כרטיס סים באירופה - שאלה
-
היי אני טס בראשון הקרוב לפראג ואמסטרדם (תחילה אהיה בפראג) ותהיתי אם מישהו מכיר כרטיס סים מקומי עם חבילת גלישה באינטרנט שניתן לקנות בפראג ויעבוד לאחר מכן גם באמסטרדם?
-
כרטיס סים באירופה - שאלהכרגע הפתרון סים בינלאומי של גולן טלקום או של פלאפון. החל מ-15 ליוני 2017 תוכל עם סים מקומי אירופי להשתמש באותו מחיר בכל ארצות של האיחוד האירופי.
-
כרטיס סים באירופה - שאלהאפשר לקנות סים לחו"ל של גולן טלקום בלי להיות לקוח שלהם?
-
כרטיס סים באירופה - שאלהלא
אם תקני מהם סים את תהיה לקוחה שלהם 
אפשר לרכוש מהם סים חדש, עם מספר חדש, לצורך הנסיעה (בלי לבטל את הסים הקיים של חברה אחרת) ולבטל את הסים הזה כאשר חוזרים. לדעתי אפשר גם לבצע עקוב אחריי מהמספר הרגיל שלך למספר של גולן.
-
שאלת תם לגבי סים ישראליאין לי מושג קלוש בדברים הללו, תמיד קניתי סים מקומי.
האם באמת עד היום, 2016, אין אף חברה ישראלית שמאפשרת לקנות סים לתקופה מוגבלת בלי הצורך הטיפשי לשלם על הסים עצמו, לקנות חבילה, לרוץ ולבטל אותה אחרי - פשוט לקנות דיל סים לחודש וזהו? זה נורא מייגע, ההתעסקויות הללו, ולא משתלם, אם צריך בכל פעם לשלם על סים חדש.
(אגב, לפחות נכון ללפני שנתיים או שלוש אני זוכרת שגם תיירים שהגיעו לישראל הופתעו מכך שאין ממש אופציות כאלו של לקנות סים+דיל לשבוע-חודש וזהו לזמן שהם בישראל)
-
שאלת תם לגבי סים ישראליברור שיש בארץ תוכניות פרה-פייד שמיועדות לתיירים (או לעובדים זרים).
טוקמן של סלקום, ביג טוק של פרטנר, הוט טוק של הוט וכו.
-
שאלת תם לגבי סים ישראליגם אני בדרך כלל קונה סים מקומי, הכי נוח והכי זול.
רק שהפעם אני נוסעת לפירנאים, כך שאהיה גם בספרד וגם בצרפת,
השאלה היא האם צריך סים לכל אחת מהמדינות בנפרד,
בכל מקרה נראה לי שגם אם צריך סים לכל מדינה זה עדיין יוצא יותר כדאי..
-
שאלת תם לגבי סים ישראליאם תעבור עם סים צרפתי לספרד או להפך תשלם רק כמה סנטים יותר על דקת שיחה או SMS, אבל שמוש באינטרנט במקרה הזה מאוד יקר ולא כדאי. כאמור הבעיה הזאת תפתר בשנה הבאה.
-
שאלת תם לגבי סים ישראליויש כזה גם ליוצאים לחו"ל? למקרה שאין לי שום רצון לעבור חברה, אבל רק לנסוע לחו"ל עם סים של חברה X מישראל?
-
שאלת תם לגבי סים ישראליכן. כאמור אפשר לקחת קו מגולן או פלאפון במיוחד לצורך הטיול.
יש גם חברות שנותנות כרטיס סים במיוחד בשביל חו"ל - למשל סימזול, פרי סים, סימלס ועוד המון חברות ששכחתי כרגע.
כנראה שהפופולריות של גולן נובעת מכך שהיחס של עלות (כולל טירחה) מול תמורה הוא מצויין.
-
שאלת תם לגבי סים ישראליכלומר, אפשר לבוא לפלאפון ולקבל סים חינם שמשלמים בעצם רק על החבילת חו"ל עליו ולומר מראש "אני קונה את זה לחודש וזהו", כן?
כי ממה שאני הבנתי, או לפחות כך בעבר, היית קונה את הסים בכסף, משלם גם על מסלול חודשי ואז צריך לבטל אותו בשובך ארצה.
-
שאלת תם לגבי סים ישראלילא, כנראה לא הובנתי נכון.
יש חברות (פריסים, סימזול, סימלס, סים של למטייל וכו), שכמו שרשמתי, נותנות לך סים שמיועד רק לטיול, פרה-פייד, ואין צורך לבטל כלום כאשר חוזרים.
בפלאפון וגם בגולן יש חבילות למנויים שלהם, ולכן (אם לא רוצים לעבור) יש להזמין סים חדש ולזכור לבטל אחרי הנסיעה. למרות שצריך לזכור (יש תזכורת אוטומטית) וגם לטרוח לבטל (זה קל מאוד) - לפעמים זה הפתרון הכי משתלם.
לפלאפון יש גם כרטיס לגלישה בלבד בחו"ל בתשלום חד פעמי שלא צריך לבטל אח"כ.
-
שאלת תם לגבי סים ישראליוואו, המחירים של הפריפייד על הפנים לגלישה. ההצעה האחרונה של פלאפון עוד אולי סבירה אם עוברים בין כמה מדינות בזמן קצר וצריך פתרון כולל, או לבק-אפ כשמגיעים למדינות נידחות שיותר מסובך לקנות בהן סים.
אמשיך להעשיר קופות של חברות בחו"ל, כנראה.
-
שאלת תם לגבי סים ישראליחזרתי מאמסרדם לא מזמן.
יש אפשרות לקנות סים דרך אתר למטייל, מדובר בסים אסטוני אבל ניתן להפעילן בכלך מדינה פשוט צריך לבצע סריקת רשתות ולהתחבר לאחת הרשתות המקומיות.
ניתן להכניס אליו כסף מראש, וגם לבחור חבילת גלישה בעזרת אפליקציה פשוטה לפלאפון.
עבד לי מצויין.
-
שאלת תם לגבי סים ישראליהגלישה בו יותר יקרה מסים מקומי. זה טוב בעיקר למי שצריך שיחות לישראל (שאני עושה בסקייפ/וואטסאפ ממילא).