עזרה בתכנון מסלול -מערב
-
שלום לכולם .
באוקטובר אנחנו מגיעים לארצות הברית לטיול החלומות שלנו - זוג +ילד בן 5.5 ותינוקת בת שנה .
הטיול מתחיל בוגאס (חמישה לילות) .הימים בוגאס כוללים טיולים מחוץ לוגאס .
ב14/10 אנחנו יוצאים על הבוקר מוגאס לכיוון יוסימיטי - הגעה לטיוגה פס ולינה שם באזור .
15/10 טיול ביוסמיטי- באזור הואלי
16/10 טיולי של חצי יום ביוסימטי ונסיעה לסנטה קרוז ( האם זה מציאותי ) ?
17-18-19/10 נסיעה בכביש 1 לכיוון לוס אנגלס . המקומות שחשבנו לעצור הם סנטה קרוז , מונטריי , ביג סר , מורו ביי .
20-22/10 דיסני וטיסה הבייתה .
אשמח לעזרתכם : האם המסלול שלנו הגיוני מבחינת מרחקי נסיעה עם ילדים ?
המלצה למקומות לינה לאורך כביש 1 .
ובנוסף - כל מידע שיוכל לעזור לנו לתכנון הטיול .
המון המון תודה
דנה
-
עזרה בתכנון מסלול -מערבשלום דנה
וברוכה הבאה לפורום צפון אמריקה.
אין לי שום ניסיון בשיתוף ילדים ,ורק אומר שהחלוקה שלך בכללי בסדר.
לגבי הימים בווגאס-
השאלה לאיזה יעדים תעשו כוכב מהעיר, שכן עם פעוטים להקדיש כמות כה נדיבה של ימים בווגאס ,זאת בטוח החלטה שלכם ,מכיר כאלה שיגידו שעם הרכב שלכם זה הרבה.
נסיעות ארוכות יש מווגאס לטיוגה ובהחלט יש להיערך אליו,לצאת מוקדם !!!
הנסיעה מיוסמיטי לכיוון סנתה קרוז אפשרית,והחלוקה שלכם ליווסמיטי נכונה,רק לא לצאת מהיוסמיטי מאוחר על מנת לא להיקלע לנסיעה בחשיכה בכבישי הסיירה נוודה.
הנה כמה דיווחים שיכולים לעזור-
איריס ס
טניה
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2998277/srch-#ms g_2998277
מקווה שיכנסו משפחות עם נסיון רב יותר עם פעוטים
מוני
-
עזרה בתכנון מסלול -מערבאני ממש לא מתלהב מכזה מסלול
אבל קודם שאלה:
יש לכם נסיון בטיול רציני עם הילדים (אולי באירופה)?
בארץ אתם עושים טיולים עם נסיעות ארוכות?
לא פרטתם מה קורה בוגאס בתחילת הטיול אבל כן ציינתם שיש שם נסיעות
מהחלק שפרטתם יש לכם כמעט כל יום יום נסיעות ארוכות:
הנסיעה ליוסמיטי זה סדר גודל של 8 שעות
כביש 1 זה סדר גודל של 4 שעות כל יום
למעשה הימים היחידים שלא עתירי נסיעות זה הימים של דיסני (הם סתם עתירי הליכה)
למבוגרים בלבד - זה טיול אפשרי אם כי לא הכי קל
בטיול עם ילד קטן יחסית ותינוק - זה נראה לי נורא.
הילדים שלי לפחות לא נהנים מנסיעות. הם לא רואים הרבה מהחלון, גם אם כן לא נהנים מהנוף (שלא לדבר על תינוק אם הוא יושב נגד כיוון הנסיעה ורואה רק את גב המושב). הם לא נהנים להיות קשורים הרבה זמן וכו'.
אז אפשר לעשות עצירות, אבל זה יאריך את הדרך
אפשר לתקוע אותם מול מכשיר DVD כל הדרך - אבל בשביל זה טסים לארה"ב?
לטעמי - נדרש שינוי של 180 מעלות בתוכנית הטיול.
אתם מוזמנים לעיין בסיפור הטיול שלי לפני כמה שנים. אני נמנעתי מכל הנסיעות. אז אולי אני קיצוני, אבל אני חושב שאתם קיצוניים לכיוון השני.
מה אפשר לעשות?
להוסיף טיסות, לצמצם נסיעות, להוסיף ימים רגועיםף להוסיף הפסקות לגינות ציבוריות וארטיק בטיילת ועוד.
לטעמי סן פרנסיסקו הרבה יותר מעניינת מכביש 1. אז למשל להחליף את הימים של כביש 1 בסן פרנסיסו ואז לטוס ללוס אנג'לס
לא הייתי נוסע מלאס וגאס ליוסמיטי. האמת שהייתי מוותר על יוסמיטי, אבל אם לא הייתי מנסה לצמצם טווחים בטיסה.
בקיצור - לדעתי מומלץ לחשב מסלול מחדש
-
עזרה בתכנון מסלול -מערבהייתי מוסיף לדברי אנשיםטובים: צריך לחשוב קצת על דיסני - האם אתם רוצים להגיע לשם בגיל הזה של הילדים? בן 5.5 יהנה בדיסני. אבל המגבלה של התינוקת לא תאפשר לכם לעלות לרוב המתקנים ביחד כמשפחה. אז או שרק אחד יעלה עם הילד, או שתשתמשו ב child swap אבל עדיין לא תהיו ביחד.
-
עזרה בתכנון מסלול -מערבאנחנו לא נרצה לוותר על הפארקים של דיסני - זה חלום שלי להיות שם - מעולם לא הייתי ...
ברור לי שהקטנה לא ממש תהנה, אבל היא יותר נספחת לטיול הזה...
ביומיים שלנו בדיסני נחבור לחברים טובים שהם עם ילדים בגיל של הילדים שלנו , אז כל ההמתנה למתקנים והמגבלה של התינוקת תיהיה יותר קלה ונעימה .
תודה על ההמלצה על הrider switch - לא ידעתי שיש את האופציה הזו .
-
עזרה בתכנון מסלול -מערבתודה על תשובתך המפורטת .
לא ציינתי בהודעה הראשונית שלנו שהחופשה שלנו מתחילה בקרוז שיוצא מאורלנדו לקריביים ל7 לילות ולאחר מכן אנחנו טסים לוגאס ואז יוסימטי כביש 1 ודיסני .
יהיה לנו מאוד קשה לוותר על יוסימטי כי זה משהו שאנחנו מאוד רוצים לעשות ולא בטוחה מתי תיהיה לנו שוב האפשרות להגיע לארה"ב . לכן חשוב לי מאוד לתכנן את זה נכון ושהימים לא יהיו לחוצים מדי כדי שהילדים ייהנו גם כן .
אשמח להמלצות מה לעשות ביוסימטי .
-
עזרה בתכנון מסלול -מערבאם דיסני זה החלום - לכו על זה!
רק כדאי לזכור שבמרחק של טיסה אחת של איזיג'ט אתם מגיעים לדיסני פריז...
-
עזרה בתכנון מסלול -מערברוצים אולי לפרט את כל הטיול מרגע היציאה מישראל ועד החזרה מישראל, כולל באיזה חלקים אתם עם חברים?
לא עניתם לשאלה שלי בהתחלה אז אני חוזר עליה שוב:
יש לכם נסיון בטיול רציני עם הילדים (אולי באירופה)?
בארץ אתם עושים טיולים עם נסיעות ארוכות?
אם אתם מנוסים ומתורגלים - אז סבבה. אבל אם לא - אתם באמת חושבים שהילדים יעמדו בנסיעות הארוכות?
טיול עם ילדים (למעט חריג של תינוק אחד וקטן) חייב להיות מידה רבה טיול בשביל הילדים. אפשר לריב כמה בשבילם וכמה בשבילנו. אבל בסופו של דבר לילד בן חמש וגם לבת שנה יש בהחלט צרכים, רצונות ולהיפך דברים שלא עושים לא טוב.
כשהילדים נהנים אנחנחו נהנים. כשהילדים לא נהנים אנחנו סובלים. הפוך זה לא עובד. אם אנחנו נהנים והילד לא - מהר מאד גם אנחנו לא.
אז למשל נסיעה של 3 שעות שכולה בכי היסטרי של תינוק זה סיוט אחד ארוך. נסיעה כשבן החמש וחצי מקטר כל הדרך שוב הופכת לסיוט.
כמובן - זו רק דעתי האישית. אני לא סופר נאני