מקבץ שאלות לגבי גארדה..
-
נוסעים בשבת הקרובה, זוג + 4, גילאים 2.5, 7, 11, 14
יש לי מספר שאלות:
1. לגבי סירמיונה, מתאים לטייל בה יום שלם או שמספיק אחה"צ בלבד? האם ישנה מגבלה מבחינת שעות? (שיט, מצודה?)
2. האם כדאי להגיע לרכבל מונטה בלדו דווקא בצהריים? חשבנו קודם להיות בשוק בלאזיסה בבוקר.
3. כמו כן האם כדאי (מבחינת התורים) להגיע דווקא לתחנה השניה במונטה באלדו?
4. האם מפלי מולינה זה למיטבי לכת? מה מתאים יותר למשפחה (ממש לא מיטבי לכת) מפלי ורונה בצפון, או מפלי מולינה?
5. ביום שתכננו לצפון האגם יש יותר מדי דברים: מפלי ורונה, אגם טנו, ריבה דל גארדה. אולי גם שיט ללימונה, ואולי גם ביקור במולבאנו. על מה לוותר?
6. האם פארק המעיינות החמים רלוונטי לילדים? יש לנו 4 ילדים, גילאי 14, 11, 7, 2.5
7. יש יום שאני מתלבטת מה לשבץ בו: גן חיות / אקווריום / מעיינות חמים, אשמח לשמוע מה דעתכם.
8. לגבי השווקים, האם מה שבקישור הזה זה נכון?
המון תודה!!
אגב זה המסלול שבניתי עד כה (אשמח להערות)
13 – שבת: נחיתה אחה"צ, קניה בסופר והגעה למקום הלינה (דרום האגם)
14 – ראשון: נסיעה לפרק סיגורטו, צהריים בכפר בורגטו. קרוב מאוד לאיזור הלינה שלנו. אחה"צ – סירמיונה.
15 – שני: גארדלנד
16 – שלישי: פארק סרטים + ארוחת אבירים
17 – רביעי: עיירה לאזיסה – ביקור בשוק הנודד (נמצא שם ברביעי). משם לרכבל במונטה באלדו, ולאחר מכן סיור בעיירה מלצסינה
18 – חמישי: ונציה
19 – שישי: פארק מים , ביקור בעיירה פסקיארה (השוק פה בימי שני דווקא, אבל כבר נהיה בשוק בלאזיסה ביום רביעי)
20 – שבת: צפון האגם: מפלי ורונה, אגם טנו, ריבה דל גארדה. אולי גם שיט ללימונה, ואולי גם ביקור במולבאנו
21 – ראשון: גן החיות או אקווריום. או מעיינות חמים. אחהצ ביקור וקניות בקניון איל ליאונה
22 – שבת: סיור בוורונה, הגעה לשדה התעופה ב 16:00, בשעה 19:20 טיסה חזרה
-
מקבץ שאלות לגבי גארדה..הי,
1. לטעמי מספיק לטייל בסירמיונה רק אחה"צ, זה לפחות מה שאנחנו עשינו ולא הרגשנו שפספסנו משהו. העיירה מאוד ממוסחרת כולל מוכרים בחנויות שכבר נהיו דוברי עברית מכמות הישראלים שכנראה מגיעים לשם...
2. אנחנו הגענו לרכבל ממש בסמוך לשעת הפתיחה וכבר התחיל להתגבש במקום תור, וזה היה בחודש מאי... מניחה שבאוגוסט הרכבל מבוקש יותר...
3. אני לא רואה הגיון בלהגיע לתחנה השנייה (למרות שתשובתי מסתמכת על ביקור בחודש מאי).
4. מפלי ורונה הם כלל לא למיטיבי לכת. במפלי מולינה לצערי לא ביקרנו.
5. אנחנו הספקנו את מפלי ורונה, אגם טנו, ריבה דל גארדה, לימונה ועוד כמה עצירות קטנות ללא שייט. הכל תלוי בכמה תשהו בכל אטרקציה. עצה שלי - לא למהר לשום מקום !! להנות כמו שצריך מכל מקום !!
6. לא היינו
7. מכל המקומות המצויינים היינו רק באקווריום שהיה חמוד אבל היינו עם ילדים צעירים יותר. אני חושבת שלגדולים זה כבר פחות מתאים.
8.חפשי בגוגל, בטוח יש קישורים מעודכנים יותר...
הנה אחד לדוגמא
http://www.visitgarda.com/en/Markets-events-lake-garda/
9. והכי חשוב - שיהיה טיול מהנה וכייפי !!
-
מקבץ שאלות לגבי גארדה..גם אני חושב שלסירמיונה מספיק אחה"צ בלבד. ולא לשכוח לטעום באחת הגלידריות המעולות שם.
מונטה בלדו - ממליץ דווקא על התחנה השניה. לדעתי חוסך לא מעט זמן וגם כסף ולא מוריד מהחוויה.
היום של פארק הסרטים ומופע אבירים נראה לי דל מדי. בנוסף, הפארק מתגמד לעומת גרדלנד כך שכדאי לעשות אותו לפני גרדלנד אם בכלל. דווקא מופע האבירים לפחות אצלנו היה שוס גדול והילדים (וגם הגדולים) התלהבו מאוד ולכן אולי כדאי להשאיר לערב האחרון (כמובן עם הזמנה מראש).
לגבי פארק המים לא ציינת איזה אנחנו היינו באקוורדנס ובהחלט הילדים נהנו בו. מספיקות ארבע שעות.
-
מקבץ שאלות לגבי גארדה..חזרנו לפני שבוע מאיטליה.
לנו היו כמ ימי גשם וכמה ימים מאוד חמים ולכן שברנו את היום בבילוי בבריכה לשחית צהרים.
למונטה באלדו לא עלינו בשל עננות גבוהה אבל נסענו למולבנו ברכבל. יש שם גם פארק' חבלים שמתאים החל מגיל 5. אנחנו ויתרנו בשל זמן. בתחנה השניה של הרכבל ישנה אומגה והילדים מאוד נהנו. מולבנו מהממת לדעתי. אנחנו נסענו דרך הכביש שצמוד לאגם גארדה מראה מרהיב. עצרנו בדרך בעיירות לצילום .
מפלי מולינה תפס אותנו גשם תכננו לעשות את מסלול הבינים האדום אבל לא יכולנו להמשיך. בידקו טוב טוב תחזית בבוקר לאיזור מולינה.
שני שלישי יום פארק אחרי פארק הייתי מפרידה.
ועושה יום פארק יום טבע וכו
תהנו ענת
-
מקבץ שאלות לגבי גארדה..1. לגבי סירמיונה, מתאים לטייל בה יום שלם או שמספיק אחה"צ בלבד? האם ישנה מגבלה מבחינת שעות? (שיט, מצודה?)
מספיק אחה"צ, תבדקי באתר המצודה שעות סגירה (טיילנו סביבה רק מבחוץ).
2. האם כדאי להגיע לרכבל מונטה בלדו דווקא בצהריים? חשבנו קודם להיות בשוק בלאזיסה בבוקר.
לבדוק מה שעת יציאת קרון הרכבל האחרון - שחוזר.
הגענו (בטעות, עם הוויז) לתחנת הרכבל השנייה בדרך נסיעה מהממת ומפותלת על ההר, שילמנו מחיר מופחת ובלי תור. כדאי .
הכי חשוב לבחור ביום בהיר ויפה, ולא להחליט מראש באיזה יום תגיעו....
4. האם מפלי מולינה זה למיטבי לכת? מה מתאים יותר למשפחה (ממש לא מיטבי לכת) מפלי ורונה בצפון, או מפלי מולינה?
מפלי מולינה - למיטיבי לכת, לפי מספר סיכומי משפחות שקראתי.
מפלי וארונה - טיול קצר וקליל, לקחת בחשבון שיש מדרגות (נוחות יותר מבאגם טנו).
5. ביום שתכננו לצפון האגם יש יותר מדי דברים: מפלי ורונה, אגם טנו, ריבה דל גארדה. אולי גם שיט ללימונה, ואולי גם ביקור במולבאנו. על מה לוותר?
אולי לוותר על מולבנו, לא היינו, יתר האתרים קרובים זה לזה...
(את לימונה תשמרו לסוף, אם תגיעו ברכב) ותחזרו בדרך יפה של הגדה המערבית
פירטתי מספר כביש בבלוג סיכום הטיול שלנו.
6. האם פארק המעיינות החמים רלוונטי לילדים? יש לנו 4 ילדים, גילאי 14, 11, 7, 2.5
אקוודנס נהדר, חדש יחסית, אז אולי פחות מוכר... לישראלים...
7. יש יום שאני מתלבטת מה לשבץ בו: גן חיות / אקווריום / מעיינות חמים, אשמח לשמוע מה דעתכם.
התאכזבנו מגן החיות. אקוודנס היה שיא הטיול .
8. לגבי השווקים, האם מה שבקישור הזה זה נכון?
תשווי לקישורים אצלי בבלוג תכנון הטיול.
המון תודה!!
אגב זה המסלול שבניתי עד כה (אשמח להערות)
13 – שבת: נחיתה אחה"צ, קניה בסופר והגעה למקום הלינה (דרום האגם)
14 – ראשון: נסיעה לפרק סיגורטו, צהריים בכפר בורגטו. קרוב מאוד לאיזור הלינה שלנו. אחה"צ – סירמיונה.
15 – שני: גארדלנד
16 – שלישי: פארק סרטים + ארוחת אבירים
שילוב טוב בעיניי, אהבנו יותר את פארק הסרטים לעומת גארדלנד הענק
17 – רביעי: עיירה לאזיסה – ביקור בשוק הנודד (נמצא שם ברביעי). משם לרכבל במונטה באלדו, ולאחר מכן סיור בעיירה מלצסינה
18 – חמישי: ונציה
19 – שישי: פארק מים , ביקור בעיירה פסקיארה (השוק פה בימי שני דווקא, אבל כבר נהיה בשוק בלאזיסה ביום רביעי)
פארק מים לשמור לסוף היום....
20 – שבת: צפון האגם: מפלי ורונה, אגם טנו, ריבה דל גארדה. אולי גם שיט ללימונה, ואולי גם ביקור במולבאנו
21 – ראשון: גן החיות או אקווריום. או מעיינות חמים. אחהצ ביקור וקניות בקניון איל ליאונה
22 – שבת: סיור בוורונה, הגעה לשדה התעופה ב 16:00, בשעה 19:20 טיסה חזרה
תעשו חיים
-
מקבץ שאלות לגבי גארדה..יום שני 15/8 זה יום חג של האיטלקים, הבנתי שלא מומלץ ללכת לגארדלנד
-
תודה רבה לכולם !!! -
מקבץ שאלות לגבי גארדה..כדי להגיע לשמורת מפלי מולינה יורדים ברגל בכביש/שביל סלול מאוד תלול בערך כ- רבע שעה הליכה. אח"כ צריך גם לעלות את כל הדרך הזאת. בחום של למעלה מ- 30 מעלות זה יכול להיות לא נעים. הטיול בשמורה עצמה לא מאתגר ויש שם כמה מסלולים שמחלוקים לפי קושי, כאשר גם המסלולים האלה כוללים ירידה ואח"כ עליה. במסלול יש כמה מפלים, בריכות שאפשר לשכשך בהם כולל נדנדה ואומגה. זה נחמד ואפשר להעביר שם כמה שעות מהנות אבל לדעתי יש אלטרנטיבות לא פחות טובות.
-
מקבץ שאלות לגבי גארדה..1. בירמיונה מספיק חצי יום. מומלץ אח"כ ללכת לשחות בחוף ג'מאייקה- כיף אמיתי.
2. לא היינו ברכבל-עומס נואי
4. מפלי מולינה- למיטיבי לכת בלבד! תלול וקשה. מפלי ורונה- רק אם אתם בדרך לאגם טנו המדהים. מפלי ורונה כ 7 יורו כניסה- חביב ולא יותר! אין ממש הליכה או מסלול
5. בלי לימונה ומולבאנו- גם ככה נסיעה ארוכה מאוד לשם (לנו לקח בשבת מהעיר הקטנה גארדה כמעט שעתיים להגיע לריבה דל גרדה)
6. מקום מקסים בקולה. תגיעו אחרי 16:00 זול יותר ופתוח עד בערך 22:30. שקט ונהדר ומתאים גם לקטנים!
המסלול שלכם נראה נהדר (חזרנו משם אתמול) אבל את הנסיעה לצפון האגם הייתי עושה באמצע שבוע לא בסופשץ חברים שלנו שישנו ליד פסקיירה עשו את זה בשבת בכמעט 3 שעות!