ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איטליה 23 יום עם רכב בפעם הראשונה

פורום אירופה
    5
    7
    1870
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eladlevy89
      eladlevy89 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני ואישתי טסים לירח דבש לאיטליה למשך 23 יום, התכנון הוא לקחת רכב ולראות כמה שיותר אבל לא לקרוע את עצמנו, בכל זאת ירח דבש.

אנחנו מתחילים בצפון נוחתים במילאנו וחוזרים מרומא.

רציתי לקבל כמה טיפים לגבי מקומות מומלצים בצפון שחייבים לראות.

חברות השכרת רכב מומלצות וכאלה שעדיף להמנע מהם.

לגבי הדרום אנחנו הכי רחוק שאנחנו מדרימים זה אמלפי. אז אשמח להמלצות גם שם.

תודה רבה מראש

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • O.k
        O.k נערך לאחרונה על ידי

אני ואשתי חזרנו לפני כמה ימים מטיול בדולומיטים של 10 ימים

ממליץ בחום על קצת טיולים רגליים בפסגות ההרים הגבוהים זו ממש חוויה מרעננת:

מרמולדה ואגם פאדייה,סאס פורדוי,סשדה  - בכולם יש רכבלים שמגיעים לפסגה.

המרמולדה הוא ההר הגבוה ביותר בדולומיטים והמראה בפסגה הוא פשוט אדיר , שים לב שיש שלג בפסגה אז להגיע מוכנים כי גם קצת קריר למעלה לידו יש את אגם פאדייה שהוא אגם מלאכותי יפה מאוד.

פורדוי הוא הר נוסף שעלינו בעזרת רכבל והנוף ממנו מדהים

סשדה נמצא באורטיזיי (עיר קטנה ויפה) ובפסגה יש מסעדה מדהימה ששווה לשבת לאכול ופשוט להנות מאוכל טוב,אוויר נקי ונוף משגע (ליד הרכבל יש פארק חבלים מגניב , אם אתם בעניין)

ביקרנו גם בקורטינה שזו עיר יקרה (לקניות בעיקר) אבל נחמד לטייל בה.

וקאנזיי שזו עיירת סקי נחמדה מאוד קצת לנוח בה ולשוטט בחוב הראשי ובכפרים והעיירות בסביבה

• gil66
          gil66 נערך לאחרונה על ידי

23 יום זה המון זמן 🙂

כמה דגשים כלליים.

1. בטופס השכרת הרכב לא משנה מאיזה חברה לציין כל שריטה הכי קטנה כי בזמן החזרת הרכב הם בודקים ומחייבים על כל מכה הכי קטנה..

2. אפשר לנווט עם וויז WAZE

3. בהרבה ערים אסור להכנס לעיר העתיקה עם רכב. שימו לב לסימון !! יש מצלמה בכניסה שנותנת דו"ח אוטומטי.

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

מתי?

סוף אוגוסט?

תחילת נובמבר?

הדגשים יהיו שונים לחלוטין בהתאם לעונה.

אתם חובבי טבע? היסטוריה? אמנות? קניות? ערים גדולות? קולינארי? שמורות טבע? אגמים? (כן, ברור, הכול וקצת מכל דבר...אבל מה הדגשים)

להתחיל טיול במילאנו ולסיים באמלפי -במהלך 23 יום--זה בערך לחצות את כל איטליה "לראות כמה שיותר אבל לא לקרוע את עצמנו כי בכל זאת ירח דבש"- לא ממש מסתדר עם כמות הימים (כן, 23 יום זה לא כל כך הרבה צפון-דרום) והמגמה לטייל בנחת.

לגבי רכב- שים לב היטב

1. גיל הנהג וותק שנות הנהיגה- האם עומד בתנאים.

2. אופציה החזרה ביעד שונה מיעד ההשכרה ללא קנסות (יש חברות שבהחלט גובות תשלום נוסף על השכרה בצפון והחזרה בדרום, אפילו על מילאנו-וונציה sad ).

• eladlevy89
              eladlevy89 נערך לאחרונה על ידי

אהלן שוב, 

תודה על התגובות.

אנחנו נוסעים באוקטובר,

אנחנו בעיקרון חובבים הכל כמו שאמרת חח אבל אנחנו אוהבים קולינריה וטבע ואישתי בקטע של תרבות גם יותר(מוזיאונים וכו')

אני יודע שאנחנו לא נספיק את הכל ,רוצה לראות את הדברים היפים והחשובים באיטליה בכל איזור וגם אולי להגיע לאיזה כפר או איזור שבדרך כלל לא מגיעים אליו בטיולים מסוג זה.

אני טבח אז אני גם רוצה אולי לשבת לאכול אצל מאמא איטלקיה. ולחוות כמה שיותר.

אשמח לדעת גם אם יש איזה לינק באתר שכולל את כל המידע בצפון/דרום.

תודה מראש על העזרה.

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

אם זה הקטע- אל תפספס את נפת אמיליה רומאנה (פרמזנו,פרושטו,בלסמי) לא רק יצור אלא גם מוזיאוני אוכל

בטוסקנה- כמובן ייקבי קיאנטי.

אבל כאמור---אתם לא תספיקו, מציעה מאד לצמצם את טווח הטיול, לוותר על הדרום (הפעם)

להתמקד בצפון איטליה- אגמים-וונציה-אמיליה רומאנה -טוסקנה אולי טיפה אומבריה ו..אם יהיה לכם מזל תספיקו את רומא.

אחרת תתרוצצו , תגיעו ליעדים המרכזיים בלבד ולא תפגשו שום "מאמא" איטלקית.

אגב מחיר של סדנת בישול לחצי יום (ולא משנה אם זה הדרכה של קצב מעולה בחיתוך בשר, או סדנת פסטה) סדר גודל תקציבי של 100-120€ לאדם (כולל ארוחה כמובן בסוף הבישול). סדנאות ארוכות יותר העלות היומית זולה יותר-אבל אני מניחה שלא באתם להשתקע לשבוע במטבחים.

• shadmat
                  shadmat נערך לאחרונה על ידי

לפי דעתי, אם זו הפעם הראשונה שלכם באיטליה, אז יש מקומות שחייבים לבקר בהם. יש יגידו שאלה המקומות התירותיים והשחוקים, אבל יש סיבה למה הם הפכו לתירותיים ושחוקים... 23 יום זה טיול מכובד. אתם יכולים בכל אזור להקדיש חלק מהזמן למקומות החובה האלה, וחלק מהזמן לשיטוט בכפרים ולחפש הפתעות.

אז מקומות ה"חובה" מצפון לדרום:

1. תקדישו חצי יום לסיור במרכז מילאנו (בעיקר הקתדרלה והשוק המקורה שלידה).

2. ליד מילאנו - אגם מאג'ורה ושייט ל- 3 האיים. זה טיול של יום שלם. אפשר ללון במילאנו או באחת העיירות ליד האגם. האיים כל כך יפים, שבכל פעם שאני מזדמנת לצפון איטליה, אני עושה את השיטה הזה. כבר הייתי שם מספר פעמים... הכי נוח וזול לקחת מעבורת רגילה (כלומר תחבורה ציבורית) ולא שייט שמיועד לתיירים. יורדים בכל אחד מהאיים, מטיילים כמה שרוצים, וממתינים למעבורת הבאה כדי להמשיך לאי הבא. התדירות היא כל 20 דקות או משהו כזה.  http://www.navigazionelaghi.it/eng/m_orari.asp

3. ונציה - כדאי ללון בתוך העיר (להשאיר את הרכב בחוץ) לפחות לילה אחד, רצוי 2. זאת כדי לחוות את העיר גם בשעות שהיא לא עמוסה בתיירים ואין "פקקי תנועה" על הגשרים - כלומר בשעות הערב ושעות הבוקר המוקדמות.

לא רחוק מונציה, בשולי העיר Padua יש מספר אתרי מרחצאות נחמדים. נחמד לבלות כמה שעות, ואולי אף לקחת לילה או שניים במלון ספא. בכל זאת, אתם בירח דבש. לצערי, איני זוכרת את שם המלון בו ביליתי שם לפני כמה שנים. המרחצאות נמצאים בתוך בתי מלון, אפשר לשלם עבור שימוש יומי בלי לינה.

4. פירנצה - כדאי מאוד להזמין מראש כרטיסים למוזיאון אופיצי. וכמובן אתרי חובה הם הקתדרלה ובית הטבילה. יש גם גנים יפים (Boboli).

כאשר לנים באזור פירנצה, אפשר לבקר גם בפיזה הסמוכה. ולשלב עם טיול כפרי וגסטרונומי בטוסקנה. אפשר גם ללון בלינה כפרית בטוסקנה, ויותר אותנטי.

סיינה היא גם אתר חובה לדעתי. עיר עתיקה קטנה עם קתדרלה שפרצה דרך באמנות.

יש לשים לב שלרוב הערים באיטליה אסור להכנס עם הרכב, אלא לתושבים. צריך ללון בשולי העיר ולהגיע לעיר העתיקה בתחבורה ציבורית. במיוחד זה נכון לפירנצה. 

5. לגבי רומא - בטיול מתגלגל כזה לא הייתי מקדישה הרבה ימים לרומא, למרות שזו עיר שאפשר לטייל רק בה בקלות שבוע (בעיקר לחובבי ארכיאולוגיה ואמנות). זאת משום שלרומא קל מאוד להגיע לנופשונים בטיסה ישירה מהארץ, בטיול הרבה יותר זול שלא דורש לשכור רכב. אם בכל זאת אתם רוצים לטייל ברומא, הייתי ממליצה להשאיר אותה לסוף הטיול, להחזיר את הרכב ביום שאתם מגיעים אליה, ולטייל בה בתחבורה ציבורית. 

אם את רומא משאירים לסוף, אז באמצע הדרך מטוסקנה לנאפולי/סורנטו אפשר לעצור וללון בטיבולי, ולשלב טיול בגני טיבולי היפים (וילה ד'אסטה).

6. בדרום אפשר לעשות טיול כוכב, עם לינה של כמה לילות  במקום אחד (למשל, סורנטו היא בסיס נוח) ולטייל באתרי החובה פומפיי, שייט ובילוי יום באי קאפרי, וכמובן נסיעה לאורך מצוקי החוף לאמאלפי.  יש גם שמורות טבע מעניינות בסביבה.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון