כמה כסף לקחת לנורבגיה??
-
אני נוסעת לטיול בן חמישה ימים באזור הפיורדים של נורבגיה. האם 1000 דולר (במזומן, בקרונות) הוא סכום סביר שיאפשר לי לטייל מבלי ``להתקע``? (אציין שאני נוסעת עם חברה ואנחנו חולקות בהוצאות דלק, מלון מעבורות אגרות וכו`).
האם ברב המקומות מקבלים כרטיסי אשראי? מה הנגישות לכספומטים באזורי פריפריה (לא בברגן או אוסלו, למשל).
תודה! -
כמה כסף לקחת לנורבגיה??:Reבנורבגיה משלמים כמעט בכל מקום עם כרטיס בחיוב ישיר. השימוש הוא כמו בכספומט, עם קוד סודי. בתחנות דלק, קיוסקים וסופרמרקטים אפשר למשוך ככה מזומנים: את קונה קולה, שואלת אם אפשר למשוך נגיד 500 קרונות. את משלמת את מחיר הקולה פלוס הסכום שאת מושכת, וזהו.
בכל סניף של סבן אילבן יש כספומט,
ובכלל יש הרבה כספומטים.
בתחנות דלק ממלאים בשירות עצמי ומשלמים ממילא בכרטיס.
לדעתי ההחלטה של כמה מזומנים לקחת צריכה להיות תלויה רק בעמלות שהבנק שלך גובה על משיכת מזומנים ועל קניות בחו``ל. -
עדיף לשלםעדיף לשלם על שרותים בכרטיסי אשראי במקום להוציא מכספומט מהסיבה שהעמלות גבוהות וגם המרות כפולות. בדוק!!!!!!!! -
העמלות תלויות בבנק שלך. בכל מקרה בשיטההמקומית שהסברתי, החיוב הוא כמו בכל תשלום רגיל, ולא כמו משיכה מכספומט. אתה ``קונה`` מזומנים מהחנות.
כדאי לדעת שבנורבגיה לא עובדים כמעט עם אשראי כפי שמקובל בארץ. לא ישאלו אותך ``לחלק לתשלומים?``. הכל מחוייב ישירות. במזומן. -
כמה כסף לקחת לנורבגיה??:Reתקחי בחשבון שברוב הצימרים לא מקבלים כרטיס אשראי