-
בן זוגי ואני מתכננים מסלול ל 14 יום ליפן- 13 לילות, אנחנו נוחתים בטוקיו בתאריך ה 11/10 ב 10:30 בבוקר ומתכננים להתחיל דווקא בקיוטו ולכן חשבנו לקחת רכבת משדה התעופה לטוקיו ומשם ישירות לקיוטו ומשם להתחיל .(האם זה רעיון נכון? כי הטיסה חזרה מטוקיו)
המסלול שחשבנו עליו הוא:
קיוטו- 3-4 לילות
הירושימה/מגיאמה 1 לילה
טקיאמה- 2 לילות
האקונה-1 לילה
טוקיו- 5 לילות
טיסה חזרה מטוקיו ב 12 בצהריים ב 24/10
כמה שאלות:
1. האם המסלול הנ"ל בנוי נכון - אנחנו אנשים שממצים מהר , רוצים לשלב חדש ישן, טבע ועיר ,אוהבים חיי לילה ובילויים
נשמח להמלצות והערות/הארות
2. האם לקנות כרטיס רכבות לשבוע או שבועיים?
3. המלצה על בתי מלון טובים ,במרכז ורצוי לא יקר
תודה רבה
חני
-
יפןלגבי טקיאמה - אתם מגיעים אחרי פסטיבל הסתיו (9-10.10) ואין כל כך מה לעשות בה. חצי יום בעיר עצמה וממש תמצו אותה. אפשר לעשות טיול מחוץ לעיר לשירקאווה ג'ו עד 14:00 בצהריים. בעיר עצמה העגלות הגדולות של הפסטיבל נמצאות במוזיאון ושוק האוכל פועל עד 12:00. וזהו, אין מה לעשות שם.
בהירושימה אפשר לשלב גם את מוזיאון מזדה בנוסף לעיר עצמה ומיאג'ימה זה יום שלם.
האקונה - אפשר גם כיום גיחה מטוקיו עצמה אם לא רוצים ללון שם
מצרפת לך לינקים לכמה טיפים רלוונטיים שפרסמתי:
-
יפןהאם בדקתם זמן נסיעות לפני שהרכבתם את המסלול? לוקח בערך 6 שעות מהירושימה לטאקיאמה ובערך 4 שעות (עם קישור טוב) מטאקיאמה להאקונה. רק שתדעו שלא יישאר לכם יותר מידי זמן טיול בוודאי לא ביום של הירושימה-טאקיאמה. בנוסף, אומנם אני הייתי בזמן הפסטיבל אז היה הומה אבל אני לא בטוחה כמה אפשר להסתובב שם אחה"צ, כמו בכל עיר קטנה ביפן. בכל מקרה, יש עוד כמה מקומות מעבר למה שאורית הזכירה.
לגבי מיאג'ימה, אני מסכימה עם אורית שכדאי לתת למקום יותר זמן, אם ניתן.
-
יפןאורית לא ממש מסכים לגבי האקונה. למה לרוץ כמו משוגעים? למה לא ללון לפחות לילה אחד, להסתובב יותר באזור, להיכנס לאיזה אונסן נחמד עם נוף להר... למה לרוץ?
אנחנו מגיעים עם ילדים. הבנתי שהקטע של הרכבל סגור בגלל פעילות געשית במקום כבר כמה חודשים. הם עדיין המקום מומלץ לילדים בהנחה שממש בניתי על האטרקציה של הרכבל שם?
חני לגבי בית שלום - צריך לשלוח להם מייל ולבקש הזמנה. הם צרכים לאשר שהם קיבלו והתאריכים משוריינים. תשקלי שוב כי אתם יותר מ3 ימים בכל מקום שזה המקסימום האפשרי שם.
-
יפןאופיר - ברור שלא חייבים לרוץ. לנו הספיק יום אחד אבל ברור שאפשר יותר. אני מניחה שאם הרכבל סגור זה אומר שכל האזור המעניין סגור גם הוא ואז אין כל כך מה לעשות שם. מה שהיה מאד נחמד זה להסתובב באזור בו הרכבל מוריד ולראות את המקום. אם סגור קצת מיותר להגיע לאיזור ואפשר אולי יומיים באזור חמשת האגמים (שם באמת הצטערנו שלא נשארנו ללילה אחד לפחות )
-
יפןהרכבל פתוח
-
יפןוואלה נכון
לפי אתר japan travel guid באמת שינו סוף סוף את ההתראה שלהם! (עד עכשיו כתבו שהרכבל היה סגור) עכשיו נראה שפתחו אותו ( מילי היית שם ממש לאחרונה? ) . אגב - האקונה זה לא נחשב לאזור 5 האגמים? זה ממש קרוב לאחד האגמים שם אז לה הבנתי ממש מה ההבדל... אי אפשר פשוט להשכיר רכב באזור ולהסתובב שם בין האגמים חצי יום ולחזור להאקונה? חוץ מהנופים של פיגי המקומות הללו עולים על אוסטריה, שוויץ.. אטליה?... אני מניח שלא אז לא ברור אם אכן האגמים שווים את הטירחה. מה שכן - ראיתי שם אונסן חמוד שמשלב פארק מים קטן ובריכות חמות בכל מיני צבעים (תה ירוק, יין אדום וכו...) נראה מקום נחמד מאוד להעביר כמה שעות עם הילדים.
Important Notice
Due to volcanic gases, the walking and hiking trails around Owakudani are currently closed to tourists. The Hakone Ropeway is operating along its entire length. The shops and restaurants around the ropeway station and the access road and parking lot are open. However, people with respiratory problems should avoid the area due to the volcanic gases.
-
יפןאופיר,
לא הייתי בהאקונה לאחרונה. ראיתי פרסומת שהרכבל פתוח.
זה 2 אזורים שונים. מה לא ברור? דרך אגב, לוקח מעל שעה להגיע בתחבורה ציבורית מהאקונה לאגמים.
אם האזור שווה את הטרחה, כל אחד והתשובה שלו.
-
יפןחני הי,
בהמשך להודעה ששלחת לי ניסיתי לראות אם אפשר להקל על הנסיעות הארוכות. לא מצאתי תשובה טובה רק כמה שינויים קטנים.
השינוי שנראה לי שכדאי לעשות הוא קודם להוסיף עוד זמן להירושימה ומיאג'ימה כמו שאורית הציעה. אני לא יודעת מה אתם רוצים לראות בהירושימה אבל אם אתם רוצים לראות רק את מוזיאון השלום חצי יום יספיק. אם אתם רוצים משהו נוסף, יום שלם. מיאג'ימה גם דורשת זמן. לכן מה שחשבתי עליו הוא שביום החמישי תנסעו לכיוון הירושימה ולינה בהירושימה. ביום השישי לא ללון בטאקיאמה אלא איפשהו בדרך שישאיר לכם מספיק זמן לראות את מיאג'ימה. נגיד נגויה ואם אין ברירה קיוטו. גם נאגויה זו נסיעה לא קצרה אבל נאגויה היא עיר גדולה וגם אם תגיעו אליה ב8 בערב אפשר להסתדר בקלות עם ארוחת ערב. (דרך אגב, אפשר גם להכניס את הירושימה באמצע קיוטו.)
ביום השביעי, להגיע לטאקיאמה בבוקר לטייל בעיר, ביום השמיני חצי יום טיול לשירקווה-גו. מכאן אין ברירה, נסיעה ארוכה עד להקונה. הגעה בשעות ערב למלון. תדאגו לבחור מלון עם מסעדה טובה.
ביום לאחר מכן טיול בהאקונה ובערב הגעה לטוקיו. ואז נשארו לכם עוד 4 ימים לטייל בטוקיו.
לגבי הפאס, בעיקרון כדי לדעת איזה פאס עדיף צריך לעשות חישוב מדויק של כל נסיעה. (באתר HYPERDIA) הימור, בלי חישוב, יש לכם מספיק נסיעות ארוכות שעולות מעל 10,000 יין ולכן לדעתי הפאס של שבועיים גם ישתלם וגם יהיה נוח. אבל אם את רוצה להיות בטוחה תעשי את החישוב.
-
יפןמילי אולי זה אני אבל נראה שכמעט כל הטיול זה נסיעות...
לא עדיף לוותר על אירושימה וזהו? כל כך מעניין לנסוע עד לשם הלוך חזור בשביל מוזיאון השלום ?
אגב - אנחנו נוסעים מטאקיאמה ישירות לטוקיו (נראה לי יותר נכון לנסוע ישיר לטוקיו לא? )יש בכלל רכבת שמגיע מטאקיאמה להאקונה? שךא עוברת דרך טוקיו?
את האקונה אנחנו עושים ביומיים טיול מטוקיו לאחר 5 לילות שם. ואגב שעה נסיעה מהאקונה לאגמים לא נראה כזה נורא. אפשר בהחלט לעשות כטיול כוכב אם רוצים. ושוב - ספינת הפירטים שמפליגה מהרכבל של האקונה מפליגה למעשה על אגם אשי שהוא אחד מחמשת האגמים. אז אני מניח שתלוי לאיזה אגם רוצים לנסוע על מנת לראות את "חמשת האגמים".
אגב - האם מערת הרוחות והעטלפים באזור מומלצות?
-
יפןאופיר אתה טועה, אגם אשינוקו אינו אחד מ5 האגמים. הוא חלק מהאקונה. 5 האגמים זה אזור אחר לגמרי.
לגבי הנסיעות מטאקיאמה, 2 המקרים דמים. רכבת מטאקיאמה לנאגויה ובנאגויה מחליפים לשינקנסן. אפשר לקחת שינקנסן עד לטוקיו או לקחת שינקנסן עד לתחנה שנקראת ODOWARA שהיא שער הכניסה להאקונה. התחנה נמצאת לפני טוקיו.
אפשר לעשות את 5 האגמים כיום טיול מהאקונה. אבל ממליצה עם רכב. זה נותן יותר גמישות אם אתה לא רוצה להקדיש הרבה זמן. לגבי המערות, לא הייתי כי אני שונאת מערות. גם שאחרים נכנסים אני מחכה בחוץ.
אני לא חושבת שכל הטיול הוא נסיעות. נסיעה של שעתיים ביפן זה לא כזה דבר גדול. זה נוח במיוחד אם אפשר לנצל את שעות אחה"צ שהרבה מהאתרים סגורים. אפשר גם לקנות אובנטו ולאכול בשינקנסן כארוחת ערב.
לגבי הירושימה, אני חושבת שזה שווה את המאמץ, במיוחד אם רוצים לראות צדדים שונים של יפן. אבל שוב, כל אחד צריך לעשות את החישוב שלו.
-
יפןאופיר לגבי טקיאמה - אתם תהיו בפסטיבל? אם לא, יותר מחצי יום אין מה לעשות שם והשאלה אם זה שווה לך את הנסיעה הארוכה.
הירושימה זה לא רק מוזיאון השלום למרת שגם זה חשוב מאד לדעתי. אנחנו היינו בבוקר בביקור במפעל מזדה ואז עשינו את העיר עצמה עם המוזיאונים. גם מיאג'ימה זה יום בפני עצמו ומאד מיוחד.
האם שווה את הנסיעה - לדעתי כן אבל כמובן שכל אחד ושיקוליו.
-
יפןאורית באסה...
אנחנו עוד נהיה שם שני לילות...פשוט עקבתי אחר המסלול של כל הטיולים המאורגנים שכולם פשוט עוברים דרך שם... האם אין שם אווירה של עיר עתיקה ? חנויות נחמדות., מסעדות - קצת יותר רגוע מאשר טוקיו וקיוטו? אולי גם איזה אונסן נחמד? טיפה יותר ברגוע, ואפשר כמובן גם לקפוץ עד שירקווה גו...
אפשרות נוספת היא להגיע מקיוטו - ערב ראשון - לטייל למחרת כמה שעות ואז להמשיך לכיוון של הקופים המתרחצים בנהר ולישון שם... השאלה היא אם זה לא יותר מדי טילטול עם שני ילדים ותינוק בן שנה... נראה לי שבכל זאת נישאר שם שני לילות - מקסימום נגיע מאוחר יותר ביום הראשון ונצא ביום השלישי ישר על הבוקר לטוקיו מה שיתן לנו למעשה יופ אחד מלא ושני ערבים ללכת על הקירות שם...
-
יפןיש הבדל גדול בין מסלול לטיול מאורגן ומסלול עצמאי. בטח ובטח אם נוסעים עם ילדים. עדיף לקבל רושם ממסלולי מטיילים עצמאיים. כדאי גם לבדוק האם בכלל אפשר להכניס תינוק לאונסן (אם כי תכלס, לא נראה לי שכדאי להכניס אותו למים בכל מקרה).
-
יפןסליחה שאני מתפרצת לשיחה, פשוט אנחנו עושים מסלול דומה ורציתי לשאול לגבי ההצעה של מילי לנסוע מהירושימה לנגויה בערב- באיזו שעה לדעתך צריך לסיים במיאג'ימה בשביל להספיק לרכבת שתגיע לנגויה? כי ראיתי בהיפרדיה שאם יוצאים ב8 בערב בשינקנסן מהירושימה זה כבר מאוחר מדי, אין רכבות לנגויה באותו יום. אז השאלה היא האם מספיק להיות במיאג'ימה עד 5-6? האם זה מספיק זמן כדי למצות את מה שיש לראות באי?
האפשרות האחרת שלנו היא לנסוע באותו ערב לא עד נגויה אלא רק עד אוסקה, לשם אפשר לצאת אפילו ב21:50 מהירושימה ולהגיע תוך שעתיים.. החיסרון הוא שזה מוסיף זמן נסיעה למחרת ואז יישאר פחות זמן בטקיאמה.