גם אני באלפים הצרפתיים
-
אז כן, גן אנחנו הגענו לאלפים הצרפתיים... טיסה לזנבה עם איזי-גט, לקיחת מכונית בצד השוויצרי ועצרנו לדרך. חוגגים 70 לאבא שלי אז ההרכב גדול מאוד! ההורים שלי, האחיות שלי עם ילדים בגילאי 12_20 ואני עם בעלי, ילדה בת 7 וילד בן 4 ותינוק קצת פחות משנה. משכירים בקתת סקי בת 3 קומות ו5 חדרים ב Damien's מקום מדהים ובקתה מדהימה. מגיעים כשיורד גשם ללא הפסקה, מתלבטים מה לעשות למחרת. המשפחה המורחבת מחליטה לנסוע הרבה (כמעט 3 שעות) למעל נסטלה בשוויץ ואחריו מפעל גבינה אני כמובן מוותרת ומחליטה לנסות את קניון השטן בגשם. החלטה שהייתה נכונה מאוד! הרגשתי שהגשם אפילו הוסיף מימד נוסף למקום המדהים הזה, פשוט אין מילים. קיבלנו מדריך מקסים שמדבר גם אנגלית ואפילו כמה מילים בעברית! עוצרים לארוחת צהריים של כריכים שהכנו מראש ונוסעים למורזיו לעלות על רכבל עם כל רוכבי האופניים. מתגלה לנו נוף יוצא מן הכלל בפיסגה, אנסה לעלות תמונות. לסיום נסענו לאגם montriond, כשהתכנון המקורי בארץ היה להיכנס לשחות אבל בגלל מזג האויר עוצרים להנות מהנוף, מגרש משחקים קטן לילדים וחוזרים לביקתה כשהשעה 5 והילדים כבר מיצו לגמרי.
היום נסענו לשאמוני כי התחזיות הבטיחו התבהרות. הפעם כל המשפחה יחד נוסעים לרכבת האדומה, קונים מולטי-פס ונוסעים לקרחון. עושים את הירידה ברגל כטיול נחמד וממשיכים למערת הקרח. רגעים של חום כתוצאה משמש חזקה וטיול רגלי ורגעים של קור עם מעיל וכובע צמר... לבוא לבושים בשכבות זאת המלצתי. כדי למצות את המולטי-פס והילדים שלא רוצים לוותר על השלג נסענו לרכבל Grand Montes. אני והתינוק שישן יושבים ברכב והבעל עם הגדולים עלט על הרכבל. אעדכן בהמשך לגבי תגובתם. בוויז התקשה מאוד למצוא את הרכבל. לא עזר שם הרכבל ולא הכתובת שרשמתי לי מראש. בסוף הצליח כשכתבנו Logan cable car.
-
גם אני באלפים הצרפתייםהעיירה היא Samoens ולא מה שהפלאפון החליט לכתוב..
-
גם אני באלפים הצרפתייםהי יש סיבה שלקחתם את הרכב בג'נבה מהצד השווצרי? הבנתי שהשכרת רכב בצד הצרפתי זולה משמעותית חוץ מזה נראה מהמם תהנו
-
גם אני באלפים הצרפתייםהי ליאורה, ברוכה הבאה! חצי פורום היה באלפים הצרפתיים הקיץ

גם אנחנו עשינו את יום הרכבת והאדומה והקרחון (כולל ירידה רגלית במקום הרכבל, טיול קטן ומקסים של כחצי שעה!) ולאחר מכן הגרנד מונטטס - אגב לאפליקציית הניווט Here לא היתה שום בעיה למצוא את המקום...
העין והלב לא שובעים מסיפורים ותמוננות מהאיזור הנפלא הזה.
ועמי - גם אנחנו לקחנו את הרכב מהצד השוייצרי. פשוט כי יצא לנו יותר זול (וזה עוד לפני שלקחנו בחשבון את המדבקה שמגיעה עם הרכב).
בניגוד לדיעה הרווחת, לא תמיד זול יותר לשכור רכב מצד הצרפתי. לכן מומלץ תמיד לבדוק מחירים - כל מקרה לגופו.
-
גם אני באלפים הצרפתייםפשוט טירוף מה שקורה כאן עם האלפים הצרפתיים השנה...
למזלי כולם יחזרו עד שאטוס עם טיפים ודיווחים עדכניים
עוד שבוע!!!
-
גם אני באלפים הצרפתייםתודה רבה על הדיווח אונליין. חזרנו אתמול וקשה קשה להתנתק...
אגם montriond שלך מאוד שקט ורגוע ביום סגרירי. אנחנו היינו בצהריי יום רביעי האחרון, יום שמשי. המקום היה עמוס משפחות בצפיפות יתר מבחינתינו. לא היתה חניה או אפילו אפשרות לעשות אחורה פנה. לא עשה חשק לעצור בו בכל מצב בעקבות הצפיפות. עדיף סגריריות והנאה מהנוף של המקום, גם אם אי אפשר להיכנס למים.
לימור
-
גם אני באלפים הצרפתייםהי יונה
תודה על הטיפ
אשמח לקבל אטרקציות לילדים (5,11,14)
כמו כן אשמח לקבל תיכנון טיול אם למישהו יש
תודה רבה ושבוע טוב לכולם
-
גם אני באלפים הצרפתייםהיי עמי,
מצרפת לך קישור לטיול עשינו בשנה שעברה - טיול מדהים!
יש שם מסלולי טיול ואטרקציות.
תהנו, סיגל
-
גם אני באלפים הצרפתייםתודה רבה סיגל
-
גם אני באלפים הצרפתייםהיי לליאורה
תמונות יפיפיות - מסכימה עם לימור ,שלפעמים עדיף מזג אויר סגרירי על צפיפות ..
גם אנחנו חזרנו מחלום האלפים הצרפתיים בסוף יוני.
צריך לארגן מפגש reunion אלפים צרפתיים 2016

שבוע טוב