התייעצות -מפלי פליטביצה
-
היי חברים
שאלה לי
אני ואחותי שוקלות , לפי התכנון מסלול שמסתדר לנו , לשמור את המפלים ליום האחרון של הטיול כאשר הטיסה שלנו היא ב 21:00 בערב מזאגרב.
שזה אומר שאנחנו נישן קרוב למפלים (מרחק של עשרים דקות) נהיה שם עד הצהרים ומשם לזאגרב עם עצירה של שעה בראסטוק.
רק לי זה מרגיש צפוף?
לא בא לי להיות בלחץ של זמן במפלים , למרות שאמרו לי ש 4 שעות בערך מספיק שם.
מה אומרים?

שיר
-
התייעצות -מפלי פליטביצההיינו לפני כמה שנים, בעיני זה צפוף. טיילנו בקרואטיה וסלובניה, ופלטויצה היתה אחד המקומות היפים ביותר בטיול. אנחנו טיילנו בשמורה, וישנו במלון בתוך השמורה שלא היה יקר. כשישנים במלון אפשר למחרת להיכנס לשמורה בלי לשלם שוב. למחרת קמנו מוקדם ועשינו סיבוב נוסף בשמורה, והיה מקסים. ראינו גם בע"ח כיוון שעדיין לא הגיעו אנשים.
-
התייעצות -מפלי פליטביצהאוקי תודה רבה !
אז אני ארחיב קצת את ההתייעצות שלי ואולי תחכימו אותי ברעיון לתכנון ..
יש לנו יומיים וחצי בקרואטיה שרצינו לעשות בהם את פליטביצה ועוד משהו .. מה ממליצים?
פירוט:
מגיעים לקרואטיה ביום ראשון בבוקר מטרייסט באיטליה ויש לנו עד שלישי ב 21:00 (טיסה חזור מזאגרב)
איך אפשר לתכנן שם נכון?
-
התייעצות -מפלי פליטביצההיי, ממש אשמח לעזרה בתכנון של היומיים וחצי האחרונים לטיול:)
פירוט בהודעה הקודמת.
תודה רבה רבה!!
-
התייעצות -מפלי פליטביצהאנחנו עשינו את המפלים ביום הטיסה. הגענו אליהם אחרי 8 בבוקר אבל עדיין היינו בין הראשונים- סיימנו את כלללל הטיול תוך פחות מ3 שעות (ממש ממש הכל). הספקנו לעשות סיבוב ברכב בזאגרב וארוחת טרום-טיסה באיזה מרכז קניות לידה, ולהספיק להגיע לשדה לפני 6 כולל החזרת הרכב.
-
התייעצות -מפלי פליטביצהאוקי, זה כבר יותר מרגיע
תודה רבה !!אשמח לשמוע עוד חוויות אישיות. תודה רבה !
-
התייעצות -מפלי פליטביצהפליטוויצה - זה אחד הפארקים היפים ביותר בעולם , נכון אפשר לעבור אותו ב- 3 שעות , אבל גם את כל ישראל אפשר לעבור ב- 5 שעות , אבל האם ראית משהו בדרך? נהינית מהאתרים? .......
קודם כל , ביולי אוגוסט הפארק מפוצץ באנשים ,לוקח זמן רב יותר לעבור לכל אורכו, והחזרה באוטובוסים.
אנחנו היינו בו מ 9 בבוקר עד 2 בצהריים . ואם לא היינו ממהרים להמשך המסלול
(לינה מוזמנת באיזור החוף) היינו בהחלט נשארים שם עוד.
-
התייעצות -מפלי פליטביצהאני הייתי בטיול מאורגן ועשינו את השמורה ואת רסטוקה ביום האחרון של הטיול.
ישנו בבית מלון מרוחק יחסית, אז התחלנו את השמורה בסביבות 12:30-16:30. 4 שעות נראה לי די מספיק, מקסימום אפשר להוסיף עוד חצי שעה. משם המשכנו לרסטוקה לבערך 3/4 שעה, שם הייתי מוסיפה עוד רבע שעה-חצי שעה, בשביל ליהנות כמו שצריך (אנחנו עשינו את זה די בזריזות). משם המשכנו לקניון שנמצא בקרבת שדה התעופה לבערך שעה ולשדה הגענו בסביבות 18:30-19:00 לטיסה של 21:50.
לסיכום,
אם את מתכננת לישון בקרבת המפלים, מאמינה שתספיקי הכל בלי לחץ.
-
התייעצות -מפלי פליטביצהאנחנו היינו המון שעות, אולי 7, עשינו את מסלול H מלמעלה למטה (יותר קל, והיינו עם ילדים, לא פעוטות) אבל הרבה היינו צריכים לעצור ולהסתכל אחורה. דבר שהיינו מודעים לו מראש.
הפארק מדהים ביופיו, המון הליכה, המון פינות חמד על הדרך.
כמו כן, תקווי שאותו יום אחרון לא יהיה גשום, אם אפשר תני לעצמך יום בחירה בשל תנאי מזג אוויר.
וכמו שהוסיפו קודמיי, יש לך את הכפר המקסים RASTOKE . לכשעה+/-. ואפשר יותר.
-
התייעצות -מפלי פליטביצהאנחנו עשינו את מסלול H מלמטה ללמעלה ולקח לנו בערך 4 שעות אבל... היינו לבד ללא ילדים & שינו את זה בתחילת יוני לפני עונת התיירות & הגענו לפארק כמה דקות לפני שפתחו את הקופות כך שנכנסנו ממש בין הראשונים & היה יום גשום ( קנינו מראש שכמיות חד פעמיות)
המסלול היה נפלא.. בסירה שמעבירה מאזור לאזור היינו לבד.. ממש בלי עומס בשבילים תענוג אמיתי.. ולמרות כל הסעיפים שפרטתי למעלה כשיצאנו מהפארק כבר ראינו את המסלולים מלאים וצפופים אז קודם כל לונו באזור והגיעו מוקדם לפני כולם וקחו לכם את הזמן.. את היום האחרון השאירו להשלמות בפארק אם יתחשק לכם , סעו לראסטוקה המקסיצה או לזאגרב שהפתיעה אותנו מאוד לטובה. גם בה לא חסר מה לראות ולעשות (על מוזיאון הלבבות השבורים שמעת?)
-
התייעצות -מפלי פליטביצההיי
1. היינו שם שבוע שעבר עם שני ילדים ולקח לנו 4.5-5 שעות כולל עצירה להתרעננות לאחר השייט.(חלק ממסלול H )
2. אם אתם בלי ילדים ייקח לכם פחות זמן...
3. שימו לב שלאורך המסלול אין נקודות מכירה למים/ שתיה למעט לאחר השיט (במידה ואתם עושות את המסלול הגדול H ).
4. נסיעה לזאגרב לוקחת כ 1.5 שעות .(אני נהגתי...)
5. אני מציע לכם להגיע לאתר ב0900 בערך ואז אין שום לחץ של זמנים..אגב, למיטב זכרוני האתר נפתח ב0700 בבוקר.
6. תהנו
-
התייעצות -מפלי פליטביצהוואו חבר`ה אתם נהדרים !! זה ממש ממש עוזר. תודה רבה רבה ! אקח לתשומת ליבי את כל מה שכתבתם. תודה רבה !