טיול חודש בארצות הברית
-
אהלן,
אנחנו זוג חברים בני 23-24 שמתכננים לצאת באיזור ינואר לטיול של שלושה חודשים בדרום אמריקה ומשם להמשיך לחודש בארה"ב.
התכנון הוא להגיע לארה"ב בסביבות אמצע אפריל תחילת מאי.
הרעיון הוא לשכור רכב ולטייל. אין לנו ממש מסלול כי די הלכנו לאיבוד בנסיונות לתכנן אחד כזה.
נשמח לקבל עזרה בתכנון מסלול שיכלול כמה שיותר מקומות, אבל כמובן בגבול הטעם הטוב שנוכל לראות ולהנות ולא לרוץ ממקום ממקום רק כדי להספיק.
בכלליות יומרנית המקומות שאנחנו רוצים להיות בהם - ניו יורק, לאס וגאס, קליפורניה, סן פרנסיסקו, לוס אנג'לס. כמובן כולל כמה שיותר נופים ואתרים כמו יוסמיטי פארק, גראנד קניון וכו'.
נשמח גם לאומדן כללי של עלות החודש הזה אם הוא כולל השכרת רכב ברובו, ג'אנק פוד בעיקר ולינה במקומות זולים יחסית. בכל זאת, אנחנו תרמילאים. אבל לא התכלבות יתר.
תודה לעוזרים.
-
טיול חודש בארצות הבריתשלום.
מניח שלא יבנו לך מסלול מסודר, אתם תעשו זאת בעצמכם וזה חלק מהכיף.
כשעומלים עליו בקריאה באינטרנט, הצצה במפות, סרטונים ביוטיוב,
באים יותר מוכנים ומפוקסים מאשר מסלול שמישהו בנה לכם.
כיוון כללי>
תחילת מאי זו עונה מצויינת לטיול בסביבה.
חלוקת חודש נכונה תהיה 3 שבועות וקצת במערב וכ5 ימים בניו-יורק.
במערב יש את המשולש המוכר והסטדנרטי ווגאס, סן פרנסיסקו ולוס-אנגלס.
אפשר להתחיל מכל אחת מהם ולסיים בקודקוד אחר במשולש או בחזרה
לאותו מקום. מווגאס יש את האטרקציות, פארק ציון, ברייס, גרנד-קניון, פייג'
עד הגרנד קניון. ליד סן פרנסיסקו יש את יוסמיטי פארק, ומסן פרנסיסקו עד
LA יש את כביש 1 המפורסם והיפה. מכאן תמשיכו בעצמכם ומקריאה
באינטרנט ובפורום יש הרבה מידע וחומר מסודר.
לגבי עלות, קשה להעריך אבל בקירוב: תקציב הלינה הוא המשמעותי והמרכזי
בטיול שכזה. אחריו תקציב שכירת הרכב, בעיקר כשאתם עדיין נהגים
צעירים כמדומני, וכל השאר פחות משמעותי. הוצאות משותפות
היתי זורק כ 65 דולר ליום רכב (+דלק), וכ110 דולר ליום ממוצע לינה
וכ 80 דולר ליום הוצאות אוכל + אטרקציות פה ושם. בערך 240 דולר
לשניכם בכל יום, ול21 יום במערב נניח, כ2500 דולר לאדם. קח מקדם
של 10-15 אחוז יותר במידה וההערכה נמוכה מידי או להוצאות בלתי
צפויות. מקסימום ישאר לכם עודף.
בניו-יורק תקציב הלינה הוא המרכזי ביותר, ושם לילה נע בין 250 דולר
לחדר במלון במנהטן ועד 100 דולר להוסטל או למלונות בברוקלין\קווינס.
-
טיול חודש בארצות הבריתשכחת שהם מתחת ל 25, זה אומר עוד 25$ ליום לביטוח לרכב השכור (לנהג אחד בלבד !..)
-
טיול חודש בארצות הבריתזכור לי שבגיל 24-25 מדובר בתוספת של 10-15 דולר ליום לכל היותר,
25 דולר ליו נשמע לי מוגזם. אבל מניח שאת יותר קרוב לגיל המדובר ויותר
מכירה, בכל מקרה לא קשה לבדוק מול אתרי הסוכנות.
-
טיול חודש בארצות הבריתלא, זה לא מוגזם 25$, ואני רחוק משם.
הנה לינק מעניין. כדאי לקרוא אולי יעזור
http://millionmilesecrets.com/2013/07/09/under-25-car-rental /
-
הרעיון של לשכור רכב יעלה לכם ה-מ-ו-ן כסףבגלל הגיל.
הרעיון של רכב ב SF או NY יעלה לכם עוד הון קטן על חניה בנוסף לשכירות של הרכב לנהגים צעירים.
הרעיון שאני מציע הוא לבדוק מה אתם רוצים לעשות בערים גדולות, לתקצב להן זמן בהתאם ולחלקן לותר על רכב שכור.
למשל ניו יורק סאן פרנסיסקו. לדעתי גם בוגאס תוכלו להסתדר ללא רכב שכור ואפילו לסביבת וגאס אפשר לצאת לטיולים יומיים מאורגנים בעלויות הרבה יותר סבירות.
בקיצור הקנס הגדול הוא על חוסר תכנון, לא על חוסר התכלבות.
רוצים מחיר סביר? צריך להשקיע בתכנון. לחוסר ההשקעה יש מחיר - גבוה.
-
טיול חודש בארצות הבריתתודה לכם על התשובות !
נתכנן את המסלול כמו שצריך..
ניסיתי למצוא קצת מידע ברשת ובפורום על טיול בסגנון הזה ולא ממש מצאתי.. אשמח מישהו יודע איפה ניתן למצוא מידע..
תודה
-
טיול חודש בארצות הברית -
טיול חודש בארצות הבריתהכוונה היא לטיול שהוא יחסית תרמילאי
מחפש בעיקר טיפים ומידע מאנשים שכבר עשו טיול במסלול דומה ולא הוציאו סכומי עתק..
-
טיול חודש בארצות הבריתטיול ברמה שכתבת עושות גם משפחות רבות. לינה במוטלים סבירים ולא יקרים, אוכל מהסופר וכו'. הרכב יעלה לכם לא מעט בגלל היותכם נהגים צעירים. יש לכם אפשרות להחליט שרק אחד מכם הוא הנהג ולשלם רק עליו את תוספת הנהג הצעיר, זה יוריד פלאים את עלויות ההשכרה. יש משפחות רבות בהן רק אחד נוהג והן מסתדרות. אם יש מישהו אצלכם שהוא חולה הגה זה מושלם עבורו. למה אני חושבת שרכב שכור זה הפתרון האידיאלי? כי אם נוסעים בתחבורה ציבורית חייבים לישון בתוך הערים עצמן וזה יוצא הרבה יותר יקר מאשר לישון בפרברים או בעיירה קרובה, דבר שמתאפשר רק עם אוטו צמוד. אני עשיתי טיול בתחבורה ציבורית אחרי צבא (מזמן), כלל המון טיסות פנים והמון אוטובוסים. יש לזה המון חסרונות של חוסר גמישות, בזבוז זמן, הנסיעה בדרך כלל בכבישים מהירים ולא בכבישים היפים יותר, מפסידים נופים ואת האפשרות לעצור במקום שמוצא חן. לנתי אז גם באכסניות נוער, לגבי זה ההמלצה שלי היא לבדוק נקודתית את האכסניה בה מתכננים לישון, דבר שבימי קדם בהם טיילתי לא היה אפשרי. יש אכסניות במיקום מצוין, יש אכסניות באזורים ממש לא טובים, יש אכסניות שצריך 3 אוטובוסים עירוניים כדי להגיע אליהן ו5 אוטובוסים אחרים כדי להגיע למוקדי העניין באזור. שוב - עם אוטו זה הרבה יותר נוח.
-