מסלולים בפארקים מערב
-
היי, אנחנו וצאים באוקטובר לטיול עם רכב בחוף המערבי.
לגבי יוסמיטי פארק - אנחנו מגיעים לפארק מכיוון מערב (מסן פרנסיסקו) וממשיכים אחרי זה מזרחה ׁלכיוון נוואדה ווגאס, ורוצים לטייל בו יומיים באתרים המרכזיים. בהנחה שנלון בעיירות מחוץ לפארק (הבנתי שבתוכו הלודג'ים מאוד יקרים), איך יהיה כדאי לעשות את זה? להכנס לפארק ובאותו היום לצאת ממנו ולחזור אליה, וביום השני להמשיך למקום הלנה הבא? יש אפשרות יותר נוחה?
אריזונה - הגרנד קניון ומונומאנט וואלי (שמורת נבאחו) - סביר לעשות כל אחד מהם בטיול של יום אחד, או שממש לא מספיק?
-
מסלולים בפארקים מערבהשאלה היא כיצד אתם מתכננים לנסוע ללאס וגאס. אם מדובר בנסיעה לאורך הציר שממזרח לסיירה נבדה (דרל אגם מונו והעיירה בישוף), אז התשובה לשאלתך היא כן. בלילה הראשון לונו ממערב או מדרום לפארק (אני מניח שמדובר בהגעה באיזור אחה"צ המוקדם לפארק, אם תצאו מוקדם מסן פרנסיסקו וסיור בעמק היוסמיטי).
לאחר הלילה הראשון, תעזבו את מקום הלינה, תסיירו בפארק ותמשיכו ללינה באגם מונו או בבישוף או במקום אחר ממזרח לפארק.
אם אתם מתכננים המשך נסיעה דרומה על כביש 99 ממערב לסיירה נבדה, אז ניתן לקבוע מקום לינה אחד לשתי הלילות.
לגבי הפארקים באריזונה - ממש לא סביר לשלב את הגרנד קניון ואת מוניומנט וואלי באותו יום. אני מציע שתבדוק מרחקים ותראה שזו נסיעה לא קצרה, מה גם שתרצה ודאי לטייל בשני הפארקים.
-
מסלולים בפארקים מערבתודה, לגבי הגרנד קניון ומונומאנט ואלי - שאלתי לגבי טיול של יום אחד ב*כל אחד מהם* בנפרד (לא כולל הנסיעה ביניהם, שאני יודע שהיא ארוכה)
-
מסלולים בפארקים מערבמאד ממליצה ללון בתוך יוסמיטי! אתה תרצה לראות את השקיעה ב Glacier Point או אולי לראות זריחה על "אל קפיטן" ואת זה לא תוכל (או לפחות יהיה קשה) לעשות אם תלון מחוץ לפארק.
אנחנו לנו באוהלים של Curry. זה היה מאד נחמד וגם לא יקר (גם אם לוקחים אוהל מחומם - מה שמומלץ באוקטובר).
מוניומנט ואלי - מספיק יום אחד. תגיע בערב קודם תראה את השקיעה שם (להזמין מראש מקום לינה - אין הרבה מקומות בסביבה!) תזמין לך טיול עם אחת החברות שעושות טיולים בפנים ליום הבא (אם הרכב השכור שלך הוא ג'יפ - אתה יכול לבד) ואחרי הסיור תמשיך בנסיעה לנקודה הבאה.
גם בגרנד קניון מומלץ שקיעה / זריחה אז אפשר בהחלט להסתפק באחה"צ של יום אחד ובבוקר של היום הבא. גם כאן - חשוב להזמין מקום לינה מראש!
-
מסלולים בפארקים מערבזה לא מה שהבנתי מההודעה שלך הראשונה.
בעקבות ההבהרה, אז טיול של יום שלם בגרנד קניון יכול להספיק בודאי, כולל נסיעה בשאטל גם בחלק המערבי של הפארק וגם שילוב קטע ירידה באורך מסוים ועליה חזרה. כדאי לשים לב שמזג האויר יכול להיות רטוב. אני נתקלתי בימים בהם אחה"צ היה רטוב, מה שהשפיע על התוכניות שלי והאריך את משך הביקור בפארק. בכל מקרה, לו מזג האויר היה בהיר, אני חושב שיום אחד היה מספיק לי לביקור.
לגבי המוניומנט וואלי - טיול בנסיעה עצמאית ברכב שלך (קח בחשבון שהדרך בפארק היא דרך עפר) יקח כחצי יום. אני לא עשיתי שם מסלולי הליכה ואני לא בטוח אלו מסלולי הליכה זמינים שם. אני מניח שאם תצא גם למסלולי הליכה, יתכן ותגיע לביקור של יום שלם.
-
מסלולים בפארקים מערבברוב הקטעים - אין בעיה ליסוע במוניומנט וואלי עם רכב פרטי, לא צריך ג'יפ.
עשיתי חלק גדול ממנו לפני 3 חודשים בפרייבט רגיל.
לגבי יוסמיטי, בהנחה ומחירים\זמנות בתוך הפארק או ב el portal בעייתיים -
יש את Mariposa או Oakhurst שהם תחליפים סבירים ללינה
בתוך הפארק. 45-50 דק' נסיעה אם אני זוכר נכון. רצוי כמה שפחות בחושך,
אבל לא מאוד נורא בחושך, בתנאי שנוהגים לאט ובזהירות.
לגבי הגעה מיוסמיטי לווגאס שדוברה דרך בישופ, אם זה לא הימים הרשונים של
אוקטובר, יש סיכוי טוב שטיוגה-פס בואכה בישופ יהיה סגור ולכן הדרך ההגיונית
היחידה לווגאס תהיה מעקף יוסמיטי מצידו המערבי דרך כבישים 99 ו58.
-
מסלולים בפארקים מערבקבל תיקון. טיוגה נסגר בדר"כ בתחילת נובמבר, לא בתחילת אוקטובר.
תוצאה של כתיבה בעייפות של 2 בלילה~
-
מסלולים בפארקים מערבתודה לכולם על התשובות
Mariposa או Oakhurst נמצאות דרומית-מערבית ליוסמיטי, ככה שאני מבין שאתם מציעים (אם אין אפשרות ללון בפארק) להגיע מוקדם מסן פרנסיסקו, לטייל חצי יום בפארק וללון באחת העיירות, ויום אחרי זה לטייל יום שלם בפרק ולהמשיך בנסיעה מזרחה? זה זמן סביר לטיול בפארק?
לגבי הנסיעה מיוסמיטי לווגאס - הדרך המהירה ממה שאני רואה היא דרך כביש 95 בנוואדה, מבחינה נופים אני מבין שעדיך דרך טיוגה פאס ובישופ (נהיה שם באמצע אוקטובר, אמורה להיות פתוחה עדיין).