ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנד

פורום טיולי משפחות
    38
    138
    112625
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אלון ח.
      אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

היום השביעי

איילת - איזה כיף שאת במצטרפות. יש לי נהג עבורך. רק מיחה אחת לסטודנט והוא מתנדב להסיע אותך ברחבי סקוטלנד כמה שתרצי.

ארז - איזה כיף של תגובה. תודה. אכן הפסקול היה פרוגי אבל לא רק. היו עוד אנשים באוטו. גם הפסקול של הסטודנט, החייל המשוחרר והתיכוניסטית היו הפתעה נעימה לי ולאמא שלהם. כנראה קיבלו חינוך טוב במוסיקה...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • jenn
        jenn נערך לאחרונה על ידי

היום השביעי

אלון

כל כך אוהבת את הטיולים שלך , את רמת התכנון ואת כל מסלולי הטבע. 

עכשיו אני מבינה למה התכוונת כשאמרת לי בזמנו באשכול אנגליה שלי למה התחברת במיוחד לכל מסלולים טבע שלנו בפיק דיסטריקט. 

התיאור של הנסיעה כביש B8083  מטריף את כל החושים!!! רוצה גם !!!

אני כל הזמן חושבת מה גורם לך לחזור לסקוטלנד 3 פעמים, זה לא מובן מאליו וכנראה שבאמת התאהבת ועכשיו אני גם מבינה למה.

התמונה עם הסלעים פשוט וווואווו. התמונה של כלבי ים בקירוב הוא עוד ווואו.

אנחנו צפינו בכלבי ים בנסיעה לאי טסל שבהולנד שבחינתנו היה שיא הטיול שלנו לשם. טבע זה דבר מרהיב ואתה מבהיר את זה מצוין בתמונות ותיאורים. 

תודה ענקית על הפירוטים המדויקים, ואני רק מאחלת לי ליישם את הכל בקרוב

מחכה להמשך

ג'ני

• jenn
          jenn נערך לאחרונה על ידי

היום השביעי

ולא אמרתי מילה על הפסקול של האשכול ועל כך קבל בבקשהbroken heartbroken heartbroken heartbroken heart

• noa Xscotland
            noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

היום השביעי

יושבת בחמש בבוקר (הג'ט לג הזה לא נגמר....) בקנזס סיטי באה"ב, וגומעת את סקוטלנד שלי ושלך. תענוג! הסיפור, המוזיקה ובעיקר התמונות שזורקות אותי חזק למקומות המופלאים של הארץ המופלאה. איזה כיף!!! תמשיך לאט ובהרבה פירוט, שלא ייגמר מהר מדי.....

נעה

• Niv3267314
              Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

היום השביעי

אלון, כיף לקרוא על הטיול שלכם. התיאורים נהדרים והתמונות מקסימות. נזכר בטיול שלנו לאי הבריטי ומתגעגע. נופי סקוטלנד דומים מאוד לנופי ויילס wink .

שמח לקרוא שמזג האוויר האיר לכם פנים. גם לנו היה מזג אוויר מעולה, באנגליה חמים ובויילס קריר.

• אלון ח.

היום השביעי

ג'ני -  איזה כיף לשמוע ממך פרגונים. אכן טיולי טבע זה מה שמנחלה אותנו כמשפחה.
                הצפייה בכלבי הים במהלך השייט ממש ריגשה אותנו. יצורים חמודים ורגישים. כל הטיול בלוך חשבתי על כמה בני האדם התאכזרו ועדייו מתאכזרים לחמודים הללו ולחמודים אחרים כגון צבאים אדומים, לוויתנים, ציפורים ואוטרים שנחשבים למוגנים באי סקאיי, ומיד נזכרתי בשיר המחאה של אנתוני פיליפס (יוצא להקת ג'נסיס מתחילת דרכה) - מזהיר כי הצפייה בקליפ לא קלה (התלבטתי האם לצרף את הקטע ללא הקליפ, אבל אני חושב שזה שיר מחאה מאד חשוב במיוחד לאחר הטבע הנפלא שראינו בסקאיי). על אף שהוא עצוב מאד השיר מקסים!!!

נעה!!!!!!! - כמה חיכיתי לתגובה שלך. הרי בזכותך כל הטיולים הנפלאים שלנו בסקוטלנד. הדבקת אותי בחיידק ללא ספק. אז שוב תודה רבה על כל העזרה, הרצון והתמיכה.

ניב - תודה על הפרגון. אכן ווילס מזכירה את סקוטלנד, למרות שלטעמי סקוטלנד דרמטית ופראית יותר.

וארז - ברור שמתכוון להגיע להופעה של דייר סטרייט למרות שהם מופיעים ללא קנופלר.

• אלון ח.

היום השמיני

אז כפי שזיהיתם, אתמול השמיים החלו להתבהר והיום יום ג' ואנחנו קמים ליום מדהים!!!!! שמיים כחולים  באי סקאיי ללא כל ענן. אז ברור שהיום נוסעים לאולד מן אוף סטור הנמצא בחצי האי טרוטניש.

כפי שציפינו, מגרש החנייה קטן מלא ונחיל של מכוניות חונות בצידי הכביש. למזלנו אחת המכוניות יוצאות מהחנייה המרכזית ואנחנו מוצאים חנייה אסטרטגית.
                  לציין כי בניגוד לאנגליה וווילס, החניות של אתרי הטבע ובכלל האתרים באי סקאיי הם בחינם.
                  אז ככה, כבר לפני שמגיעים לפורטרי על כביש A87 מזהים מרחוק את "הכוכב" - צוק סלע אדיר כאילו נטמן מתחת לרמת ה STORR ועומד זקוף וגאה!!!.
                  העליה למקום ברמת קושי בינונית. לפני מס' שנים עוד היה יער בחלק הראשון של המסלול, כיום היעד נכרת וכל המסלול חשוף.
                  עוברים שני שערי עץ ואז העלייה הופכת לקשה יותר אבל היעד כל הזמן מול העיניים. לאחר כשעה ורבע של הליכה מגיעים ממש מתחת לסלע העצום. משם יש תצפית מדהימה לכיוון פורטרי ולכיוון האי RAASAY. וביום בהיר כמו של היום החוויה מתעצמת!!!! פשוט נוף מדהים!!! למעלה אף קריר ורוח מנשבת, כך שלא מרגישים שאפילו מעט חם היום יחסית לסקאיי (24 מעלות).
                  המוני האנשים לא ממש מורגשים כי כולם מטיילים בנחת והמסלול ארוך. פגשנו הרבה תיירים מצרפת ומגרמניה שאוהבים לטייל באי הבריטי בקיץ.

היה קשה לעזוב את המקום אולם יש עוד תוכניות ליום המושלם הזה ואנחנו מצפינים על כביש A855 עד לתצפית קילט רוק. שוב התמונות מדהימות לאור השמש והצבעים.
                  ממשיכים בנסיעה קצרה לעיירה של רובי (STAFFIN) ישירות לחוף המפורסם של העיירה. סקוטית חביבה עוזרת לנו למצוא את טביעת הרגל המפורסמת של הדינוזאור (שעפ"י השילוט מדובר בטביעת הרגל של הדינוזאור הקטן ביותר שנמצא בעולם) וממליצה לנו להגיע למוזיאון של הדינוזאורים שחלפנו לפניו לפני שהגענו לעיירה.
                  אז מאחר והמוזיאון לא היה התוכנית אנחנו ממשיכים עם התוכנית שלי.
                  דרך אגב, ביום כזה מקסים הסקוטים יצאו לבלות בחוף עם הכלבים והילדים. היה מקסים!!!
                  אנחנו ממשיכים ומקיפים את חצי האי טרוטניש על אותו כביש בנופים מרהיבים!!! ומגיעים עד לחנייה קטנה ליד טירת DUNTULM. זוהי טירה מאד חשובה בעתיקותה, אולם כיום היא סגורה למבקרים מסכנת מפולת. הדרך אליה היא לא פחות ממדהימה. הולכים על כרי דשא על המצוק עם נופים מרהיבים לאוקיאנוס ולהרים של האיים ההיברידיים החיצוניים שביום כה שמשי הראות מאפשרת לראותם.
                  האמת הרוח נשבה והיה ממש כיף. לא רצינו לעזוב. פשוט לשבת ליד הטירה על כרי הדשא ולבהות בנוף האלוהי!!!
                  והרגע הזה מזכיר לי את השיר הבא מתוך אלבום המופת של אנתוני פיליפס משנת 77' (אז עצמו עיניים, הגבירו ווליום ודמיינו שאתם במקום המופלא הזה ונראה מי יזהה את הזמר?):

עוזבים את המקום בחוסר רצון וממשיכים לכיוון UIG. בדרך עוברים במוזיאון הפתוח שחלק מטיילי סקוטלנד השנה ביקרו בו.
                  ב UIG אנחנו עוצרים להפסקת קפה, מבקרים במבשלת הבירה המפורסמת של האי סקאיי - בירה נפלאה, רוכשים מס' בירות וממשיכים לביקור קצר וחובה בעמק הפיות שביקרנו בו לפני 4 שנים אולם הפעם המראות ביום השמשי הזה עולים על כל דמיון.
                  דרך אגב, ראינו הרבה טיילים שעצרו לפני עמק הפיות וחשבו שזה המקום. מה שנקרא מוטיב העדר. אז למי שמגיע אחרינו, להמשיך עם הכביש עד שרואים את האגמון שלולית בצד ימין של הכביש.
                  הוראות מדוייקות למקום כבר פירסמתי בסיכום הטיול הקודם.
                  קינחנו בפורטרי, קניות בסופרמרקט והביתה לדירה. יום מושלם!!!!!!

קילט רוקעמק הפיותהתצפית מטירת DUNTULMטביעת הרגל של הדינוזאור
                  • אלון ח.

עוד תמונות מהיום השמיני

והמקום להכיר שיר נוסף מפסקול הטיול. שני גאונים יוצאי ההרכב הראשון של קינג קרימזון שהוציאו אלבום מופלא בשנת 71':

עמק הפיותתצפית מהסטור לכיוון פורטריחוף סטפיןמתרגעים בטירת DUNTULM לכיוון ההיברידים החיצונייםעיירת הנמל UIG
                    • eden24h
                      eden24h נערך לאחרונה על ידי

היום השמיני

רק רציתי להגיד וואו גדול על התמונות! גם אנחנו, ביום שני שהתחיל להתבהר,למרות שהיינו בבוקר בטירת דונבגן ולא היה בתכנון לאותו יום, "טסנו" לאולד מן אוף סטור, ואחכ לקילט רוק, ואחכ לסטאפין..פשוט רצינו להספיק כמה שיותר עם השמש המהממת שהייתה 🌞

• אלון ח.

ועוד מהיום השמיני

חזרנו בסביבות השעה 1800 לדירה. מחשיך בשעה 2130, ואנחנו מרגישים בהיי מהיום הנפלא והמושלם הזה.
                        אשתי ואנוכי משאירים את הילדים בדירה ומחליטים לצעוד לנו ליד הדירה.
                        אתמול בריצת הערב רצתי עם "המשוחרר" בכביש הצר המוליך מהדירה שלנו לכיוון הכפרון HEAST. מדובר בעלייה לכיוון דרום. כביש של 5 מייל. לא עשינו את כולו אבל ככל שעלינו והסתכלנו אחורה היינו בהלם מהנופים שנגלו אלינו. מפרץ ברואדפורד והעיירה עם הצבעים של השקיעה והרי הקולין האדומים משמאל. איזה מראה!!! וואוו האי הזה פשוט מרגש אותנו!!!!!
                        אז הערב החלטתי לטייל בכביש הרומנטי הזה עם זוגתי.
                        ורק השיר הבא יכול לתאר את היופי והרוגע של הטיול המקסים הזה בשעות בין הערביים (הצמד הענק ג'ון אנדרסון מלהקת יס וואנגליס מבנה של אפרודיטה. ולאוהבי ונגליס להלן סקופ - הקלידן הגאון מוציא אלבום חדש בעוד חודש. שווה לחכות):

שקיעה באי סקאייקניונון נחל בסמוך לכבישברואדפורד והמפרץההר BEINN NA CAILLICH
                        • kanilia
                          kanilia נערך לאחרונה על ידי

ועוד מהיום השמיני

הי אלון

זה אנתוני פיליפס כמובן הגיטריסט האורגינלי של ג'נסיס וגבריאל שר כאן עבורו. הוא עזב את הלהקה כי היה לו 'פחד במה' והוחלף ע"י סטיב האקט. אז גם הצטרף פיל קולינס ללהקה והם התחילו להתפרסם.

תמשיך בבקשה מאוד נהנית להיזכר במוזיקה וגם באי המופלא הזה.

כמי

• talila1975
                            talila1975 נערך לאחרונה על ידי

ועוד מהיום השמיני

התמונות מדהימות. לא יכולה לחכות כבר לקיץ הבא!

• אלון ח.

ועוד מהיום השמיני

היי כמי!!
                              איזה ידע נהדר יש לך ברזי הפרוג.
                              התשובה כמעט מלאה.
                              הזמר כאן הוא דווקא פיל קולינס ולא פיטר גבריאל.
                              אכן אנתוני פיליפס סבל מ"פחד במה" ועזב את ג'נסיס בשיא תפרחתה ופצח בקריית סולו מופלאה בהסתר. עד היום הוציא עשרות אלבומים שרק חובבי ג'נסיס מסוימים התוודעו אליהם.

הנה עוד שיר נפלא מהאלבום הזה שגם כאן פיל קולינס הוא הזמר. אחד משירי האהבה הכי יפים שנכתבו במוסיקה:

• מיקהמיקה
                                מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

ועוד מהיום השמיני

אלון, איזה תמונות נפלאות.  מזג האוויר השמשי הולם את סקוטלנד. נדיר לראות את האי סקיי עם שמיים כאלו כחולים.

וגם אני אוהבת מאד את הפסקול.

• nilih
                                  nilih נערך לאחרונה על ידי

אלון,

אפסו המילים למול כול היופי הזה המשתקף בתמונות הכחולות!!!

עוד לא הספקתי לשמוע את כול השירים, אבל אני יודעת מאשכולות קודמים, שגם בכך אתה אלוף!!!

האם גם אתה ממכורי 88 fm?

נילי

• eladw
                                    eladw נערך לאחרונה על ידי

אלון,

אילו תמונות יפות. איזה טיול יפה. איזו מוזיקה.

מגיעה לכם בפעם השלישית ... שמש.

• noa Xscotland
                                      noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

אלון,

נפלא, נפלא, נפלא.

איזה כיף לכם שראיתם את טביעת כף הרגל! בדרך כלל המקומיים לא משתפים פעולה... לא ממש מבינה למה. בכל מקרה, סקאי נקרא גם אי הדינוזאורים כי היו בו הרבה ממצאים שלהם.

נעה

• אלון ח.

אלון,

נעה - אכן ממש מזל שזיהינו את טביעת כף הרגל. על פי מה שקראתי אז בדרך כלל לא מזהים את הטביעה בגלל הגאות. לשמחתנו כל השבוע שלנו בסקאיי היה שפל. יתרה מכך, שחנינו את הרכב ליד החוף ראיתי משפחתו שלמות מחפשות את טביעת הרגל ולא מוצאות ממש היו זורות על כל החוף הסלעי. אני ניגשתי לשלט ההסבר ליד החנייה והייתה שם מפה קטנה. עפ"י המפה זיהיתי בגדול את איזור המצאות טביעת הרגל אבל גם לא היה פשוט למצוא עד שנתקלתי במקומית החביבה שממש רצתה לעזור ושביקשתי ממנה עזרה היא מיד הראתה לי את המקום.

אלעד - תודה על הפרגון. אכן לראשונה השמש מאירה לנו פנים בסקוטלנד.

נילי - זיהית נכון. אני מהמכורים ל 88 FM ולשדר בועז כהן בפרט. לא מפספס את התוכנית שלו "פרוגרסיב וחיות אחרות" בימי ראשון בשעות 2300-0100. גם בסקוטלנד האזנתי לו דרך האפליקציה של קול ישראל. ועל כך בהמשך....
                                        גדלתי על המוסיקה של שנות השבעים במיוחד על הרוק המתקדם (פרוגרסיב רוק).

מיכל - תודה!! ברור שנדיר לראות תמונות כאלו מהאי סקאיי (הערפילי). ביום הזה פשוט המצלמה הייתה צמודה אליי והתהלכתי כסהרורי וכלא מאמין.

• אלון ח.

איך פיספסתי?

איך פיספסתי את דיאנה וטלילה?

טלילה - איזה כיף לך. אני גם מאד אוהב את תקופת התכנון לפני הנסיעה.

דיאנה - זוכר שהיינו בסקאיי כתבת שרצתם ביום הזה ממקום למקום. ובימים הבאים חיפשתי אתכם.
                                          דרך אגב - כל הטיול בסקוטלנד פגשנו רק שלוש משפחות ישראליות נחמדות: הראשונה במעגן הדייג באלגול, השנייה ברחוב בפורטרי והשלישית בנסט פוינט אליה נגיע ממש בקרוב....

נפצה אתכן בעוד אחד משירי פסקול הטיול:

• אלון ח.

היום התשיעי

אחרי היום המושלם של אתמול, ניסיתי להמשיך בקו המושלם. מזג האוויר המשיך להאיר לנו פנים, אומנם לא בהיר לחלוטין אבל עדיין חמים וללא גשם.
                                            לכן היה ברור שנוסעים לחלק המערבי של האי למס' אתרי חובה כולל הקורל ביץ' שתוכנן לסוף היום והפך לאתר חובה לאחר הדיווח של נילי מהשטח.
                                            אנחנו מתחילים את היום בנסיעה בכביש A863 עד דונווגן. הכביש מדהים ביופיו משובץ בלשונות ים החודרות ליבשה והכביש מקיף אותן. השילוב של הירוק ירוק והכחול פשוט מנצח!!!
                                            הגענו לדונווגן (DUNVEGAN) שעדיין נמנמה והמשכנו עוד צפונה עד לטירה.
                                            בטירה יש 3 אטרקציות: ביקור בטירה (שדיווחים לא מתלהבים ממטיילים קודמים הגדירו כלא חובה), ביקור בגנים היפים והגדולים ושייט לצפייה בכלבי ים.
                                            מאחר וכבר צפינו במושבה הגדולה של כלבי הים בשייט ללוך קורסיק, החלטנו להיכנס רק לגנים.
                                            מחיר כניסה לגנים 10 פאונד. 8 פאונד לסטודנט. לא זול. 
                                            הגנים אכן יפיפיים. יש שם מגוון של גנים ואפשר להסתובב במקום שעתיים כמו כלום.
                                            הטירה נחמדה, ראינו טירות יפות יותר. הבנתי שצילום הטירה מהאוקיאנוס בשייט לצפייה בכלבי הים הוא מרשים יותר.
                                            במהלך השוטטות שלנו בגנים אני לפתע מקבל טלפון מנציגת יורופקאר באינברנס (שרה) שמבשרת שמצאה לנו סוף סוף רכב מהקטגוריה שהזמנו - וולבו. מידיעה אני מבשר לכולם שסידרו לנו וולבו X60.
                                            סיכמתי עם שרה שתישלח את הנהג מאינברנס לדונווגן (שלוש וחצי שעות) ושיגיע לסקאיי שיתקשר אליי.
                                            לא התכוונתי לבטל שום דבר מהתכנון. 
                                            וכן שכחתי, יש עוד אטרקציה בטירת דונווגן - חנות המזכרות הנמצאת בחנייה. החנות אטרקציה מאחר ובסקאיי חנויות מזכרות זה משהו די נדיר.
                                            בדרכנו מהחנות לרכב אני מצביע לכולם על וולבו X60 סטיישן שחונה לידנו. נראית לנו בסה"כ כמו הסקודה בגודל אבל כמובן הרבה יותר מפנקת וזה מספק את כולם.

בינתיים ממשיכים בתוכניות ונוסעים לכיוון נסט פוינט.
                                            מדובר בנקודה הכי מערבית באי הבריטי. הנסיעה אליו בכביש לא כביש (כן עוד אחד מהכבישים הצרים הללו של האי) - כביש B884. מעבר לכך שהוא צר, הנופים ממשנו מרשימים. כבר אמרתי שהתאהבנו באי הזה????
                                            כ 2 מייל אחרי הכפר GLENDALE פונים שמאלה בכבישון מה זה צר (בהתחלה לא מאמינים שאכן זו הדרך) שמוביל עד לנסט פוינט. הקטע הלא ארוך הזה אפשר לנסוע אותו בכמעט חצי שעה כי פשוט יש עומס רב עליו (נסט פוינט נחשב לאחד מאתרי החובה באי) וכמעט כל 100 מטר עוצרים כי רכב בא ממול. רכב במקרה הטוב, בקיץ מי שמגיע ממול אלו קראוונים אימתניים.
                                            ממש לא מובן כיצד אתר כל כך תיירותי מקבל שירות על ידי כבישון כזה??
                                            אבל הפרס למי שנוסע בכביש הזה זה המקום המופלא - NEIST POINT.
                                            איזה יופי של מקום. שלוחה של אדמה כאילו נופלת לתוך האוקיאנוס. בקצה שלה מגדלור שדומה שתי טיפות מים למגדלור שנילי לנה בו. ההליכה למגדלור כשעה בירידה. העלייה לא פשוטה ומתישה. קחו זאת בחשבון.
                                            בדרך למגדלור אני מקבל טלפון מהנהג. מדווח לי שהוא כרגע בפורטרי. מאחר ועוד בכוונתנו לעשות הפסקת קפה בגלנדל, אני קובע איתו בעוד כשעה וחצי בחנייה של טירת דונווגן.
                                            אנו ממהרים חזרה לרכב ונוסעים מס' מייל חזרה עד ל GLENDALE שם רשמתי המלצה מהפורום על בית קפה מעולה עם עוגות טעימות בשם CAFE DELPHIN. שאפו על ההמלצה! אחלה בית קפה ועוגות.
                                            סיימנו ונסענו חזרה לחנייה של הטירה ואכן הנהג של יורופקאר מחכה לנו עם וולבו אבל לא מה שחשבתי, יותר טוב -  וולבו סטיישן X70. אוטו חבל על הזמן. מפנק, רחב, תא מטען עצום, נווטן מובנה. בקיצור חגיגה. החלפת הרכב לוקחת 2 דקות בלבד, חתימה על טפסים וממשיכים הלאה לנסיעה קצרה לקורל ביץ'.
                                            שוב הנסיעה היא בדרך לא דרך. גם הקורל ביץ' הוא אתר חובה באי והמוני מטיילים. לשמחתנו אנחנו מוצאים חנייה.
                                            צעדנו על פי ההנחיות של נילי וגם עפ"י הספרון המעולה שרכשתי ביום הראשון בסקאיי:
                                            ISLE OF SKYE
                                            OUTSTANDING CIRCULAR WALKS
                                            של חברת :
                                            ORDNANCE SURVEY.
                                            ממש ספר מעולה עם הסברים מאד מדוייקים ובצירוף קטע של מפה טופוגרפית שמאד עוזר לניווט.

הצעידה היא של כחצי שעה עד 45 דקות ומגיעים לחוף הקסום הזה שצבעו לבן בגלל האלמוגים הגרוסים שבו.
                                            יש גבעה ממש ליד שממנה תצפית מרהיבה על החוף וקו החוף צפונה משם.
                                            איזה כיף של מקום!!!!
                                            בילינו שם כשעה תמימה וחזרנו לרכב בדרכנו לדירה. עשינו עוד עצירה קטנה בדונווגן ואז התברר לנו כי הכל נסגר. בשעה 1730 סוגרים שם את היום. הספקנו לעבור ליד המוזיאון של הענק אנגוס שסופר כאן בפורום לאחרונה. גם הוא היה סגור.
                                            בנסיעה חזרה כולם הסכימו ה אחד שהיום היה הכי משובח עד כה!!! אף יותר מאתמול.
                                            איזה כיף למתכנן.

השלמות מהיום הראשון באי סקאיי:

שכחתי שלאחר הטיול שלנו בבריכות הפיות נסענו נסיעה מאד קצרה למזקקת טאליסקר שנחשבת לאחת ממזקקות הויסקי הכי טובות בסקוטלנד. המחירים של הויסקי שלה בהתאם. 
                                            ניתן לעשות סיור בתשלום או לבקר רק בחנות. מאחר וכבר עשינו סיור ויסזקי בנסיעות קודמות, התמקדנו בחנות. ביקשנו יפה ואף נתנו לנו לטעום ורכשנו ויסקי סינגל מאלט מעולה של המזקקה (10 שנים).

טירת דונווגןתצפית מהטירה נסט פוינטהגן בטירת דונווגןנסט פוינטקורל ביץ'
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 3 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון