רכבל אל הקייזרשמארן
-
רכבל אל הקייזרשמארןבוקר טוב שירלי,
את התמונות היפיפיות שלך ראיתי עוד בפייסבוק ומאז חיכיתי לתחילת הסיפור.
יש לך כישרון אדיר לצלם אותם מקומות שהייתי בזווית אחרת,לספר את הסיפור בצורה מיוחדת. בקיצור מצטרפת לטיולך באוסטריה האהובה שלי!
מרינה
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי יקירתי

גם אני מצטרפת באיחור קל אבל יש לי פתק מ...

איזה טיול נהדר ופוטוגני היה לכם .... כן כן עקבנו בהדיקות אחרי התמונות.
עכשיו יותר מאשמח לקרוא את המלל הנלווה.
מצפה לסיפור
נשיקות

איריס
-
רכבל אל הקייזרשמארןמרינה יקרה - יופי שהצטרפת ותודה על הפירגון!!

איריס חברתי המתוקה - עכשיו כשאת כאן, אני יכולה סוף סוף להתחיל!!

יש לי אור ירוק להתחלה:
-
רכבל אל הקייזרשמארןהקדמה נוספת:
כפי שציינתי, הטיול הזה הוא חוויה מתקנת לטיול שלא התקיים ב- 2014.
כדי שהוא יהיה חוויה מתקנת על ממש , נוספו לטיול המקורי שלושה ימים מלאים ובעקבות זאת - התכנון שלי היה מבולבל עוד יותר...

אבל ככה זה אצלי, במיוחד בטיולים שהם טיולי כוכב (שאנחנו דווקא פחות עושים. טיולים מתגלגלים זה "המומחיות" שלי - אז התכנון יותר מהודק).
כמה פרטים טכניים:
טיסה למינכן: הוזמנה באל-על בחודש פברואר. $434 לאדם.
לינה: מלון בשדה במינכן ללילה הראשון ושתי דירות - אחת בזלצבורגרלנד ואחת בטירול. עלות לכל הלינות - כ- 1400 יורו.
רכב: פורד גאלקסי 7 מקומות, דרך סוכנות Ofran , בפועל - Enterprise. עלות ל-12 ימי השכרה כ- 720 יורו.
ומי בנוסעים?
כאמור - סוף סוף טיול משפחתי במצבת כוח אדם מלאה!

משתתפי הטיול ומטלותיהם:
אמא - מתכננת הטיול, שכרגיל תחטוף גם נזיפות ותלונות. מנווטת, בעלת רעיונות מקוריים והזויים לעתים. אופטימית ורוצה מאד שהטיול יצליח. מצלמת ומנציחת הטיול (יותר מדי על-פי סברת בני המשפחה).
אבא - נהיגה. בלעדיות שלו. מבצע לעיתים קרובות את הרעיונות ההזויים של אשתו, אך לעיתים גם מתמרמר, מתעצבן ומטיף - לאם ולבנים. משמש גם DJ במכונית.
מר מזג אוויר - תאום א', עדיין בצבא. מאחר והוא קצין חזאי, דיווחי המפות הסינופטיות והתקלות מזג האוויר האוסטרי המתעתע - עליו! תפקיד נוסף שלקח על עצמו - ניווט בעיירות ומציאת מסעדות.
מר קופירייטר - תאום ב', יוצא חיל-הים וכיום מלצר המבין בקולינריה. אחראי פלייליסט באוטו, איתור מאכלים מעניינים וגלידריות. בעל חוש הומור ציני וקופירייטר לעת מצוא.
מר נקסט (Mr. Next) - הידוע כאן בפורום כ"ילד זהב של אמא שלו". עוזר בנשיאת המטלטלין. שותף להתפעלות מהנופים ומשת”פ של אמא. רוצה עוד ועוד ותמיד חושב קדימה - ולכן ייקרא שמו מיסטר נקסט.
וכמובן - אי אפשר בלעדיה! קבלו את...
סאבטקסט - מחשבותיה והרהורי-ליבה של אמא. תומכת רגשית.
עכשיו אנחנו כמעט ומוכנים לצאת לטיול.
אך לפני זה, הערה קטנה נוספת:
חובבי העם האוסטרי והשפה הגרמני יימצאו כאן לעיתים קרובות הערות לא אוהדות שאולי ייסבו להם אי - נוחות. ראו הוזהרתם!
הומור ובדיחות על חשבון הנון-אלפים לפניכם
. וכדי שנכנס לאווירה, הנה תמונה אוסטרית טיפוסית - אגם רגוע, הרים נישאים:

-
רכבל אל הקייזרשמארןיום שלישי, 12.7.16 : יוצאים לטיול!!!

תאריך זה נבחר כי:
א. אנחנו מעדיפים לנסוע לחו"ל בחודש יולי ולא באוגוסט העמוס.
ב. זהו יום אחד אחרי מועד ב' של בחינת הבגרות במתמטיקה. לשמחתנו, מיסטר נקסט לא היה זקוק למועד ב' (חודש מאי, שעתיים אחרי מועד א': "אמא, את יכולה להקדים את הטיסה לאוסטריה. כנראה שאקבל ציון טוב מאד..." אמר וצדק. אבל לא שינינו כלום נגד עין הרע
).בשעת צהריים מאוחרת יצאנו שמחים, מתרגשים ומעט מתוחים ברכבת למקום הכי יפה בארץ - הלוא הוא נתב"ג.
סאבטקסט: עד שאני לא אעבור את ביקורת הדרכונים ואגיע למזרקה, אני לא אהיה שקטה!! הטראומה מלפני שנתיים השפיעה עלי קשות.

סבא וסבתא המפורסמים הביאו אותנו ואת מטלטלינו, כל אחד במכוניתו, אל תחנת הרכבת.
סבתא: אל תשכחו להודיע לי שאתם נוחתים ושהגעתם בשלום!

סבא: אל תשכחו לאכול קנודל ושניצל!

נפרדנו בחיבוקים ובהבטחות לשמור על קשר ויצאנו לדרך....

בשעה טובה וברוכה הגענו לנתב"ג - לראשונה מזה זמן רב לטרמינל 3 (!), מסרנו המזוודות, עברנו את הביטחון והגענו אל המזרקה הכי משמחת בארץ!!!

אמא: קדימה, בואו נצטלם!
סאבטקסט: זהו מנהג עתיק יומין שלי - להצטלם במקום הכי יפה בארץ, רצוי ליד המזרקה.
אבא: לא עכשיו.
מר קופירייטר: שוב היא התחילה! אני כבר רואה איך כל הטיול ייהרס עם התמונות שלה.
מר מזג אוויר: אולי אחר כך.
מיסטר נקסט: טוב, נו. בואו נגמור עם זה וזהו.
סאבטקסט: הם הרי יודעים שזה לא יעזור להם...

וכך עשינו מספר תמונות עד שיצאה זו שכולם היו שבעי רצון ממנה.
אבא: כולם מסתכלים עלינו וצוחקים עלייך!
סאבטקסט: עוכר שמחות!
אמא: נו באמת!?! כולם מצטלמים כאן. טוב, כמעט כולם...
חיוך של אושר ואנחת רווחה

העברנו את הזמן בנעימים בנתב"ג עד שהגיע מועד הטיסה.

הטיסה המריאה מעט אחרי 18:00 ונחתה במינכן בערך ב- 21:00.
מי מכם שטס באל-על ונחת במינכן, יודע שהטיסה נוחתת באחד המקומות הנידחים בשדה, מבחינה ביטחונית.
סאבטקסט: הגרמנים מנסים לכפר על עוונותיהם ולשמור על היהודים!
כאן המקום לציין שנמנעתי עד כה לטייל בארצות הללו - גרמניה, אוסטריה, פולין ודומותיהן. קשה לי מאד (!!!!) עם השפה הגרמנית וכולם חשודים בעיניי כנון-אלפים בהווה או בעלי עץ - שורשים נאצי ענף בעברם האפל.
בעבר ביקרתי בפרנקפורט יום אחד עם חברות (נסענו לשם ברכבת משטרסבורג וכל הזמן שמענו את צעדי הכרטיסנים ברכבת ודמיינו שהגסטאפו בעקבותינו).
לאוסטריה רציתי לנסוע בעיקר בשל הנופים המקסימים שראיתי בתמונות, וגם כי שאר בני המשפחה רצו. שם, קיוויתי, ארגיש פחות נרדפת ומתוחה בגלל השפה.
כולם, אגב, שותפים לתחושותי, למעט מר מזג אוויר שהיה עם חברים בברלין ומאד נהנה. הוא מגלה סלחנות יחסית לעם הגרמני.
קבלת הפנים שלנו בשדה במינכן היתה: גשם, רכבים צבאיים עם תתי-מקלע מסביב למטוס, חיילים ושוטרים.
סאבטקסט: מחנה ריכוז! מפה אנחנו נשלחים היישר אל סופנו!

ירדנו מהמטוס ונפרדנו לשלום מצוות הדיילים החביב של אל-על.
מכאן החל מסע כומתה בשדה התעופה, עד שהגענו אל איזור "המקובלים".
במרכז השדה של מינכן - רחבה גדולה וסביבה חנויות, פאבים, מסעדות - מאד יפה!
זה המעבר בשדה במינכן מאיזור המנודים אל איזור המקובלים:

הגענו לדלפק השכרת הרכב ולאחר המתנה קצרה (יתרון של טיסת ערב) קיבלנו את הרכב עם הפתעה נחמדה - שידרוג לרכב אוטומטי.
מר מזג-אוויר: את רואה שהגרמנים נחמדים?!?
נו שויין.
נכנסנו לרכב (פורד גלאקסי, יופי של אוטו!), הינדסנו אותו כך שכל המזוודות ייכנסו ועכשיו הגיע אחד הרגעים המותחים בטיול : האם אפליקאציית Here תעבוד??
מספר רגעים מלחיצים עד שהתוכנה התאפסה ו... יש!! עובדת כמו גדולה!
אז לכל מי שחושש - Here עובדת מעולה Off-line , תיפקדה ללא דופי לכל אורך הטיול!!
הגענו למלון שהזמנתי, קרוב לשדה התעופה - B&B München Airport
כאן היתה הפתעה פחות נעימה.

מסתבר שאחרי השעה 23:00, אין איש בקבלה והכל נעשה באופן אוטומטי, עם כרטיס אשראי וקוד כניסה למלון ולחדר שמקבלים.
עד כאן הכל סביר והסתדרנו.
אבל - למרבה העצבים קיבלנו חדר אחד מהשניים - חדר למעשנים!! זאת על פי שרשמתי בבוקינג שאני מאד מבקשת לא לקבל חדר כזה.
הבעייה המרכזית היתה שלא היה עם מי לדבר! אף אחד לא ענה לטלפון חירום שהיה שם, ולאחר כמה דקות של עצבים נעשתה החלטה משפחתית (לא לשביעות רצונם של כולם, אבל אין מה לעשות): מר מר קופירייטר ומיסטר נקסט יקבלו את החדר למעשנים. פחות אכפת להם (מר קופירייטר: בצבא כל הזמן הייתי עם חברים מעשנים. מיסטר נקסט: זה מסריח, אבל לא נורא. סאבטקסט: ילדי זהב). אמא, אבא ומר מזג - אוויר שסובל מאלרגיות ומעודף רגישות, יישנו בחדר השני, המטוהר.
המלון עצמו בסדר יחסית, לא יקר וקרוב לשדה.
מי שרוצה - הנה הקישור למלון.
למחרת אגב - ניסינו להתלונן על העניין במלון, אך האנשים בקבלה רק חייכו ולא התייחסו. אנטישמים.

לילה טוב.
מחר מתחילים בטיול!

-
רכבל אל הקייזרשמארןאיזה סאבטקסט נהדר!!!
-
רכבל אל הקייזרשמארןגם אני ( שוב ) כאן נהנית !!!
איזה כיף לך שמשתפים איתך פעולה בצילומים. חזרנו מכמעט חודש בניכר ובקושי יש תמונות משותפות .

יאללה תמשיכי ומזל טוב למר . נקסט

איריס
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלייייי, איזה כיף לקרוא סיפור שלך בעודי אורזת לקראת הטיול שלי. גם אני לא הייתי באוסטריה מאותן סיבות, אבל דעי לך שברלין מופלאה. המקום מלא אנדרטאות והבעות חרטה אינסופיות על מה שעולל הרייך השלישי, לנו ולעולם כולו, כך שאפשר להנות בשקט תוך תחושת עליונות..
-
רכבל אל הקייזרשמארןהיי שירלוש,
גם אני כאן, אחרי 17 ימי סקוטלנד, אחד המקומות השווים ביותר שהייתי.
תמונות אוסטריה סוף הדרך!
וכמו שאני מכירה אותך ואת סבטקסט,הן תפארנה את מסך המחשב שלי בחודשים הבאים....

נילי
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלינקה יקרה,
שמעתי אוסטריה... שמעתי שחברתי הטובה מספרת על אוסטריה שאני כ"כ אוהבת.... אז כמובן שהתייצבתי! כמו שציידת כתבה לך - ברלין באמת נהדרת! בכל פינה נתקלים באזכור לשואה וההרגשה היא שהם מנציחים מתוך חרטה אמיתית. יאללה, טיול בנות לברלין? מחכה להמשך שאני יודעת כבר שהיה נהדר! מצטרפת לברכות לילד זהב של אמא! (סאבטקסט - מר נקסט). נשיבוקים, עפרה
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלוש,
גם אני פה, בהפסקת מחשב קצרצרה בבית ההולנדי על האגם...
אקרא ברוגע את כל עלילותיכם כשאשוב ארצה.
בינתיים שמחה שהתחלת לספר ונהנית לראות את התמונות הראשונות.....
-
רכבל אל הקייזרשמארןהיי כולם,
לקחתי יום הפסקה (אתם רגילים
) ואני שמחה לראות שאורחים נוספים הגיעו!שלומית יקרה - ראשית, תודה גדולה מגיעה לך על הספר הנהדר שלך! שימש אותנו רבות, כתוב וערוך מצוין ומה שאני הכי אוהבת בו - שהוא מדבר לכל הגילאים. אני כמובן קראתי גם את כל הסיפורים בצד - על המאכלים, אגדות עם, צלילי המוזיקה ועוד ועוד... שנית - כיף שאת כאן ושאנחנו אוהבות אותן שמלות

איריס מתוקה - אני רואה שאת חרוצה ממני והתחלת לכתוב על הטיול המופלא שלכם. היה כיף לחלוק חוויות מארצות שונות בזמן אמת!
נמשיך לספר כאן במקביל ונגוון קצת בפורום ביחד את סיפורי האלפים הצרפתים... מיסטר נקסט מוסר תודה!ציידת - תודה על התמיכה המוראלית במאבקנו נגד עוולות הרייך השלישי!

נילי חברתי היקרה - איזה יופי שאת כאן! ברוכים השבים, אני כבר מתה לקרוא על הטיול שלכם לסקוטלנד!!

עפרה'לה - הצטרפת אלי שוב..!?
גם לך מוסר הנקסט תודה, ואני - נשיבוקים חזרה...
מיקוש חמודה - כיף שיש לי אורחת מהולנד. המשיכו להנות, ואנחנו נחלוק חוויות

הנה מה שמחכה לנו ביום הראשון לטיול:
-
רכבל אל הקייזרשמארןמה ז'תאומרת הצטרפתי שוב? אני כאן מאז.... לא הלכתי לשום מקום. יושבת ומחכה לך

-
רכבל אל הקייזרשמארןעפרה'לה -

אז לאחר ההקדמות, התודות וההגעה - הגיע הזמן לדבר האמיתי!
הבה ונתחיל לטייל

יום רביעי 13.7.16 : הטיול מתחיל ביום שנחלק בין גרמניה לאוסטריה
התוכנית ליום זה:
(תוכנית מאד מבולבלת ולא מובנית, שכללה אינסוף אפשרויות (חלקם לא הגיוניות)).
נסיעה משדה תעופה מינכן לכיוון הצימר/דירה בזלצבורגלנד.
בדרך – מספר אופציות ע"פ מזג האוויר:
אגם כימזי (פחות מומלץ)
אגם Tegernsee (הנקרא "האגם של גיל ואדיס")
מפלי גולינג, אולי נקיק ליכטנשטיין
ו / או מכרה מלח הלאיין או בראכסטגאדן
ו/ או קן הנשרים
או
אגם המלכים (שייט באגם + הסברים בגרמנית
+ חצוצרה+ טיול רגלי)הגעה לצימר + קניות בסופר
הביצוע:
התעוררנו לבוקר סגרירי במלון הגרמני.
החלטנו לקחת ארוחת בוקר במלון (עלות של 7 יורו לאדם) כדי להתחיל את היום "מסודרים", וגם כך אין קומקום בחדר להכין קפה. ארוחת הבוקר היה טובה, אך הצוות לא היה חביב מי יודע מה, והתעלמו מתלונותיי על החדר המעושן שקיבלנו.
אמא: בוא נצא לדרך, כמה שפחות זמן בגרמניה - יותר טוב!

אבא: כן, חבל על היום הזה.
מר מזג אוויר: התחזית השתפרה - זה אומר שהגשם הרציני יתחיל רק אחה"צ.
אמא: קדימה, כדאי לנצל את היום! יש לי תוכניות בדפים!
כאן המקום לציין כי מר מזג אוויר (וגם אתרי מזג האוויר השונים) צפו מערכת גשם חזקה ואף קיצונית שאמורה להתחיל ביום הגעתנו.( סאבטקסט: How lovely.) ע"פ מר מזג אוויר, סופה לא ממש ידוע מתי יהיה, אך היא צפוייה להיחלש לקראת סוף השבוע.
לכן, רוב "התוכניות ליום גשם" יהיו בכוננות על, למרבית הבאסה...
בנוסף, מר מזג אוויר מאד רצה לבקר במינכן וניסה לשכנע את כל בני המשפחה.
הוא נתקל בהתנגדויות מכולם.
אמא: כפי שאמרתי, כמה שפחות זמן להיות על אדמת גרמניה!!

אבא: זו לא עיר כל כך חשובה...!
מר קופירייטר: לא מעניין! בזבוז זמן!
מיסטר נקסט: אולי מעניין אותי רק הסיור באצטדיון באיירן מינכן. מעדיף לטייל בטבע של אוסטריה!
סאבטקסט: ילד זהב של אמא שלו.

בהיותי אמא/ מתכננת טיול המנסה לשמור על רוח טובה ועל תקווה, אמרתי לו - אולי כשנחזור... ביום האחרון של הטיול. ותלוי כמובן במזג אוויר! עכשיו זה ממש בזבוז זמן.
וכך, יצאנו לדרך - לכיוון אוסטריה

בדרך התלבטנו מה לעשות.
בתחילה חשבנו לנסוע ל"אגם של גיל ואדיס" - עליו המליץ גיל בחום.
אחר-כך, חלפנו על פני אגם כימזי וכבר מהכביש החלטנו שהוא לא מושך אותנו.
גם אגם המלכים נפסל (סאבטקסט: בעיקר בגלל ששמעתי על כך שבמהלך השייט ישנם הסברים בגרמנית. לא בשבילי!!
).כך או כך - הוחלט לוותר על אגמים ולהתקרב לאיזור הצימר ולטייל במפלי גולינג, בתקווה שהגשם לא יתפוס אותנו.
בינתיים האזנו לרדיו הגרמני (לא קל!) - לתחנת באיירן 3, שם היו שירים נחמדים.
בתחילת דרכנו נכנסנו לחנות של תחנת דלק ושם רכשנו את מדבקות האוטוסטרדה הידועות של אוסטריה (היינו זקוקים לשתי מדבקות, עבור 12 ימי טיול).
והנה הגענו לאוסטריה!
שלט קטן בצד בדרך הודיע שעברנו למדינה אחרת.
אמא: אין פה שום מעבר גבול!
מר מזג אוויר: אמרתי לך שזו אותה מדינה! עוד לא קלטת?!? גרמניה ואוסטריה זו אותה מדינה! לכן, אין לך מה לברוח מגרמניה...!!

המשכנו בנסיעה וראינו כיצד אט אט משתנה צורת הנוף - ממישור להרים סביבנו.
מיסטר נקסט: נורווגיה הרבה יותר יפה.
אבא: חכה, עוד לא ראינו כלום.
אמא: אני חושבת שהוא צודק...
מר מזג אוויר: די כבר לדבר על נורווגיה שלכם!
סאבטקסט: הוא עדיין לא נרגע מזה שהוא לא היה שם, בארץ הקרחונים והמפלים...
מר קופירייטר: אני אוהב את הנוף הזה. מזכיר קצת את הדולומיטים.
וכך הגענו לעיירה גולינג, שם ניסינו לרכוש את כרטיסי זלצבורגלנד המפורסמים.
ולמה ניסינו?
כי האינפורמיישן היה סגור. הפסקת צהריים.
סאבטקסט: חוצפנים עצלנים! מה זה הפסקת צהריים?!? הם לא רוצים תיירים?
ליד האינפורמיישן היתה סוכנות נסיעות ועל החלון היתה תלויה תמונה של חלום חיי:
-
רכבל אל הקייזרשמארןמפלי גולינג:
החלטנו לא לחכות לתום הפסקת הצהריים של האינפורמיישן ולנסוע למפלי גולינג, גם ללא הכרטיס.
הגענו למגרש החנייה, שהיה די ריק ומשם - הליכה קצרה לבקתת הכניסה.

הבחור בקופה נתן לנו מחיר משפחתי לכניסה לשמורה - 6 יורו. ממש לא נורא.
(הכניסה בחינם עם כרטיס זלצבורגרלנד, אך אם נגזר שהוא לא יהיה בינתיים - זה המקום להתחיל).
לקחנו בתרמילים, מלבד כריכים וחטיפים - גם מטריות מתקפלות. בינתיים הגשם לא הגיע, אבל העננים נראו די מאיימים.
אהבנו מאד את המסלול במפלי גולינג!
אני יודעת שהם לא נחשבים בין "השוסים הגדולים" באוסטריה - אבל בתור אתר ראשוני להתחלת הטיול - זה נהדר!
ותוסיפו לכך את העובדה שלא היו שם כמעט מטיילים - אולי חששו ממזג האוויר המאיים ו"הסופה" הקרבה ובאה, אולי סתם זה לא אתר פופולרי - לנו זה התאים בול!
המסלול מתחיל ביער ירוק, לאורך הנהר.

החבר'ה היו במצב רוח טוב

והנה - הגענו למפל גולינג (ממש כמה דקות הליכה מהחניון):

מפלי גולינג - גובהם למעלה מ -75 מטר והם מאד מרשימים ושופעי מים.
התחלנו לטפס בשביל העולה, (סאבטקסט: העלייה היתה לי קצת קשה
) ומדי פעם עצרנו בנקודות תצפית.כאן רואים את המפל עם הגשרים - שהם המשך המסלול.

אהבתי את לוחות ההסברים המספרים על ציירים שקיבלו השראה מהמקום:

בשלב מסוים, החל לרדת גשם והמטריות נשלפו.
הגענו לתצפית על גשר מתכת - ומשם החלה ירידה לכיוון הגשר ולהמשך המסלול.
אמא: אני חושבת שאני מפסיקה כאן. אם יש ירידה, זה אומר שאח"כ תהיה עלייה בדרך חזרה!
אבא: זה באמת מיותר. גם אני מחכה איתך.
בנים: אנחנו ממשיכים. אתם זקנים!
אמא ואבא: לכו ותהנו. אנחנו נחכה לכם כאן, תחת העצים בחסות המטרייה.
סאבטקסט: הפרדת כוחות.

הנה הילדים:

והנה אמא שלהם, מחכה ביער:

הבנים המשיכו עד למעלה, בגשם שהלך התגבר. הם סיפרו אח"כ שראו את המקום בו נובע המעיין וצילמו את התמונה הבאה ("בשביל הפורום שלך"):

חזרו רטובים אך מרוצים וכולנו ירדנו בחזרה ביחד.
בדרך שוב העפנו מבט על מפל גולינג היפה והצטלמנו למזכרת עם המטריות:

שורה תחתונה: נהנינו מאד בטיול במפלי גולינג, מומלץ בחום!

חזרנו למכונית ונסענו שוב לעיירה גולינג.
הפסקת הצהריים הסתיימה, האינפורמישן נפתח והבחורות שעבדו בו היו חביבות.
כרטיסי זלצבורגלנד נרכשו (אבא: כל כך הרבה כסף?!? אנחנו נתרושש בטיול הזה! אמא: אתה תראה שהרכישה הזו תצדיק את עצמה! סאבטקסט: שוב הוא ממעיט ביכולות התיכנון שלי!
)והנה תמונה מהעיירה גולינג הגשומה- אחרי שביקרנו בה פעמיים, היא ראוייה למזכרת מצולמת:

-
רכבל אל הקייזרשמארןאיזה כיף לקרוא אותך, תענוג

באיזה שעות האינפורמיישן סגור?
אנחנו מתכננים לקנות את הכרטיס בסט. גיליגן לפני עליה לרכבל שעולה מל 20 יורו לאדם כך שזה משמעותי...
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי יקירתי,
איזה כיף שהתחלת לספר!!
כבר על היום הראשון - הכל נראה מקסים וגם מאד משעשע

מקנאה באופטימיות הנצחית שלך...
ממתינה להמשך,
אורה
-
רכבל אל הקייזרשמארןהי שירלי,
אני כל פעם נדהם מיכולת הכתיבה שלך.
כאילו אנחנו מטיילים איתך ביחד ושומעים כל מילה שנאמרת וחווים את החוויות ביחד איתך.
גם הבן שלי בן ה 12 יושב איתי וקורא את סיפור הטיול שלכם.
קובי
-
רכבל אל הקייזרשמארןעם מטריות , בלי מטריות אתם יפים עד מאד !!
גם המפלים נראים נהדר ולא מבינה איך פספסתי אותם בטיול שלנו.
וגם אני משועשעת בקריאה ומזדהה עם כל מילה של סבטקסט.
כיף פה !!
איריס
-
רכבל אל הקייזרשמארןשבת שלום חברים,
לילי - ברוכה הבאה! כיף לך שאתם לפני נסיעה לאוסטריה. באמת אל תעלו על הרכבל לסנט. גיליגן לפני רכישת כרטיס זלצבורגלנד. הוא יקר במיוחד - - 24 יורו למבוגר. לפי מיטב זכרוני, האינפורמיישן ההוא היה סגור בין 12:00 ל- 14:00 - אבל ייתכן שכל אינפורמיישן ושעותיו הוא. כדאי שתבדקו מראש - זה בטח כתוב איפשהו (אני לא העליתי על דעתי לבדוק זאת. מכל דבר לומדים...).

אורה יקירה - כיף שאת כאן! את מדברת על אוםטימיות!?! שנפתח כאן את דיון "אני מעריצה אותך על הנחישות וכוח הרצון ללכת את הטרק מון-בלאן" ...?

קובי - תודה על הפירגון ואיזה כיף שהבן שלך גם קורא! תמסור לו ד"ש, וגם לבת...

איריס - נשיקות

תמונה נוספת מהטיול במפלי גולינג וממשיכים :