף לראותך כאן! עוד אדון בנושא "איזה נוף עושה לי את זה יותר" או "לאיזו ארץ אנחנו מתחברים יותר"...

עפרה'לה - הנה כתבת כאן עבורי את מה שהרגשתי אז והיום, בתור חברה טובה שעברה איתי את הלבטים - את כמובן מבינה אותי היטב

רבקה'לה - גם לך מלוא הטנא תודות (כרגיל!) , וברור שהחברה שלך לא מבינה בקינוחים!! אין על הקייזרשמארן ולא סתם הוא בכותרת!

ריקי - יופי שהגעת, ואל דאגה - סאבטקסט תופיע בקרוב מאד!

מרינוש - ברוכה הבאה ואני כבר מחזיקה לכם אצבעות לאישור!!

לימור יקרה - ברוכה השבה!! אני כמובן מחכה לקרוא על הטיול שלכם ושוב מודה לך על כל העצות הטובות!!

צפריר - נחמד לראותך כאן, וכן - הבן שלי מאד פיקח...

אורנה'לה - זה ברור שתהיי צמודה כאן אלי, בלעדייך זה לא אותו הדבר!

תמונה לכבוד כל האורחים:

אגם גוסאו

וכאן ההזדמנות לומר תודה לכל אלה שעודדו אותי אז, לפני שנתיים
(הנה עוד תזכורת - מערכה ראשונה - לאותו קיץ ולסיפור שלנו)

וכמובן תודות רבות מגיעות לכל אלו שעזרו לי בהכנות לטיול (לפני שנתיים והיום...) וגם תוך כדי הטיול, און-ליין!
תודה ענקית לכם:
עפרה'לה, איריס, אורנה'לה, מיקוש, לימור, גליה, אלון, רוביייי, רבקה'לה, יונה וקשת, נילי, סמדר, איילת, זיוה, קובי ועוד רבים וטובים שבטח שכחתי ועמהם הסליחה...

מוקדש לכם זר פרחים - התורמוסים הסגולים של טירול

שירלי
-
רכבל אל הקייזרשמארןגם משורות עליונות עדיין רואים היטב

וואו,קודם כל אני נדהמת שכבר עברו להן 3 שנים..
אוסטריה,כמה יפה בתמונות שלכם.
אולי צודק הבן זהב של אימא,,בשתיהן עדיין לא היינו.
נראה לי אוסטרה בכל זאת תהייה ראשונה.אולי אפילו כדי לא לפגום בתחושות..
אמה
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלייייי,
ציפור יקרה
לחשה גם לי שהתחיל כאן סיפור חדש מבית היוצר של שירלי את סאבטקסט הפקות 

היה כיף לקבל תמונות מרהיבות בזמן אמת ואיזה כייייף שחזרת לספר כאן

אהבתי את ההחלטה שלך לחזור לאותם בעלי מקומות הלינה שנאלצת לבטל לפני שנתיים

מחכה להמשך....
רובי
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי,
הספקתי להגיע בזמן לפני ההמראה אני מקווה,
כייף לכם שהגדולים עדיין אתכם, וזה כל לזכותכם!
הגדולה שלנו בדרום אמריקה עכשיו ואנו מקווים שעוד נוכל לטייל יחד..
מחכה להמשך התיאורים וגם על הקייזרשמרן!
-
רכבל אל הקייזרשמארןאמוצ'קה - יופי לראותך! כן, הזמן עובר ממש מהר... הילדים גדלים בקצב! קודם תיסעי לאוסטריה (יותר זול, יותר קרוב) ואח"כ לנורווגיה. ואז תוכלי להשוות... (ואני מתארת לעצמי מה תגידי..).

רוביייי - סאבטקסט מוסרת שהיא שמחה מאד שאתה כאן
עוד יהיה לך מה לקרוא כאן (ולשמוע..). וכן, היה לי די ברור שאחזור ואזמין מקום בצימרים של "אז". אולי החלטה סנטימנטלית - אך עם אג'נדה. בהחלט בהחלט הגיע להם ועוד אספר עליהם.יורם - ברוך הבא, טוב שאתה כאן! ברור שהספקת להגיע לפני ההמראה, כרגיל אצלי זה לוקח זמן... הקייזרשמארן שלך נראה טוב במיוחד! כפי שאמרתי, עוד ידוסקס בעניין כאן...! אכן היה כיף שכולם טיילו ביחד, כולל הגדולים. ואם הגדולה שלך בדרום אמריקה - תמיד אפשר להצטרף אליה - לא כך?!?
אז הנה עוד תמונה לכבודכם
מקווה להתחיל ממש בקרוב (סליחה שאני כזו גרועה ושהתחלה מקרטעת...
)אגם אכנסה Achensee

זה קצת קצת מזכיר פיורד של נורווגיה, אבל רק בכאילו...
אבל עדיין יפהפה.שירלי