ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה עם jr pass

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    15
    4416
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Meshi_3502402
      Meshi_3502402 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני ואמא שלי נוסעות ליפן ל32 יום באוקטובר,

בנינו מסלול ועכשיו אני רוצה לקנות את הפאס אבל קצת מתקשה.

זה המסלול:

נחיתה באוסקה +2 לילות

4 לילות קיוטו 

2 לילות נאגויה- טיולי יום בסביבה

4 לילות טאקיאמה- טיולי יום באזור האלפים

לילה בטוקיו- לצורך פסטיבל

3 לילות הקונה

2 לילות אוקיאמה- טיולי יום בסיביבה

לילה הירושימה- מיה ג'ימה

5 לילות קיושו

לילה קובה 

7 לילות טוקיו

האם הפאס הכללי מכסה את כל האזורים?

האם אני צריכה פאס רק לקיושו?

וכמה ימים פאס כדי לי לרכוש?

תודה מראש 

משי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

עזרה עם jr pass

משי,

אני לא נכנס לפרוט המסלול כי לא ביקשת.

לגבי הפאס תוכלי ללמוד עליו מהאתר הזה. חשוב להבין כיצד מפעילים אותו ומתי, אני מציע שתחפרי באתר עמוק.

מכיוון שהפאס לא תקף בקיוטו, טוב מיקמת אותה בתחילת הטיול.

מכיוון שלקנות את הפאס ולהשתמש בו בטוקיו לא כ"כ משתלם, טוב שמיקמת אותה בסוף.

הלכו 13 ימים ללא הפאס ונשארו 19.

עכשיו הכנסי לאתר הרכבות טישבי כמה יעלו לך הנסיעות ממקום למקום ואיזה אורך פאס כדאי לך לקנות - 14 או 21 ימים (גם אם תשתמשי בו כמה ימים בטוקיו).

ולבסוף - האם שקלת לשכור רכב בקיושו? זה רעיון בכלל לא רע עם המון יתרונות.

• Meshi_3502402

עזרה עם jr pass

רוני היקר,

קודם כל תודה רבה! 

1.אם יש לך הערות לגבי המסלול עצמו אני תמיד אשמח לשמוע. למרות שכבר סגרנו מקומות לינה במקומות המרכזיים.

2. לגבי רכב בקיושו לא בדקתי, האם זה עינייו פשוט יחסית? האם הניווט לא יהיה מסובך?

3. האם הפאס הכללי תופס גם בקיושו או שזה פאס מחוזי של קיושו?

4. אם ארצה להגיע מאוסקה לקיוטו לא אצטרך את הפאס?

תודה ושבת שלום

• רוני סופר

עזרה עם jr pass

לגבי קיושו - הפאס עובד בכל יפן כפוף לתנאים המצויינים באתר.

הנהיגה מחוץ לערי יפן, ובמידה רבה גם בתוך הערים, לא מסובכת. אם את יודעת לנווט בוייז או בגוגל מאפס ולא פוחדת מנהחגה בחול, לא תהיה לך בעיה.

כדי לא "לבזבז" ימי פאס בקיוטו, תשלמי במזומן עבור הרכבת מאוסקה לקיוטו.

לגבי המסלול -

אני לא יודע מדוע, אבל הוא מאד איטי.

למשל 2 לילות באסקה, אני בטיול של 35 ימין ויתרתי כלל על עיר זו וגם ממה שקראתי רשמים של אחרים - מקסימום לילה.

3 לילות האקונה. למה? יום סיור מלא מטוקיו יכסה עיר יפה זו. מקסימום לילה.

לילה קובה - לדעתי מיותר בכלל.

8 לילות בטוקיו. אמנם אפשר להיות בה שבועות, ממש כמו בניו יורק, אבל לטיול ראשון זה הרבה מדי, גם אם תכניסי בימים אלה טיולי יום (האקונה, ניקו וכד).

את הימים שמתפנים הקדישי למקומות יפים ומעניינים אחרים.

מצד שני - אם את רוצה טיול איטי ורגוע, ייתכן והתכנון שלך נכון.

כך או כך לא תתאכזבי.

• Meshi_3502402

עזרה עם jr pass

רוני, באוסקה אנחנו נוחתות רק ב18:00 ככה שזה יוצא שניהיה שם יום אחד מלא וביום השני אנחנו כבר נוסעות לקיוטו. בהקונה הכוונה היא לישון בהקונה ולבקר גם בקמקורה, הר פוג׳י והפארק. לכן שלושה ימים. זה ניראה לך עדין יותר מידי?

לגבי קובה זה נקודת אמצע בנסיעה בין קיושו לטוקיו, בנוסף קיבלתי המלצות והיא נישמעת לי מעניינת.

לגבי טוקיו השהות הארוכה היא בגלל שאנחנו מתכננות לעשות שם סוג של קורס שלוקח שלושה ימים.

איזה מקומות אתה חושב שכדי להוסיף לטיול?

• ori_ronen
                ori_ronen נערך לאחרונה על ידי

עזרה עם jr pass

היי משי, 

שימי לב שרשמתי לך הערות בהודעה פרטית. 

לגב השאלות האחרונות שלך אז הפאס הכללי תופס גם בקיושו, לא מדובר על פאס אחר . בין אוסקה לקיוטו אפשר להשתמש בפאס גם כן . 

• רוני סופר

עזרה עם jr pass

אורי, אם היא תפעיל את הפאס באוסקה יתבזבזו הימים של קיוטו מכיון שאי אפשר לעצור את הפאס אחרי ההפעלה. משי, סה נראה טוב. מקומות נוספים לא חסרים. רק תבחרי. אבל כמו שציינתי - נראה טוב.

• Meshi_3502402

עזרה עם jr pass

רוני תודה רבה לך על כל העזרה.

• ioio
                      ioio נערך לאחרונה על ידי

עזרה עם jr pass

משי שלום.חזרנו השבוע מחמישה שבועות ביפן. ואני מניח שאנו בגיל של האמא.

אתם יוצאים לתקופה ארוכה יחסית והמסלול שלכם דומה לשלנו ושל כולם בכלל.

כרטיס הJR אינו זול ואינו חובה. לסבר את האוזן - אוסקה וקיוטו קרובות וחבל להשתמש בJR.לדעתי עליך לשקול מחדש כדאיות רכישת כרטיס JR . אגב אנחנו לא רכשנו.  אשמח לעזור iosi20802gmail.com/ 

• רוני סופר

עזרה עם jr pass

ioio - הפאס משתלם רק אם הוא משתלם. זו מתמטיקה פשוטה שעושים אותה תוך כדי בניית המסלול והתאמתו לאילוצים השונים שאחד מציב לעצמו (אצלי, לדוגמא, היו שלושה - מועד ומקום הסאקורה, הלינות בבית שלום והשכרת הרכבים במקומות השונים). כמובן שאינו חובה אבל אני חסכתי 100-150$ לאדם במהלך 35 ימי הטיול ביפן. היינו שלושה.

• ioio
                          ioio נערך לאחרונה על ידי

עזרה עם jr pass

היי רוני

לא מתכוון להתעמת.לדעתי  אם לא סוגרים הכל מהארץ  אין צורך להיות קשור

לJR ולאפשר גמישות מסויימת לטיול תמורת התעסקות וחסכון (אולי)של 100$ לתקופה של חודש ביפן.

• Meshi_3502402

עזרה עם jr pass

היי רוני שאלה קטנה,

האם אתה יודע אם רכבות SHINKANSEN KAGAYAKI וSHINKANSEN ASAMA וSHINKANSEN HAKUTAKA

נכללות בJR PASS? לא הצלחתי למצוא מידע עליהן באת של הJR

תודה,

משי

• רוני סופר

עזרה עם jr pass

VALIDITY

• The Japan Rail Pass is valid on all the JR lines all over Japan (except the Nozomi and the Mizuho Shinkansen). 

מתוך אתר הפאס, כמה שורות למטה בסעיף VALIDITY.

• Meshi_3502402

עזרה עם jr pass

שוב תודה רבה רוני

• wizo1234
                                  wizo1234 נערך לאחרונה על ידי

יפן תכנון עם JRP - דעה קצת אפיקורסית

נסענו , זוג  מבוגרים , לטיול ביפן  בן   33 לילות /  34  ימי טיול ( אין טעות  - 33 לילות  34  ימי טיול  :  ביום  הראשון  נחתנו בבוקר , וביום  האחרון המראנו בערב ) בשנת  2013  בזמן  הסאקורה .   במהלך הטיול  רכשנו  JRP  למשך 21 ימים ( פרטתי ב "בלוג"  שפירסמתי כאן באתר  - הבלוג היחידי שלי - לאורך 8 פרקים את מהלך הטיול ) . מעבר ל JRP ( לאחר תום 3 השבועות של הפס ) כלל  הטיול  טיסה (הלוך חזור מ טוקיו ) אל האי הצפוני  , שכירת רכב שם  ( לא השכרת רכב , כי אם שכירת רכב )   , ולבסוף  7 ימים ב טוקיו ( כמובן -  ללא  JRP , התניידות בתחבורה ציבורית . 

לפני  שאתייחס  לעניין   JRP  ( נושא  השרשור ) , מבקש לגעת בקצרה בנושא הטיסה אל יפן ( מייד  ניווכח  כי  יש לו קשר עקיף עם פס הרכבות ) . 

פותחי השרשור נוחתים ב אוסאקה וממריאים מ טוקיו ( הטיסות ככל הנראה מכורטסות , ועבורם  התיזה שלי לא תהיה תקפה .אך מטיילים פוטנציאליים אחרים ביפן יוכלו אולי למצוא עניין בה ) . 

מספר הטיסות אל טוקיו  גדול לאין שיעור מאשר אלו אל אוסאקה ( יש חברות תעופה אשר טסות רק אל טוקיו ) . לפיכך התחרות על הקו אל טוקיו גדולה הרבה יותר . אי לכך ניתן למצוא טיסות אל טוקיו במחיר זול יותר מאשר אלו אל אוסאקה . 

ההפרש במחיר הטיסה בין טוקיו לאוסאקה יכול לכסות אפילו את העלות של כרטיס הרכבת ( במחיר מלא , לא  "מסובסד" דרך JRP )  בין אוסקה ל טוקיו ( בסה"כ  כ 3-4 שעות ) . זאת  איננה  מתימטיקה  פשוטה -  זו  בסך הכל אריתמטיקה . 

וכעת אל  ה JRP . 

התיזה שלי גורסת את דפוס ההתנהלות  הבא : 

מכיוון  ש בתי המלון ביפן  די  יקרים - בוודאי במרכזי הערים המתויירות ( קיוטו הבולטת בהן ) ,  ההצעה  שלי לחפש בתי מלון  הרחוקים יחסית מ מוקדי האטרקציות . ולהגיע אל האטרקציות  ב טיולי יום  ( טיולי כוכב ) בעזרת הרכבת  JRP  . כך מנצלים את ה פאס  כהלכה ועלות בתי המלון יורדת פלאים . לדוגמא , שהינו במלון ב אוקאימה וממנו יצאנו מדי יום לטיולים ב קיוטו ( 3 פעמים ) , אוסאקה , נארה ועוד . הנסיעה ב שינקאנסן אורכת אמנם כ שעה וחצי - שעתיים  בכל כיוון , אך חוסכים דרמאטית במחיר המלון . כך נהגנו גם באיזור האלפים היפניים : היינו במלון ב נאגויה ( לא כל כך יקר ) וממנו יצאנו לטיולי כוכב אל טאקיאמה ( פעמיים לפסטיבל ) , אל הכפר יאוצו של ציאונה סוגיהארה , קאנאזאווה , מפעל טויוטה  , יוקוהאמה , שיראקווה גו , טירת הסמוראים בהרים ... . הוא הדין באי הדרומי  קיושו : התמקמנו במלון בבירת האי  באיזור הקאטה - פוקואוקה ( מקווה שאני  מדייק ב שמות , נא לבדוק ) ומשם יצאנו אל לטיולי יום ( עם השינקאנסן  פס ה  JRP ) אל נגסאקי , בפו , מאונט אסו , איבוסוקי , וגם יום בחזרה - מזרחה אל הירושימה . 

בדרך בין מלון "כוכב" אחד למשנהו , עצרנו לביקור גם ב קובה וגם באי מיאג'ימה ( ע"י הירושימה , בה כבר ביקרנו קודם ) . כאשר את המזוודות הפקדנו למספר שעות ב שמירת חפצים - לוקרים בתחנת הרכבת . 

הרעיון בגדול אם כן : בתי מלון מעט מרוחקים במחיר זול , התניידות באמצעות  JRP ( ארוך , 3 שבועות ) בטיולי כוכב . 

ולדעתי  אפשר  לנצל  את ה  JRP  בתכנון נכון בכדי להגיע מ אוסאקה אל טוקיו ( ביום האחרון של ה פאס ) , ו "להרוויח  את ההפרש במחיר הטיסה בין אוסאקה לעומת טוקיו . 

אני  מודה , כי לא ראיתי דפוס כזה של התנהלות  /  התניידות  ביפן . מציע אותו לבחינת  מטיילים  פוטנציאליים  ביפן .  בוודאות -  יקר  יותר  זה לא יהיה . 

מקווה  שעזרתי 

בברכה  אלי . 

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון