היי צריכה עזרה:)
-
היי לכולם!
לא יודעת מאיפה להתחיל לארגן את הטיול לאמריקה,
אנחנו יוצאים משפחה של חמשה נפשות -2 הורים ,ילדה בת 20,ילדה בת 17 וילד בן 11.
הטיסה תהיה מתל אביב לניו יורק ובחזור חשבנו לחזור דרך מיאמי.
רק לידע כללי -זה טיול ראשון לאמריקה והוא יהיה שבועיים וחצי

מקומות מיוחדים שאסור לפספס?מדינות שכדאי לבקר בהם?המלצות?מדריכים של משפחות שכבר עשו את זה? .נשמח לעזרה תודה

-
היי צריכה עזרה:)שלום, וברוכים הבאים לפורום.
הילדה בת ה20 כבר לא ילדה... וגם בת ה17...
נראה שכבר החלטתם היכן אתם רוצים להיות - אם מגיעים לניו יורק ועוזבים מפלורידה, אני מניח שאתם מעוניינים לבקר במנהטן (לפחות 5 ימים) ופלורידה (נניח שבוע?).
טיסות כבר הוזמנו? יש תאריכים? אוהבים טבע? עירוני? פארקי שעשועים? קרוז?
-
היי צריכה עזרה:)היי תודה רבה על המענה
צודק, הם נחשבות כנערות מתבגרות
החלטנו ללכת על ניו יורק מנהטן והאיזור,בוסטון(אם יצא),פלורידה (משפחה במיאמי ופארקים באורלנדו)
והשאלה הנותרת היא האם ללכת לבקר גם במפלי הניאגרה וושינגטון DC ?
מבחינת טיסות אנחנו עומדים להזמין, התאריכים הם מה24.9 (אחרי יו"כ) עד ה12.10 אוהבים טבע אבל מעדיפים עירוני,פארקי שעשועים אוהבים מאוד וקרוז מעדיפים שלא..
יש לך המלצות? או דברים שצריך לקחת בחשבון מבחינת הימים והמקומות?
-
היי צריכה עזרה:)שבועיים וחצי (נטו, או כולל טיסות?), מעט טבע, הרבה ערים ופארקי שעשועים, הייתי מתרכז באחת משלוש:
1. היקרה: ניו יורק, אולי קצת וושינגטון (בנסיעה), אורלנדו (בטיסה). ניו-יורק : האתרים המפורסמים, כשבוע. וושינגטון : יומיים לפחות. אורלנדו : שבוע בין הפארקים כולל יום מנוחה או נסיעה לבסיס החלל.
2. הזולה (יחסית) : ניו יורק (עיר + מדינה), ניו ג'רזי, פנסילבניה, כולל ביקור בניאגרה (חברת טיול מאורגן, אפשר בעברית) ללא טיסות, נסיעה בתוך מנהטן בתח"צ. יש פארקי טבע למכביר, יש מספיק פארקי שעשועים.
3. ככה באמצע : בוסטון, ניו-יורק, ניו ג'רזי, וושינגטון.
מה לגבי קניות? צריך להקדיש לכך ימים? כמה פארקים רוצים להיות?
נראה לי שאתם לא לגמרי מודעים למרחקים הגדולים בין המקומות.
מציע להתחיל עם wish list של כל המקומות בהם תרצו לבקר, ואז לפתוח גוגל מאפס (או, עדיף, גוגל Earth שלא מגביל אותך במקומות שניתן לסמן על המפה) ולבדוק כיצד הם מסתדרים על המפה.
אחרי שיש רשימה הגיונית מבחינת מרחקים (בממוצע 200 ק"מ נסיעה ליום גג, וגם זה רק בימים בהם מדלגים. ימים של פארקים ו/או קניות = קילומטרז' אפסי. כנ"ל גם ימים בתוך ערים גדולות) אפשר להתחיל לתכנן מסלול.
-
היי צריכה עזרה:)שבועיים וחצי ברוטו הם שבועיים נטו לאחר הפחתת ימי טיסות מסגרת. אם תוסיפו עוד טיסות פנים זה יגזול עוד זמן. לכן אם נעריך:
מנהטן - 5 ימים
אורלנדו - 5 ימים
נסיעה מאורלנדו למיאמי - 0.5 יום
מיאמי - 2-3 ימים (אני לא מצאתי בה ענין, אבל אני מבין שיש אילוצי משפחה)
למעשה לא נשאר לכם זמן לשום דבר אחר.
בוסטון, וושינגטון הבירה, מפלי הניאגרה - כולם מאוד שווים ביקור - אבל במסגרת הזמן שלכם אינני רואה אפשרות.
אילו הייתם מוותרים על מיאמי, או לפחות מסתפקים בביקור קצר מאוד אצל המשפחה, ניתן היה אולי:
מנהטן - 5 ימים
נסיעה לניאגרה - 2 ימים
מפלי הניאגרה - 1 יום
טיסה מבאפולו לאורלנדו 0.5 יום
אורלנדו - 5 ימים
נסיעה מאורלנדו למיאמי - 0.5 יום
מיאמי - 0.5-1 יום
או:
מנהטן - 5 ימים
נסיעה לוושינגטון - 0.5 יום
וושינגטון - 2 ימים
טיסה מוושינגטון לאורלנדו 0.5 יום