רכבל אל הקייזרשמארן
-
רכבל אל הקייזרשמארןוואו שירלי אלו תמונות!
האגם הלבן מדהים, משום מה חשבתי שהוא סגור בתאריכים שלנו אבל עכשיו בדקתי ופתוח, זה הלינק הנכון?
http://www.gletscherwelt-weissee.at/en/summer/tickets-prices /
אנחנו נישן בzell am ziller משם זה שעה ו-40 דקות, נראה... המקום נראה מדהים ממש לא בא לי לפספס.
בתכנון שלנו גם מפלי קרימל, גם אני לאחרונה מתאכזבת ממפלים, אצלי אני חושבת שהסיבה היא שאחרי שרואים את מפלי האיגוואסו כל מפל נראה כמו ברז...
-
רכבל אל הקייזרשמארןהי איימיש - כיף לכם שאתם נוסעים בקרוב! וכן, זה הקישור. מומלץ מאד!! אני בטוחה שהאיגואסו לוקחים בהליכה כל מפל. כאן השילוב של האווירה ההמונית מסביב ו"הירידה ברמה" אחר האגם הלבן - כנראה העיבו על הנאתנו ממפלי קרימל. בכל זאת, ממליצה לכם לנסוע. בתקופה זו בטח הרבה פחות צפוף שם. תהנו!

אני מצרפת כאן תמונת ספסל נוספת מול האגם הלבן , עבור כל הנהנים מהנוף וחובבי הספסלים כאן בפורום...

כבר ממשיכים.
שירלי
-
רכבל אל הקייזרשמארןיום שני, 18.7.16 - הגענו לטירול, ובגדול!

התוכנית ליום זה:
לא היתה תוכנית קונקרטית - כי אנחנו "מככבים". לכן הוצעו האופציות הבאות:
או
עמק קאונרטאל - יום שלם, אפשר לסיים באקווה-דום
או
עמק אוטס - אגם פיבורג, מפלי שטויבן ואקווה דום
או
אם יהיה גשם - אינסברוק וסביבתה.
הביצוע:
התעוררנו מאוחר, ע"פ התוכנית מאמש.... באמת ובתמים היינו זקוקים להשלמת שעות שינה ולמנוחה לאחר יום אתמול עם הנסיעה הארוכה והמאוחרת.
פתחתי את הוילונות בחדר - שמים כחולים!!
הלכתי למרפסת, וזה מה שראיתי:

אמא: קומו כבר! תיראו איזה יום יפה! ואיפה אנחנו נמצאים! בזבוז זמן לישון...!
אבא התעורר, אצל הבנים היה מעט קשה יותר - אבל איכשהו התארגנו, אכלנו ארוחת בוקר מאוחרת והתייעצנו ביחד על תוכנית היום.
מר קופירייטר: את לא רוצה לנסוע לאגם שלך?
סאבטסקט: הוא מתכוון ללונררזי.
אמא: תלוי מתי יהיה היום הכי יפה!

מר מזג אוויר: זה יהיה מחר! למרות שגם היום נראה שהולך להיות יפה.
אמא: אפשר לנסוע לעמק קאונרטל ולעלות עד לפיסגת ההר, או למפלים בעמק אוטס.
בנים: לא רוצים מפלים!! נמאס!
אבא: שוב פיסגת הר? רק אתמול עלינו גבוה!
אמא: אבל היום יש ראות טובה, לא חבל..?
סאבטקסט: מה הם מבינים? בשביל מה עבדתי על התוכנית והכנתי אופציות?! עוכרי שמחות!

מיסטר נקסט: אני מעדיף לעלות להרים גבוהים ולראות שלג.

סאבטקסט: כרגיל, בצד שלי

מפה לשם, הוחלט (על - ידי כמובן) שנוסעים לעמק קאונרטל.
אנחנו נמצאים בעמק פיצטל, וקאונרטל נמצא דרומית-מערבית אלינו.
שיעור צר באוסטרית / גרמנית:
טל = עמק
זי = אגם
הנסיעה לשם ארכה כארבעים דקות.
יום יפה, שמיים כחולים. כיף!
בדרך ראינו את העלייה (שעכשיו היתה ירידה) שעשינו אתמול.
בן זוגי היקר המשיך לקטר על כך שלקחתי צימר כל כך גבוה בהר. האמת - שלא הייתי מודעת מאד לכך, אבל זה באמת לא היה נורא. בפעם הבאה שנהיה בטירול, אני יודעת איפה כדאי יותר לקחת צימר...
והנה תמונת הצימר שלנו מבחוץ:

והנוף בסביבתו:
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי אהובה,

אני אמנם שקטה, אך עדיין כאן...
הטיול מקסים, ואני מצפה מאוד לחלק הטירולי, בו עדיין לא היינו.
תוכלי קצת להרחיב למה לא היית כל כך מרוצה מהצימר בפיצטל? ומה המסקנה שהסקת לגבי הפעם הבאה? (כי הרי לכל אחד יש תמיד "פעם הבאה" באוסטריה...)

-
רכבל אל הקייזרשמארןיונתי היקרה - שקטה או הומייה - העיקר שאת כאן
לגבי הצימר - מצד אחד הוא צימר טירולי טיפוסי, ביישוב פסטורלי עם נוף מהמם. הדירה עצמה היתה פונקציונאלית ונוחה למדי - אך לעומת הדירה ה"שיקית" שהיתה לנו בראדשטאדט - היא היתה מאד פושטית.
אז מצד אחד יש נוף מקסים ובית עם גרניום
- ומצד שני - הדרך לשם היתה לא הכי נוחה, עלייה בהר של כ- 5 ק"מ, מדי יום - ובעצם לילה (אנחנו והשעות שלנו). זה לא הכי נוח.כשאתקדם קצת בסיפור, אגיע למקום בו יותר טוב כנראה להתמקם - ואז אסביר מדוע עדיף לדעתי. (נראה לי שרבקה'לה יודעת...).
עם זאת, הדירה היתה מוצלחת, הצימר עצמו מלא באורחים כל הזמן, בתפוסה מלאה בכל הדירות - באנשים כמו הזוג שתיאר גיל - שבאים להתמקם שבוע במקום ורק לטייל בניחותא באיזור, לא כמו הישראלים שזמנם קצוב ולחוץ ורוצים "להספיק".
ועוד משהו - את הצימר הזה הזמנתי לפני שנתיים לטיול שלא התקיים. ביטלתי יום לפני הגעתנו
(ואף הצעתי תשלום סימלי מחוסר נעימות). הם סירבו לכך. אני הרגשתי מחוייבות רגשית ומוסרית להגיע אליהם בטיול-שיקום....את בעלי הצימר בקושי ראינו, אך קלסר עם הנחיות מפורטות (כולל מיון אשפה
, עוד ידובר...) השאירו לנו והיו קשובים לכל בקשה שלנו - טלפונית או במייל.הבנים, אגב, מאד אהבו את הצימר!
לפני שממשיכים, תמונה מתאבנת להמשך:
-
רכבל אל הקייזרשמארןקאונרטל - Kaunertal
הגענו לעמק קאונר - קאונרטל.
כדי לטייל בעמק ובמעלה ההר, נוסעים בכביש אגרה שעלותו 23 יורו למכונית פרטית.
לא זול, אך שווה כל יורו וכל סנט!!
הכביש מתחיל קצת אחרי עיירה שנקראת FEICHTEN , אורכו כ-30 קילומטר והוא מסתיים בקרחון קאונר בגובה 2700 מ'.
זו הכניסה לשמורה:

הסמל של קאונרטל הוא האייל עם הקרניים המעוקלות (קצת כמו יעל, רק עם שתי קרניים). את הסמל רואים על כל שלט בכביש וכמובן בפיסגה.
בתחנת התשלום מקבלים עלון ובו מפת הכביש , שלאורכו 30 "תחנות" שונות - לא כולן בעלות עניין שווה. שמים דגש בעלון על תחנות פופולריות יותר.
אלון (הפעם ב-א' ולא ב-ע'...) המליץ לי מראש באלו תחנות כדאי לעצור.

הנוף בהתחלה ירוק עז, רוגע וקסום.

המון פרחי תורמוסים סגולים.

תחנה מס' 8: סכר ומאגר מים ענק בקיבולת של 140 מיליון קוב (ולהמחשה - 700 מליון אמבטיות מים..). מאגר המים נמצא בגובה של 1750מ'.
נסענו לאורכו. המראה מרהיב!!

הר גבוה עם שלג מצפה לנו בהמשך! איזה כיף!!
הגענו לתחנה מס' 9 - מפל בגובה 140 מ' ושמו Wurmetakbach Stream.
אמא: תעצור! אני רוצה לראות את המפל מקרוב! ולצלם!

אבא: את חושבת שאני אעצור בכל תחנה?! וסיכמנו שבלי מפלים היום!
אמא: זה מפל יפה, קרוב לכביש. תעצור!
למרבה הפלא, גם הבנים רצו להתקרב למפל.
אבא עצר את המכונית, אך נשאר בה, לאות מחאה...
אנחנו ניגשנו למפל, צילמנו ונהננו מהנוף המקסים מסביב.
סאבטקסט: הפסד שלו!

אבא חיכה באוטו

ואמא הצטלמה...

חזרנו למכונית והמשכנו בנסיעה לאורך מאגר המים.
בדרך ראינו מפלים חוטיים סטייל נורווגיה:

וכשהתחלנו לעלות בכביש, ראינו את מאגר המים מלמעלה.
מהמם!!!!

-
רכבל אל הקייזרשמארןסיימנו את הקטע המישורי (או ליתר דיוק - עם העלייה מתונה).
הכביש החל להתפתל במעלה ההר.
יש הרבה סיבובים בכביש והם ממוספרים.
הנה אחד לדוגמה:

בדרך חלפנו על פני תחנות נוספות - אך לא עצרנו בהן מחוסר עניין של הבנים בעיקר.
ראינו פסלים סביבתיים:

הרים נישאים

בשלב מסוים אין כבר עצים, רק צמחייה נמוכה. עברנו את גובה 2300 מ'.
מרחוק - ראינו את קרחון קאונרטל:

מיסטר נקסט: זה דומה לקרחונים של נורווגיה, רק שם היינו יותר קרובים!
וגם כאן יש אגם לבן - Weibsee של קאונרטל.

(תחנה מס' 24 - מסלול הליכה סביב האגם. לא עצרנו.)
מר קופירייטר: עלוב לעומת מה שראינו אתמול!
מר מזג אוויר: אנחנו כמעט באותו גובה של האגם הלבן של אתמול - 2400 מ'. כאן אין בכלל שלג!
אמא: עוד מעט נגיע לדבר האמיתי!
סאבטקסט: כך כתוב בדפים...

ראינו יותר ויותר שלג ככל שעלינו

והנה הגענו לסיבוב מספר אחד ולסופו של כביש האגרה קאונרטל:

הגענו ליעד.

-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי , שוב תודה על התמונות לנו בקאונטרל, היה כזה ערפל שלא ראינו ממטר, ממש ככה, עכשיו אני רואה מה הפסדנו, השלמות כבר אמרתי?
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי,
איזה יופי של סיפור את מספרת כאן!
כמה טוב שזכיתם לטיול נוסף בהרכב מלא, במיוחד אחרי הקיץ "ההוא" הזכור לרע.
היה שווה לחכות!
כהרגלך, זה טיול שמתוכנן בקפידה ומסופר כהלכה.
יש לך חבורת בחורים דעתנית, ברור שלא קל לענות לציפיות של כולם ומאד קשה לתמרן כשכל אחד מושך למקום אחר

מזל ששתי נשים חזקות (את וסבטקסט כמובן) מנצחות על התזמורת ביד רמה!

אני מבינה שהקייזרשמארן הוא חוויה עילאית ולצערי לא התנסיתי בה עדיין, למרות שהייתי בטירול הקיץ.
אז (גם) הקייזרשמארן ימתין להשלמות ובינתיים מקדישה לך אפפל שטרודל מקרחון שטובאי.
תודה

יעל

-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלינקה יקירתי, אני עדיין יושבת על הספסל ליד האגם הלבן.... בינתיים אני רואה שאתם המשכתם הלאה והגעתם לקאונרטל. באגם הלבן בדרך קאונרטל היינו ומצחיק לחשוב שלשניהם קוראים האגם הלבן. אין בכלל מה להשוות! זה ש קאונרטל אפשר אולי לקרוא לו שלולית לבנה. אני מקווה שהגעתם לפיסגה בשעה נורמלית כשהמקום המה אדם ולא כמונו שהגענו והיינו שם עם משפחה אחת נוספת. אני סקרנית לשמוע היכן לדעתך רצוי להתמקם בטירול. אנחנו היינו ב- רייט ביי זיפילד ואהבנו את המיקום שלה. גם אליה צריך היה לטפס כל ערב אבל זה היה בכביש רחב כך שמבחינתו זה לא היווה בעיה. ואתם - פשוט מקסימים בכל תמונה!
נשיבוקים, עפרה
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי מהפאבלה! איזה טיול! כבוגר 3 פעמים באוסטריה(פעם ראשונה ב-95) יכול רק להוריד את הכובע על יכולות התכנון שלך.. את הקרימל כנראה באמת צריך ללכת מלמעלה - והוא נהדר גם אחרי שראיתי את האיגואסו.פשוט צריך לבוא עם ציפיות מתאימות,זה שני דברים שונים.. האגם הלבן והקאונרטל הם בהחלט סיבה לסיבוב נוסף.. דש ל-ג. הנהג, תגידי לו שהצליח לכם עם הילדים..
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירליייייי,
האגם הלבן wow wow wowwwwwwww!!!!!
לפי התמונות שלו הגעתם אליו בתזמון מושלם

סיפור הבריחה של היהודים מרגש

מעריך כי מעצים את חוויית הביקור במקום... אפילו שלדברייך המפלים לא משהו... (ואם את אומרת... אז ברור לי שזה לא משהו
)ולגבי התהלוכה... אני ממש מתרגש שעברו חודשיים ואירופה לא שוכחת
למה לדעתך היה שם דגל של אוסטרליה??? זאת תהלוכת מחאה על הגניבה הלילית שבוצעה לא רחוק משם... בשטוקהולם (14/5/16...) 

נהנה מאוד ומחכה להמשך...
רובי
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלוש היקרה,
גם אני כאן, מתמוגגת מהסיפורים, מהתמונות, מהנופים ומהמשפחה שלכם, שאני כל כך אוהבת! תודה על הזכרונות הטובים שהצפת בנו ( כן, יש לי שותף לעיון באשכול...

) מקאונרטל. כפי שעפרהל"ה כתבה, בפסגה זו באמת שלולית.... שלולית עם רפסודה...

הצימר בטירול הזכיר לנו את הצימר בו לנו ( שמאוד מאוד התפנקנו בו). אין כמו קפה מול נוף משכר שכזה!!
תודה, שירלוש יקרה.
אורנה ( ו- י")
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי, איזה תמונות מעלפות. פיצוי מושלם של מזג האוויר קיבלתם בטירול.
והערה קטנה: על פי התמונה שצילמת מהצימר יש לי הרגשה שהצימר שלכם היה בקומת הקרקע. אם זה אכן כך אז דעי לך שזו הדירה הפשוטה של הצימר. בקומה ראשונה הדירות הרבה יותר מרשימות. חבל שלא הזכרת לי הייתי מתדרך אותך.... -
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי,
ממשיך לעקוב בעניין רב.

לגבי הסמל של הקאונטרל - גם ליעל יש שתי קרניים.... או שלא הבנתי משהו?את יכולה להוסיף קישור לצימר שלכם?
וכשיגיע הזמן, גם לצימר המומלץ יותר לדעתך?תודה רבה
-
רכבל אל הקייזרשמארןחברים יקרים, תודה על תגובותיכם החמות.

שרון - אכן השלמות.... כולנו צריכים בכל טיול, לא כך...?

יעל יקרה - איזה כיף שהגעת! סיפור טיול שלי בלעדייך - זה לא "זה".
תודה על התמונה המקסימה משטובאי. לשם לא הספקנו להגיע. מעניין אם הנופים שם דומים לאלו של קאונרטל. עפרה'לה - עוד מעד נגיע גם לזיפלד ואספר על תובנותיי... "תיאלצי" להמשיך וללוות אותי
אולה דני! כיף לראותך כאן ומניחה שניפגש בימים הקרובים
מסרתי לנהג ג' , הוא מוסר ד"ש חזרה ואנחנו מודים על המחמאות על הילדים... רוביייייייי - הרגת אותי עם דגל אוסטרליה בתהלוכה
לא נסלח ולא נשכח! רק אנחנו מבינים 
אורנה'לה - אכן אגם קאונרטל נראה כשלולית עלובה לעמת ה"וואוו" של האגם הלבן המיתולגי בשטובכטל. ד"ש לשותף....!

אלון היקר! הכל בסדר!! אל תדאג, נהננו בצימר וחוץ מזה, מספר השעות ש"בילינו" בו היה מאד מצומצם לשינה בלבד! כל יום (בעצם - כל לילה) חזרנו מאוחר מאד. מקלחת ולישון... זו היתה קומה ראשונה - דירה לחמישה. כפי שאמרתיח, רוחך שרתה על הטיול וכל עצה שלך היתה שווה זהב!

יונה - יופי שאתה ממשיך לטייל איתנו, בוודאי שכתבתי שטות עם קרני היעל
התכוונתי לכך שהאייל נראה כמו יעל, אך בכל זאת יש שוני במראה הקרניים. נו מילא... העיקר שהמקום מקסים. לצימר בטירול יש קישור בהודעה 159. אין לי צימר אחר מומלץ (כי לא היינו) רק תובנה שלי על מיקום מוצלח יותר לשהייה בטירול. אכתוב על כך בהמשך... והנה אנחנו ממשיכים בטיול במעלה דרך הנוף של קאונרטל.
תמונה נוספת מתאבנת למה שנראה:
-
רכבל אל הקייזרשמארןכאמור, הגענו לסופו של כביש האגרה בגובה 2700 מ'.
כניסה חגיגית :

אבל חייבים לעשות הפסקה לפני שנמשיך.
אבא: אני צריך קפה.

אמא: אני צריכה PP.

בנים: אנחנו רעבים.

במקום היה מבנה גדול עם קפטרייה , שירותים וכל מה שצריך.
לקחנו קפה, צ'יפס לבנים...
נחשו מה אני אכלתי ...?

קייזרשמארן כמובן.
סאבטקסט: בושות..
טוב, לא אכלתי לבד. ואגב, הוא היה פחות מוצלח הפעם.לאחר ששבענו והתאוששנו, פנינו לעבר הרכבל המוביל לפסגת הר קאונרטל (אולי יש לו שם אחר, "מקצועי", אך כך אני מכנה אותו).
הרכבל הזה יקר למדי וכאן אין כרטיס זלצ'.
אבא ניסה להתנגד קלות ("אנחנו נתרושש מהטיול הזה") אבל אמא ושלושת הבנים לא היו מוכנים לוותר!
סאבטקסט: במיוחד אני! כי ידעתי מה מחכה בפיסגה! יש לי דפים!!
נפרדנו מ-86 יורו עבור כולנו
והתחלנו לעלות ברכבל.ממראות הדרך:
הנה הקפטרייה, שם למטה:

ועוד יותר למטה:

הנה קרונית רכבל שיורדת

ככל שאנחנו עולים יש יותר שלג (חלקו מכוסה ביריעות פלסטיק בגלל התחממות כדה''א הגורמת להפשרתו ולירידת המפלס שלו).
עדיין המראה מרשים ולבן!!

והנה הגענו לפיסגה בגובה 3108 מ' !!

זוהי גם תחנה מס' 30 של קאונרטל
וזו לא סתם פיסגה של הר!!!
כאן עובר הגבול בין אוסטריה לאיטליה!!!

סאבטקסט: סוף סוף דגל שאפשר לצלם בכיף

-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי אהובה, בגללך. הכל בגללך. נראה לי שטירול מתחילה לנשוף בעורפי הפירנאים שלי במירוץ ליעד הבא, קיץ 2017. התמונות הורסות, הטקסט מרהיב והסאבטקסט הוא הדובדבן שבקייזרשמירן. וגם אני ממתינה עם יונה לתובנות בנושא הלינה.
-
רכבל אל הקייזרשמארןיונתי יקירתי - אהבתי את "הדובדבן שבקייזרשמארן"

ועכשיו אני מתחילה בהפגזת תמונות מפיסגת הקאונרטל... (או איך שקוראים להר...)
למרפסת התצפית קוראים Dreiländerblick וממנה יש תצפית מרהיבה על שלוש מדינות : אוסטריה, איטליה ושוויץ - Three country view
אנחנו מוקפים בהרי האלפים והמראה מרהיב!!!
כאן גם אפשר לעמוד על קו הגבול - רגל אחת בכל מדינה :

ולהנות מדגל איטליה

הנה הצד האוסטרי ממנו עלינו:

והנה הצד האיטלקי והשוויצרי:

הבנים טיפסו על כל מיני סלעים במקומות גבוהים מדי...
סאבטקסט: מאד פחדתי!

אמא ואבא ישבו על ספסל ונהננו מהנוף המהם:

הבנים היו מאושרים עד מאד

וסאבטקסט ישבה על ספסל פונה לצד האיטלקי ואמרה: I rest my case .

מוטב שלא אפרט כמה תמונות צילמנו שם, בכל הטלפונים ובמצלמה הגדולה.
גם תמונות משפחתיות יש, באדיבות מטיילים נחמדים שהיו בפיסגה.

מהמם!!!
-
רכבל אל הקייזרשמארןמקסים מקסים,
קראתי הכל ברצף.
הכתיבה שלך מקסימה ומצחיקה.
הזכרת לי מקומות שהיינו בהם.
אז עוד לא הייתי בפורום, ראיתי בכרטיס הזלצבורג את האגם הלבן וממש רציתי.
לא ידעתי עד כמה מקסים.
אבל לא הספקנו והמשפחה כבר מיצתה רכבלים.
לכביש הקורנטאל נסענו פעמיים אהבנו מאוד (בשני הזדמנויות שונות) המחיר לרכבל לפסגה גרם לנו לא לעלות ועכשיו גם על כך אני מצטערת.