בודפשט הכי כיף...?
-
אמנם עדיין מתלבטת בין 3 מקומות מומלצים במיקום נהדר (ודי קרוב זה לזה) אבל ממשיכה קדימה בתכנונים. יש לנו 4 ימים שלמים ועוד שליש יום (נוחתים בשתיים בצהרים אז עשיתי חשבון שיש לנו את אחה"צ /ערב הראשון בתוך שליש יום
. אז הערב /אחה"צ הראשון יוקדש להתארגן ולסיור חופשי בסביבה.. סופר ועוד.. זה יום שישי בערב. נותרו 4 ימים.. נשים בצד את ה"חייבים" אני מחפשת את ה"מיוחדים"
אין פסטיבלים או משהו כזה בסוף ספטמבר..
. אבל מחפשת דברים עם טוויסט..מוזיאון מיוחד (מוזיאון הטרור כבר רשום), "אטרקציה לגדולים" (מקווה שהמנהרות מתחת לטירת בודה אכן שוות). הופעה?
אז בקיצור.. מהי החוויה הכי שווה /מיוחדת /לזוג מבוגר
/מקום שווה.. שכדאי לא לוותר בבודפשט.? לדעתכם/ן כמובןבהקשר זה רשמתי לעצמי סיור מודרך "חינם" בעיר אבל גיליתי שיש יותר מחברה אחת שעושה את זה. יש המלצה/העדפה. ?
כנ"ל סיור הפאבים בערב שווה?
-
בודפשט הכי כיף...?וואי..קשה לומר...
היינו 3 פעמים..הכל היה נחמד ומעניין. כל פעם תקופה אחרת.
לדעתי הכיף בעיר הוא שהיא לא משהו ש"חובה"....יש בה הכול,משייט,תצפיות,מוזיאונים,אופר ה,קרקס(אין בספטמבר) מרחצאות,....ויחד עם זאת לא יכולה להצביע על משהו שהוא ממש חובה...
יש המון מסעדות,בתי קפה..מה שהיה מאוד מומלץ לפני שנה אולי שונה עכשיו.
מה שבתקופה לחוצה בעיר(דצמבר) היה פחות נעים,יכול להיות עכשיו טוב יותר..
פעילות ביום ראשון העמוס,תהייה נעימה יותר ביום רגיל..מזג האוויר..
וכל אחד מאיתנו מתעניין בדברים אחרים.
זאת בהחלט עיר שאפשר לעשות בה מה שבא לך,מבלי להרגיש..."מה לא הייתם ב...."
בתחילת ספטמבר נוסעים שוב,עם ילדים בוגרים. ברור שיהיה שונה
*אולי בילוי במרחצאות רודש בהיכל הזכוכית מול העיר המוארת?
-
בודפשט הכי כיף...?אני כבר מחכה בכליון עיניים לקרוא את החוויות שלך . מהקודמות למדתי לא מעט. וכבר שוכנעתי לחלוטין שזו עיר "שחוזרים אליה" לא מעט בזכותך
. אבל בן זוגי אהוב נעורי תמיד אוהב וזוכר הכי את השונה.. (כמו מוזיאון מיוחד למוזיקה שהיה רשום כהערת שוליים בתכנון הטיול שלי לפריז ושנכנסו רק כי ירד גשם שיצאנו ממוזיאון המדע.. היינו שם כמעט לבד וההנאה הייתה כזו ש 20 שנה כמעט אנחנו זוכרים אותה
.). אני תמיד מקפידה לצרף כמה דברים "אחרים" אז כן, שייט מיוחד שהייתם ונהניתם חנות מיוחדת. סיור .. ברור שנבחר את מה שהכי מתאים לנו
. -
בודפשט הכי כיף...?לא יהיה בספטמבר וחבל לי שילדים לא יראו..
התרגשנו מאוד בקרקס. ישבנו ביום ראשון,בשורות הגבוהות,צמוד לתזמורת,,ממש לא מיקום טוב,עם מיליון ילדים...אבל התרגשנו כי נזכרנו בילדות.
התרגשנו במופע אופרטה "חתונה בעיירה",אבל גם הוא לא נראה לי יהיה...
יש הרבה בתי קפה ומסעדות מקומיות,לא המומלצות כל כך..אולי IBD יוכל לעזור לבחור מיוחדת..
אם אוהבים חתולים,יש בית קפה CAT CAFE ממש במרכז,מתכננת להפעם במיוחד!
אולי אולי נקפוץ לכיפת הזכוכית של מרחצאות רודש. הילדים לא ירצו בטוח..
-
בודפשט הכי כיף...?אם במנהרות מתחת לבודה את מתכוונת למבוך - אז חייב להגיד שאנחנו לא ממש התלהבנו.
הבנתי שיש שם גם אופציה לסיורי לילה עם לפידים, או כך לפחות נדמה לי - אולי זה מוצלח יותר.
בית החולים בסלע בהחלט מעניין.
מה בנוגע לחדר בריחה?
יש שם כמה מוצלחים וזו חוויה נהדרת גם לזוג.
עוד שתי אופציות רומנטיות -
ארוחת ערב אצל רוברטו. חובה להזמין מראש.
קונצרט בבזיליקה.
-
בודפשט הכי כיף...?תודה על ההמלצות נבדוק
גם אמה המליצה על רוברטו אבל עדיין לא גיליתי באיזו מסעדה מדובר? יש קישור /אתר? פרטים ?

-
בודפשט הכי כיף...?lbd מומחה קטן למסעדות ובתי קפה אבל מומחה לאנטישמים ההונגריים, ולצערינו אלא מנהלים את מוזיאון הטרור. הם מעוותים את ההסטוריה ושמים את הדגש על פשעי הקומוניסטים ההונגריים (שרובם היו יהודים). יהודי הונגריה לא מבקרים במוזאון הזה. אם כבר רוצים משהוו לא שגרתי: יש מוזיאון לפסלים הקומוניסטיים לסולקו ממקומם. לפי דעתי שווה ביקור. לחובבי האומנות הפלסטית, תערוכה מצוייננת של הצייר היהודי אמדיאו מודיליאני. בהחלט שווה ביקור. יש בתי קפה מפוארים כמו קפה ניו יורק וקפה אלכסנדרה. מסעדות מקובלות על התיירים: מנזה, פור סייל. דונהקורזו ועוד.
-
בודפשט הכי כיף...?הקושור להמסעדה של רוברטו:
-
בודפשט הכי כיף...?תודה טוב לדעת על המוזיאון ועל הקישור.. אני עדין ברמת רשימת המקומות ש..
האם יש המלצות נוספות שעולות לך בראש אז אשמח

כבר רשמתי לעצמי את ההמלצה על המוזיאון האומנות בעקבות תגובה קודמת שלך. תודה.
-
בודפשט הכי כיף...?עוד לא המלצתי על רוברטו,,מתכננת עליו ערב אחד..אבל תלוי עם החבר'ה ירצו.
היום העברתי להם לינק עם תפריט,שיראו אם יש להם מה להזמין,חוץ מפיצה..
נראה איך שהו לא נעים לבוא למסעדה איטלקית ולהזמין פיצה..אולי אני טועה..בכל מקרה יש הרבה פיצות בתפריט.
הילדים משתדלים לשמור כשרות,יכנסו למסעדה מעורבת,אך יזמינו משהו קל ויותר בטוח.מכיוון שנחגוג ימי הולדת,נתחשב בהם יותר.אולי אפילו כרמל הכשרה..
מה המנות המומלצות של רוברטו?
מנזה,פעם ראשונה היה מעניין,פעם שניה אולי בגלל עומס,היה פחות נעים לשבת.השרות היה טוב,מהיר. לצערי הרגשתי כמו במסעדת מחנה שמונים בבית..תשבו,תאכלו,תלכו.
פור סייל,בעלי פסל,אומנם נשארנו לארוחה אבל ממש לא מוצלחת.מנות גדולות,לנו לא היה טעים בכלל.להיפך לא הצלחתי להעביר את הטעמים כל הערב...
נסיון טוב היה בפאטאל,פינת וואצי.מנות גדולות,תפריט ברור ונוח,צוות נעים.מרק מאוד טעים .לא הצלחנו לסיים..
-
בודפשט הכי כיף...?היי איריס.
הכי אהבנו
טיול ברכבל ושביל הליכה בגבעות בודה
קרקס + מרחצאות סצ'ני בערבבמרחצאות רצוי לא בשבת ראשון...
ב5 תעריף מוזל מעט..להכנס תחילה לאזורים המקורים שנסגרים ב8-7 בערב...
וכשמחשיך לצאת לבריכה תחת כיפת השמיים עם זרם גלים ספירלי שמופעל כל רבע שעה
מופע המזרקה המנגנת בחושך 21:00 באי מרגיט
שיטוט ערב בטיילת הנהר
מרק גולש ולנגוש במסעדת MENZA
ארוחה איטלקית אצל רוברטו COMME CHEZ SOI
פסלים מקסימים שנתקלנו בהרבה מהם, סתם בדרך..במוזאון הטרור אהבתי את העיצוב המיוחד, הוא לא ענק..
מצבת הנעליים חובה (לא בחושך) - ליד גשר סצני / הפרלמנט
לעיירה סנטאנדרה, מגיעים ברכבת הפרוורים הירוקה... להקדיש חצי יום,
מוזאון מיניאטורות מקסים בכיכר המרכזית,
מוזאון אמנית קרמיקה (יש כרטיס משולב למוזאון אמנות נוסף), לנגוש בסמטה צרה סמוך לכיכר פו טר
ועוד (פירטתי בבלוג עוד על העיירה)
בבודה, אפשר לוותר על המבוך, בית החולים התת קרקעי מעניין יותר, כל שעה עגולה..
אמה, פירטתי את המנות שהזמנו אצל רוברטו, הפיצה מאוד טעימה והטירמיסו מעולה, והברוסקטה ומנות הפתיחה גם טובות. הבעיה שהמסעדה קטנטונת וחייבים להזמין מראש.
היה לנו כייף גם במסעדת האבירים, בביקור הקודם..
ביום יפה אוטובוס התיירים, סיור פנורמי
כייף לשבת בקומה העליונה עם הסברים להאזנה בעברית
פירטתי יותר בפוסטים: ״בודפשט בכפית״
״עוד טעימה מבודפשט״ (תכתבי בגוגל)
תיהנו!!!
אשמח אם תשתפי כאן ברשמים כשתחזרי
-
בודפשט הכי כיף...?איזה המלצות נהדרות. אמה ולי המון תודה (קראתי כבר את הבלוג
)בגבעות בודה הייתם גם ב"ספארי" ?
אחפש יותר פרטים על בית החולים התת קרקעי
.ובטוח אעדכן ואספר (אמנם פישלתי לחלוטין עם תיעוד הטיול האחרון שלנו אבל היו לנו נסיבות מקלות
) -
בודפשט הכי כיף...?איריס
בספארי לא היינו (יש לך פרטים או קישור?)
גן החיות מקסים, קליל, מהנה גם לזוגות.. אם אתם אוהבים.. אפשר לשלב עם מרחצאות סצני אחהצ
עוד בסביבה - בתוך הפארק (ליד כיכר הגיבורים) שוק שבועי קטן דוכני אוכל ומוסיקה. בסופש עד 14:00 בשבת וראשון ( אם אני לא טועה) יש קישור עם תאריכי השווקים בבלוג (ביום פשט).
וגם - ביום א - בבוקר
שוק איכרים קטנטן בתוך פאב סימפלה קורט, ברובע היהודי
ודוכנים בפסג גוזדגו.. לא רחוק מהפאב.
ואפשר לבלות בפאב בלילה, יש הופעות זמרים.. ברובע היהודי תשוטטו גם בלילה, מוקד בילויים
כדאי לקרוא על ההסטוריה של הבית חולים
מרחצאות רודאש בבודה, פתוחים גם בלילה עד השעות הקטנות , לשים לב לימים משותפים לבנים ובנות (לא הייתי שם). פרטים בבלוג
באמת רציתי לשאול אותך,,, על הטיול האחרון שלכם, יכול לחכות כשתחזרו

-
בודפשט הכי כיף...?אני חייב להגיד שאנו התרשמנו עמוקות ממוזיאון הטרור על שני חלקיו - אלא שנוגעים לנאצים ובהחלט גם אלה שנוגעים לקומוניסטים (ולא מצאנו שם האשמות נגד יהודים).
מכיוון שהחלק הנוגע למלחמת העולם השנייה מוכר לנו יותר - דווקא החלק הקומוניסטי היה מרתק מבחינתנו עוד יותר.
כשיצאנו משם הערכנו פי כמה וכמה את ההתקדמות המופלאה שעשתה העיר הזאת תוך זמן כה קצר.
זהו מקום לא קל אבל לפחות להתרשמותנו - מאוד מאוד מומלץ.
-
בודפשט הכי כיף...?מצטרפת להמלצה על בית חולים בסלע, היה מאד מעניין.
מסעדה קצת שונה ומעניינת היא קזבלנקה.
כתבת שהטיול הוא למבוגרים, לא כתבת כמה מבוגרים. בכל מקרה אנחנו מאד אוהבים לעשות סיורי סגוואי ואני ממליצה בחם לעשות אחד בבודפשט.
אם אתם אוהבים מתוקים אז גם מקום זה חובה...
המלצה נוספת שלי היא לעשות את אחד מסיורי החינם ולקבל פרספקטיבה של מקומיים צעירים(כמובן להשאיר טיפ בסיום הסיור).
-
בודפשט הכי כיף...?איזה יופי של המלצות - המון תודה
עכשיו צריך רק שהילדים יחזרו לבית הספר ויהיה לי קצת זמן לתכנן עד הסוף

-
בודפשט הכי כיף...?... קשהלי...אבל....המנה הכי מופלאה אצל רוברטו היא כבד אווז.... מירב
-
בודפשט הכי כיף...?חחח.. נחשוב על זה
-
בודפשט הכי כיף...?אנחנו נוסעים בהרכב זוג+בת 12.
נוסעים רק לארבעה ימים.
האם לוותר על האקווריום והגן חיות.
האם כדאי לשלב את רכבת הילדים באחד הימים או לפחות לנסוע רק ברכבת שיניים ?
בית החולים התת קרקעי שווה ביקור ?
איזה קניון הכי מומלץ ?
מהו הסכום המינימלי אשר בגינו אפשר לבקש קבלה בחנויות לצורך החזר מס או שצריך קבלות בסכום גלובלי מסוים ?
-
בודפשט הכי כיף...?הקדמת אותי (שקועה עד צוואר בתכנון ארה"ב וקנדה)
לא יודעת למתי הטיול מתוכנן אבל אם חובבי טבע אתם מצטרפת להמלצה על טיול בגבעות בודה.
בNormafa ממש נחמד לטייל. בדצמ' ביום ערפילי מאוד הטיול שלנו שם היה קצר אבל חויה. (כאן עוד לא נתקלתי בערפל כזה) לפני חודש בעלי יצא לשוטט שם והתקשר מאושר, כשאין ערפל יש גם תצפית טובה, נוף יפה.