מה, גם אתם נוסעים לאלפים?
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?המשך יום 2: את השביל חוצים פלגים, גם רואים פרחים רבים, בחלקו השביל מרוצף ולקראת הסוף עליה תלולה.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?המשך יום 2: אחרי כ-4 שעות שכלל גם את האגם הכחול הגעתי למונטנוורס.
אחרי מנוחה וסיום שארית האוכל על כוס בירה קרה ירדתי למערת הקרח. בתחילה ברכבל וההמשך ברגל במדרגות.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?האתר מעצבן!
התמונות מקסימות!
ותא הזכוכית עושה חשק לחזור,להרגיש תלוי באוויר

כייף של טיול
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?תודה אמה. האתר גם אותי מעצבן. התשובה הזאת לקחה לי יותר מחצי שעה .
הבעיה בטיולים אלה שבזמן הטיול מגלים כמה מקומות יפים ומעניינים שעוד לא ראית. לי זה הביקור השני באיזור ולא בטוח שגם האחרון.
קטע מסיים את יום 2: אחרי הירידה ברכבל עוד ירידה של 421 מדרגות למערת הקרח. הבעיה שגם צריך לעלות בחזרה את המדרגות האלה.
אבל זה היה הקטע העצוב בטיול. רואים בעין את נסיגת הקרחון. בתמונה הרביעית יש בצד לוח איפה היה מפלס הקרחון לפני 25 שנה. אבל בדרך למטה יש נם גם סימונים על לפני 5 ו-10שנים. מזעזע. לא צריך לנסוע לקוטב הצפוני, גם כאן רואים את התחממות המהירה של כדור הארץ. לאחר העליה המפרכת במדרגות עליתי לרכבת האדומה חזרה לשמוני. הרכבת מקרטעת כמעט חצי שעה אבל עם נוף יפה בכל הדרך. מהתחנה הליכה קצרה עד תחנת השאטל הפנימי וחזרה לדירה.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?ממשיכים ליהנות מהתמונות היפות והתיאורים. אני כבר העברתי קישור למישהי
מהעבודה שעומדת לנסוע לשם בקרוב.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?תודה עודד. רק קחו בחשבון שעונת הקייץ באיזור שמוני מתחילת יולי ועד סוף אוגוסט. עוד תחילת העונה במחצית השניה של יוני וסוף העונה במחצית הראשונה של ספטמבר. מחוץ לזה לא מומלץ כי חלק גדול מהרכבלים והאתרים לא פעילים. ועל מזג האויר אני כבר לא מדבר.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?LBD- איזה יופי של חופשה אירגנת לעצמך ,כל הכבוד !
יש כאלה שמתבשלים [כמוני ] ב"חום יולי אוגוסט" ויש כאלה [כמוך] ששואפים
אוויר פסגות צלול .
התמונות נהדרות ! תודה על השיתוף !
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?תמונות מרהיבות !
היינו שם אבל כנראה צריכים לחזור להשלמות דחוף!
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?lbd, אני מבקרת פחות בפורום הזה והנה גיליתי את סיפורך. התמונות נהדרות (מעבר לדוגמית ששלחת לי...), תמיד נעים לראות עוד ועוד תמונות מהאיזור הזה.
האם התמונה השנייה מהודעה מס' 20 היא של האגם הכחול? כי אצלנו הוא היה מצופה בקליפה דקה של קרח אז אני לא בטוחה אם הזיהוי שלי נכון...
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?להמטייל ולמעיין תודה רבה.
יום 3: קמתי קצת מאוחר ובגלל זה כבר היה תור ארוך לבגטים במאפיה. אחרי ארוחת בוקר זריזה הלכתי תחנת האוטובוסים הקרובה CHAMONIX SUD, "התחנה המרכזית" של שמוני שגודלו כחצר בית בינוני. אגב, יש שם לשכת מודיעין לתחבורה.
הספקתי לאוטובוס של 9:05 ל-ARGENTIERE, וברכבל של 9:50 עליתי ל-LOGNAN. תדרות של שני הרכבלים 20 דקות אבל לא מתואמים ביניהם (לעומת הרכבל ל-א.ד.מ.) כך שהמתנתי 15 דקות להמשך. ב-GRANDS MONTETS הגעתי למסוף מוזנח. אני מקווה שכבלי הרכבלים מתוחזקים יותר טוב. אבל כשאתה יוצא החוצה הנוף מהמם. אמנם קצת נמוך מא.ד.מ., "רק" 3300 מטר, אבל הנופים לא נופלים ממנו.
הערה: בתמונה האחרונה צילום של לוח זיכרון לאיש צוות האתר שנספה במפולת שלגים לפני שנה.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?ליונה וקשת------זיהית את התמונה נכו, אכן זה האגם הכחול. אני מצרף כיתוב לכל תמונה לכן אם את לוחצת על התמונה רואים את הכיתוב. מצרף תמונה נוספת של האגם. לפני שבועיים כבר לא היה קפוא.
ראיתי שכולם פרסמו את הטיול שלהםבהפורום משפחות אבל אותי לבד קשה להגדיר כמשפחה (למרות כשיש משפחה "חד הורית" אפשר להגדיר גם משפחה של "חד אדם").
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?המשך יום 3: עוד תמונות מ- GRANDS MONTETS מגובה 3300 מטר.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?המשך יום3: שהיתי כשעה וחצי באתר. ירדתי כמובן גם לשלג. בשרשור קודם מישהו כתב שאי אפשר לרדת לשלג כי השביל בשפוצים. נכון שהשביל בשפוצים אבל אפשר לרדת, רק אחרי שנגמרות המדרגות צריך כמה עשרות מטרים לקפץ על הסלעים. ממשטח השלג יוצאים המטפסים אל הפסגות הקרובות. כמו בכל המקומות האלה גם שם בית קפה עם נוף שבבתי הקפה של תל אביב לא רואים. בסביבות 12 ירדתי ברכבל ללוגנן. ומשם יצאתי לטראק קליל לשתי נקודות תצפית לקרחון ARGETIERE.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?המון תודה רבה. מאוד חיכיתי לסיפור שלך. מניסיון שלי לטייל בתחבורה ציבורית בשווייץ-כל הכבוד לך על תכנון ממש לפני הטיסה !!!!!! התמונות מדהימות !!!!!!!! נופים כאלו אוהבת הכי הרבה. וראיתי השנה בזלצבורגלנד. קצת שאלות : 1.אילו הטיסה הייתה ממש באיחור של שעה - שעתיים ואתה כבר הזמנת שאטל לשעה מסוימת. מה עושים ? כפי שהבנתי אפשר להזמין שאטל ללא תשלום מראש.
2. אפשר בבקשה לינק לדירה . אולי יש אימייל של בעלי הדירה . 3. האם יש מסלולים שעשית ולא ממליץ לאנשים מבוגרים. תודה רבה.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?זה נראה ככיף להתהלך כך בשלג,,אך לש פשוט..
במוזיאון קריסולים בעיירת שוני יש חדר הנצחה למטפסים עם סיפורים,תמונות וסרטונים..בכלל לאוהבי האבן נחמד להיכנס למוזיאון,הוא ממש במרכז לא רחוק ממודיעין והכנסיה.
אלוש,את מבוגרים?? בתור אחת(אני) שלא עשתה מסלולי סלובקיה,,יכולה לספר לך איפה לא הייתי, גם באלפים צרפתיים.
לזה יש לי את הפורום,ותמונות של כולם

-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?תודה על המחמאות,
1.אילו הטיסה הייתה ממש באיחור של שעה - שעתיים ואתה כבר הזמנת שאטל לשעה מסוימת. מה עושים ? כפי שהבנתי אפשר להזמין שאטל ללא תשלום מראש. האיחור שלי היה כחצי שעה וחיכו לי. אני משער שאם האיחור יותר גדול ישבצו אותך לשאטל הבאה.
2. אפשר בבקשה לינק לדירה . אולי יש אימייל של בעלי הדירה . אני אתן לך בפרטי את הטלםון ודוא"ל של בעלת הדירה.
3. האם יש מסלולים שעשית ולא ממליץ לאנשים מבוגרים. אני לא יודע מה זה מבוגרים . גם אני לא ילד אבל משתדל לשמור על כושר. את המסלולים שעשיתי יכול לעשות אדם מבוגר, בתנאי שיש לא הכושר המתאים, וציוד מתאים (נעליים, מקלות הליכה). מסלולים שנראו לי קשים גם אני לא עשיתי.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?אמה אני הבטחתי לאמי לקחת לאלפים. לבד אני לא אקח רכב , בשווייץ הייתי כמה פעמים. וטיול של lbd זה בדיוק מה שמתאים לי. הרי לטייל בטבע בלי רכב צמוד זה קצת אחרת. אני ואת צעירות לכל ההרפתקאות ומקומות !!!!!!!!!!!
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?המשך יום 3: השביל שמוביל לנקודות התצפית הוא נוח, רחב והשפוע לא קשה.
וכמובן נותנים תצפית מצויינת לקרחון ARGENTIERE. למעשה יש עוד תצפית שלישית יותר גבוה שהמרחק אליו לא רחוק וגם ההפרש הגובה לא גדול. בדעבד אני מצטער שלא המשכתי, כי גם היה לי מספיק זמן. ב-14:30 היתי בחזרה ב-LOGNAN. אחרי שירדתי ברכבל ל-ARGENTIERE החלטתי שעוד אוכל להספיק את הרכבל ל-BREVENT. חזרתי באוטובוס וירדתי בתחנת CHAMONIX CENTRE ו-הליכה של כ-500 מטר בעליה. בשעה כזאת הרכבל עבד רק עד FLEGER. אחרי שהיה קצרה שם ירדתי ברכבל האחרון. את העליה ל-BREVENT נאלצתי לדחות למחרת.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?אני רואה שזה כבר משעמם אתכם. אז אני מסיים בשלב הזה את הדווח.
ושוב תודה לכל המגיבים.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?למה משעמם??? אני חושב שלא מגיבים כל הזמן על כל תמונה אבל כן קוראים.
גם בשרשורים שלי זה ככה שאנשים לא מגיבים הרבה אבל אני רואה הרבה צפיות.
מחכים להמשך.