ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונה
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונההי ליאור,
התמונות מאוד יפות, וזה מעורר מחשבות. דווקא אוהבת את התיאורים הקצרים שנותנים תמונה על השיקולים ועל האזור. גם אנחנו בקיץ הבא עם בחינות בגרות, ואורך הטיולים שלנו תמיד מוגבל. בגלל זה, בין היתר, אני לא בטוחה שזה היעד שלנו. לתחושתי המרחק מברצלונה והמרחקים בתוך הפירנאים בין השמורות - כל אלה דורשים טיול ארוך. אבל אני לומדת ממך. בנוסף אני מרגישה לגבי ספרד מה שהרגשתי כשהתחלתי לטייל באיטליה, שביעד שהוא כל כך עשיר מבחינת התרבות לא הייתי רצה כדבר ראשון להרים, אבל קיץ, אוגוסט, חם, בלגן וכל זה... אולי עוד אשתכנע.
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונההי זיוה תודה על המשוב
אני לא מחזיק מעצמי מומחה לספרד או לפירינאים (זה הג'וב של נירית)
אבל למטיילת מעמיקה וחובבת תרבות כמוך לדעתי ניתן ואפשר לבלות גם שבוע שלם באזור בו שהיינו (ויהלה) ולהסתפק בשמורה אחת.(אגיאס טורטאס) שניתן לבקר בה יומיים לפחות
למי שמתענין קצת על ההיסטוריה של השמורה אגיאסטורטאס שהקים בכלל פרנקו מצורף הקטע הזה (הכניסה הראשית)
בנוסף לשמורה הנ"ל יש כניסה נוספת מאזור עמק הבוי, שמרוחקת מויהלה פחות משעה.תקראי קצת פה
יש שם מקבץ כנסיות נהדר שאנחנו לא זכינו לבקר בו
בנוסף באזור עמק אראן יש הרבה מאוד דברים שמפאת קוצר זמן דילגנו עליהם
למשל פארק אראן (פארק צבאים) מפעל גבינות
כל האזור על c28 שנקרא בוקריה בארט (רכבלי סקי שבקיץ יש שם הרבה פעילויות טיול ותיור) פחות משעה משם נמצאת העיירה הצרפתית לושון ,אגמים יפים במרחק לא רב מויהלה שלא הספקנו ועוד ועוד ועוד
ניתן בכיף לבלות שם שבוע
הנוף נהדר

והטמפרטורה קרירה,לא צפוף שם,בקיצור מה לראות זאת לא הבעיה שם
מקווה שעזרתי קצת
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהאתה עוזר כל הזמן. בעצם השאלה היא איך ברצלונה באוגוסט. אני חוששת מעיסה דביקה בקיץ. השילוב שלכם: כמה ימים בעיר ואז חתיכת פירנאים (באמת לא חייבים הכול ובטח לא בטיול אחד), זה אחלה טיול. אני לא בטוחה שבא לי לבקר בברצלונה בקיץ.
תמשיך. אני בעמדת הקשבה. יש לי זמן לכל ההתלבטויות.
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהליאור, ליאור - מה עשית?!?!
נכנסתי רק להציץ בתמונות המקסימות, ועכשיו השיר פלומה בלאנקה נכנס לי לראש... אני כבר שעתיים שרה אותו

הטיול שלכם נראה נפלא ואני שמחה שלמדת לקח חשוב: תמיד להקשיב לאשתך!!
כל השמות הספרדים האלה עוד לא נקלטו לי בראש, תודיע לי שתגיעו לצד הצרפתי ושם אני אשתלב יותר בטבעיות...
אורוואר,
שירלי

-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונההי ליאור!
סוף סוף מצטרפת... התמונות מהממות ומדברות בעד עצמן, בניגוד לטוענים שהטבע בפירנאים יפה אך לא מדהים
אני כמעט משתכנעת לסוף אוגוסט הבא... (החייל הטרי שלי כבר טוען שיש חופשה מרוכזת בצבא חמישה ימים בסוף אוגוסט
)ובהזדמנות זו המון תודה על הסיכום שלך לאלפים הצרפתיים... אהבתי מאוד גם את הרעיון וגם את הביצוע והדיווח שזכינו לקרוא, ואתה זכית שכולכם שיתפתם פעולה בהגשמה של טיול כזה של פעם בחיים בהרכב מיוחד! לא מובן מאליו בכלל....
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהזיוה בנוגע לברצלונה באוגוסט ארחיב בהמשך
שירלי (פלומה בלאנקה)-אין חלק צרפתי,כתבתי זאת בפתיח
פנינית תודה-שמחתי שהטיול שלי לאלפים שימש אחרים,קראתי אתמול את הסיפור שלכם ונראה שהצליח לכם ביג טיים
חזרנו מורעבים ותשושים למסעדה של דפוטור אחרי השייט ולהפתעתי אחרי ארוחה ומנוחה הילדים הסתערו על פארק החבלים

רק מילים טובות יש לי עליו,הסיום שלו היא אומגה של 250 מטר סיום טוב ליום אקסטרימי

-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהערב אחרון בויהלה היפה

הגיע הזמן להפרד ממנה ומהאזור היפהפה של עמק אראן

נחמד לעשות זאת במסעדת טפאסים מקומית

ושיר ספרדי חביב לפרידה
נפגש בהמשך באזור אחר נופים אחרים.........אדיוס מוצ'אצ'וס

-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהאוווווווווווווווווווווולה ליאונרדוחושבת שמגיעה חגיגה לקונסולית שקיבלה מינוי של שגרירה באיחוד האירופה
ולעיניננו , אני קוראת ומבינה שבכל זאת אירופה הקטנה והצנועה עוד יכולה לעורר לך את החושים והטורטאס הזאת מבחינתי מצדיקה טיול בפני עצמו.ספיצ'לס!!!! 14 ק"מ צעידה !!! 6 שעות הליכה בכאלה נופים , מה הפלא שאתם משפחה שכולה כייף. ככה מטיילים ! שאפו!לא ממש הבנתי מה הקטע של ההחליפות בראפטינג , ולמה הן המעצבנות.חוץ מזה אני מתחברת כאן להכל
ליעד, לבחירות ובטח לתמונות . אז אחרי שהתגברת על הקטע של ארוךאת קצר והחלטת לפנק פה את הקהל כמו שצריך אז להשלמת האווירה, כמובן שהבאתי איתי שיר וזאת כדי שיהיה פה שמח ועליז . כדאי לתרגם את המילים .. טיול מוש, שמצולם להמפליא ! עוקבת
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהליאור- איזה כיף להזכר באגיאוסטורטס היפה. כבר שנתיים לא ביקרנו בה ואנחנו מתגעגעים. פעם ביקרנו בצד המזרחי ופעם בצד המערבי. בפעם הבאה נעשה את הטרק מקצה לקצה.
לא היה לנו זמן למסלול רגלי לכן עלינו כמוכם עם הג'יפ עד לאגם העליון וירדנו בחזרה עם הג'יפ.
אכלתם צ'ורוס?
אלעד
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהשלום שלום
ג'ני (הקונסולית)-תודה על הגיחה המלכותית,ברפטינג שהיינו (וגם אני מניח בחלק מהאחרים) מקפידים מאוד בנושא הלבוש,מחייבים ללבוש אוברול טרמי ונעלים טרמיות כדי להגן מהקור ולסייע בציפה במקרים של נפילה,גם הדרכות הבטיחות שם מאוד מוקפדות.והשילוב של האוברול הזה עם הטמפרטורה בחוץ בזמן ההמתנה יכול קצת להציק,אבל הכל נשכח שנכנסים למים
אלעד-לעלות ולרדת עם הג'יפ ?? אתה חייב תיקון !! ובטח שזללנו צ'ורוס
היום עוברים דירה ואנחנו בדרך למלון שלנו ליד אינסה יש לנו כמעט שעתיים על N230 ו N250 והנוף משתנה תוך כדי הנסיעה
לפני המלון ולפני קניון אניסוקלו עצרנו ליד סכר ונהר להפסקת תפוח

הכניסה לקניון אניסוקלו היא אחרי אינסה ואסקלונה ומשולטת באופן ברור
מכיוון שאנחנו באוגוסט יש בקניון מים אבל לא מלא מלא אבל יפה יפה.איפה שניתן לעצור במפרצוני חניה עוצרים להסתכלות וצילומים

נסיעה בדרך יפהפיה חד סטרית וצרה צרה

-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונההדרך היפה הזאת לקחה לנו כשעה וחצי לאט לאט

בסופה מפרץ חניה עם אופציה למסלולי הליכה,אנחנו ויתרנו עליהם והתחלנו לטפס חזרה עם הכביש לכיוון המלון שלנו שהיה ליד אינסה
התצפיות בדרך הזאת יפות מאוד

נתפגש במלון שלנו בפאתי אינסה לייטר
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהליאור
מהופנטת מהתמונות ומסיפור הטיול שלכם בפירנאים..
בדיוק ביקשתי בפורום עזרה בתכנון מסלול לברצלונה והפירנאים (18-27/9/16)
ולא נעניתי .....
בזכות נילי חברתי היקרה מימי "בולגריה היפה " ששלחה לי את הקישור לסיפור שלך
אני שואבת רעיונות ומחכה להמשך ...
תודה!
ותודה לנילי שתמיד עוזרת לי.
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהליאור,
הכנסת אותי לדילמה ענקית. כבר הייתי מוכנה לקנות כרטיסים לברצלונה, התמונות שלך כל כך משגעות ועושות חשק, אבל... נראה שיש בטיול הזה מינון גבוה מאוד של נסיעות בכבישים צרים מפותלים ומפחידים, והקטע של הג'יפים המטלטלים הם בכלל דיל—ברייקר לחרדתית—ג'יפים שכמותי
. ולכן שאלתי היא, האם ניתן לעשות טיול יפה בשמורה ובכלל עם הרבה הליכה ואפס ג'יפים ועדיין לראות את האגמים הנהדרים האלה, או שזאת עיסקת חבילה? זה מטריד אותי מאוד...ו...אהבתי את השירים, מזמן כבר לא שמעתי את אונה פאלומה בלנקה (שיר היונה הספרדי
) ואת השיר השני הידוע כ"השיר מקריעת העורב". איזו מכת נוסטלגיה מתוקה!!! תודה
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהשלום שלום
rmi- תודה על המחמאות מקווה שזה יהיה לכם לעזר בתכנון
יונה-צפירת הרגעה קלה.צריך לזכור שהנסיעה מברצלונה לאזור ויהלה ארוכה מאוד אבל ניתן גם לעצור בדרך ללילה (יש מספיק מקומות יפים)
לאגיאס טורטאס חובה לנסוע בג'יפים שלהם אבל הדרך עד לאגם הראשון סבירה בהחלט ולא מפחידה.ניתן בהחלט לטייל רק באגם התחתון,לעלות למפל ברגל או לעלות לאגם השני ברגל.ניתן גם לעשות מסלול מאגם ראשון ברגל למקום החניה בכניסה.מי שסובל מפחד נסיעה באמת יתקשה להגיע עם הג'יפ לאגם העליון.
סוף סוף אחרי נסיעות מתישות הגענו למלון שלנו,ליד אינסה,המלון עליו המליצה לימור. Hotel & SPA Peña Montañesa
אהבנו מאוד מאוד את המלון
גם בגלל הבריכה

גם בגלל הנוף הנשקף ממנו

אבל לא רק,תמורת 200 אירו ללילה קיבלנו חדר משפחה גדול ומרווח (סלון לילדים וחדר להורים) ארוחת בוקר טובה צוות סימפטי ומיקום נפלא לטיולים באזור ולביקור באינסה
בופה הצהריים הזול יחסית הציל אותנו.באנו מורעבים
ואחרי בילוי בבריכה ומנוחה נוסעים בערב לאינסה,חנינו ליד העיר העתיקה,יפה שם

-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהבאנו לקראת ערב יפה באזור העיר העתיקה,מרכז פתוח ליד הכנסיה
וכמה מסעדות פזורות לידו

אכלנו נהננו אבל לסימטאות היפות לא הגענו כי התחיל לאחר השקיעה
מבוללללללללללללל כיף כדול פתאום גשם באוגוסט

נהננו נרטבנו וחזרנו למלון,מחר יום חדש
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהיום שישי לטיול (יום ג במנין ימי השבוע)
יומנו האחרון בפירינאים מוקדש לשמורת אורדסה
כמובן שניתן לטייל בה יותר מיום אחד (למרות שקניון אניסוקלו שהיינו בו אתמול נכלל גם הוא בשמורה אז טיילנו בה יום וחצי.......)
מי שרוצה לקרוא קצת יותר מוזמן לקרוא
שעה נסיעה מהמלון שלנו ואנחנו בכפר טורלה
קונים כרטיסים בקופה שבכניסה,מצלמים את פסל מטפס ההרים

עולים על האוטובוס הפנימי שלהם המביא אותנו לתחילת המסלול
צמודה אליו מסעדה קטנה להצטיידות
מתחילים ללכת בלי הרבה ציפיות וכבר בהתחלת המסלול בין העצים מבינים שזאת שמורה כלבבנו.

האם נגיע בסופו של המסלול למפל זנב הסוס ?
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהליאור
ללא ספק עוד אחד מהטיולים המשובחים שלכם

פשוט תענוג לעיניים ועושה חשק ללכת בעקבותיכם.
איגואס טורטס חד פעמי ביופיו - והתמונות נפלאות!
אני סומכת על הבחירות שלך ויודעת כמה מחשבה אתה משקיע בתכנונים, כך שהאשכול הזה ייגזר ויישמר לשימוש עתידי - אינשאללה
.מכיוון שגם אותי מעניין המפגש בין ספרד לאיטליה בחבל הארץ הזה מצרפת לפסקול שיתוף פעולה קטלני-צרפתי: פבלו קזאלס מבצע סן-סאנס

תודה,
יעל
-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונההי יעל,לונג טיים......
תודה על המחמאות,ועל השילוב הקטלני שצירפת
אם התמונות יפות בעינייך המקצועיות,דיינו
אנחנו צועדים בשמורת אורדסה,וכחלק מהשירות ללקוח מצרף מפה

ההליכה היא צמוד לנהר rio arazas במסלול בתוך היער,לעיתים קצת עליות
ניתן לעשות הפסקות צמוד לנהר,מסלול יפה
ראשון ראשון מפל cascada de arripas שלפי המפה בגובה 1400 מטר

עצירה קטנה לידו וממשיכים בטיפוס

-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונהמהשביל הראשי יש שילוט לשני מפלים נוספים cascada de la cueva ו cascada del estrecno

כל אחד מהם יפה בדרכו שלו,הגישה אליהם נוחה

-
ספרדי כפול פורפאבור-פירינאים וברצלונההמפל הרביעי בסדרה שנמצא כבר בגובה 1700 מטר הוא לטעמי היפה ביותר
מארבעתם

והנה עוד אחת ממנו

אחריו היינו בדילמה הלכנו כבר שעתיים וחצי (כולל הפסקות במפלים) וצפויה לנו עוד דרך חזרה, מפל זנב הסוס דורש עוד שעתיים וחצי הלוך וחזור ולכן הפעם ויתרנו