גאורגיה - חוויה מפתיעה
-
מזמינה כל מי שחושב בכיוון של גאורגיה (וכדאי שכך) לקרוא את חוויותי משם
אגב, גאורגיה נחשבת לאירו-אסיה
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהאיזה יופי.
גם אני לא התלהבתי כל פעם ששמה של גיאורגיה עלה על הפרק. אבל התמונות והתיאור שלך בהחלט משנים את דעתי.
האם זה היה טיול מאורגן?
האם לקחתם מדריך מקומי?
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהתמונות מדהימות. מס' שאלות:
1. נהגתם בג'יפים לבד או עם נהג? ומה היו העלויות?
2. כמה ימים את חושבת שצריך לגיאורגיה? כלומר האם 10 ימים למשל יספיקו או שאם אפשר 15 ימים אז ללכת על האופציה הארוכה יותר?
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהנסענו מאורגן 14 איש ב-4 גי'פים אותם נהגנו לבד. הערך המוסף במקרה הזה (כי זממנו היה יחסית קצר 8 ימים) היתה הדרכה נפלאה. אני תמיד חושבת על היעד: האם כדאי לבד או מאורגן. לכל אחד יתרונות וחסרונות. 10 ימים אם אינכם יוצאים לטרקים אמורים להספיק אבל אם יש לכם יותר תוכלו פשוט לעשות הכל יותר ברגוע. לטביליסי לבד אפשר להקדיש יומיים שלמים בשקט. כדי להגיע לאושגולי חובה גיפ. לשאר אפשר רכב רגיל
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהמיכל,עם איזה חברה נסעתם?
תמונות מקסימות.
גם אני עדיין חצויה לגבי גיאורגיה..
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהאחרי הטיול לא תהיי יותר חצויה. אענה לך בפרטי על החברה כי אינני רוצה לעשות פרסומת
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהאני מתלבט אם לטוס לגאורגיה או למערב אירופה. מה כדאי?
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהלדעתי הפרטית הרי הקווקז בעלי עוצמה רבה יותר מהאלפים. מקווה שלא יסקלו אותי... אבל להגיע אליהם יותר מסובך. כמו כן תלוי באיזו תקופת שנה אתה מתכוון לנסוע. חברים שהיו באוקטובר האחרון באושגולי (2,300 מ') הגיעו ל 6- מעלות.
אם אתה מתכוון לעשות טרקים יש שם מסלולים נפלאים.
ממליצה לך לקרוא את ספרה של קורל קרטנשטיין: גאורגיה בנעלי הרים, גי'נס או עניבה
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהשלום מיכל
ראשית - בלוג נהדר. כתוב קולח ומזמין, והתמונות עושות חשק לראות ולטעום. תודה רבה.
שנית, ראית שכבר מספר אנשים דיברו על חוסר הביטחון שלהם לגבי גיאורגיה. וברשותכם הייתי רוצה להוסיף את שלי.
בגאורגיה יש ה-מ-ו-ן מקומות שהייתי רוצה לטייל בהם. אני חובב טבע והיסטוריה עתיקה, ובמיוחד כאלו כמו שיש למדינה להציע. ובשילוב האוכל והאוכלוסיה הנהדרת - בהחלט זהו יעד שנמצא אצלי גבוה ברשימה היעדים. לפני מספר חודשים כבר כמעט קניתי כרטיסים לשם ובסוף ויתרתי.
דובר כאן קודם על "עולם שלישי" וכדומה. אותי הנ"ל לא מטריד, ואולי אפילו מהווה גורם משיכה יותר לגיאורגיה. מכיוון שהמדינה גדולה, האתרים מפוזרים בה בכל קצותיה והדרכים בה גרועות. לפיכך צריך לנסוע המון ממקום למקום בדרכים עקלקלות. נראה כאילו מבזבזים המון זמן בנסיעה שהיא הכרח המציאות שם. ועד שכבר מגיעים למקום כלשהוא, המאמץ (והזמן) הרב שהושקע בהגעה, עלול לעייף ולהפחית את ההנאה מהמקום עצמו.
הבלוג שלך, מיכל, בהחלט מחזיר את גאורגיה למחשבותי, אבל נראה לי שאני אעדיף לחכות עוד קצת (נגיד, 10 שנים?) כדי להגיע לשם בסופו של דבר. ועד אז, אין ספק שהבלוג שלך יישמר במקום טוב אצלי.
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהתודה על דבריך אך לדעתי גאורגיה כבר מזמן איננה עולם שלישי. אם בישוב הגבוה ביותר באירופה - אושגולי - יש wi fi חופשי (מה שהיה מאד חסר לי למשל בברלין)
מים זורמים וחשמל המקום התקדם. נכון המרחקים גדולים וזמני היה מוגבל לכן העדפתי לנסוע בקבוצה - לכל דבר יתרונות וחסרונות. אבל בהחלט פגשנו בדרך הרבה מאד ישראלים כולל משפחות עם ילדים קטנים שטיילו חודש ויותר.
יתכן ועוד 10 שנים הנופים ודאי יישארו אבל תחושת הראשוניות (שכבר כיום לא כל כך קיימת) תעלם לחלוטין וזה חלק מהקסם הגאורגי
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהמי שמתלבט יכול לנסוע בתור קדימון לבאטומי
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהזה בהחלט סיכון שצריך לחשוב עליו!
באטומי ממה שאני מכיר היא עיירת נופש שאין הרבה משותף בינה לבין החוויה הגאורגית האותנטית כפי שהיה למיכל. צודק?
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהצודק בהחלט. "התקנאה" גאורגיה בשכנותיה ומיהרה להפוך את באטומי לעיירת נופש. למעשה זהו המוצא היחיד של גאורגיה לים השחור והיא היתה ועודנה עיר נמל.
מאנשים שביקרו גם וגם אין בכלל מקום להשוואה. זו ממש לא גאורגיה האמתית. מעבר לים ולבתי המלון אין הרבה מה לעשות שם.
-
גאורגיה - חוויה מפתיעההגענו לגאורגיה אחרי שחרשנו את אירופה לאורכה ולרוחבה, והתאהבנו!
היא אותנטית, הנופים מדהימים, האנשים מקסימים - מארחים למופת ואוהבי ישראל! כל כך נעים לבקר במקום שבו אתה מזדהה כישראלי ומקבל חיבוקים ונשיקות!
עלויות הטיול כל כך נמוכות שאינך צריך לחשוש לכיס כשאתה נכנס למסעדות. הניקיון הפתיע אותנו - לא ראינו בדל סיגריה ברחובות, והמים טובים לשתייה בכל ברז ובכל מעיין. ממש לא עולם שלישי.
טיילנו בג'יפ לבד, 10 ימים, לנו במלונות נפלאים, ניתן להוריד אפליקציות טובות לניווט.
נכון שהנסיעות ארוכות וקשות, הכבישים לגמרי הרוסים, וחולקים אותם עם בע"ח שונים - חווייה מרנינה כשלעצמה. אז מתכננים את הטיול כך שנחים בכל יעד יומיים ולא מבלים את כל הטיול בדרכים. אנחנו טיילנו בקזבגי, אזור מסטייה ואושגולי, בורג'ומי וקוטאיסי. בגלל שטיילנו בקיץ חיפשנו מקומות גבוהים וזו גם הסיבה שבטביליסי כמעט ולא היינו, עוד נגיע...
בשורה התחתונה - מהרו לנסוע לפני שיתקלקל. עדיין, בכפרים נידחים, חשים ראשוניות וללא ספק זה עומד להשתנות.
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהממש לא נכון. הייתי בטיול בגאורגיה הקלאסית 8 ימים ואחרי זה סוף שבוע ארוך בבאטומי.
לדעתי יש בבאטומי ובסביבתה אתרים יותר יפים מטבליסי.
צמוד לעיר יש רכס מושלג (נכון לחודש מאי) עם דרכים הרריות, מפגשי נהרות וכפרים אוטנטים והכל ירוק עד עם המון מים מפלים וגשרים.
כבר סיפרו על הגן הבוטני שהוא ענק ויפה להפליא.
יש שם יקבים מדהימים שהעברנו בהם הרבה שעות בדגימת התוצרת.
האנשים אדיבים ונחמדים והמחירים יותר מזולים. במיוחד המוניות שאתה יכול לקחת אותם ולא לשחרר ובסוף לשלם מחיר מגוחך. שפע מסעדות טובות וכמובן בתי המלון שהם לדעתי פי כמה יותר טובים מטיביליסי.
דווקא הנמל המסחרי די מוצנע. זו עיר שמפתחת את התיירות.
יש שם שילוב של ישן וחדש כשהישן הולך ונעלם.
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהבלוג יפיפה עושה חשק.אני בתכנון כעת למונטנגרו
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהגאורגיה בהחלט מדהימה ואני מתכננת טיול בשנה הבאה. הבלוג שלך מאוד מעניין וממצה, ניכר שנהנית מאוד וגם הצילומים מדהימים. תענוג לקרוא, כאילו היתי שם גם.
-
גאורגיה - חוויה מפתיעהתודה smadarbl, hhbs, galit על תגובות נלהבות