המרות כספים שקל - באט
-
אני חופר בנושא של משיכת כסף בכספומט אל מול קנית דולרים בארץ מהמרה לבאטים בתאילנד.
האם החישוב הבא נכון?
1. משיכת באטים בתאילנד: לפי ישראכרד, העמלה 3.9% (אתר ישראכרד) כאשר הכסף מוחלף בשער יציג. + כ 20 שח עמלה מכספומט בתאילנד.
כלומר להוציא 2000 שח יעלה 78 שח עמלת כרטיס + 20 שח עמלת כספומט = 98 שח.
2. קינת דולרים בארץ והמרתם לבאט: בדואר שער קניה של דולר גבוה ב 3% מהשער היציג. לפי הבנק התאילנדי שער הקניה של באט הוא בערך 2% מעל השער היציג.
כלומר להוציא 2000 שח יעלה לי בערך סכום דומה של 100 שח.
זה כמובן נכון אם לא השגתי איכשהו שערים נוחים יותר.
אז מה אני מפספס?

ערן
-
בכדי להמיר את השקלים לבהטיםתצטרך בכל מצב לעבור 2 המרות (שקל לדולר ודולר לבהט). כשאתה מושך בהטים ע"י כספומט בתאילנד זה רק נראה לך שאתה מבצע המרה אחת, בפועל הבנק מחייב אותך על 2 המרות כך שגם אם יש הבדל כלשהו בין 2 ההמרות שתיארת ההבדל הזה זניח ולא משמעותי.
-
בכדי להמיר את השקלים לבהטיםתוכל לחסוך בקניית דולרים בארץ אם תקנה אותם בצ'יינג ולא בבנק.
בתאילנד תשתדל לפרוט אותם לבאטים בצ'יינגים המומלצים, כדוגמת "סופר ריץ' ", הנותנים יותר באטים לדולר.
-
דולרים אני קונה רק בבנקלא מוכן לקחת את הסיכון להיתפס עם איזה שטר מזוייף (שקיבלתי בצ'יינג') בתאילנד בטח ובטח לא כשכל ה"חיסכון" הזה מסתכם בעשרות שקלים על כל 1000 דולר.
-
עדיף יורועדיף לקנות יורו בארץ שטרות שהרבה יותר קשה לזייף מאשר דולרים, מה גם ששטרות ישנים של דולרים לא מתקבלים בתאילנד.עם יורו אין בעייה כזאת.
-
דולרים אני קונה רק לא בבנקגם בציינגים כמו בבנק אתה מקבל תדפיס עם מספרי השטרות שקיבלת, סוג של תעודת כשרות. וכמובן שאפשר לקבל שטרות מסדרות חדשות (לאו דוקא מאלה שהודפסו בבוקר -:) ).
-
ככל שאני יודע בישרכארט אין עמלת 20 ש"ח על משיכהכך גם רשום באתר שלהם,
אני חושב ששיטת החישוב שלך מסבכת לך את החיים.
אם אתה קונה ארטיק לא מעניין אותך כמה מזה הולך לסיטונאי, כמה לקיוסק וכמה מע"מ. מעניין אותך כה עולה ארטיק.
לכן אתה צריך לשאול כמה בשקלים יעלו לך נניח 20,000 באט, או לחילופין כמה באט תקבל תמורת 2000 שקלים. מבנה העמלות לא ממש חשוב.
אז הנה אם יש לך מאסטרכארד של ויזה כאל תמורת 2000 שקלים תקבל
כמה באט תקבל בתאילנד אם תתחיל ב 2000 שקלים בישראל?
נכון, אתה יכול למצוא צ'ינג'ים שנותנים שערים יותר נוחים אבל אתה גם יכול למצוא כרטיסי אשראי שנותנים שערים יותר נוחים.
למשל אתה דיברת על ישרכארט שלוקח 3.9%, אבל למשל לאוי קארד לוקח 3.0%
מה לגבי עמלה בהמרת כסף בחזרה לשקלים? אתה הרי לא יכול לדעת כמה כסף בדיוק תצטרך, חייב רזרווה.
אם אתה מתבסס על מזומן אז תצטרך להמיר את המט"ח שנשאר חזרה לשקלים (אלא אם תשמור אותו לנסיעה אחרת). אז צריך לשלם עוד פעם 3-4% עמלה על הכסף. שילמת עמלה של בערך 7% על כסף שלא השתמשת בו.
אם אתה משתמש בעיקר בכרטיס אשראי אז פשוט, לא השתמשת לא שילמת. 0% זה פחות מ 7%.
עוד חשוב לדעת שכמו שבארץ מתנהלים לא רק במזומן אז כך גם בחו"ל - במיוחד בסכומים גדולים.
למלון בארץ אתה מוציא מזומן מהאוטומט ומשלם במלון? לא, אתה מגהץ במלון.
אז כך גם בחו"ל ועמלת גיהוץ זולה יותר ממשיכת, קרובה יותר ל 2.5-2.0%.
זה רק בקשר לעמלות אבל איפה ביטחון ונוחות?
-
המרות כספים שקל - באטכמו שאמר יוסי ל, הכי משתלם מזומן ולקנות בצ'יינג ולא בדואר או בבנק, בצ'יינג משלמים3-4 אגורות יותר מהיציג, בדואר 10 ויותר.
-
אבל העובדות אומרות אחרת, הכי משתלם כ.אשראי -
תודה על כל התגובות!בעיקרון לשלם באשראי ש ישרכארד בגיהוץ זו עמלה של 2.7% מול עמלת משיכה בקספומט של 3.9 אחוז.
אני מניח שעם מוצאים שערים טובים ב change בארץ ובתאילנד זה יוצא יותר משתלם... אבל אותי זה הפתיע שלא בהרבה.
-
"חיסכון" של 60 שקל ל-1000$בטל ב-60 לעומת מה שתוציאו בכל הטיול ככה שחבל להשקיע במחשבות על איך להוציא ואיפה להוציא.
-
"חיסכון" של 60 שקל ל-1000$על כל משיכה של 20.000 בהאט סה"כ העמלה כולל ה-200 בהאט עמלה מקומית היא כ-100 ש"ח,
בהנחה שממוצע העלויות לתאילנד היא כ-100.000 בהאט אז אם הכל יהיה במשיכות זה כ-500 ש"ח.
עכשיו כל אחד יחליט כמה זה שווה למשוך בכספומט ויחליט איך להתנהל. -
המרות כספים שקל - באטבטוח שגם יותר מהסניף של הפועלים בנתב"ג?
-
אבל אתה גם יכול להשיג כרטיס עם עמלות טובות יותרנתתי לך דוגמאות, למשל אותו מאסטרקארד אבל תחת לאומי קארד יקח 3% על משיכה ולא 3.9.
אותי לא הפתיע, למה שמזומן יהיה זול יותר מאשראי? מה ההגיון בזה?
-
לא דיברתי על משיכות בכספומטאלא על ההבדל אם אתה קונה דולרים בבנק או בצ'יינג'. כל ההבדל הזה מסתכם ב-6 אג' לדולר מה שאומר 60 שקל על כל 1000$.
-
גיהוץ אשראי בתאילנד וסיכום בנייםהבנתי שבתי עסק בתאילנד מבקשים עמלה נוסף של 3% מעושים עיסקה בגיהוץ כרטיס. זה נכון?
גם בתי המלון והמסעדות? או רק סוכנויות המטיילים?
סיכום בניים:
משיכת מזומן: עמלה תלויה בשער המכירה שקל-דולר, דולר-בהט.
משיכה בכספומט: שער יציג + 3-3.9% עמלה של הבנק + 200 בהט עלמה בכספומט בתאילנד.
גיהוץ: 2.7% עלמה של כרטיס האשראי + (?3% עמלה של בית העסק?)
-
חלק מבתי העסק גובים, חלק לאבבתי מלון לא בקשו ממני תוספת - וזו אחת ההוצאות הגדולות. לא רק על לינה אלא גם על טיולי האיים (פוקט).
כל מיני מקומות קטנים יותר כמו טרקטורונים כן בקשו תוספת.
התנהלתי בהתאם