שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...
-
היי כולם,בעלי ואני (בני 30) מתכננים טיול של שבועיים ביפן, מה18 במרץ עד ה-1 באפריל. קראתי הרבה מסלולי טיול והמלצות וניסיתי לתכנן מסלול, אך זהו עדיין שלד ראשוני. הטיסות עוד לא הוזמנו אז התכנון גמיש, חוץ מההתחלה שחייבת להיות בקיוטו (ולכן נראה לי הגיוני לחזור מטוקיו). אשמח לשמוע את דעתכם על המסלול:- ימים 1-4 - קיוטו: חשוב לציין שאני אהיה בקיוטו במשך שבוע שלם בכנס לפני כן, לא אספיק לראות הרבה מהעיר אבל אספיק קצת. בעלי אמנם יצטרף רק אחרי הכנס אבל סביר שיימאס לו משווקים ומקדשים ושוטטות יותר מהר ממני, ולכן אני מניחה ש4 ימים יספיקו
- ימים 5-6 - הירושימה+מיאג'ימה: הכנסתי למרות המרחק, גם כדי לגוון קצת עם היסטוריה מודרנית אחרי כל המקדשים של קיוטו, וגם כי קראתי מספר פעמים שאסור לוותר- אך אשמח לשמוע דעות אחרות כמובן...- יום 7 - אוסקה: בעיקר בשביל טורניר סומו שמתקיים בעיר, נראה לי נחמד לראות צד אחר של המסורת היפנית. אם העיר לא מאוד מעניינת לדעתכם אז אולי נוכל לטייל בנארה באותו יום ולחזור לאוסקה רק בערב בשביל הקרב ולינה בעיר.- ימים 8-10 - איזור האלפים היפניים: מצומוטו, פארק קופי השלג, טקיאמה ושיראקווה גו, אולי מסלול הליכה כלשהו בטבע וביקור בכפרים באיזור... אשמח להמלצות כי קצת הלכתי לאיבוד עם ההסברים על האיזור הזה, אבל באופן כללי הבנתי שזה האיזור לראות טבע בלי להרחיק מדי, ושלא ניתן לעשות את מסלול האלפים היפניים עצמו כי הוא סגור במרץ. האם שלושה ימים יספיקו?- יום 11 - האקונה- ימים 12-15 - טוקיו (האם יספיקו 4 ימים? כאמור הבעל משתעמם מהר משוטטות בחנויות ושווקים... אם צריך אפשר להעביר יום אחד מקיוטו)הערות: אני יודעת שהרבה יגידו שבשבועיים חבל להכניס את אזור האלפים, ואני לא רוצה שזה יהיה טיול לחוץ שבו רצים ממקום למקום, אבל אנחנו יחסית ממצים דברים מהר ולדעתי אחרי שנראה כמה וכמה מקדשים וגני זן עלול להתחיל להימאס לנו מהם.. לכן ניסיתי להכניס קצת גיוון של טבע וכפרים. חשוב לי לציין שאנחנו אוהבים טבע, נופים וטרקים ועשינו הרבה כאלה בעולם... לכן מצד אחד אשמח כאמור להכניס לתכנון קצת טבע, מצד שני נתקלתי בטענה שהטבע ביפן לא מרשים ושמי שראה נופים הרריים אחרים בעולם עלול להתאכזב, ואנחנו בהחלט ראינו. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, וכמובן אם יש רעיונות לאיזורים אחרים במקום האלפים היפניים. גם אם הטבע עצמו לא מרשים עדיין הייתי שמחה לראות קצת כפרים אותנטיים ושלווים בין כל הערים הגדולות. וכמובן- פריחת הדובדבן אמורה להתחיל בערך בזמן שנהיה שם, קשה לדעת בדיוק איפה ובאיזה תאריך אבל אם יש המלצות למקומות אידיאליים להיות בהם בתקופה זו אשמח לדעת.המון המון תודה מראש! -
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...שכחתי עוד התלבטות קטנה- טירת הימג'י, לדעתכם להתעקש להוסיף בדרך לאוסקה או שאפשר לוותר?
תודה מראש!
שיר
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...ממליץ מאוד על האתר הבא . ים בהכוונה ובאופן עקרוני גם יתן לך תחזית ועדכון מדוייק איפה יש פריחת דובדבן, אתרים , זמנים שיא פריחה וכו...
אני מאוד מקווה שלא תזכי לראות פריחת דובדבן . (סתם נראה קצת אכזרי אבל אנחנו פשוט מגיעים בתחילת אפריל... ובאופן אישי מקווה שהפריחה תתחיל אז ולא מוקדם יותר ולמרות שסביר להניח שהפריחה תתחיל בזמן הטיול שלכם).
אני מניח שבהרים, טאקיאמה ובהאקונה לא תראו, שם הפריחה נכנסת בדרך כלל לתוך אפריל. מה שכן תנסי לראות אם אפשר לגלות גמישות למשל אם לאחר טאקיאמה עדיין תהיה פריחה בטוקיו - עדיף אולי להמשיך משם ישר לטוקיו, להספיק לראות פריחה ומשם לקפוץ ליומיים להאקונה.
אגב - מה לגבי מלונות? התחלת לחפש? ניסית אצל בית שלום בקיוטו/טוקיו אם זה מדבר אליכם?
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...תודה, אבל... יש סיכוי ששכחת בסוף להכניס את כתובת האתר? או שסתם פספסתי איכשהו?
אם אני מבינה נכון, להגיע לטוקיו בסוף מרץ זה כבר מאוחר מדי בשביל פריחת הדובדבן לדעתך? חשבתי שזה בעיקר באפריל...
ועוד לא התחלתי להזמין לינה כי אני צריכה קודם להחליט על מסלול, לכן פניתי לעזרת מומחי הפורום בתכנון
נראה לי שננסה לישון בבית שלום אבל אולי לא בקיוטו אלא בהמשך הטיול, להתחלה אני רוצה משהו יותר "בטוח", מלון מערבי ונורמלי, שירכך קצת את הלם התרבות הראשוני... אגב, באיזה איזור של קיוטו עדיף לישון- ליד הרכבת או בגיון?תודה רבה!
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...סליחה....
כתובת האתר:גם אני חושב שהפריחה בתחילת אפריל, רק שיש שנים שזה מתחיל כבר באמצע מרץ. אם אני יאחל לך בהצלחה זה אומר שאנחנו נדפק...
כי אנחנו מגיעים בתחילת אפריל. אני בטוח שאת מבינה...לגבי מלונות - אולי זה עוד מוקדם אבל כשבודקים בבוקינג מגלים עצה כמעט אפסי לתאריכים הללו ומאוד מאוד יקר... מלחיץ אבל שוב אולי זה מוקדם.
אני העדפתי לא לחכות להם ולקחת דירה דרך airb&b באזור גיון. אם תרצי אני ישלח לך את הלינק לדירה - נראה אחלה. תעדכני אותי רק אם את מעוניינת אני יוכל ל"זמן אותך":לאתר ואם תזמיני דרכם, נקבל הנחה או משהוא כזה....
לגבי אזור - גיון ואזור המקדש הראשי שלהם (kyomize dera( במיוחד האזור הזה של איגאשיאמה (סטייל העיר העתיקה של קיוטו) בין גיון למקדש נראים באמת מדהים. אני מניח שדי יקר להתאכסן שם. אבל זה אזור שמטיילים בו הרבה גם גיון, המקדש, שוק נישיקי שנמצא ליד גיון... וכו
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...אני אשמח לקבל לינק לדירה, תודה!
הזמנתי בינתיים רק לקיוטו, משהו באיזור שקצת מערבית לגיון, מעבר לנהר.. נראה לך רחוק מדי מהמרכז?
מישהו יודע אם יש איזורים בעייתיים שלא כדאי לישון בהם? המלונות בגיון יקרים, ואני לא בטוחה איפה עדיף מסביב לגיון- לאיזה כיוון...? על כל מלון שהסתכלתי כתבו "great location" לא משנה איפה הוא נמצא, אז קצת התבלבלתי בין האיזורים...
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...לגבי טקיאמה - תוודאי שאתם מגיעים בתאריכים של פסטיבל האביב אחרת אין מה לעשות מעבר לכמה שעות בבוקר.
לא היינו באוסקה כי אנחנו פחות אנשי ערים ויותר נופים, היינו בנארה - התלבטנו רבות כי היו חוות דעת לכאן ולכאן ובדיעבד זה היה אחד הימים המוצלחים ביותר.
מלון בקיוטו - אנחנו היינו ב- Ibis Styles Kyoto Station. ממוקם מול תחנת הרכבת הראשית ומבחינתינו המיקום היה מושלם והמלון היה במחיר מאד סביר.
בהירושימה ממליצה בנוסף למוזיאון השלום ללכת גם למוזיאון מזדה אם יש זמן
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...קודם אם מגיעים לטאקיאמה אפשר לעשות את הסיור לשירקווה גו - שזה לבד משהוא כמו חצי יום. אגב - הסיור הזה באמת מומלץ? לנסוע עד לשם באוטובוס שעתיים הלוך חזור בשביל לראות כמה בתים עם גג משופע?
הם לא יהיו בפסטיבל האביב שמתחיל ב-16.4 אנחנו יותר גרוע אפילו... שבוע אחד לפני...
נקווה שבכל זאת יהיה נחמד שם.מה המלון שהזמנתם מעבר לנהר? אם הוא לכיוון המקדש ואיגאשימה זה בהחלט אזור טוב
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...הסיור לדעתי מצדיק כח הוא קודם כל שונה משאר יפן. נוף שונה ומיוחד וגם ההדרכה טובה. אנחנו אהבנו. אם אתם לא בפסטיבל אז די אין מה לעשות שם - הכרכרות במוזיאון והשוק פועל עד 12:00 בלבד. יש חנות שהיא כמו מוזיאון על מלחמת העולם השנייה. הבעלים היה חייל ואסף המון כלי נשק וציוד מהמלחמה. מעניין מאד לראות. אני לא זוכרת את הכתובת אבל אולי אם תשאלו אתודה המקומיים יעזו לכם למצוא- נמצא במסלול בו עוברות הכרעות במהלך הפסטיבל
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...אין בטאקיאמה חנויות נחמדות, מסעדות ? (גם אם זה מעט מלכודת תיירים. או הרבה.)
יש גם איזה מוזיאון פתוח ליד להבנתי למי שמתעצל לנסוע עד שירקואה גו (כמה זמן נסיעה אגב) שאפשר לראות בו דגמים של בתים מיפן (או לפחות דגם של הבתים מהכפר שם)
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...לגבי הימג'י, אם אתם מתכוונים לבקר במאסטמוטו אפשר לוותר. אם תחליטו לוותר על מאטסומוטו, הטירה שווה ביקור. במילים אחרות, אלא אם אתם ממש אוהבים טירות, מספיק לבקר באחת או מאטסומוטו או הימג'י.
הירושימה ומיאג'ימה שוות ביקור.
אוסקה או נארה. תלוי מה אתם יותר רוצים לראות. 2 מקומות שונים לחלוטין ושניים שווים ביקור לדעתי.
3 ימים באלפים היפנים זה ממש לחוץ. אני גם לא בטוחה שאתם תספיקו לראות את מה שאתם מתכננים. וגם אם כן זה יהיה יותר לעשות וי מאשר טיול.
4 ימים לטוקיו בטיול של שבועיים מספיקים לדעתי.
התאריך הממוצע לפריחת הדובדבן בטוקיו הוא תחילת אפריל אבל בשנים האחרונות זה יותר סוף מרץ. כמובן שאי אפשר לנבא מזה כלום לגבי שנה הבאה.
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...תודה רבה על כל התגובות והעזרה!
מילי, רק כמה שאלות לגבי מה שכתבת:
1. לגבי האלפים היפניים- כשאת אומרת ש3 ימים לא מספיקים את מתכוונת גם בהנחה שמסלול האלפים היפניים (הנסיעה בהרים) סגור, ושאין פסטיבל בטקיאמה עדיין?
כלומר זה פשוט נשמע לנו כאילו אין המון דברים לעשות שם... חשבנו לעשות יום אחד בפארק הקופים ולישון נניח במטסומוטו, יום אחד נסיעה לשירקווה גו וחזרה לטקיאמה, ויום אחד משהו כמו ביקור בכפרים באיזור ואיזשהו מסלול הליכה... יש דברים חשובים שפספסתי? או שפשוט הדברים האלה יקחו הרבה זמן בגלל הנסיעות?
האמת שאני פשוט מחפשת קצת טבע וכפרים, פחות קריטי לי דווקא האלפים (חוץ מפארק הקופים שהייתי שמחה לראות)... אם עדיף להקדיש את שלושת הימים האלה למשל לאיזור של חמשת האגמים ופוג'י אז זה גם יכול לעבוד, אני אשמח לדעת.
2. כתבת את זמן פריחת הדובדבן (המשוער) בטוקיו, זה בגלל שעדיף לראות את זה שם? או שזה המקום הראשון שבו הפריחה מתחילה בד"כ?
3. לגבי אוסקה או נארה- אנחנו פשוט מחפשים קצת לגוון בין כל הערים הגדולות האלה, בגלל שנהיה רוב הטיול בקיוטו וטוקיו וקצת בהירושימה... כרגע הכל נשמע לי קצת אותו דבר- מקדשים, שווקים, חנויות, אז הייתי שמחה לבחור באופציה שנותנת יותר גיוון. אני בטוחה שכאשר נהיה שם לכל מקום יהיה את הייחוד שלו, אבל כרגע קשה לדמיין... אז נשמע לי שאוסקה היא עוד עיר גדולה כמו טוקיו, ושנארה היא קצת כמו מיאג'ימה מבחינת זה שנוסעים לשם כדי לראות מקדשים יפים ולהאכיל איילים משוטטים...
אז אשמח לדעת איפה לדעתכם באיזור הזה רואים משהו שלא רואים במקומות אחרים במסלול שלנו.ושוב תודה רבה!
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...נתחיל עם הסאקורה. לפי הזמן הממוצע הסאקורה מתחילה לפרוח בהירושימה וטוקיו פחות או יותר באותו זמן ובקיוטו בערך יומיים אחרי. בהתחשב בשנים האחרונות ובתאריך שאתם טסים (כמובן שזה תמיד יכול להשתנות) הסיכוי שלכם לראות סאקורה זה בעיקר בטוקיו. להירושימה ושאר המקומות זה יכול להיות מעט מוקדם מידי.
לגבי הסומו, את בטוחה שזה בערב ולא בבוקר, צהריים? אם זה בצהריים הייתי נשארת באוסקה.
חשבתי שאספיק לכתוב הכל אבל חייבת להפסיק...אמשיך מאוחר יותר
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...ממשיכה,
לא התייחסתי לאלפים ולפסטיבל.
שאת כותבת ללון במאטסומוטו זה ללון לא לטייל. גם ביום השני. אין לך ממש זמן לראות את טקיאמה. זה גם לא ממש מסתדר לי עם זמני הנסיעות. אם אתם באים מאוסקה אז המקום הראשון שתגיעו אליו יהיה טקיאמה. הנסיעה לוקחת בסביבות 3.5 שעות. את המשך היום אפשר להקדיש לעיר. יום הבא, חצי יום שירקוואה-גו, חזרה לטאקיאמה ונסיעה למאטסומוטו. יום 3-פארק הקופים. אני לא הייתי מוסיפה יותר כי זה לחוץ בעיני אבל אולי אתם באמת ממצים מהר.
דרך אגב, את פארק הקופים אפשר לעשות גם כיום טיול מטוקיו.
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...תודה רבה!
כל התגובות קצת מיקדו אותי וגם עזרו לי להבין את טווחי הזמנים.. בנוסף גילינו שיש לנו בעצם 14 וקצת ימים ולא 15 ימים מלאים (בגלל הטיסות). אז הוחלט להוריד יום מקיוטו כך שנהיה שם 3 ימים, ובנוסף החלטנו לוותר על אוסקה כדי להוסיף יום לאיזור האלפים. לפי מה שכתבת אני מניחה שב4 ימים זה אפשרי להיות בשירקווה גו וטקיאמה, פארק הקופים, ומסלול הליכה בעמק קיסו בין הכפרים טסומגו ומאגומה... כל השאר פחות חשוב לנו (למשל מטסומוטו).
אני אנסה לתכנן שם את המסלול בהתאם לתחבורה הציבורית ואחזור להתייעצויות כשיהיה מסלול יותר מוכן. המון תודה על העזרה!
-
שלד ראשוני לטיול שבועיים ביפן- והתייעצויות...אגב. .. אומנם לא קופים שמתרחצים במעיין, אבל גם בקיוטו יש מקום עם קופים שמסתובבים חופשי בפארק - בהיראשימה. שם גם נמצאת חורשת הבמבוק המפורסמת. לא ברור לי גם האם בשביל להגיע לקפים הללו במעיין שווה להקדיש יום שלם .