בודפשט בנובמבר
-
שלום
אני מתכננת 5 ימים ב-24 בנובמבר כדי "לטעום" מעט את אוירת הכריסמס, האם אצליח לדעתכם? העיר כבר מקושטת בתאריך כזה ?
פעם ראשונה בבודפשט וגם פעם ראשונה מזמינה טיסה דרך WIZZ.
2 אנשים הלוך וחזור עם מזוודה אחת 23 ק"ג אחרי הנחת מועדון יצא לי 1,035 ש"ח, נראה לי מעולה , האם למנוסים בWIZZ מביניכם זה מחיר טוב ?
שאלה נוספת למלון , מצאתי בבוקינג מלון NOVATEL BUDAPEST DANUBA
נמצא על גדת הנהר, נשמע טוב, יש חוות דעת טובות . מישהו היה ? יצא ל-4 לילות 1,392 ש"ח עם ארוחת בוקר, סביר ?
המרחק משדה התעופה למלון כחצי שעה (בדיקה בגוגל) , מחירי המוניות סבירים ? לאיזה עלויות לצפות ?
האם יש המלצה למלון טוב במקום טוב, במידה ומלון זה לא משהו ?
זו פעם ראשונה שלי לכיוון זה בטיסות אלו ואינני בקיעה במחירים , אשמח לשמוע מכם
תודה
-
בודפשט בנובמברלגבי המלון. לפי Tripadvisor יש לו דרוג טוב, אבל המיקום שלו אינו מרכזי והוא די רחוק ממרכז העיר, למרות שיש תחנת מטרו קרובה אליו. בטיול ראשון בעיר הייתי ממליץ לך לבחור מקום מרכזי וממנו קל מאוד לטייל ברגל ולראות את השווקים של סוף השנה.
הייתי בודק את מלונות סופיטל, אינטרקונטיננטל, קמפינסקי שהם מרכזים ומצוינים וניתן להשיג אותם במחירים טובים.
-
בודפשט בנובמברהלוך וחזור עם מזוודה אחת 23 ק"ג אחרי הנחת מועדון יצא לי 1,035 ש"ח, נראה לי מעולה , האם למנוסים בWIZZ מביניכם זה מחיר טוב ? טוב.
שאלה נוספת למלון , מצאתי בבוקינג מלון NOVATEL BUDAPEST DANUBA
נמצא על גדת הנהר, נשמע טוב, יש חוות דעת טובות . מישהו היה ? יצא ל-4 לילות 1,392 ש"ח עם ארוחת בוקר, סביר ? מסכים עם יוסי. המלון לא במרכז. נסו את המלונות שיוסי הציע.
המרחק משדה התעופה למלון כחצי שעה (בדיקה בגוגל) , מחירי המוניות סבירים ? לאיזה עלויות לצפות ?27-30€.
האם יש המלצה למלון טוב במקום טוב, במידה ומלון זה לא משהו ? אני מוסיף לרשימה גם את מריוט ואת ריץ קרלטון.
-
בודפשט בנובמברהמחיר מאוד סביר לתקופה.
בוויז אייר אפשר להוסיף מזוודה רק לחזור,ומאוחר יותר.אפילו עד 3 שעות לפני הטיסה.אם תחשבו שיהיה לכם צורך,תוכלו לעשות זאת.
סוף נובמבר אמור להיות מקושט.
השנה,לפי האתר,השווקים מתחילים מוקדם יותר.כבר מ11.11.16
לגבי לינה...בבודפשא יש המון אפשרויות לינה.מלונות ובתי דירות מלון.דירות..
נובמבר כבר חודש קר יחסית.כל אחד מרגיש קור אחרת.היינו בדצמבר וגם בינור עם קצת שלג.היינו לבושים טוב ולא הייתה בעיה.
השווקים מפוזרים בכמה מקומות.כמעט רוב העיר הייתה מקושטת.
האם רק מלונות יוקרה יהיו נכונים? למי שיש תקציב,ומתאים כמובן, למה לא?
למי שחשוב ספא במלון,יכול לבחור בקלות אחד כזה,למי שאין בו צורך,חבל לשלם עבור משהו שאין לו צורך..ארוחות בוקר יקרות מאוד במלונות יקרים.
לרוב,לא לוקחים אותם..האמת שיש אפשרויות אוכל רבות ומגוונות גם בבוקר.
אם לוקחים מלון דירה,מקבלים חדר גדול מרווח,מטבחון מאובזר ואפשרויות רבות יותר..
בדצמבר היינו במלון מדוז שנמצא בפינת רחוב אנדרשי הראשי והמקושט מאוד.
מלון אומנם 3* ,היינו בחדר פנורמי בקומה 10 מול שדרת פרנץ ליסט במחיר נוח מאוד ארוחת בוקר טובה,רחוב מקסים..ולמרות שאוהבת ספא,לא הרגשתי צורך בו..אגב,יש בו חדרים עם אמבט ספא פרטי בחדר..
אחותי הייתה בCentral Passage Budapest Apartments הם נותנים הסעה אחת חינם ל/מ השדה. חדר גדול מאוד מאובזר מאוד,נקי ומאוד נגיש במחיר נוח מאוד..
בינואר היינו במלון ברון רזידנס,נמצא כמעט מול השוק המקורה ובתחילתו של רחוב ואציהיה לנו גם נוח בתחבורה ציבורית...לתקופת שווקי כריסטמס שניהם אפשריים.
תבדקו מחירים,מה מתאים לכם יותר. תשריינו בבוקינג עם אפשרות ביטול ותמשיכו לבדוק מבצעים והנחות..
-
בודפשט בנובמברתודה רבה לעונים
המידע שהעברתם חשוב לי מאוד.
אמה - בתי מלון יקרים מאוד לא חשובים בעיניי, חשוב לי מקום מרכזי שקרוב למקומות מעניינים, נקי ונעים ובמחיר סביר שהרי כל היום מסתובבים ולכן שאלתי את עצתכם שהתקבלה בברכה.
ד"א לאיזה אתר התכוונת כשרשמת " לפי האתר...."
אהה כמעט ושכחתי,.... שלג צפוי בסוף נובמבר לפי השנים האחרונות ?
שוב תודה ויום נעים
-
בודפשט בנובמברהיינו לפני שבועיים במלון הזה והיה מעולה!!!
המיקום מצויין והמלון עצמו נעים מאוד, נקי. ממליצה מאוד!
אנחנו היינו בקיץ כאמור, לא יודעת איך המיקום שלו מבחינת שווקי כריסמס, אבל מבחינת אתרי תיירות- מעולה!!
-
בודפשט בנובמברבוקר טוב,
מה שמופיע בצבע תכלת,תעמדי עליו ולחצי..יפתח לינק לאתר עם מידע..מלון,פעילות,ובלוגים.. קיצורי דרך לרישום לינק מלא
http://www.budapestbylocals.com/event/budapest-christmas-fai r/
לקראת סוף הדף יש מפת סימון לשווקים.
התחבורה בעיר מעולה וזמינה,נוחה..וגם כייף לטייל ברגל.
ברחוב Király יש הרבה אפשרויות לינה בסגנון מלון דירות.חלק מהם בציון מעולה ומופיע רבות בטיפים..לחלק יש אפשרות לארוחת בוקר בתשלום סביר.
אזור הרובע היהודי היה פחות מקושט
לנסיעה הבאה שלנו אני לוקחת לינה ללא ארוחת בוקר. בא לי כל יום להתחיל במקום אחר או להתחיל את היום עם משהו קטן(כמו בבית) וליהנות מטעמים מיוחדים במשך היום.
במיוחד בזמן שווקי כריסטמס כאשר הדוכנים מלאים בדברי מתיקה ואוכל מיוחד,אך את לא יכולה לטעום כי...ארוחת בוקר עדיין יושבת לך..

ברחוב אנדרשי
-
בודפשט בנובמברהסיכוי לשלג בנובמבר הוא קטן מאוד אבל לא בילתי אפשרי. בשנים האחרונות גם בדצמבר ויננואר היו מעט שלגים בגלל התחממות הגלובלית.
-
בודפשט בנובמברהיי שרה,
כאמור, המלון שכתבת ממוקם בבודה, בעבר השני של הנהר....
עדיף להתמקם בפשט -
תחפשי מלון בסביבת תחנת המטרו פרנץ דק טר Deák Ferenc tér
מיקום נגיש ומצוין עם אפשרויות גישה נוחות לתחבורה הציבורית היעילה
וקרבה למוקדי עניין רבים גם בהליכה
ליד כיכר ורומרשטי Vörösmarty Square בקצה מדרחוב ואצי, עם דוכנים לכבוד החג מאמצע/סוף נובמבר, שופינג, בתי קפה ומסעדות, קרוב לטיילת הנהר... לב העיר!
כאן תמצאי בין השאר, רשימת מלונות מרכזיים ומומלצים, בכל רמות המחיר.
Arcadia Hotel Budapest - מוצלח ולא יקר, מיקום מעולה, מפה
Carat Boutique Hotel – מיקום מעולה, מפה
Budapest Klotild Palaceמרקיור בודפשט סיטי סנטר **** – במדרחוב ואצי אוצהPromenade City Hotel – במדרחוב ואצי אוצהHotel Zenit Budapest PalaceLa Prima Fashion – צמוד למדרחוב ואצי אוצה, סמוך לגשר אליזבט -
בודפשט בנובמברסליחה על החפירות....
כשקראתי שבסוף נובמבר הסיכוי לשלג לא גבוה, אז אני שוקלת לשנות תאריכים, אני מנסה לתפוס שלג, קישוטי ואוירת חג ומחירים סבירים, מה דעתכם ? איזה תאריכים יתאימו לי ?
שוב תודה
-
בודפשט בנובמברקצת בעייתי..
שלג לא מובטח
הימור..
ואולי יהיה רק בינואר,
אחרי שווקי הכריסמס, שזו תקופה פחות טובה לביקור (רצוי להגיע עד 24.12)...
עדיף להזמין לסוף נובמבר.
בנוגע להסעה משדה התעופה, יש כמה חברות מומלצות, פירטתי בבלוג אפשרויות. מחירים סבירים והוגנים, מזמינים מראש ומשלמים רק בהגעה.
ואפשר להזמין מונית בשדה, להקפיד לפנות רק לנציג בדוכן המוניות המוסדר,
ולא לחאפרים... שממתינים.
JoeShuttleBudapest האתרויש עוד...
.
-
בודפשט בנובמברתודה

-
בודפשט בנובמבראם את בונה על שלג אז תבחרי יעד אחר. . כמו שכתבתי גם בדצמבר וינאר הסיכוי קטן. בהרי אוסטריה, שוויץ ובאלפים הצרפתיים תמצאו דלג בכמויות.
-
בודפשט בנובמבר
-
בודפשט בנובמבראם לשנות תאריכים,הייתי משנה לתחילת דצמבר 3-9 בערך..
לגבי שלג. היה לנו קצת בינואר..
אבל...לא היה זכר לקישוטים.
וורשה,בדרך כלל מושלגת יותר. בסיכומי טיולי דצמבר ינואר היה שלג. לא אומר כלום לגבי שנה הזאת.
אם רוצים להיות בטוחים בשלג,לקנות קרוב לתקופה,לפי תחזית אמתית של מזג האוויר. או להרים..שוויץ,סלובקיה,אלפים..בולגר יה גם לא תמיד..
בדצמבר היה לנו יום אחד של שלג קל באלזס. שבוע לפנינו היה ממש שלג.
שנה לפני,אותם תאריכים כלל לא היה...
הייתי בודקת מה רוצים יותר? תקופת שווקי כריסטמס או שלג בטוח..
-
בודפשט בנובמברתודה לכולכם
הזמנתי בתאריך המקורי שתכנני, ויתרנו על השלג, רצינו בודפשט באווירת כריסמס וזה מה שנקבל.
שלג כבר נראה ברוקיס

תודה
-
בודפשט בנובמברבמהלך השנים בביקורים החורפיים ביקרנו בעיר כ 10 פעמים ,וספציפית בחודש דצמבר כ 6 פעמים. בכל
הביקוריים הללו לא נתקלנו בשלג.
לגבי המלון שהזמנת לא ממש מרכזי. בשביל ביקור ראשון בעיר הייתי ממקד את אזור מגוריי באזור של דאק טר,
ארזבט טר , אזור הבזיליקה וחלק ממדרחוב ואצי.
סרקתי בבוקינג מלונות לתאריכים שלכם ,עם ארוחת בוקר וביטול ללא קנס.
מלונות חמישה הכוכבים ,הם בעלות התחלתי לפחות כפול במחיר ששילמתם בהזמנה
מלון זניט משווק במחיר של מלון 5 כוכבים. מלון פרומנדה שהוא בעל 3 כוכבים ,משווק כמו מלון 4 כוכבים.
מרקור סיטי סנטר כנראה שחדריו נמכרו לאותם התאריכים.
ארקדיה הוא מלון בסיסי בעל מיקום נהדר ,אבל הלובי חדרון קטן ופשוט אין להם חדר לשמירת המזוודות,בעייתי !
מלון CARAT הוא מלון נחמד בעל מיקום טוב [ביקרתי במלון ,לא התאכסנתי]
ניתן להוסיף לרשימה 3 מלונות 3 כוכבים בעלי מיקום מעולה ומעט זולים מהמחיר ששילמת.
במאי האחרון התאכסנתי במלון PRESIDENT,בעל 4 הכוכבים הממוקם באזור שקט אבל מרכזי. המלון ממוקם
כ 450 מ' מדאק טר וכ 300מ' מרחבת הבזילקה ,בו ממוקם אחד משווקי הכריסמס המרכזיים של העיר.
מלון נחמד מאד עם צוות מעולה וארוחת בוקר ממש בסדר. במלון בריכה מקורה נחמדה וג'יאקוזי גדול.
ממליץ עליו בחום ! [כנראה נחזור אלין שוב בדצמבר ]
בזמן הבדיקה עלות המלון לתקופה המדוברת ובאותם תנאים היה : 1424 ש"ח.
ו
-
בודפשט בנובמברכולכם 10

איזה טיפים
אלופים !!!
-
בודפשט בנובמברלמטייל המתמיד
למלון שהזכרתי בהתחלה,עדיין לא ביצעתי הזמנה, בכניסה ראשונית לבוקינג הוא הרשים אותי, רק שבעקבות ההערות של מי שהגיב אלי הבנתי את "הבעיתיות" במיקום שלו.
לכן, אינני סגורה עם מלון בשלב זה, אני אבדוק את כל ההצעות שנתתם לי ואקח החלטה.
בהזדמנות זו, שאלה נוספת - האם לקחת אירו מכאן ולפרוט שם ? אפשר גם לקחת דולרים ? מקומות מומלצים לפרוט כסף ....??
מה ההוצאה הממוצעת ליום לאדם? בהתחשב באוכל וכניסה למרחצאות , תחבורה ציבורית ועוד אטרקציות שחובה לראות. אהה נסיעה לוינה לא תיהיה כך שלא צריך להילקח בחשבון כהוצאה.
במלונות משלמים כשמגיעים במזומן ? כ.אשראי ?
שוב תודה