טיול ליוון ההררית בחודש אוקטובר
-
שלום,
אנחנו משפחה קטנטונת של זוג הורים ונערה בת 16.
החלטנו לטייל בצפון יוון באוקטובר השנה למשך 6 ימים (החל מ-15.10.16)
המסלול המתוכנן היה מאתונה לוולוס ולחצי האי פליון, ומשם כמובן למטאורה יואנינה
דרך הקניון ולבסוף דרומה לכיון קרפנסי ואז חזרה לשדה התעופה באתונה.
ההתלבטות שלי היא, היות והמרחקים גדולים ממקום למקום, ובהתחשב בעובדה שאנו נוסעים באמצע אוקטובר, האם עדיף לוותר על חצי האי פליון ווולוס היות וממילא לא נוכל להנות מהחופים ומהרחצה בים , ובמקום זאת לבלות יותר זמן ולעומק במרכז ובצפון יוון? או שמא "אסור" להפסיד את הביקור בחצי האי פליון ויש מה לעשות שם גם באוקטובר.
אודה לתשובתכם.
-
בגלל שיש מה לראות ולעזות ממליץ לותר על פליון במזרחאו זגורי במערב וגם אז אני לא בטוח שיהיה לכם מספיק זמן לטייל.
בשישה ימים אולי תספיקו לעשות את הדרך אבל לא תספיקו לראות כמעט כלום.
-
בגלל שיש מה לראות ולעזות ממליץ לותר על פליון במזרחתודה על תגובתך,
אני תכננתי את המסלול כך שלא ניסע ביום יותר מ-3.5 מקסימום 4 שעות,
כלומר שאמורות להישאר לנו מס' שעות לסיורים בכל מקום אליו נגיע.
הטיול אינו טיול עומק, והוא מבוסס על נסיעות ברכב ועצירות לפרקים במקומות מיוחדים וטיולים רגליים קצרים בכפרים אטרקטיביים כך שלעניות דעתי, 6 ימים אמורים להספיק, בעיקר אם אכן אוריד את חצי האי פליון.
חן חן על עצתך.
-
4 שעות נסיעה ביום זה בד"כ הערכה מאוד אופטימיתאני לא יודע לפי מה הערכת את הנסיעה אבל רוב אלו שאני מכיר מעריכים את הנסיעה במקרה הרע לפי מרחק ובמקרה הפחות רע לפי המפות של גוגל או מישלן.
למעט כבישי האגרה המהירים הכבישים ביוון מאוד צרים ואיטיים, ראלית זמן הנסיעה נטו הרבה יותר ארוך מאשר מה שאתרי המפות רושמים.
זמן הנסיעה ברוטו עוד יותר ארוך כי צריך לקחת בחשבון גם טעויות בדרך, הפסקה לשירותים, ארוחות, צ'ק אין/אאוט למקום הלינה, דלק, חיפוש מקום חניה בערים כמו יואנינה יכול לארוך זמן רב וגם בחלק מכפרים לפעמים קשה למצוא מקום להחנות זוג אופניים, רכישת כרטיסים לאטרקציות, תורים וכו'.
גם גם במקרה המאוד אופטימי שאת צודקת בזמן הנסיעה נטו אתם תבלו כמעט מחצית מזמן הטיול בבהיה באספלט או סידורים.
לי נראה חבל אבל אם מתאים לכם - אז מתאים.