ארגון מסלול קצת בעייתי.
-
היי חברים אני רוצה לטוס אחרי מבחן הפסיכומטרי שלי עד לתחילת הלימודים במרץ (בתנאי שעבור את הפסיכומטרי כמו שצריך חח).
תאריכים: 23/12/16 עד ה 11/03/17 הכי מאוחר - סה"כ חודשיים ו3/4 בערך.
הארצות שאני רוצה לבקר בהם הן (מבעיות זמן לא הכל חייב להיכלל מן הסתם):
לאוס, בורמה, תאילנד, נפאל והודו.
הארצות שאני חייב לבקר בהן:
פיליפינים.
כאן בא הבעיתיות - כל החברים עושים טיול חלק לבד (אני), חלק ביחד (2) וחלק בבית וקבענו שאנחנו ניפגש כולנו לשבועיים בפיליפינים מה 15-26/01 מה שנותן לי שלושה שבועות לטייל לפני הפגישה ושישה שבועות אחרי הפגישה לטייל.
אני מעוניין להרכיב טיול כמה שיותר יעיל וחסכוני, כרגע המסלול שאני חשבתי עליו הוא כזה:
פיליפינים> 08-21/01 (שבועיים) אני אהיה עם החברים רק שבוע ולא שבועיים, תאילנד> 22/01-11/02 (שלושה שבועות), לאוס> 12-25/02 (שבועיים), בורמה 26/02-04/03 (שבוע)
יש לכם הצעות טובות יותר למסלול שבו אוכל להיות עם החברים שבועיים?האם יש צורך בכלל לעשות פיליפינים ותאילנד באותו טיול?האם אתם ממליצים לבלות פחות או יותר זמן בארצות שפירטתי במידה ואין חלופה למסלול?תודה על העזרה
*ידוע לי שכבר לא קוראים לה בורמה אלא מאינמר אבל לשם בורמה יש חשיבות בשבילי. -
ארגון מסלול קצת בעייתי.לדעתי חלוקת הזמן שלך מאד הגיונית. מבחינת תאילנד זה אורך זמן שמתאים לטעימות וכנראה עוד תחזור לשם.
-
ארגון מסלול קצת בעייתי.שבוע לבורמה זה ממש מעט מדי, תאלץ לוותר על מקומות משמעותיים. צריך שם לפחות שבועיים ואפשר גם יותר. אני הייתי מקצרת את תאילנד ומוסיפה לבורמה ולפיליפינים.
-
ארגון מסלול קצת בעייתי.בגוף ההודעה אתה כותב שאתה יכול לצאת ב 23/12 אבל בתוכנית שאתה מציג אתה מתחיל את הטיול ב 8/1. לאן נעלמו שבועיים? אם אכן אתה יכול לצאת ב 23/12 אז יש לך 3 שבועות עד הפגישה בפיליפינים ואתה יכול להכניס יעד לפני המפגש עם החברים, למשל לאוס. לאחר מכן, בשישה שבועות תוכל להחליט אם לטייל בתאילנד ובורמה או לטוס לנפאל, מה שייקר את הטיול בעלות ההגעה לנפאל והחזרה ממנה (ישר לארץ או לתאילנד ואז לארץ, תלוי בכרטיס הטיסה שאתה קונה).
-
ארגון מסלול קצת בעייתי.קודם כל תודה,
אני מתחיל ב 25/12 לא ב 1/8.
מה אומרים על המסלול הבא:
אופציה 1:
3 שבועות לאוס מ 25/12 עד ה 14/01-
הוואי קסאי (חווית הגיבון) > לואנג נמטה > לואנג פראבנג > ואנג וינג > ויאנטיין.
+
חודש בפיליפינים (מסלול שם עדיין אין, שבועיים מתוכם זה עם חברים ושבועיים לבד)
אופציה 2:3 שבועות ויאטנם (חברים עושים צפון אבל הבנתי זה חרא של תאריכים) מה 25/12 עד ה 14/01ואז לפיליפינים לחודש.אופציה 3:3 שבועות דרום ויאטנם ואז לפיליפינים לחודש.הסיבה לקיצוץ מדינות זה בגלל שיש קצת זמן ולא בא לי להעביר חלק נכבד ממנו בנסיעות. -
ארגון מסלול קצת בעייתי.*לא מצאתי את כפתור העריכה.*
בנוסף שאלה - אם אני מגיע לתאילנד ורוצה לעבור יבשתית ללאוס - אני צריך להוציא ויזה בתאילנד לתאילנד? או שאפשרי פשוט להגיע מהשדה תעופה למעבר גבול יבשתי מבלי לשלם על ויזה תאילנדית?
-
ארגון מסלול קצת בעייתי.שאתה מגיע בטיסה לתאילנד , אתה מקבל ויזה ל-30 יום , במעבר יבשתי ויזה ל-14 ימים , הנ"ל ללא תשלום , תשלם רק אם תחרוג מהזמן .
בכניסה ללאוס תשלם 30 דולר על ויזה ללאוס , שאני עברתי פללאוס פעמיים , זה היה מרתק כאיש תעשיה וניהול לראות איך 5 אנשים מכינים לך ויזה .
-
ארגון מסלול קצת בעייתי.לגבי המסלולים - שיקול נוסף שהייתי מכניס הוא איזו מדינה יותר נוחה בתור המדינה הראשונה לטיול. כלומר באיזו מדינה יש פחות נסיונות לתחמן ולרמות (כתייר תמיד יש עוקצים שצריך להיזהר מהם, אבל יש מדינות שיש בהם יותר מזה ויש כאלה שיש פחות), ושירותי הטיול זמינים יותר ואמינים יותר ובכך מאפשרים לאלתר יותר בקלות. תקרא קצת טיפים ובלוגים על המדינות ותחליט. שים לב שמדובר בתקופה של כריסמס והשנה האזרחית החדשה. יכול להיות שזה מייקר טיול באחת מהמדינות יותר מאשר באחרת. בתאילנד למשל זו תקופה מאוד יקרה, במיוחד בחופים.
דבר אחר, יצא לך לעבור דרך תאילנד מספר פעמים בטיול. אתה כבר שם, לא תטייל קצת? יש בה מה לראות. תחליט על מסגרת זמן, אפילו אם זהרק מספר ימים לאחר החזרה מהפיליפינים בדרך לארץ, ותרשום הודעה בפורום השכן המוקדש לתאילנד.
ודבר אחרון, קצת חטטני אז אתה יכול להתעלם. רשמת שיש לך כמעט שלושה חודשים לטייל והמסלולים שאתה מציע הם של פחות מחודשיים. את הכסף על טיסה ארוכה כבר הוצאת, נכנסת לאווירה של טיול, לא חבל לא לנסות למצות את כל הזמן שיש לך?
-
ארגון מסלול קצת בעייתי.כן קצת התבלבל לי הכל אבל לאחר חשיבה ממושכת זה יהיה הטיול:
הגעה מישראל לבנגקוק ושם אבלה יומיים > הגעה לצ'אנג מאי ובילוי יומיים > מעבר מתאילנג ללואנג נמתה בלאוס ושם אבלה 4/5 ימים > ארד לכיוון nong khiaw ליום יומיים > ממשיך ללואנג פרבנג ל 4/5 ימים > ואנג ויאנג ל 3/4 ימים > ויאנטיין ליום ומשם טיסה לפיליפינים לחודש עם קונקשיין לסינגפור > לבסוף נשאר לי שלושה שבועות אני שוקל אולי קמבודיה או תאילנד.
כסף לטיול יש ולגבי עקיצות אני אשמח אם תקשר אותי למאמרים או שתסביר מניסיוך. אני רוצה להגיע כמה שיותר מוכן מהבחינה הזאת.
בנוסף אני טס לבד האם לא מומלץ להגיע למקומות האלו לבד?
-
ארגון מסלול קצת בעייתי.להגיע לבד או לא זה עניין אישי. אני לא חושב שיש עדיפות לאחד על גבי השני. יש כאלה שאוהבים לנוע לבד וכאלה שמעדיפים לנחות עם מישהו שהם מכירים (ולכן יש מדור מחפשים שותפים פה באתר). מניח שלא תהיה הנוסע היחיד על המטוס לתאילנד. תוכל לראות אם יש שם מישהו שאתה מרגיש נוח לגשת אליו/אליה ולנסוע יחד לאזור המלונות של התרמילאים.
לגבי עוקצים - אם תדע לאן אתה רוצה להגיע וכמה זה אמור לעלות פתרת חצי מהבעיות. נראה לי שרוב העוקצים מסתובבים סביב מחירים לא הגיוניים או נסיונות להסיט אותך מהמסלול כדי למכור לך משהו. יש גם את הנסיונות לפתות בעסקאות ריווחיות, בטיול בהודו לפני כמעט 20 שנה שנה ניסו לפתות אותי בהודו להעביר אבנים יקרות לישראל והבטיחו רווח של אלפי דולרים כשאעביר אותן ליעדן בארץ (לא נפלתי בפח, אבל הם היו אומנים). גם היום זה עוקץ שמשתמשים בו ואנשים נופלים בו בפח. אני יודע שיש את זה גם בתאילנד. אני זוכר שראיתי פעם שרשור בפורום של הלונלי פלאנט בעניין. היו שם הרבה סיפורים יצירתיים. גם בפורום הזה היה שרשור בעניין. מכייוון שלכל מדינה יש את הדברים הייחודים לה, אתה יכול לפתוח שרשור חדש לגבי לאוס שאותה אני לא מכיר, ולשאול משהו ספציפי, למשל איך להתנייד וממה להזהר בלאוס.
-
ארגון מסלול קצת בעייתי.פרט ליפן ודרום קוריאה בכל מקום יתחמנו אותך.
אפילו באוסטרליה תחמנו אותי נהגי המוניות(קצת) כשהערתי להם עצרו את המונה.
נסיעה טובה
-
ארגון מסלול קצת בעייתי.אתה רוצה ללמוד תחמנות מהי? תתחיל בויאטנם. עלות הקורס? כמה שהם יצליחו לתחמן אותך. אישית אני חושב שויאטנם היא המדינה הכי פחות אהובה עלי מכולן, ורק בשל העובדה שהרוב הגדול של האנשים שפגשתי היתה להם מטרה כזו. ובכללי זאת לדעתי המדינה הכי פחות נחמדה לתרמילאי, בטח אחד שלא רוצה לזרום עם העדר.
אני לא מסכים שזה אותו דבר בכל מקום. יש הבדל מבחינתי בין לנסות לעשות עליך מחיר יותר טוב בעיסקה מזדמנת לבין השקעה של זמן ומאמץ ביצירת מלכודות תיירים בכל פינה ושעל. ויאטנם והודו הן מקומות שאתה צריך להיזהר כמעט בכל אינטראקציה. בשאר מדינות אסיה שביקרתי, ממש לא הרגשתי ככה. להיות מודע ומוכן צריך להיות בכל מקרה.