טיול לבהוטן
-
שלום, אני ובעלי מתכננים טיול עצמאי בבהוטן באוקטובר השנה. יצרנו קשר עם המדריך שהומלץ עליו באתר (kezang drukpa). עזר לנו במציאת כרטיסים מניו דלהי לפארו וחזור ובנה תוכנית לנסיעה. כעת הוא מבקש שנשלם מראש על כל הטיול. האם מקובל?
נשמח לקבל המלצות וטיפים לגבי סוגיית התשלום, ואולי הדגשים לגבי בניית הטיול. כמו כן, לגבי מתן טיפ למדריך אם מקובל וכמה?
תודה מראש להתייחסות.
-
בהחלטאת התשלום לסוכנות מעבירים מראש, עד כמה שידוע לי.
טיפ בהחלט מקובל ומצופה, למדריך ולנהג. אני לא זוכר מה הנוהג או כמה אנחנו שילמנו, אבל כמובן שזה בעיקר קשור לשביעות הרצון מהשירותים שסופקו, ולטיב היחסים איתם.
בקשר לבניית התוכנית, חשוב לזכור שלכאורה היא קשיחה לחלוטין, כלומר לא ניתן לסטות במילימטר ממה שרשום בה, ולא ניתן יהיה להוסיף 'על המקום' אתרים שלא הכנסתם פנימה. במציאות זה פחות דיכוטומי, ואמנם יש אתרים שבשבילם צריך להוציא אישור כניסה כמה ימים מראש, אבל אפילו את זה לפעמים יש אפשרות לעשות במהלך הטיול -- הכול תלוי בכוח ובקשרים שיש לסוכנות ולמדריך, וכמובן ברצון הטוב שלהם ובנכונות להשתדל בשבילכם. אני, למשל, גיליתי על גשר שלשלאות הברזל והמקדש שלצדו, שנמצאים בדרך לפארו, כשכבר היינו בבהוטן, ורציתי מאוד לבקר שם. המדריך שלנו [גם לו קראו קזאנג. מעניין אם מדובר באותו אדם] הסביר שזה דורש אישור, אבל הבטיח להשתדל, וכשקפצנו לבקר ידידה שגרה בסמוך לעיר הוא קפץ בעצמו העירה והצליח להשיג את האישורים הדרושים.
במקרים אחרים, סטייה מהמסלול אפשרית, אבל תדרוש תשלום נוסף כי מדובר באטרקציות שנמצאות מחוץ למסגרת התקציב. כך, למשל, כשרצינו לאכול במסעדה השווייצית בעמק בומתאנג במקום עוד ארוחה בבית המלון.
לכן, כשבונים את התוכנית, לדעתי, כדאי להכניס כמה שיותר אתרים ואטרקציות. גם אם זה נראה לכם דחוס, עדיף להחליט על המקום לוותר על חלקם מאשר להצטער על כך שלא הוספתם אותם מראש. חוץ מזה, כדאי מאוד להתכונן היטב וללמוד על האתרים השונים במדינה. אני עשיתי את זה בזמנו על ידי קריאת הלונלי פלאנט [המצוין!] של בהוטן, אבל אני בטוח שכיום יש מספיק מידע גם ברשת.
-
בהחלטתודה על התשובה!
Bridge called Nyamal Zam, a reconstruction of the original bridge, which
was washed away in a flood in 1969. The most famous pictures of Paro
על הגשר הזה דברת?
בתכנון הטיול יש כמה מסלולי הליכה. איך דרגת הקושי? לטענת המדריך הם לא קשים...ובכל זאת...
-
בהחלטאהלן,
לא כתבת על המסלול המוצע לכם, כך שקשה להגיב. בכל אופן, "חובה" לטייל למנזר "קן הנמרה" (Taksthang monastery), לדעתי, האתר היפה (והחשוב) ביותר בבהוטן (באזור פארו). כ- 2-3 שעות הליכה לכל צד.
טיול מהנה,
-
טיול לבהוטןשלום
לא מקובל לשלם מראש על שרות שעדיין לא קיבלת. לא לשיפוצניק, לא לעו"ד ולא לרופא שיניים כנ"ל למדריך בחו"ל. מקדמה כן מקובל.
בעניין הטיפ, שיהיה ברור לך שהחברה מעמיסה עליכם את שכרו של המדריך. כדאי ומומלץ לסגור את העניין עם החברה.
כאשר אני סועד במסעדה ידוע לי מראש שאני מוסיף טיפ של 10% למלצר. חשבתי לתומי שהכסף מחולק בין המלצרים. לימים התברר לי(מבן משפחה) שלא כך הדבר. המלצר מקבל שכר של כ26 ש"ח לשעה מתוך הטיפים והסכום הזעום.
בטיול מאורגן החברה מודיעה מראש לא כולל תשר(מקובל בין 3-5 $) למדריך. תכפילי במספר הימים שיהווה תוספת למחיר הטיול..
נסיעה טובה
-
מה שאתה מתאר זה ביזיוןזה אכן קורה בלא מעט מסעדות, אבל זה לא מצב תקין, ואף מסעדה שמכבדת את עצמה לא תאפשר כזה דבר. זה גם מנוגד לחוק. חוץ מזה, אני מקווה מאוד שאתה לא נותן *בדיוק* עשרה אחוזים עלובים, בייחוד אם השירות היה מוצלח.
בקשר לתשלום מראש -- שוב, אני לא בטוח במאת האחוזים [לא אני ביצעתי את התשלום], אבל נראה לי שהיה צריך לשלם הכול מראש. כמו ברכישת כרטיס טיסה, או בצ'ק אין בחלק גדול מבתי המלון. אתה לא קונה כאן את שירותי המדריך, אלא את חבילת התיור, כולל אשרת הכניסה, דמי הכניסה לאתרים, הלינה, המזון ועוד.
בקשר לתשר -- אל תניחו מראש שהוא מגולם בשכר. ובכל מקרה, הוא צריך לשקף את שביעות הרצון מהשירות שהתקבל. אנחנו נתנו, לדעתי, סכום תלת-ספרתי של דולרים, כי התמורה באמת הייתה יוצאת מן הכלל.
-
טיול לבהוטןתודה! בסוף הסכמנו שנשלם במזומן את כל הסכום כשנפגש!