שבוע ברישיקש
-
שלום,
אני מגיעה לרישיקש בתחילת ספטמבר, יש לי בדיוק שבוע להיות באיזור (שכבר הייתי בו בעבר) והייתי רוצה לעשות טרק. שמעתי על עמק הפרחים וגנגוטרי.
יש לי כמה שאלות:
1. האם למישהו יש פרטים של מדריך שאפשר לסגור איתו את הטיול מהארץ?
2. האם בכלל צריך מדריך לטרק של עמק הפרחים/גנגוטרי או שאפשר לעשות אותו לבד?
3. האם הדרך בעייתית? כלומר האם יש מצב שאני נתקעת שם ולא מגיעה לטיסה הבאה שלי מדלהי? קצת חוששת מלוח זמנים צפוף בהודו אבל זה מה יש...
4. אולי למישהו יש הצעות לטרקים אחרים באיזור?
תודה

-
שבוע ברישיקשאני יכול להסביר לך בפרטי (יש פה איזה מפגר שמחק לי את ההודעה)
-
שבוע ברישיקששבוע זהו זמן קצת צפוף - ובמיוחד אם את חייבת להגיע לטיסה חזרה לארץ. וכן - הודו היא הודו ותמיד אפשר להתקע בגלל איזה בעיה בדרך או כל דבר אחר (מה שמאד אופייני להימלאיה בה לעיתים הדרכים נחסמות לשעות וימים בגלל שטפונות או מפולות), אז כדאי לקחת את מרווח הזמן המתאים... ועדיין - הטרק של הגנגוטרי הוא אידיאלי לזמן של שבוע - כולל הנסיעה מרישיקש אל תחילת הטרק וחזרה. ספטמבר הוא זמן מצוין לטרק (אם כי תמיד יתכנו הפתעות עם מזה"א). אני עשיתי את הטרק בדיוק לפני 10 שנים (בתחילת ספטמבר 2006) ולא נראה לי שהרבה השתנה... את הטרק של הגנגוטרי אפשר לעשות לבד וללא מדריך והוא טרק לא קשה בכלל. אבל כדי להתחיל אותו צריך נסיעה מאד ארוכה של 12 שעות ויותר מרישיקש אל הכפר גנגוטרי (יש אוטובוס שיוצא מוקדם בבוקר מרישיקש - תבררי כשתגיעי לשם). בכפר גנגוטרי לנים כשמגיעים ולמחרת יוצאים לטרק. הטרק עצמו לוקח בד"כ 2 לילות ו 3 ימים וביום השלישי חוזרים לכפר גנגוטרי. המסלול הוא (בפלוס-מינוס): יום 1 - מגנגוטרי אל האשראם שנמצא כמה ק"מ לפני הקרחון. יום 2 - הליכה אל הקרחון וחזרה אל האשראם. יום 3 - חזרה אל הכפר גנגוטרי ולמחרת נסיעה חזרה לרישיקש. אפשר גם להוסיף/להוריד יום אם ממהרים או אם יש זמן. סה"כ הטרק, כולל הנסיעה מרישיקש וחזרה אליה - 5-6 ימים. לגבי טרקים אחרים באזור: יש הרבה אבל הם מצריכים קצת זמן. אני עשיתי את הטרק של היאמונוטרי (מקורות היאמונה - 3-4 ימים מרישיקש) ואת הטרק של עמק האר-קי-דון (6 ימים מרישיקש). מכולם אני ממליץ הכי על הגנגוטרי ורק אח"כ על האחרים.