התייעצות וייטנאם -סין
-
שלום,התייעצות לגבי תכנון.ראשית חשוב לי להגיד שאני ממצה מקומות מהר יחסית.האם התכנון הבא הוא נכון ומתאים לזמנים.38 ימי טיול מלאים שמסתיימים בסוף אוקטובר.להתחיל בוייטנאם הו צ'ימין ולעלות צפונה עד סאפה וצפון וייטנאם.לסיים את וייטנאם ב18 יום. לעבור ליונאן בסין.ליגיאנג ערוץ דילוג הנמר וטרק יובנג.להגיע ליאנגשו וגווילין (4 ימים)ובסוף הונג קונג 3 ימים.1)האם אני חייב טיסות כדי להספיק הכל? אם כן איזה טיסות כדאי?תודה רבה -
התייעצות וייטנאם -סיןיגידו לך ש18 יום לויטנאם זה כלום ,אבל זה אפשרי.
לגבי טיסות לדעתי המלצתי לטוס מסייגון לדא ננג (הוי אן) משם להאנוי.
לגבי סין לא ראיתי את ביגי'ן בתוכנית. היית שם?
טיסה להונג קונג מסין נחשבת כטיסה בין לאומית ויקרה לכן מומלץ לטוס לשנזאן או גואנזאו ומשם ברכבת או מעבורת להונג קונג.
-
התייעצות וייטנאם -סיןטיסה מהונג קונג לשנזן גם כן נחשבת כבינלאומית. לכן, מהונג קונג עוברים קרקעית לשנזן ומשם טסים ליעדים בתוך סין וזוהי טיסת פנים
-
התייעצות וייטנאם -סיןזה מה שכתבתי....
-
התייעצות וייטנאם -סיןזו הדרך שאני מכירה להגיע ליובנג- אולי אחרים מכירים דרכים אחרות:
כדי להגיע ליובנג צריך מליג'יאנג להמשיך לשנגרילה ומשם לקחת אוטובוס של בערך 12 שעות לדאוצ'נג (יוצא בסביבות 6 בבוקר משנגרילה). למחרת לקחת אוטובוס לדצ'ין שלוקח בערך 6 שעות ויום אחרי זה לצאת ליובנג- טרק שאורכו משתנה בהתאם למספר טיולי היום שאתה עושה, או כמה זמן בא לך להנות מהשקט שם. בכל מקרה הגעה מנקודת ההתחלה של הטרק אל כפר יובנג לוקחת יום הליכה. משם אתה יכול לצאת כל יום לטיולי יום וכשנמאס- חוזרים מיובנג לכפר ההתחלה ומשם לדצ'ין.
יובנג נמצא צפון-מזרח מגווילין ויאנגשו.
לא עשיתי טיסות בין האיזורים האלה, אבל הייתי מחפשת טיסה בין איזור יובנג (לא יודעת איזה שדות יש באיזור) לכיוון גווילין- אחרת ישרפו ימים שלמים על נסיעות.
או משנה את הסדר של הטיול- לא בטוחה איך זה מסתדר עם המעבר מויאטנם לסין.
-
התייעצות וייטנאם -סיןרק תיקון קטן - האוטובוס לדצ'ין יוצא משנגרילה, אין צורך להגיע עד דאוצ'נג. משנגרי-לה זה 6 שעות לדצ'ין, משם נסיעה לפיילאיסה (או איך שלא כותבים את זה) ומשם יום הליכה ליובנג. אותו דבר בחזור. כלומר, יומיים לכל כיוון. קח בחשבון עוד לפחות יומיים שם (ואם כבר הגעת אז קצת יותר) וזה לכל הפחות 6 ימים. ערוץ דילוג הנמר עוד יומיים. 4 ימים יאנגשואו, 3 ימים הונג קונג, אתה כבר ב-15 יום. עכשיו, ללא טיסות, רק להגיע מויטנאם (סאפה) לליג'יאנג כדי שתוכל לצאת לערוץ דילוג הנמר זה יומיים. בהמשך, משנגרילה, להגיע ליאנגשואו זה עוד יומיים. כבר נגמרו לך 20 הימים. וזה בלי שום מרווח בטחון. ומבלי לבקר בכל המקומות השווים באזור כמו דאלי, ליג'יאנג, שנגרי-לה ועוד.
ובקיצור, אתה תצטרך לצמצם במקומות או לקחת כמה טיסות. תוכל לטוס מהאנוי לקונמיג, ומשנגרי-לה לגווילין (אין טיסה ישירה, תאלץ לעשות קונקשן בקונמינג)ץ זה יקצר לך קצת, אבל עדיין, אתה תמצא אתת עצמך רץ ממקום למקום ומפספס את המקומות השווים באזור. תוריד יעדים אות תאריך את הזמן.
-
התייעצות וייטנאם -סיןאוקיי. תודה רבה על התשובות
הטיסה שלי חזרה מהונג קונג. אני מגיע להונגקונג אחרי גווילין...
רוני- בייג'ינג לא מעניין בשלב זה.
בוייטנאם אני מסיים בצפון. השאלה שלי זה איך אני מגיע לליג'יאנג הכי מהר?
אני רוצה להיות בליג'יאנג יומיים לראות את האיזור, לא לקפוץ כמו משוגע ממקום למקום. כדאי לחזור להנוי לקחת טיסה? או רכבת לילה מסאפה אם יש...
בנוסף האם כדאי נה טראנג בוייטנאם או שזה סתם מעכב אותי? רציתי לעשות צלילה אולי
אורי, גם אני לא בטוח שטיסות חוסך זמן, נגיד משנגרילה לגווילין אם יש קונקשן של 9 שעות לדוגמא בקונמיג בסין אז אולי כדאי רכבת כי קונמיג לא מעניין אותי, דאלי לא מעניין אותי, שנגרילה זה תחנת מעבר נראה לי מבחינתי.
-
התייעצות וייטנאם -סיןקודם כל, לקחת את כל הערים היותר מעניינות וקבעת שהן לא מעניינות אותך. שנגרילה תחנת מעבר? זה אחד המקומות היותר מעניינים באזור. דאלי לא מעניינת? חבל, אתה מגיע עד לשם ומפספס הרבה מהמקומות שלשמם אנשים מגיעים לאזור.
שנית, במקרה הזה ברור שטיסה מקצרת. מי אמר 9 שעות קונקשן? יש טיסות הרבה יותר קצרות. שנית, משנגרילה זה 10 שעות לקונמינג. משם עוד קרוב ל-24 שעות לגווילין. כל טיסה שתקח, גם עם קונקשן של 9 שעות, תיקח לך הרבה פחות. קח בחשבון שהנסיעות הארוכות האלה בסין יעלו לך בבריאות. נסעתי עשרות אלפי קילומטרים בתחבורה ציבורית בכל העולם, נסיעות כמו בסין לא היו לי באף מקום.
-
התייעצות וייטנאם -סיןאוקיי אז במסגרת הזמן שיש לי.
מה אתם מציעים לי לעשות. על מה לדלג?
חשוב לי להגיד שאתרי דת ומוזיאונים לא מעניין אותי.
אולי לדלג על סאפה בוייטנאם אם גם ככה בסין יהיו נופים יפים יותר?
יובנג, ערוץ דילוג הנמר ויאנגשו חשוב לי כולל טרסות אורז בגווילין.
אפשר להזמין את הטיסות גם קרוב יותר למועד הטיסה? מה ההשפעה על העלות? -
התייעצות וייטנאם -סיןסאפה היא בדרך לסין, אלא אם כן תטוס מהאנוי לקונמינג. בכל אופן, סאפה לא דומה לסין.
טרסות אורז תוכל לראות ביואניאנג ליד קונמינג ואז תוכל לוותר על יאנגשו. זה יחסוך לך הרבה נסיעות וימים כי אתה קופץ בין שני אזורים מאוד מרוחקים. זה לדעתי הפתרון בשבילך.
-
התייעצות וייטנאם -סיןחשבתי לראות טרסות אורז ב Ping An village
לייד גווילין.
הבנתי שזה ממש יפה להיות בכפר הזה
-
התייעצות וייטנאם -סיןכן, זה יפה, אפילו מאוד, וגם מיוחד, אבל גם ביואניאנג יפה, ואם לנסוע לגווילין במחיר של לרוץ אחרי הזנב שלך ולא להספיק, אז נראה לי שכדאי לוותר. אגב, טרסות דיי יפות יש גם בסאפה. בכל אופן, עם כל הנסיעות, יוצא שיקח לך יותר ימים משיש לך, כך שתהיה חייב להוריד משהו, אם תרצה ואם לא.
-
התייעצות וייטנאם -סיןהבנתי.
אם בוייטנאם אני אקצץ? רק סיגון יומיים הויאן 3 ימים הנוי וסאפא 7-9 ימים
אז הורדתי את וייטנאם ל15 ימים מקסימום. לא מעניין אותי מוזיאונים והסטוריה.את הנופים והטרקים אני עושה בסין.
אגב שאלה על וייטנאם.האם שווה לעשות גם את ההלונג ביי וגם לשוט בנין בין?. הבנתי שהשייט דומה.
אני אקח טיסות איפה שצריך.
אפשרי? -
התייעצות וייטנאם -סיןשמע, הכל תלוי במה שמעניין אותך ואיך אתה רוצה לטייל. הכל אפשרי. לי זה נשמע קצת כמו מירוץ. אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב.
אם אתה כל כך קצר בימים תוותר על נין בין.
בנוסף, תצטרך לקחת טיסות בויטנאם, לכל הפחות בין סייגון להויאן, פשוט כי הנסיעה תגזול לך זמן רב מדי. אגב, מה אתה מתכנן לעשות בסייגון אם אתה לא מתעניין בהיסטוריה או במוזיאונים? חלק נכבד ועיקרי ממה שיש לעיר הזו להציע זה היסטוריה ומוזיאונים. במקומך הייתי מוותר על סייגון ומתמקד במרכז וצפון ויטנאם. עם כל אהבתי הרבה לסייגון, זה יחסוך לך הרבה ימים (שהות וטיסות) וגם ככה אתה לא מתעניין במה שיש לעיר להציע.
-
התייעצות וייטנאם -סיןהזמנתי טיסות לפני שידעתי בדיוק מה יש לעשות שם. אני רק ידעתי שזה חלק מהמסלול מדרום לצפון. אז אני אהיה שם. הבנתי שכיף לבלות שם בערב וזה עיר מיוחדת שמאוד שונה מהאנוי.
הבנתי שיש שווקים מעניינים
מה באמת כדאי במיוחד לעשות שם?
-
התייעצות וייטנאם -סיןשלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד נהנתי בסייגון, אני חושב שהיא אחת הערים הכייפיות, בטח יותר מהאנוי. אכן כיף במיוחד לבלות שם בערב. יש שווקים לא רעים, אם אתה רוצה לקנות בגדים/שעונים וכו' זה המקום. יש אוכל מצויין, במיוחד באזורים הפחות מתויירים (אבל לא רק). וכמובן יש את כל עניין המלחמה. יש מוזיאון מרתק עם כלי נשק (רובים, טנקים, מטוסים וכו') מתקופת המלחמה, עם פרופגנדה מהמלחמה, ובגדול, זה אחד המוזיאונים היותר מעניינים שראיתי במזרח אסיה. הוא עשוי בצורה טובה, לא משעמם כמו שמוזיאון סטנדרטי נתפס. בנוסף, אפשר לנסוע לסיור במנהרות הליחמה לא רחוק מהעיר. בקיצור, הרבה דברים סובבים סביב המלחמה. אפשר גם סתם להנות מלהסתובב בעיר, ללכת לאיבוד בסמטאות הצרות, בטח אם אתה אוהב ערים גדולות. וכמובן שאפשר לנצל את הזמן לטייל בדלתא של המקונג, החל מיום אחד, ועד יומיים שלושה של טיול.
בקיצור, לא חסר מה לעשות שם. הכל תלוי מה מעניין אותך לעשות.
-
התייעצות וייטנאם -סיןסבבה.
לגבי האנוי, האם יש סוכנות מומלצת להזמנת השייט?
הבנתי 30 דולר זה המחיר הנורמאלי לבן אדם ללילה אחד הפלגה.
אנשים אמרו גם שעדיף לחוות את המפרץ בלי הפלגה מאורגנת אלא שהייה באחד האיים כמו קאט בא.האם יש נקודת תצפית טובה מלמעלה על האיזור. בגוגל תמונות יש תמונות יפות מלמעלה. איך אני עולה למעלה?
מה דעתכם?
-
התייעצות וייטנאם -סיןנראה לי שהדעות חלוקות לגבי שייט או ביקור עצמאי. גם בביקור עצמאי לוקחים שייט כלשהו.
לגבי תצפית, יש כל מיני. אחת לא רעה נמצאת באי הקופים. יש שם גם חוף נחמד, וגם קופים

-
התייעצות וייטנאם -סיןשייט לזוג ברמה של 4* 24 שעות כולל כל הארוחות עולה כ 200 דולר
אנחנו הזמנו
Grayline Cruise
http://www.booking.com/hotel/vn/gray-line-halong-cruise.he.h tml
-
התייעצות וייטנאם -סיןזה מחיר דיי יקר עד יקר מאוד. יש הרבה יותר זול. גם ברמה גבוהה.