השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטובר
-
אהלן,
אנחנו שני חברים שממתכננים לטייל במערב ארה"ב לאורך כל חודש אוקטובר, כאשר ברוב הזמן התכנון הוא לישון בפארקים הלאומיים.
קראנו וראינו שלרוב מומלץ להזמין מקום מראש לשטחי לינה לאוהלים בפארקים הגדולים כי לרוב עמוס. רצינו לשאול עד כמה באמת עמוס בחודש אוקטובר במקומות האלו?
לאור מזג האוויר הלא יציב והחשש מגשם שיבטל לינת שטח, אנחנו שוקלים לא להזמין לינה מראש ולקוות טוב, אבל דיי מפחדים להתקע בסוף.
תודה!
-
השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטובראהלן!
לא פירטתם את הפארקים בהם תבקרו, אבל אולי המידע הבא בכל מקרה יהיה רלוונטי לכם:
היינו ביוסמיטי ובכביש 1 בתחילת אוקטובר בשנה שעברה, והיה אכן מאוד עמוס -
ביוסמיטי מצאנו בהתראה של 3 ימים מראש רק מקום לינה ללילה אחד בתוך הפארק (מתוך שלושה לילות שרצינו). וגם מקום זה היה אומנם באתר מקסים (וואוונה), אבל לא באיזור שבו רצינו והצריך נסיעה מיוחדת לחלק של הפארק שלא תכננו להיות בו כלל. שאר הלילות ישנו באתר קמפינג פרטי מחוץ לפארק (וגם שם היה לנו מזל למצוא, לקחנו בערך את החלקה האחרונה)
בכביש אחד לא הצלחנו לישון בשום שמורה (שני לילות). הכל היה מוזמן מראש ועמוס מאוד. לילה אחד ישנו בחניון פרטי (קואה) ליד סנטה קרוז (היו עוד חלקות פנויות) ולילה שני ויתרנו וישנו במוטל.
בקיצור - אם אתם יודעים את התאריכים שבהם תהיו, אני אישית הייתי מזמינה. אגב יש סיכוי שכבר עכשיו לא יהיה מקום.
לגבי לינת שטח בגשם - אומנם לא הכי נעים אבל גם לא מאוד נורא. עשיתי זאת הרבה בעבר. אוהל טוב עוזר מאוד.
תהנו!
-
השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטוברבפארקים רבים (בעיקר פארקי מדינה, אבל גם פארקים לאומיים) יש אתרים שלא ניתן להזמין בהם מקום מראש, ושם המקום ניתן לפי סדר ההגעה למקום. במקום כזה אם מגיעים מוקדם בבוקר סביר להניח שתמצאו חלקה - אבל כמובן זה אומר שכבר בבוקר צריך להגיע למקום שבו תישנו בערב.
בטיול שלנו היו ימים שבהם קמנו מוקדם בבוקר, התקפלנו די מהר, ונסענו עד האתר הבא. הגענו לשם כבר ב10 בבוקר ותפסנו חלקה לערב (מקימים את האוהל בחלקה ומשאירים אותו שם). משם יצאנו למסלול הטיול...
-
השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטוברלגבי האתרים, באמת שכחתי לציין, מדברים על:
yellowstone
grand teton
yosemiti
zion
grand canyon
havasu falls
אני חושב שננסה להזמין, לפחות במקומות שבהם יהיה לנו יותר קריטי לישון בשטח כדי לא לקטוע את המסלול...
תודה רבה על העזרה!!
-
השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטובררק לידיעה - בכל השמורות שכתבת, פרט למפלי הוואסו - יש אפשרויות לינה בתוך הפארק שאינן לינת שטח (מלונות \ לודג'ים \ בקתות).
-
השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטוברוהכיצד תגיעו להואסו פולס ? זה בשמורה אינדיאנית, לא בטוח שיש מקום לאוהל, צריך להגיע עם רכב ואח"כ להמשיך מרחק של כמה מיילים בהליכה (הרבה, לעניות דעתי, בחום של המדבר).
-
השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטוברלגבי הוואסו פולס, המסלול המומלץ להבנתי דורש חנייה רחוקה מהאזור, הליכה של כחצי יום עד אזור לינה, ומשם הליכה קצרה למפלים עצמם ביום השני
-
הואסו פולסהליכה במדבר של 16 ק"מ לכיוון אחד.
דמי הכניסה 20 דולר לאדם
דמי הלינה בקאמפגראונד 10 דולר לאדם.
צריך אישור מראש.
-
השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטוברשימו לב שבאוקטובר בילוסטון וטיטון רוב אתרי הקמפינג כבר סגורים.
בילוסטון יש רק אתר אחד שפתוח באוקטובר (עד ה16 באוקטובר) וניתן להזמין אליו מקום - Madison Campground.
יש עוד שני אתרים פתוחים - Mammoth שפתוח כל השנה, ו Lewis Lake שנמצא במיקום לא כ"כ אטרקטיבי.
בטיטון - Signal Mountain Campground פתוח עד אמצע אוקטובר (16 לחודש) ואני לא חושב שניתן להזמין מראש. לא ידוע לי על עוד קמפינגים שפתוחים באוקטובר.
בכל מקרה, אם אתם מתכוונים לישון באוהל בפארקים הנ"ל, תבואו עם ציוד מתאים כי יהיה קר מאוד. לי היו לילות של מתחת ל0 כבר בתחילת-אמצע ספטמבר (7-12 בספטמבר).
-
השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטוברלגבי מסלול ההוואסו - מפי חברים טובים היו שם לפני שנה:
יש לישון ממש קרוב למסלול.
יוצאים למסלול השכם בבוקר (5-6 בבוקר).
מגיעים למפלים בערך ב 11 בבוקר, לפני שחם מידיי.
מבלים במפלים ובאזור שלהם כל שעות הצהריים ובערב.
ישנים במקום בלינת שטח (יש לתאם מראש). יש שם גם חנות שאפשר לרכוש מצרכים.
למחרת יוצאים שוב מוקדם מאוד בבוקר. המסלול רובו בעליה, ולקראת הסוף המסלול גם חשוף לגמרי. בגלל זה משתדלים לצאת מוקדם ולסיים עד 11.
למרות האמור לעיל - לא נדרש כושר יוצא דופן, נדרש כושר ממוצע.
נקודת המוצא למסלול: Havasupai trailhead
-
השכרת שטח לינה בפארקים במערב באוקטוברזה בדיוק התכנון שלנו לגבי המסלול למפלים. לגבי הלינה בילוסטון וטיטון, אנחנו מנסים להיערך כמה שניתן לינת שטח והזמנת המקומות, אבל בסופו של דבר אין ספק שיתכן ונאלץ להסתפק במוטל בעיירה באזור. תודה רבה על העזרה!