ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מפרנקפורט ללוקסמבורג

פורום אירופה
    3
    5
    1679
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ב.א.
      ב.א. נערך לאחרונה על ידי

שלום.

לפני הרבה זמן השארתי פה בקשה לעזרה על טיול מפרנקפורט לפראג לפרנקפורט, תוך שלושה ימים.

אמרו לי שאין מצב שאני עושה את זה.

האמת? בסוף לא עשיתי את זה, כי היתה איזו סיבה שלא יכולתי לעשות את זה.

במקום זה נסעתי ללוקסמבורג.

רק כדי לתת רעיון, ששייך להספיק הרבה בזמן קצר, אתאר כאן בקצרה מה עשיתי.

הייתי שם משני בבוקר עד רביעי בערב.

ביום שני נחתתי ומיד נסעתי ברכבת למרכז העיר פרנקפורט, הסתובבתי שם במרכז העיר. אבל היות והייתי עייף, לכן הלכתי מוקדם למלון לישון.

ביום שלישי הייתי אמור לאסוף רכב בשדה התעופה, אבל בגלל טעות כלשהי, התברר שהרכב הוזמן במקום אחר, מרחק של שעתיים מהשדה שהייתי בו. הדבר הזה גרם לי לעיכוב של כמעט כל הבוקר, ובגלל זה יצאתי למגנצא רק בסביבות השעה 12:30 בצהרים. נסעתי למגנצא ולוורמס. בגלל שירד גשם באמצע היום, נאצלתי להמתין מתחת סככה כלשהי במשך שעה וחצי indecision... חזרתי לפרנקפורט בערב. הספקתי שם כל מה שרציתי תוך כמה שעות.

כשחזרתי הלכתי לשדה התעופה ושכרתי רכב (עלה לי הון, בגלל שזה היה ברגע האחרון). הלכתי לישון.

בשש בבוקר נסעתי ללוקסמבורג, הגעתי לשם בסביבות 8:30 - 9:00. הסתובבתי בלוקסמבורג כמה שעות טובות, הספקתי לראות את רוב הדברים המרכזיים שיש לראות שם. גם לקחתי אוטובוס לתיירים שמתייר בכל העיר (עצה טובה, דרך אגב).

בשעה 2:30 בערך עזבתי את לוקסמבורג והגעתי למיכלשטאט תוך שלוש וחצי שעות.

הייתי שם שעה (מספיק בהחלט), ואז חזרתי לפרנקפורט - שעה נסיעה. הגעתי לפרנקפורט בשעה 8:00 בערב. בשעה 9:30 היתה לי טיסה.

זהו. הספקתי כל מה שרציתי. לא היה שום בעיות עם גשמים בכבישים או כל מיני מחסומים (כמו שאמרו...), לא שלא ירד גשם, אבל היה בסדר גמור.

הכלל הוא: לא לבזבז את הזמן. ביקרתי במקום אחד, סיימתי, מיד המשכתי למקום השני. לא שלא נתתי לעצמי קצת זמן מנוחה, אבל בגדול לא בזבזתי זמן.

אם עושים כך, תשכחו מכל מה שאומרים לכם שאין מצב, כי יש מצב!!...

תהנו...

נ.ב. רק לשם השוואה, פעם הספקתי הרבה יותר: נסעתי לליטא, ותוך יומיים (!) הספקתי להיות בשמונה מקומות - וילנה, טראקאי, קובנה, קלייפדה, טלז, קלם, פוניבז', קיידאן.

ואל תחשבו שסתם רצתי, הספקתי הכל - עם כל הנשמה!!, ואפשר לעשות את זה!!!!

אמנם הדבר הזה לוקח כוחות, ולכן א"א לעשות טיול ארוך מידי בצורה הזאת, אבל טיול של ימים ספורים בהחלט ניתן לעשות כך. כמובן רק אם אתם צעירים, או שיש לכם רוח צעירה ואמביציה להספיק הרבה...blush

בהצלחה!!!!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ב.א.
        ב.א. נערך לאחרונה על ידי

מפרנקפורט ללוקסמבורג

שכחתי לציין.

באותו יום שנסעתי למגנצא ולוורמס, לא לקחתי בסוף את הרכב, אלא רכבת, אבל לקח לי זמן עד שהצלחתי לריב עם חברת ההשכרה שיחזירו לי את הכסף...

ובאותו לילה שכרתי רכב, כמו שכתבתי.

• Soft Cell
          Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

מפרנקפורט ללוקסמבורג

אתה מבזבז את הזמן שלך באירופה.

סע למזרח. שבע מדינות בשבעה ימים, תבקר בכל שדות התעופה ותעשה V גדול על כל מקום שביקרת.

• imeshy
            imeshy נערך לאחרונה על ידי

מפרנקפורט ללוקסמבורג

נראה לי שמה ש Soft Cell אמר, או לפחות התכוון לומר הוא שהגישה שלך פסולה מכמה סיבות:

1. ההודעה שלך נראית כמו: הא הא הא, אמרתם לי שזה לא אפשרי והנה אני מוכיח לכם שכולם טעיתם ואני צדקתי וזה כן אפשרי. בהקצנה כמובן. ושוב, אין לי מושג מה היה הדיון המקורי. לא הייתי חלק ממנו. 

גישה כזו מאוד לא נעימה, גם אם לא התכוונת אליה (ואני משוכנע שזו לא הייתה הכוונה, אלא רק יצא לך בטעות ניסוח כזה). 

2. רבים מהכותבים כאן באתר לא מאמינים בגישה של 7 מדינות ב- 5 ימים (שרווחה יותר בעבר וכבר נעלמה מהעולם למזלנו). הגישה הזו, כמו מה שאתה נוקט - היא סימון V על מקומות בהם היית. גם אם אתה חושב שראית מספיק, כדי לחוש מקום צריך להנות ממנו בהליכה ולא בריצה. ו- 10 מקומות בליטא ביומיים היא דוגמא מצוינת לכך שאתה לא "באמת" מכיר וחווה מקום אלא פשוט עובר שם. 

מבדיקה זריזה בגוגל, נראה שנהנית מאוד על הכביש במהלך 8 השעות שנהגת בהן (מקווה שהיה לך פלייליסט טוב ברדיו לפחות). אז מתוך יום שלם שהתחיל בשש בבוקר והסתיים בשמונה בערב (סה"כ 14 שעות) היית על הכביש 8 שעות ובאתרים 6 שעות. פחות מחצי.

אפשרי? כמובן. הרי אתה דוגמא לכך שזה אפשרי. ויכול להיות אפילו שבילית במקומות הללו בדיוק את הזמן שדרוש לטיול בהם. 

הגיוני? סביר? בעיני (ואני מתאר לעצמי שיהיו עוד שיחשבו כמוני) - לא ממש. 

מה הייתי עושה אחרת? 

ואגב, גילוי נאות, לפני מספר שבועות הייתי בפרנקפורט לצרכי עבודה והיה לי יום חופשי. בחרתי לטייל בעמק הריין. הגעתי עד בכרך וחזרנו אחורנית (כנראה לאותה טיסה שהייתה לך). טיול בעמק הריין מצריך לרוב בין יומיים לשלושה (אם נוסעים גם לעמק המוזל). ופשוט עשיתי יום ארוך (משבע בבוקר, עד שמונה בערב) וניסיתי להספיק כמה שיותר, אבל מבלי לוותר לעצמי ולקפוץ ממקום למקום. היה נהדר. 

לא ברור לי למה צריך לנסוע לפראג או ללוקמסבורג במקום לחפש את המקומות היפים שיש באיזור שאתה נמצא בו. 

אתה כמובן רשאי לטייל בכל דרך שתבחר. אלו הטיולים שלך.  ואולי גם גילך הצעיר גורם לך לטייל או לחשוב כך. וזה בסדר גמור. אבל דע לך שצורת הכתיבה כפי שכתבת (תוכחה על אנשי הפורום, שלהזכירך נמצאים כאן בהתנדבות ועוזרים מזמנם החופשי) והמסר ששלחת, לא ממש "לעניין". 

• imeshy
              imeshy נערך לאחרונה על ידי

מפרנקפורט ללוקסמבורג

תהיתי באמת למה אף אחד לא מגיב לכזו הודעה "אנטיגוניסטית" כמו שרשמת.. (פרט לסופט סל כמובן).

אז פיניתי קצת זמן וקראתי את היסטורית התגובות שלך כאן בפורום ובאמת שהחכמתי וקיבלתי תשובה על כך. 

אני לא מתכוון לשפוט אותך כלל וכלל.

סגנון הטיול שלך בהחלט ייחודי וכנראה שמאוד מתאים לך. זכותך המלאה למצות מקומות תוך זמן שקצר פי כמה וכמה מהמטייל הממוצע

אבל, הוא בהחלט אינו מתאים למרבית (אם לא לכלל) האנשים כאן בפורום. 

כמו כן, סגנון הכתיבה שלך מעורר תחושות שליליות בקרב חלק מהכותבים כאן. אני מתאר לעצמי שזה נובע מעודף התלהבות (חיובית) ולא מרצון לפגוע או להעליב. 

לפיכך, המלצתי הצנועה לך היא לדעת את זה. 

ומכיוון שכך, אין לך כל כך טעם להתייעץ כאן ולנסות לקבל אישור לטיולים שאתה סגור עליהם מראש (כי לא תקבל ככל הנראה).

בנוסף, אני חושב שזה יהיה חסר אחריות מצידך לתת המלצות על מקומות (עיין ערך הארמון בוינה, המלצות על היער השחור שלא היית בו לא בעונה וכו'..). אתה חוטא בכך לחלק מהמגיבים. 

מאחל לך כל טוב ובהצלחה בהמשך הטיולים

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון