מקבץ שאלות נוסף,בודפשט
-
אחרי שביטלתי והוספתי לינה משפחתית עם מרפסת.
אחרי שהוספתי היום מזוודות עם מבצע נעים 33% הנחה והשתמשתי בדמי החזר מלונות(איזה כייף)וגם אכלתי אותה ב30 שקל(חוסר זהירות בהקלדה)..
נשארתי עם כמה שאלות.
1 כרטיס סטודנט,לעשות דרך איסתא את הבינלאו?לפי אתר תחבורה ציבןרית לא ממש מגיע הנחה ללא כרטיס של אגוד אירופאי.ואנו לא שם הרי..לא רוצה לשלם קנסות ולעמוד מבוישים.
2 תחבורה ציבורית בכללית,בדרך כלל קונה מראש את השבועי או 72 שעות ומוסיפה יום-לפי הצורך.עכשיו אנו 4 מבוגרים.שניים סטודנטים.אם כדאי ..יעשו כרטיס בינלאומי,נהייה 5.5 ימים.הלכתי לאיבוד באתר. כרטיס משפחתי ל72 שעות יוצר זול יותר.ואז להוסיף יומי משפחתי?בדרך כלל ניסע יחד.מה קורה עם נוסעים רק 2 מהמשפחתי? יכולים להשתמש או חייבים להיות בקבוצה בכל נסיעה..נגיד 3 הולכים ברגל חזרה ואחת מעדיפה לחזור בנסיעה?
האם BKK 5/30 נוח לשימוש,יתאים ל4 מבוגרים
או לא להתקמצן,לקנות 72 שעות או שבועי וזהו?
..72 שעות כולל שיט ,לא בסופי שבוע,הבנתי נכון?
3 קרקס,לא ראיתי שיש הופעות בספטמבר?האם אכן כך?או היכן שהוא לא רואה .
4 Comme Chez Soi זאת המסעדה של רוברטו המיוחד?
לסנטאנדרה,עדיף להגיע ביום ראשון בשבוע?
ביום ראשון 11.9 מתקיים חצי מרתון בעיר.לעוף מהעיר לסנטאנדרה או להישאר לראות?
5 קניות...איזה קניון עדיף?הסטודנטים בונים על חידוש מלתחה..
נגיש ביותר WEST למרות שהגענו גם לarena גם בקלות.דקטלון יודעת איך להגיע ויש שם גם סניפים של ניויורקר ועוד..
איך הקניון בבודה,זול יותר?לחברה היה נדמה שמחירים שונים..
6 איפה אני רואה על טעימה מאופרה תוך כדי ביקור..
נראה לי שזהו,למרחצאות הם לא רוצים אולי עוד אשכנעה
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטהיי אמה,
גם אני הצצתי לקרקס ( בשביל חבר , לא בשבילי ) וראיתי רק לו"ז של אוגוסט. זה באמת קצת הפתיע אותי כי בזמנו כשאנחנו קנינו , היה אפשר כבר חודשיים לפני . כנראה שחל שינוי. תצטרכי לעקוב .
המסעדה של רוברטו - בדיוק זאת שרשמת. צריך להזמין מראש במייל . הוא עונה תוך יום. לא לשכוח שלא מקבלים כרטיסי אשראי וחובה לבוא עם מזומן. המסעדה סגורה בימי ראשון
לגבי אופרה - lbd המליץ לי פעם על משהו נוסף מלבד בית האופרה בשרשור שפתחתי . שמור לי איפשהו הקישור . אם הוא לא יענה לך פה , אחפש אצלי מה זה היה או בשרשור הישן.
-
קישור שקיבלתי מאורה לאופרטה -
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטהיי אמה
אני חושבת שכדאי לרכוש כרטיס שבועי,
שיעניק לכם גם שייט בתחבורה ציבורית (לא בסופ"ש) יתן שקט לכל התקופה ואפשרות להתפצל בלי חישובים.
אין לי מושג לגבי כרטיס סטודנט..
למסעדה של רוברטו, כדאי להזדרז ולהזמין מקום כבר היום במייל, כי המסעדה פצפונת ויש בה אולי 8 שולחנות....
מאוד מבוקשת. מקום 1 או 2 בטריפאדוויזר מתוך אלפי מסעדות.
המיקום שלה נוח בסביבת מדרחוב ואצי, באחת הסמטאות הקטנות...
(ליד המקדונלדס / מלון מרקיור סיטי סנטר)
את הקרקס תפסידו : ( יוצא לפגרה שנתית מידי חודש במהלך ספטמבר. לקראת התארגנות למופע החדש בתחילת אוקטובר.. חבל....
אם תשכנעי את הילדים ללכת למרחצאות סצ'ני, עדיף לא בסופ"ש שמאוד עמוס.
ביום א'... לפני שתרחיקו עד סנטאדרה -
יש דוכנים בחצרות גוזדג'ו ושוק איכרים בבוקר ליד בית הכנסת בפאב סימפלה קארט (שהוא מאוד פופולרי)
וגם בפארק העירוני, כל שבת ראשון עד 14:00 הפנינג נחמד עם דוכנים מוסיקה ואוכל.
בנסיעה לסנטאנדרה, תציגו לקופאי את מנוי התחבורה, ותצטרפו להוסיף כמה גרושים. ממליצה על המוזאון מיניאטורות הקטנטן והלנגוש המעולה בסמטה הצרה, ליד כיכר פו טר.
ווסטאנד קניון נחמד ונגיש...
קניון ענק יותר - הארנה, תחנת קלטי בקו האדום והירוק. התחנה לא צמודה לקניון.
דקטלון רחוק יחסית....
הקניון בבודה לא קיבל כאן ציון טוב.. הייתי מוותרת.
הוזכר כאן לקנות בגרושים למופע אופרטות, רמת מחיר הכי זולה, להתרשם מהמקום.. אולי תמצאו מופע אחר שיעניין אתכם.
ואפשר לטייל ולהתרשם מהמבואה, מסעדת מנזה הסמוכה גם טובה (להזמין מראש)
ממליצה בחום, לשלב טיול טבע קליל ברכבל פתוח, עם אוטובוס הלוך חזור, פירטתי כאן
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשט1 כרטיס סטודנט,לעשות דרך איסתא את הבינלאו?לפי אתר תחבורה ציבןרית לא ממש מגיע הנחה ללא כרטיס של אגוד אירופאי.ואנו לא שם הרי..לא רוצה לשלם קנסות ולעמוד מבוישים. לפי דעתי אין כל הנחה לסטודנטים (חוץ מאלה שלומדים שם) בתחבורה הציבורית.
2 תחבורה ציבורית בכללית,בדרך כלל קונה מראש את השבועי או 72 שעות ומוסיפה יום-לפי הצורך.עכשיו אנו 4 מבוגרים.שניים סטודנטים.אם כדאי ..יעשו כרטיס בינלאומי,נהייה 5.5 ימים.הלכתי לאיבוד באתר. כרטיס משפחתי ל72 שעות יוצר זול יותר.ואז להוסיף יומי משפחתי?בדרך כלל ניסע יחד.מה קורה עם נוסעים רק 2 מהמשפחתי? יכולים להשתמש או חייבים להיות בקבוצה בכל נסיעה..נגיד 3 הולכים ברגל חזרה ואחת מעדיפה לחזור בנסיעה?
האם
\נוח לשימוש,יתאים ל4 מבוגרים
או לא להתקמצן,לקנות 72 שעות או שבועי וזהו?
..72 שעות כולל שיט ,לא בסופי שבוע,הבנתי נכון?
גם אותי סיבכת. הכי פשוט תקנו את השבועי עולה כ-15€.
הכרטיסיות לא כוללות שייט בסופי שבוע.
3 .קרקס,לא ראיתי שיש הופעות בספטמבר?האם אכן כך?או היכן שהוא לא רואה אין הצגות בספטמבר.
4.סנטאנדרה,עדיף להגיע ביום ראשון בשבוע? נכון.
ביום ראשון 11.9 מתקיים חצי מרתון בעיר.לעוף מהעיר לסנטאנדרה או להישאר לראות? מה יש לראות. סעו לסנטאנדרה. קחו את מטרו מס' 2 האדום לתחנת רכבת הפרברים.
6 איפה אני רואה על טעימה מאופרה תוך כדי ביקור. מציגים את "בילי אליוט".
נראה לי שזהו,למרחצאות הם לא רוצים אולי עוד אשכנעה. אם כן, רק לגלרט.
טיפ: יש תערוכה מצויינת של אמדיאו מודיליאני, ואולי יאריכו גם את תערוכת פאבלו פיקסו.
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטתודה רבה!
IBD ברוך שובך מהאלפים!
אז קרקס,לא יהיה
..אנו ראינו פעמיים. מאוד אהבתי. הילדים בני 25-26 פעם אחרונה לקחנו אותם לקרקס מדרנו בחדרה,לפני ....שנים. רציתי שיראו גם. חבל.בינואר היינו באופרטה ואהבנו מאוד,אך הם לא ישרדו 3 שעות.
מנזה,בביקור האחרון פחות נהניתי..אך עדיין ברשימה.
פור סייל,בעלי עדיין מסרב. הספיק לו בדצמבר לפני שנתיים. האמת שגם לי.
כרטיסי נסיעה,משום מה לפני חצי שנה לא ראיתי במכונה אפשרות לשבועי..חיה חוסך לא מעט.
לא הייתי צריכה לסבך..חישוב פשוט-6 כרטיסים קבוצתיים = 6 שבועיים ל4 איש. אז אין התלבטות בכלל.4 כרטסיות 5/30 לאומת 4 שבועיים הפרש של 1600 פורינט..
התעסקות יום יומית בכרטיסים בגלל 20 שקל לכולנו,מיותרת אולי..
כולם נותנים את השייט ,לא בסוף שבוע. כנראה ביום ראשון הראש עובד טוב יותר,עכשיו נראה ברור יותר .רק שאמצע את הכרטיס השבועי במכונה..
IBD יש כרטיסי נסיעה ביציאה מהשדה בדלפק BKK?
איפה מוצגות התערוכות?
איך הכי נוח לעלות לציטדלה? והאם בשעות היום או הערב?
אפשר לא הכל ברגל?גם לGELLERT HIL .מעדיפה לרדת ברגל..
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטאמה, מצרפת לך קישורים ששמרתי בבלוג בודפשט בכפית:
הגלריה הלאומית לאומנות בבודפשט ממוקמת ברחבת ארמון בגבעת בודה .
(חילופי משמר כל שעה עגולה, עד 16:00, אם אני לא טועה)
תערוכה של פיקסו ושל מודליאני. פיקסו רק עד 28 באוגוסט ומודליאני עד 2 באוקטובר.
עוד בסביבה בית חולים בסלע, יורדים במדרגות (לא רחוק מקפה רוסרום)
סיור באנגלית כל שעה עגולה - לא ניתן לסייר עצמאית, להביא תעודות מקצוע שמעניקות הנחה.
אני חושבת שגם אוטובוס התיירים מסיע אליה בנוחיות,
תבדקי במסלולי החברות השונות...
אני מתייחסת אליו כסוג של אטרקציה ליומיים עם הסברים בעברית להאזנה
ואינטרנט בנסיעה,, לראות את העיר מגבוה, מהנה במזג אויר יפה לשבת על הגג.
המשווקים בכיכר פרנץ דק טר מתחרים ביניהם, ומציעים הנחה ודילים עם קופונים, שייט וכו'...
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטלי,איזה יופי שצירפת את האשכול ההוא עם הסבר לציטדלה.
אני מסתבר לקחתי את הרעיון של יוסי ומפה של IBD אבל לא עשינו..
היה קר מידי וארוך לשותפים לטיול. נעשה זאת עכשיו.
יופי.
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשט1. אין חילופי משמרות בארמון לעומת זאת יש טכס הנפת הדגל בבוקר ברחבת הפרלמנט והורדת הדגל בערב. ישנם שם גם 2 חיילי משמר יעני "ארמון בקינגהם".
עכשיו נראה ברור יותר .רק שאמצע את הכרטיס השבועי במכונה. אסביר לך מאוחר יותר את כל השלבים להוצאת כרטיס שהועי.
IBD יש כרטיסי נסיעה ביציאה מהשדה בדלפק BKK? יש. מ-9 בבוקר עד 9 בערב. ובנוסף 2 אוטומטים בתחנת האוטובוס בחוץ. אם אתם כבר רוצים לחסוך אז תסעו בתחבורה ציבורית למלון עם הכרטיסיה שקניתם בשדה.
איפה מוצגות התערוכות? כבר ענו לך. יש כרטיס משולב לשתי התערוכות.
איך הכי נוח לעלות לציטדלה? עם אוטובוס 27. והאם בשעות היום או הערב?
אפשר לא הכל ברגל?גם לGELLERT HIL .מעדיפה לרדת ברגל..
גלרט היל וציטדלה זה אותו הדבר. הכי יפה בערב עם דמדומים. אפשר לרדת ברגל תוך כמה דקות.
התמונה הזאת צילמתי מה-VARKERT BAZAR מקום יפה כשלעצמו אבל נמוך בהרבה מגבעת גלרט. אפשר המהמקום הזה לעלות לגבעת הארמון (ישר לתערוכות) עם מעלית ומדרגות נעות.
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטהיי ,
lbd תמונה יפה

חזרנו לפני שבוע מסופש בבודפשט.
שוב תודה לך על ההסבר המפורט והמצויין לגבי הגעה לברך הדנובה.
מצרפת שוב את ההסבר של lbd בשביל אמה ולאחרים
מבודפשט לוקחים את רכבת הפרברים H5 מ-Battyanyi ter עד Szentendre. משם אפשר להמשיך ל-Visegrad באוטובוסים 880 או 882. בחזרה אפשר לגוון עם מספר אפשרויות:
1. חזרה לבודפשט באוטובוס.
2. הפלגה באוניה (יוצאת כל יום בשעה 18:00)
3. לעבור עם מעבורת לגדה השניה ל-Nagymaros ומשם לקחת רכבת לבודפשט.
אנחנו נסענו לברך הדנובה ביום ראשון.
מסנטאנדרה לוישגארד באוטובוס, ומוישגארד לבודפשט גם באוטובוס.
את לוח הזמנים לשני הכיוונים קבלנו באינפורמיישן בסנטאנדרה.
בוישיגארד בקשנו מהנהג לומר לנו כשנגיע לתחנה של המצודה, היות ויש כמה תחנות בעיר. (יורדים בתחנת visegrad hajoallomas)
ממש מול התחנה מסעדת רנסנס, נכנסנו לאכול שם. קראתי כאן המלצות טובות ואכן היה טעים. כלים נאים, אוכל טוב ושירות מצויין.
ביציאה מהמסעדה יש שביל שמטפס למעלה למצודה.
נכנסנו למצודה עלינו למרפסת התצפית על ברך הדנובה.
כניסה למגדל בתשלום.
תחנת אוטובוס בחזרה לבודפשט נמצאת כחמישים מטר משמאל למסעדת רנסנס.
בבודפשט ירדנו בתחנה הסופית שלו, שם יש תחנת מטרו ( הקו הכחול).
מצטרפת להמלצתה של לי להיכנס בסנטאנדרה למוזאון המיניאטורות. גם מוזיאון המרציפן חביב.
המון דוכנים, הכל היה פתוח ביום ראשון, צבעוני ושוקק חיים.
בשני המוזיאונים וגם במגדל המצודה בוישגארד קבלנו הנחה עבור ילדי הבוגרים מבלי שביקשנו.
ראו חבר'ה צעירים ונתנו הנחת תלמיד/סטודנט. לא בקשו לראות כרטיס כלשהו.
"בית חולים בסלע" בבודה - סיור מעניין ושונה. בעיני מומלץ.
גם שם קבלנו הנחת סטודנט/תלמיד מבלי שבקשו לראות כרטיס כלשהו.
אגב, נכנסנו לסיור של שבע בערב.
הסיור רגיל כמו כל הסיורים שלפניו.
קראתי כאן שהסיור של שבע בערב הוא עם פנסים ולבעלי לב חזק. לא עוד. רגיל לחלוטין.
לשאלתי שם, אמרו לי שבאמת היתה תקופה שהסיור של שבע בערב היה שונה במקצת. היום זה לא כך.
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטתודה רבה על תזכורות ועזרה..
לפני הרבה שנים (לדעתי 12) נסענו לסנטאנדרה,ממנה למוזיאון הכפר ולוישגרד.
ירדנו בתחנה לא נכונה ועלינו על איזה הר..הנוף היה יפה אבל לא משם הייתה הטירה.בסוף ירדנו ואכלנו בוישגרד את הארוחה הכי טעימה שלנו..וחזרנו לבודפשט מבלי לעלות לטירה.לדעתי נגיע הפעם לסנטאנדרה בלבד.טירות זה אני,החבר'ה הצעירים עוד לא שם.ביקשו מראש בלי כל הכניסות אם לא יבוא להם..
גם בבית חולים בסלע לא ביקרנו למרות שהיינו ממש שם 3 פעמים..
הפעם אהייה חכמה יותר,ואם ברוזזום יהיה מלא,ניקנה לחדר מבחר עוגות.או..אם IBD ימליץ על קונדיטוריה אחרת.קרמשניט טוב חובה.אבל באמת טוב.
התמונה מVARKERT BAZAR מקסימה,
לא זוכרת שההינו שם.איך מגיעים ממצודת דייגים נגיד,לשם?או האם לקחת חשמלית 19 ולרדת
הבנתי שיהיה פסטיבל היין בבודה קסטל בדיוק והדוכנים יהיו שם..
זה מתחם הארמון שלפניו יש החלפת המשמר?
בפרלמנט גם היו החלפת משמר?לא יצא לנו לראות..הפעם,נסתפק בפרלמנט רק מבחוץ.בערב,מתכננת לסחוב את כולם לבודה,לתצפית ערב.ומשם למזרקה באי מרגרט.
איך הכי נוח להגיע מבודה למזרקה? אוטובוס 16?
מחר אעדכן את הקובץ הישן שלי.
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטהתמונה מVARKERT BAZAR מקסימה,
לא זוכרת שההינו שם.איך מגיעים ממצודת דייגים נגיד,לשם?או האם לקחת חשמלית 19 ולרדת. .
ממוצדת הדייגים אפשר ללכת ברגל דרומה ולרדת ליד בניני הארמון ( מוזיאונים). אפשר גם כמובן בחשמלית 19 וגם באוניות של התחבורה הציבורית.
הבנתי שיהיה פסטיבל היין בבודה קסטל בדיוק והדוכנים יהיו שם..
זה מתחם הארמון שלפניו יש החלפת המשמר?
אין החלפות משמר בארמון.
בפרלמנט גם היו החלפת משמר?לא יצא לנו לראות..הפעם,נסתפק בפרלמנט רק מבחוץ.בערב,מתכננת לסחוב את כולם לבודה,לתצפית ערב.ומשם למזרקה באי מרגרט.
איך הכי נוח להגיע מבודה למזרקה? אוטובוס 16?
אוטובוס 16 או 16A עד Szell Kalman ter משם חשמלית 4 או 6 עד תחנת Margit sziget ומשם 300 מ' ברגל.
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטתודה רבה,נכנס לקובץ!
שאלת אוכל. יש המון מסעדות..והם בטח יסתדרו..
מרק שום? לדעתך מכינים מציר בשרי או הוא על בסיס ירקות בלבד?
יכול להמליץ על מקום עם גולש בשר בקר שלא מגישים חזיר? החבר'ה רוצים לטעום אבל לא ייקחו עם יש חשש ויחזרו לפיצה .לא חייב להיות מקום עם כשרות ממש כמובן שאפשר גם , שיהיה טעים.
הם ביקשו בית חב"ד למשל לפחות לארוחה אחת. בקרקוב למשל, נהנו משיחות ופלאפל יותר מהאוכל ממש.
-
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטאמה, אני מומחה קטן מאוד בקשר לאוכל. אני משער שבכל מאכל יש אפשרות לחזיר. אני דיברתי עם קונדיטור ומסתבר שגם את הבצק של השטרודל עושים עם שומן חזיר. בקשר לאוכל כשר אין אפשרויות רבות:
1. מסעדת "כרמל". רמה בינונית. שייכת לחב"ד.
2. מסעדת "חנה" רמה בינונית מינוס. שייכת לקהילה החרדית.
3. מסעדה חלבית "קפה תל אביב". רמה בינונית. שייכת לחב"ד.
4. בית "חבד". ארוחות שבת. האוירה מצויינת בזכות הרב שמואל רסקין. האוכל פחות.
5. קונדיטורית "פרוליך". רמה טובה. בהשגחת חב"ד.
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטתודה רבה על העבקה והכוונה..
אפשרויות רבות ולא מספיק ימים..
שאלה נוספת,גן חיות.הבן,עוד רגע ויטרינר,מאוד אוהב גני חיות.ביקר בכמה גדולים ויפים.האם גן חיות בבודפשט שווה ביקור למבוגרים?מבחינת זמן הכוונה.. כנ"ל האקווריאום עם כרישים.הבנתי שהוא מרוחק..כמה שווה להגיע?
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטגן החיות נהדר, ממליצה מאוד, להקדיש כחצי יום.
לעקוב אחרי שעות לוז האכלת חיות ועופות, באתר.
אפשר לשלב ב17:00 עם סצני... אם ירצו
(בגן חיות יש תאי שמירת חפצים עם מטבע שמוחזר)
האקווריום מרוחק ולא שווה את הנסיעה.
גם אם היה קרוב... לא הייתי מציעה. קצת עלוב בעיניי.
במנזה מאוד אהבנו את מרק הגולש והלנגוש. מעולה.
ניסינו גם תבשיל אטריות עם בשר בקר, גם טוב.. מחירים סבירים. שירות מעולה
בהזמנה מראש
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטגן החיות בהחלט שווה ביקור. בקייץ, בערב יש גם הופעות אומנות (הפילים כבר ישנים, לא מפריעים). באקווריום לא היתי (יש לי בבית).
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשטמאוד אהבנו את גן החיות של בודפשט. בעינינו אחד הטובים. אבל... אצלנו הילדים קטנים.... לא בטוחה אם באמת כדאי למבוגרים / ילדים בוגרים "לבזבז" שם את הזמן . אבל זו כנראה החלטה לוטרינר שבחבורה...
-
מקבץ שאלות נוסף,בודפשט