בודפשט הכי כיף...?
-
בודפשט הכי כיף...?מהו הסכום המינימלי אשר בגינו אפשר לבקש קבלה בחנויות לצורך החזר מס או שצריך קבלות בסכום גלובלי מסוים ?
הסכום המינימלי הוא 55,000 פורינט בחשבונית אחת. כמו כן יש למלא בחנות טופס Tax free
-
בודפשט הכי כיף...?שלום לכולם, רציתי לשאול אולי יש למישהו המצלה למסעדה עם כוכב מישלן בבודפשט. תודה רבה
-
בודפשט הכי כיף...?בבודפשט 4 מסעדות עם כוכב מישלן. שתים מהן במרכז העיר ONYX והשני BORKONYHA , אני לא אכלתי בשניהם.
-
בודפשט הכי כיף...?"אז בקיצור.. מהי החוויה הכי שווה /מיוחדת /לזוג מבוגר /מקום שווה.. שכדאי לא לוותר בבודפשט.? לדעתכם/כמובן "
כמעט בלתי אפשרי להמליץ למישהו שאינך מכיר על מקומות שווים או מיוחדים מפני שכל אחד וטעמו בכל נושא ונושא. אנסה לעזור ואצרף מספר המלצות של
מקומות,מסעדות ,ארועים אולי מהפחות מוכרים שאנחנו אהבנו.
1-לבקר באקדמיה למוזיקה על שם פרנץ ליסט.
2-לשוטט באזור JASZAI MARI TER -ריכוז גדול של חנויות וגלריות לעתיקות.
3-הכי רומנטי שחווינו בעיר : הפלגה של 3 שעות על הדנובה עם ארוחת ערב
ולהקת נגנים שניגנה כל הערב.[להפלגה על הדנובה קיימות אפשרויות שונות]
4- לבקר מתחם חדש שנפתח לאחרונה- VARKERT BAZAR.
5-לבקר בספרייה הציבורית הממוקמת בתוך ארמון על שם SZABO ERVIN.
6- בימי ששי ,לראות מופע כלייזמרים עם ארוחת ערב ב: CAFE SPIN0ZA
[בכל המקומות בהם ארוחת הערב ביחד עם מופע-לא לצפות לארוחת גורמה !]
7- קונדיטוריה\בית קפה- SZAMOS GOURMET PALACE עם מבחר גדול
של עוגות ומרציפנים,זאת רשת עם מספר רב של סניפים. הסניף המדובר הוא
אלגנטי ומרשים וממוקם במקום מאד מרכזי:במדרחוב ואצי מס' 1 מימין לבית
הקפה-הארד רוק קפה.
בבית הקפה קיים קיר זכוכית בו ניתן לראות את תהליך ההכנה .ניתן להזמין
ןלהשתתף בקורס של 3 שעות להכנת עוגות או מרציפנים ושוקולד.
8-מסעדת BORKATAKOMBA המיוחדת הממוקמת ביקב לשעבר.במקום
מופע פולקלורי ולהקת צוענים.לכל הסועדים מוגש יין חינם שמחולק ע"י המלצרים
שעוברים בין השולחנות-היין מוגש ממבחנות ענק.
תהנו !
-
בודפשט הכי כיף...?עם כל ההמלצות המעניינות כאן,גם בחופשה הבאה שלנו לא נספיק הכול..ונצטרך עוד אחת,זוגית

שאלה,,ממצודת הדייגים לרדת לבאטני עם אוטובוס 16 ומשם לעבור בחשמלית 19 עד Várbazár
או פשוט יותר לחצות את הגשר מהשוק המקורה ולעלות על 41/19? עד איזה שעה פתוח במקום?חוץ מתצפית ונופים??
נגיד ומתעייפים,כמה קל לתפוס מונית ברחוב האם מומלץ או לא?קראתי בפייס על נסיעה בשעות הערב המאוחרת מבודה Márványmenyasszony Étterem לאזור דאק ב1600 פורינט למונית,סביר מאוד..
-
בודפשט הכי כיף...?ניתן להגיע לVARKERT BAZAR משני הכיוונים שציינת ,ממש לא משנה !
מדאק טר את יכולה לקחת את הטראם47\49 ולרדת בגלרט טר ואז אין צורך
לחצות ברגל את הגשר ומשם לקחת את הטראם 41 או 19 עד האתר או מהכיוון
השני- מבטני טר.
בבודפשט לא מומלץ לתפוס מונית ברחוב היות ובמצבים אלה הם משתוללים
עם המחירים.
אתר המדובר פתוח עד השעה 12.00 בלילה.
סיבה טובה להזמין חופשה זוגית נוספת !
-
בודפשט הכי כיף...?תודה רבה..
אני מנסה לראות איזה צירופים אמליח לעשות..
לשמחתם(של הילדים) אין קרקס,וביקשו בלי כניסות אם לא יבוא להם..מרחצאות אם אנו רוצים, להם לא אכפת שנלך,,הם לא בעניין..
את CAFE SPIN0ZA רשמתי ליום שישי בערב,במקום כרמל הכשרה.
אוכל,לא מחפשים גורמה בכלל..שלחתי לשפינוזה בקשה להזמנת שולחן ל4
באתר שלהם,ארוחת בוקר רשומה ב990?האם יתכן?
http://www.spinozacafe.hu/index.html
-
בודפשט הכי כיף...?לא הייתי פה כמה ימים וחזרתי להמשך ההמלצות בחיוך גדול.. איזה כיף של שרשור (שמחה ששאלתי). לי.. ככל הנראה מה שרשום לי ספארי זה גן החיות אבל אבדוק. המטייל המתמיד יש לך המלצה ספציפית לשיט לילה + הופעה - זה שנהניתם ממנו
? הטיולים החינמים רשומים לי.. (כן יודעת לתת טיפ נדיב). ראיתי שיש 2 חברות נצטרך להשוות היצע ולהחליט.. בהתחלה חשבתי להוסיף את סיור הפאבים אבל לפי הסרטון זה מיועד ליותר צעירים. השבוע אתחיל להתארגן על "תוכנית" ונראה איך זה הולך. ואולי סוף סוף אכריע בין 3 האופציות ללינה שיש לנו. 
-
בודפשט הכי כיף...?ועוד משהו. .. ארוחה ברוברטו.. יקר/זול? (לסווג בתור בילוי "רגיל" או צופר חריג
? -
בודפשט הכי כיף...?שאלה,,ממצודת הדייגים לרדת לבאטני עם אוטובוס 16 ומשם לעבור בחשמלית 19 עד Várbazár
או פשוט יותר לחצות את הגשר מהשוק המקורה ולעלות על 41/19? עד איזה שעה פתוח במקום?חוץ מתצפית ונופים?? פתוח 12 בלילה. הכי פשוט ללכת ברגל עד קצה הדרומי של ארמון המלוכה (מוזיאונים) ולרדת במדריגות.
נגיד ומתעייפים,כמה קל לתפוס מונית ברחוב האם מומלץ או לא?קראתי בפייס על נסיעה בשעות הערב המאוחרת מבודה Márványmenyasszony Étterem לאזור דאק ב1600 פורינט למונית,סביר מאוד.. להזמית מונית רק בטלפון מאחת החברות הגדולות, מגיעות תוך דקות. יש גם אפליקציה לחישוב המחיר.
ת CAFE SPIN0ZA רשמתי ליום שישי בערב,במקום כרמל הכשרה.
אוכל,לא מחפשים גורמה בכלל..שלחתי לשפינוזה בקשה להזמנת שולחן ל4
באתר שלהם,ארוחת בוקר רשומה ב990?האם יתכן? יתכן, כי קפה שפינוזה נמצאת בבודפשט ולא בתל אביב.
-
בודפשט הכי כיף...?תודה רבה המטייל המתמיד וIBD
...בודפשט תכנס לתחרות היכן לבלות בפנסיה..מול רומניה בכל אופן...
-
בודפשט הכי כיף...?לא זול ביחס לבודפשט אבל גם לא מאוד מאוד יקר. וודאי שזול לעומת תל אביב והתמורה המתקבלת.
-
בודפשט הכי כיף...?את ההפלגה שתיארתי בסעיף 3 הזמנו ב:DUNA PALOTA[משמש גם אולם
מופעים] שממוקם ברח' ZRINYI מס'5. העלות הנוכחית לבודד 52 אורו.
המקום מציע מספר אפשרויות נוספות להפלגה.
SPINOZA- עלות החבילה של יום ששי בערב [מופע הכלייזמרים וארוחת הערב ]
9000 פורינט לסועד[כ 120 ש"ח ]
תהנו !
-
בודפשט הכי כיף...?היי איריס,
המסעדה ממוקמת ליד מדרחוב ואצי.. פשוט להגיע אליה... למרות שקצת הסתבכנו..
שירות אישי, אוכל איטלקי טעים וטרי, המטבחון הקטן פתוח וניתן להציץ ולהתרשם..
רוברטו מכרכר מסביב הסועדים, בנימוס רב ואכפתיות
שואל בהתחלה אם יש מגבלה מסויימת ומה אוהבים
המחיר בערך 100-150 שח לסועד, עלה לנו פחות.. (צירפתי חשבון)
תלוי מה מזמינים... הטירמיסו נהדר וכל המנות שדגמנו
זול בהשוואה למסעדה מקבילה בישראל, והתמורה הרבה יותר טובה.. לדעתנו
רוברטו מאוד לארג' ועל חשבון הבית מעניק הפתעות על חשבון הבית במהלך הארוחה
ממליצה מאוד, רק להזמין זמן רב מראש, כי המסעדה קטנטונת וסגורה ביום א'.
כאן - ביום 5, פירטתי בהרחבה על החווייה במסעדה...
מדורגת בטריפאדוויזר במקום ה1 מתוך מעל 2350 מסעדות בעיר, ושומרת על הדירוג בשנתיים שלוש האחרונות..
תבלו
-
בודפשט הכי כיף...?מספר הערות/הארות:
1. בהתייחס להנחיות של המטייל המתמיד (תגובה 26) לגבי טראם 47/49:
כשהיינו שם בתחילת החודש (8/2016) גשר החירות היה סגור לתנועת כלי רכב בגלל עבודות שיפוץ בצד של בודה. קווי טראם 47/49 לא פעלו (כך לפחות נאמר לנו במלון. יתכן שפעלו במסלול חלופי כי ראינו אותם בנקודות מסויימות בעיר).
במלון אמרו לנו שהגשר אמור להיפתח בתאריך 28/8 (כלומר היום).
לפי מצב העבודות כפי שראינו בשטח, כדאי מאוד לבדוק האם אכן הגשר כבר נפתח...
אם הגשר עדיין סגור ומקום הלינה לא רחוק (שלנו היה ממש ליד) - ממליצה לבוא לשם בערב, לראות את כל הגשר מלא בחבר'ה צעירים ש"מתנחלים" באמצע הגשר (על הכביש עצמו, על המדרכות ועל החלקים המוגבהים) לכל אורכו, קבוצות קבוצות, וחוגגים עד השעות הקטנות עם אלכוהול, אוכל ומוסיקה (מצ"ב תמונות להמחשה).
2. בנוגע להמלצות של לי על מרחצאות סצ'ני (תגובה 11):
כדאי לקחת בחשבון שבסוף ספטמבר עלול להיות קר בחוץ בשעות הערב.
לפני 3 שנים הייתי שם בתחילת אוקטובר (עם חברה) וגם אנחנו נכנסנו קודם למרחצאות המקורות, אבל כשיצאנו החוצה היה לנו קר מדי וויתרנו (מזג האוויר היה נפלא, אבל קריר מדי בערב).
3. מצטרפת להמלצה על קונצרט בבזיליקה. אנחנו היינו בקונצרט לאורגן וצ'לו ומאוד נהנינו.
נסיעה טובה !
-
בודפשט הכי כיף...?תודה המטייל, תודה מיכל. ולי.. וכולם
כרגיל עיצות משובחות שמאפשרות לי לבנות שלד לטיול אנחנו נוחתים שם בשישי בצהרים והדירה שניקח היא במרחק קרוב מאד למסעדת SPINOZA הוא כמה דקות ברגל
. אז אני חושבת שאני אזמין מקום וזה ייהיה סיפתח נחמד. לטיול. וגם רוברטו נכנס לרשימה אחרי שאסדר לו"ז אראה למתי מזמינים
. כרגע גם עושה השוואות בין 2 החברות שמציאות סיורים רגליים חינם להכרות ראשונית עם העיר. נראה לי כיף לשבת בבוקר וגם יתן לנו טעימה מרוכזת אם יהיה מוצלח ננצל את זה גם לסיור ברובע היהודי. נוח לקבל הסברים (וחוסך לי ) ברשימה נכנס גם טיול בגבעות בודה .. כולל רכבל הכסאות. כי יום /חצי יום של יותר ירוק ממש מתאים לנו. .. ונמשיך מפה.
בטח אחזור בקרוב עם עוד שאלות
.ושוב המון תודה
-
בודפשט הכי כיף...?למי שמחפש מסעדה קצת מיוחדת בבודפסט כדאי לנסות את ה"באגולי ואר" (פירוש השם הוא "טירת הינשופים"). המסעדה לא רחוקה מכיכר הגיבורים באיזה סמטה, והיא שלוחה של מסעדת "גונדל" המהוללת. בניגוד ל"גונדל" הדגש בה הוא על אוכל הוגנרי עממי במחירים שפויים. לפרטים כאן.
-
בודפשט הכי כיף...?לגבי הגשר כדאי באמת לבדוק.
למי שמתכנן ערב כלייזמרים ב SPINOZA ,מומלץ להגיע כ 20 דקות לפני השעה
19.00 יובילו אותכם לשולחן המוזמן ויבקשו מכם לבצע את הזמנת האוכל לפני הכניסה למופע .
לקראת השעה 19.00 תתבקשו להכנס לאולם המופעים הקטנטן ובסיום התוכנית
תחזרו לשולחנכם והאוכל יוגש לאחר זמן קצר.
עוד מקום נחמד בעיקר לאוהבי הבירה-בר מסעדה KALTENBERG. המקום
מבשלת בירה " בוטיק " בו ניתן למצוא בירות איכותיות . המקום נראה שונה
ממסעדה רגילה עם "לוק " מצויין.
גם מקום זה משתתף בהגשת ארוחות צהריים עסקיות יומיות בעלויות סביב
1000 פורינט !
ולסועדים בתאבון !
-
בודפשט הכי כיף...?תודה על ההמלצות.
הזמנתי כבר מקומות ב SPINOZA כיוון שאנחנו נוחתים בשישי בצהרים וזה ממש קרוב למקום הלינה שלנו זה יוצא מצוין.
רושמת את ההמלצות שלכן. בינתיים בתוכנית - יום של 2 סיורי חינם. הסיור הכללי והסיור ברובע היהודי (אני רק תוהה אם שבת זה יותר טוב /פחות טוב)
יום ראשון בגבעות בודה/ טבע /רכבל הכסאות.. ושייט בלילה.
ויתר התכנון עוד לא מגובש..