ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Booking VS AirB&B

פורום טיולי משפחות
    5
    11
    2317
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נתן.ל
      נתן.ל נערך לאחרונה על ידי

שלום למומחי הפורום, 

בעת הכנותי לטיול(קרואטיה סלובניה), כמו כל תייר חובב אינטרנט מצאתי עצמי משוטט שעות באתר Booking.com ודומיו בחיפושי למציאת מקום לינה לי ולמשפחתי (2 מבוגרים + 2 פעוטות).

המליצו לי מכרים וחברים(יותר או פחות) להציץ באתר Air B&B.

נכנסתי... לא מבין.

במה הוא שונה מאתרי הזמנת המלונות\צימרים העיקריים(והמסחריים)?

אם כבר במשהו, הרי שיש בו פחות פרטים רלוונטים.

בכוונה נכנסתי לפורום משפחה לשאול זאת כיוון שנראה לי שהצרכים למשפחה(בטח עם ילדים קטנים) הם קצת שונים מטיילים בוגרים. נראה שאתר Air B&B אינו מכוון אל משפחות עם ילדים ואינו מציע אפילו את האפשרויות הפילטור המתאימות(גילאי הילדים, אפשרות לעריסה או מגרש משחקים באיזור).

מה עוד שבתי הארחה וצימרים יש גם באתרים המסחריים הרגילים.

לתגובותיכם המלומדות אודה Smile

נתן

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אוליב י
        אוליב י נערך לאחרונה על ידי

Booking VS AirB&B

עד כמה שאני מבינה, בוקינג מאגד מקומות לינה "רשמיים", מלונות וצימרים הרשומים כעסק, וairbnb מאגד בעיקר דירות של אנשים פרטיים.

מה ההבדל?

יש כמה הבדלים.

קודם כל בהיצע: מלונות וצימרים מוגבלים במספרם יותר מאשר דירות פרטיות. מלונות וצימרים נוקשים יותר לגבי מספר האנשים שניתן לאכסן בהם, הקשר בין החדרים וכד' [מאז שנהיינו משפחה עם 4 ילדים, מסובך מאד בשבילנו ללון במלון].

שנית, במיקום: ישנם מקומות שבהם אין, פשוט אין, מלונות. גם אם יש צימרים, הם לפעמים יקרים מאד [כיאה ללינה תיירותית במקום שאין הרבה]. דירות פרטיות וקוטג'ים פרטיים להשכרה, לעומת זאת, שכיחים מאד. זה שכיח באיזורים הכפריים של מדינות רבות באירופה, ונותן מענה למי שמעוניין לישון במקומות כאלו.

שלישית, אמינות: כיון שבוקינג מאגד מקומות עסקיים, הוא אמין יותר וכמעט ודאי שהעסקה תכובד. יתכן שהתנאים לא יהיו מה שציפיתם, אבל העסקה תכובד. בairbnb יש יותר תקלות ו"עוקצים". [אם כי יש דרכים להמנע מרמאויות, והיה כאן שרשור משמעותי בנושא, אם תרצה אחפש לך]

בבוקינג יש גם עם מי לדבר [לאתר יש אחריות] ויש למי לפנות במקרה של תקלה.

גם התקשורת נוחה יותר - אנגלית, לעומת הצורך לגמגם מול דובר רומנית/בולגרית/כל שפה אחרת שהיא לא אנגלית, של בעלי הדירות.

זה ככה באופן כללי, בטוח פספסתי משהו ותיכף יבואו המומחים ויתקנו אותי.

• ?
          משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

Booking VS AirB&B

מדובר בשני מוצרים שונים לגמרי. לא חושבת שיש מקום להשוואה.

לשאול במה האחד שונה מהשני זה בערך כמו לשאול במה שוודיה שונה מפורטוגל... יש יותר מפרמטר אחד, ואפשר לכתוב על זה מאמר שלם. 

בגדול, כפי שאוליב כתבה, בוקינג הוא פלטפורמה להזמנת מקומות ללינה אצל ספקים (מלונות, אכסניות וכו'), בעוד ש-Airbnb זה פלטפורמה להשכרת דירות מאנשים פרטיים.

לא מסכימה עם הרמיזה הנובעת מהאמירה שלה שב"בוקינג יש עם מי לדבר במקרה של תקלה" כאילו שב-Airbnb אין - בפירוש יש גם ב-Airbnb מנגנון מסודר וברור לטיפול מצידם בתקלות וב-disputes, ואני ממש לא בטוחה שהוא פחות יעיל או אמין מזה של בוקינג. 

כמו כן, אני אישית לא מכירה כל סימוכין לטענה לפיה ב-Airbnb יש יותר תקלות או עקיצות מאשר בבוקינג. העקיצות שאני שמעתי עליהן מקורן בנסיונות של מארחים להוציא אותך מהפלטפורמה, כלומר להזמין ישירות דרכם את הדירה שמצאת דרך Airbnb  כדי לחסוך את עמלת התיווך של Airbnb. אם לא תתפתה לקומבינה ותזמין דרך Airbnb יש לך בפירוש את הגב שלהם.

אז מאיפה כדאי להזמין? בעיני זה לגמרי שאלה של מיקום, והיצע פתרונות האירוח במיקום הזה. אנחנו למשל חזרנו עכשיו מהאלפים הצרפתיים, ולנו שם בשלושה מקומות: את הראשון (באנסי) הזמנו דרך Airbnb, את השני (בשאמוני) מחברת נדל"ן מקומית ואת השלישי (ליד שדה"ת בג'נבה) דרך בוקינג. וזאת אחרי שעשיתי שיעורי בית ובחרתי בכל מקום את הסידור הנוח לנו ביותר, שנתן את התמורה המיטבית למחיר.

אני מודה שזו ההתנסות הראשונה שלנו עם Airbnb והייתי טיפה לחוצה, אבל אחרי שקראתי מעל 70 ביקורות מהללות על הדירה שבחרתי זה הרגיע אותי. ואכן הדירה היתה מדהימה, וההתנהלות מול בעל הבית מצויינת - טובה יותר ממלון כי היתה לנו גמישות מלאה בצ'ק אין ובצ'ק אאוט.

בשני המקרים חשוב בעיני מאוד לא להתעצל ולקרוא ביקורות, כי שתי הפלטפורמות מאפשרות רק ביקורות אמיתיות של אנשים שהתארחו במקום. לכן, כאשר אתה מוצא מקום עם עשרות ביקורות מצויינות ואף לא אחת שלילית, הסיכון ליפול בעיני הוא אפסי.

לגבי הפרטים - דווקא ב-Airbnb יש פלטפורמת השוואה נוחה יותר לטעמי, כי יש לך רשימה קבועה וארוכה של פריטים אפשריים בדירה (מכונת כביסה, מיקרוגל, מיזוג אויר, חניה וכיו"ב), ממנה מחוקים בצורה כזאת כל הפריטים שאין באותה הדירה, כך שיש לך דרך נוחה מאוד לראות מה יש ומה אין בכל דירה בהקשר של אותם פריטים שחשובים לך ולהשוות.

עוד רכיב השוואתי שעושה את החיים קלים יותר ב-Airbnb אלה תנאי התשלום. בבוקינג, כשחיפשתי דירות בשאמוני, קיבלתי סחרחורת מתנאי התשלום המוזרים שראיתי בדירות השונות - איש הישר בעיניו יעשה והיו שם אינספור קומבינציות שונות לחלוקת התשלומים, מועדי הביטול האפשריים בפרקי זמן שונים בטרם ההגעה וכיו"ב. ב-Airbnb, לעומת זאת, יש רק 3 אפשרויות לתנאי תשלום: גמיש, בינוני או קשיח, כאשר כל אפשרות מוצגת בצורה ברורה, ואז תהליך ההשוואה בין התנאים בדירות הרבה יותר קל. 

• לִי
            לִי נערך לאחרונה על ידי

Booking VS AirB&B

בהמשך לתשובות שקיבלת

מוסיפה באדיבות רפי ויערי - 

איך מתחילים airbnb

תובנות מהזמנה ב-airbnb

להישמר מניסיון עוקץ airbnb - מיקי 

אני יכולה לכתוב בשבחו של בוקינג
            שמשרת אותי נאמנה
            עם אפשרויות גמישות- מאפשר לשריין כמה לינות עד הרגע האחרון ללא ביטול.
            בלי מקדמה, רק לתת פרטי אשראי לבטחון.
            נוח לעקוב אחרי ההזמנות באתר
            שירות טוב, גם בעברית בטלפון או במייל.
            אפשרויות הסינון יעילות, בשלב הבחירה
            קל מאוד להזמין.. ולבטל (בהתאם לתנאים)
            האתר מאוד ידידותי למשתמש.
            ואפשר לקבל הנחה על המחיר, אם מצאנו באתר אחר זול יותר.. או שהמחיר ירד בבוקינג.

• karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

Booking VS AirB&B

וחשוב להוסיף שלמרות שאתר בוקינג אהוד ביותר בישראל יש עוד הרבה אתרים טובים ואמינים שניתן וכדאי לבדוק. אני נוהגת בנוסף לבדוק את ההצעות של בוקינג מול אתרי המלונות עצמם, לפעמים זה משתלם יותר.

• נתן.ל

Booking VS AirB&B

תודה על התגובה המפורטת.

גם אני חשבתי בכיוון זה כשניסיתי להבין.

בנוגע לאפשרויות באיזורים כפריים, דווקא נראה לי שבקרואטיה עדיף להשתמש בצימרים הרשמיים ולא בדירות של אנשים(נראה שהצימר יותר מושקע).

להבנתי דווקא בערים הגדולות, או לחילופין, היכן שיש אירועים גדולים והמלונות נתפסים מהר ו\יקרים מאד אזי שווה להשתמש בדירה של מישהו.

• נתן.ל

Booking VS AirB&B

תודה על התגובה המפורטת.

נתת לי חומר לחשוב עליו.

אגב בוקינג, מדובר גם באתרי הזמנת המלונות האחרים, נכון?

כי אמנם בוקינג הוא הותיק אבל יש לו מתחרים לא רעים בנוגע למחירים(חלקם אפילו מבית פרייסליין, הבית של בוקינג).

• ?
                    משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

Booking VS AirB&B

התפיסה שלי היא שתמיד צריך לבדוק כל דבר לגופו, ובוודאי שלהשוות מחירים ותנאי תשלום בכל מקום ובכל תקופה. התחום הזה כל-כך דינאמי. בכל רגע נכנסים שחקנים חדשים לשוק, אחרים שהיו פעם מצויינים מתחילים "לזייף", וכו'.

בנוגע לבוקינג - אני מאוד אוהבת להשתמש בפלטפורמה הזאת להכנת שיעורי בית - ללמוד על היצע המלונות בסביבה, לקרוא בו ביקורות וכו'. אבל ברור שגם אם מצאתי מלון מצויין דרך בוקינג אני עדיין אבדוק מחירים אליו גם במקומות אחרים (כמובן גם דרך הזמנה ישירה מהמלון) ולא אזמין אוטומטית דרך בוקינג.

• נתן.ל

Booking VS AirB&B

תודה רבה על התגובה ועל הקישורים, אני בהחלט אבדוק אותם

• נתן.ל

Booking VS AirB&B

מצאתי גם דרך אתר agoda דילים יותר טובים אפילו

• נתן.ל