מה, גם אתם נוסעים לאלפים?
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?בכלל לא משעמם,אני רק עכשיו גיליתי את הסיפור שלך בפורום הזה,כל הזמן חיפשתי חומר בפורום משפחות. התמונות נהדרות וגם הדיווחים מהשטח. אנינו נוסעים בעוד שבועיים ואשמח לקרוא עוד חוויות.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?זה מעודד שלפתות 2 אנשים קראו. ידעתי שבפורום משפחות תיהיה יותר התעניונות אבל אני עשיתי טיול לבד ואת זה קשה להגדיר משפחה, למרות שיש משפחות חד הוריות וגם חד מיניות. אמשיך בדווח בקרוב.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?אנחנו נוסעים זוג בלי ילדים אז מה?אז אסור לי לקרוא ולכתוב בפורום משפחות? לא חושבת שזה ממש משנה למישהו ההרכב המשפחתי
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?בכלל לא משעמם. סיפור מעניין ותמונות מקסימות. מחכה להמשך.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?Lbd
אני שוב אומר שכדאי להמשיך ולסיים עד הסוף את השרשור. אל תיפול רוחך. זה
לצערי לא קורה רק לך אלא בעוד שרשורים שאין תגובות מספיקות. תבדוק את
מספר הצפיות ותראה שיש צופים אילמים. אני כבר לא מצפה גם בשרשורים שלי
ליותר מדי תגובות. אני מתייחס לזה כתיעוד הטיול שישמר גם לכותב ותגובות
זה בונוס נחמד.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?גם אני כאן בעוקבים השקטים.
היינו באזור פעמיים ועדיין יש בסיפור שלך מקומות שלא היינו בהם ומעוררים חשק לחזור לשם.
הסיפור מקסים בנינוחות שלו , הבגט של הבוקר , והמסלולים .
שלא לדבר על התמונות המדהימות שכל כך מעוררות געגוע ורצון להיות שם כבר ברגע זה.
כמו שכתבו לפני, ישנם הרבה צופים פסיביים,
ולכן, בבקשה המשך את הסיפור המיוחד שלך שנותן מבט אחר ודרך טיול קצת אחרת מכל סיפורי הטיול לאזור שנכתבו השנה.
לעונג לי לעקוב אחרי הפוסטים שלך גם בנושאים אחרים , דבר שאני עושה כל הזמן.
לחיי הטיולים שבדרך
ורדה
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?יופי של דיווח ותמונות! עוד שבוע אני שם וזה בהחלט עוזר ...
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?תודה לכל המגיבים.
יום 4: זה היה יום האחרון ותכננתי 3 אתרים שונים. לכן אחרי קנית הבגט המסורתי וארוחת בוקר יצאתי בשעה 8 לכוון הרכבל ל-BREVENT. אחרי הליכה של כ-700 מטר הגעתי לתחנה, כשהרכבל הראשון היה אמור לצאת ב-8:15. היה תור גדול, ואחרי איחור צרפתי קטן של 5 דקות הרכבל התחיל לפעול. למזלי זה רכבל גונדולות של 8 מקומות כל אחד אבל הם רצים אחד אחרי השני לכן תוך כמה דקות כבר ישבתי בגונדולה. ב-PLANPRAZ עוברים לקבינה גדולה וב-8:40 כבר היתי ב-BREVENT. למרות שגובה המקום "רק" 2500 מטר אבל ממנו, לעומת א.ד.מ או גראן מונטה, יש נוף פנורמי של 360 מעלות. כבובן גם אפשר לצאת לטראקים לאתרים שונים. לי בבנק המטרות היה LAC DU BREVENT אבל אז לא היתי מספיק את כל התכנית ליום זה.
הערה: בתמונה האחרונה חדי העין יבחינו במרכז התמונה על השלג בשני אנשים שהולכים בשביל.

-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?יופי של תמונות,אפשר באמת להבחין בשתי נקודות זעירות על השלג בתמונה האחרונה. מה היה בסוף? הספקת את התוכנית לאותו יום?
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?נהנית לקרוא כל מילה! מחזיר אותי לטיול שעשינו שם בסוף יולי האחרון, פשוט מדהים שם!
מחכה להמשך...
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?יום 4 המשך:

-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?יום 4 המשך: ב-9:30 ירדתי חזרה ל-PLANPRAZ ומשם לשמוני. BREVENT ו-PLANPRAZ הם מקומות טובים למצנחי רחיפה וניתן לרחף כבר החל מ-100€ לאדם. אני ויתרתי כי היה לי עוד 2 אתרים בתכנון ליום האחרון. אגב, נזכרתי, בדרך למעלה ניתקע הרכבל לכמה דקות. ממולי ישבו מטפסי הרים עם חבלים. דברנו שאם יהיה צורך אפשר לרדת בעזרת החבלים, כי הגובה לא רב.
הלכתי לתחנת האוטובוס CHAMONIX CENTER. האוטובוס הגיעה בדיוק בזמן וירדתי בתחנת LES BOSSONS. אני מסתכל סביב לא רואה שום רכבל. מסתכל במפה ואני רואה שהמרחק משם יותר מקילומטר. התברר לי שעליתי לאוטובוס הלא נכון שהתחנה בקו הזה נקרא גם LES BOSSONS למרות שרחוק משם. אחרי הליכה זריזה הגעתי לרכבל הכסאות. לא היה תור בכלל למרות מזג האויר המצויין. זה רכבל איטי וחמוד בגובה נמוך, בחלק מהמסלול עובר בין הבתים והגינות של התושבים.
ליד התחנה למעלה CHALET GLACIER DES BOSSONS עם מסעדה נחמדה ונוף לקרחון ואפילו ל-א.ד.מ. מהמסעדה מסלול קצר עד לנקודת התצפית לקרחון.
יש נקודה יותר קרובה יותר לקרחון הנקרא PYRAMIDES גם היה בבנק המטרות שלי אבל אז לא היתי מספיק לאתר השלישי ואחרון.

-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?יום 4 המשך: ישבתי במרפסת של המסעדה תחת שמשיה צבעונית כי היתה שמש חזקה על סנדוויץ הבגט שהיתי מכין כל בוקר וכוס בירה צוננת ומתבונן בנוף היפה.
קשה היה להפרד אבל ב-12 ירדתי למטה ברכבל הכסאות.

-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?עכשיו הלכתי לתחנה יותר קרובה בשם LES MONTQUARTS, ועליתי לאוטובוס ל-LES HOUCHES. לאחר כ-10 דקות נסיעה ירדתי בתחנת הרכבל ל-BELLEVUE. זה רכבל קרון בתדרות של 15 דקות וכ-5 דקות נסיעה. למעלה הגובה 1800 מטר, ליד התחנה מסעדה וגם במרחק קצר גם תחנת MONT BLANC TRAMWAY. כל שעה יש רכבת והיתה אמורה לצאת ב-13:25, אבל כשהגעתי להפתעתי התברר שביטלו את הרכבת הזאת ונאלצתי להמתין עם אנשים רבים אחרים לרכבת של 14:25. הפסד של שעה שלמה ביום הצפוף הזה. את הזמן העברתי בלגימת בירה במרפסת המסעדה.
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?התמונות קשורות להודעה הקודמת.

-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?תודה על הסיפור המעניין והתמונות היפות. האם מצפות לנו תמונות מקרקס המפלים? תמיד יפה לראות את המקום המדהים הזה
.מחכה להמשך
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?אופנת המטריות הצבעוניות כל כך מוסיפה יופי וצבע, לירוק לבן של אלפים...
-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?אמה----גם לי מצאו חן השמשיות הצבעוניות.
ניב----לא היתי בקרקס המפלים, כי היתי בלי רכב ורק 4 ימים, לכן התרכזתי במרחב בין ARGENTIERE לבין LES HOUCHES.
יום 4 המשך: בסוף הרכבת הגיעה ב-14:25 ותוך רבע שעה אנחנו ב-Le Nid d'Aigle (קן הנשרים) גובה 2380 מטר. היחוד של המקום הזה שמפה יוצאים מטפסי ההרים אל פסגת המון בלאן דרך שתי בקתות הרים האחת ב-3180 מטר והשני ב-3860 מטר. נשרים לא ראיתי אבל מיד אחרי שהגעתי הופיעו שני הולכי על 4 שגם טילו להנעתם במקום. הליכה קצרה מהתחנה אל הבקתה שבו גם מזנון ומסבים נוף פנורמי גם לקרחון BIONNASSAY וגם לכל האיזור. מהרכבת צילמתי גם את השביל ל-COL DE TRICOT המוכר בוודאי למטיילי ה-TMB.

-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?יום 4 המשך: בחזרה עליתי לרכבת הבאה ב-15:25, שהיתה גם מפוצצת מאנשים, נדנדה וקרטעה ובכמה מקומות מעל תהום של מאות מטרים, ולאחר 20 דקות הגעתי חזרה ל-BELLEVUE. התכנון המקורי היה להגיע עד לגשר התלוי על הנחל BIONNASSAY. הזמן הקצוב על השלט 45 דקות לכוון אבל זה כמובן למטיבי לכת. הרכבל האחרון יורד בשעה 18 ולכן היתי צריך ללכת הלוך וחזור בשעתיים. לקחתי את הסיכון ויצאתי לדרך. המרחק לא גדול אבל השביל קשה. יש מקומות שצריך להחזיק בכבל מעל תהום וקטע האחרון תלול מאוד ורטוב.

-
מה, גם אתם נוסעים לאלפים?יום 4 המשך: אחרי בדיוק 45 דקות הגעתי לגשר התלוי.
אחרי רענון עם מי הפלגים הקרים ומנוחה קצרה התחלתי לטפס חזרה בשעה בשעה 17. עשיתי את הדרך ברצף אפילו לצילום לא עצרתי וב-10 דקות לפני 18 הגעתי לתחנת הרכבל. הכניסה נעולה ואין שם נפש חיה. נכנסתי ללחץ ואז פתאום מגיע זוג צרפתי ומסבירים לי שכתוב על השלט (בצרפתית) שאם נעול, יש להמתין לצוות. בשעה 18 באמת הופיעו ומודיעים לי שממתינים לקבוצה נוספת ויש איחור של 15 דקות. בסוף הם הגיעו וירדנו באיחור של 20 דקות, כמובן גם איחרתי את האוטובוס (תדרות של 30 דקות). אגב,התחזית הצרפתית METEO חזתה גשם לשעה 18 וגשם חזק ל20. ב-18:30 התחיל לטפטף. בסביבות 19:30 הגעתי לדירה ובדיוק בשעה 20 התחיל לרדת מבול.
יום 5: ביום שישי בשעה 10 בבוקר אסף אותי מהדירה השאטל של ALPYBUS ואחרי שעה ורבע הגענו לשדה התעופה של ג'נבה לטיסה של EASYJET.
סיכום:
1. אפשר לטייל באלפה"צ גם בלי רכב בתנאי שלא מתפרסים על שטח גדול.
2. צריך להיות גמישים ומוכנים לשנויים במיוחד בגלל מזג האויר.
3. אני מודה לכל חברי הפורום שהשתמשתי בדווחים שלהם. לא אפרט, כי בטח אשכח כמה. ותודה גם לכל המגיבים.