רומניה- הרי הפאגאראש
-
שלום,
רציתי לדעת האם מישהו יכול להמליץ לי על טרק עם לינה בקבאנות בהרי הפגאראש?
מסלולים יומיים או טרקים שלא עולים על מיומיים שלושה?
תודה
-
רומניה- הרי הפאגאראששלום אלינור !
- למתי מתוכנן הטרק ?
- הרי הפאגאראש לא כל כך נגישים בתחבורה ציבורית .
- כאן צירפתי את מפת סימון שבילים ומיקום הקאבאנות ( CAB ) בהרי הפאגאראש. רק קחי בחשבון שחלק מהקאבאנות סגורות בתקופת החורף .
-
רומניה- הרי הפאגאראשאילן תודה רבה על העזרה!
אנחנו 3 בנות שטסות בתחילת עד אמצע אוקטובר (כשבועיים)
תכננו לעשות את הרי הפגאראש בסביבות ה 9 באוקטובר. תוכל לומר לי אולי מתי בדיוק הקאבנות סגורות?ואיך כן אפשרי להגיע לתחילת המסלול? או אולי יש לך אתר או מספר טלפון שאוכל לדבר עם בעלי הקבאנות?
בנוסף, אשמח אם יש לך ידע נוסף (מפות, ידע על קאבנות) לגבי הטרק ברזרט, הטרק של פיאטרה קריולי ופסגת הר אומו?
תודה
-
רומניה- הרי הפאגאראשהיי אלינור !
- זו כבר אופרה אחרת .
- אני ממליץ לך ברגשות מעורבים כיוון שמזג האויר בהרים הוא בוגדני ולא יודע כמה אתן מצוידות ומיומנות .
לפני כשלוש שנים תפסה סופת שלגים זוג ישראלי שטייל בהרי הבוצ'אגי ומזל שמצאו את בקתת המחסה ( REFUGIU ) . נעם ארנון ז"ל יצא לחלץ אותם מטעם חברת הביטוח שלהם . גולשת אחרת נסעה בכביש הטראנספאגאראש ותפס אותם גשם זלעפות שאפילו לא מצאו את אגם BALEA .
- כל ההקדמה לעיל היא לא להוציא את הרוח מהמפרשים שלכן אלה כדי להתריע על הסכנות בהרי רומניה ובטח בתקופה שאתן מתכננות .
- אני המלצתי לגולגשים לגבי טרקים ותבדקי מה מתאים לכן :
- כן, יש לי מפות סימון שבילים של הרי רומניה אך זה לשימושי הפרטי. את מפת הרי הרטזאט נתתי לחברים שטיילו שם ובגלל שנרעה רצו לקנות לי מפה חדשה אך לא מצאו .
- להגיע לפסגת אומו הכי קל לעלות עם הרכבל מבושטני לבאבאלה ומתחנת הרכב בשביל די נוח מגיעים לפסגה תוך 2-2.5 שעות . אפשר להתחיל את המסלול ליד תחנת הרכבל בבוצ'אגי אך זמן ההליכה כפול.
- אם תחליטו להמשיך בתוכנית שלכן תפני אלי לפרטי .
-
רומניה- הרי הפאגאראשהיי אילן,
אני אחת מהבנות שנוסעות עם אלינור.. שוב תודה רבה על העזרה!
המקומות שבהם אנחנו חשבנו לטייל זה הפאגאראש, פיאטרה קריולי, בוצ'גי ורטזאט, כמובן שהכל תלוי במזג אויר ובזמנים..האם תוכל להמליץ איפה יותר בטוח ועדיף בתקופה זו (אוקטובר) מבחינת מזג האוויר? (מודעות לכך שמזג אוויר הפכפך ולכן גם נבדוק את מזג האוויר לפני הטרק)..
רק אציין שאנחנו ללא נסיון בטרקים ואנחנו מתכוונות להגיע ללא אוהלים (מעוניינות לישון בקבאנות ולא בבקתות המחסה), כמו כן לא משכירות רכב לכן מחפשות מסלולים בהתאם..
תודה רבה:)
-
רומניה- הרי הפאגאראשהיי מורן !
- רוצה לחדד שהתחזית בהר משתנה תוך זמן קצר משמיים כחולים לעננים וגשם .
- אני גם לא יודע מה מצב הכושר הגופני שלכן. מסלול לקניון 7 סולמות שהרומנים עושים בשלוש שעות חלק מהישראלים עושים בחמש שעות ויותר .
- ההמלצות שלי בסדר יורד :
א. למען השקט הנפשי של ההורים , להצטרף לקבוצה או לקחת מדריך מקומי .
ב. לטייל בהתחלה בהרי הבוצ'אגי ובפיאטרה קראיולוי שיותר נגישים .
ג. רוצות עוד, לטייל בהרי הראטאזאט . לאחר צבירת ניסיון לטייל גם בהרי הפאגאראש .
- גם הקאבאנות שפתוחות בתקופה זו לא באותה רמה, בחלקן מקבלים כלי מיטה ובאחרות רק מיטה וחייבים את השק"ש .
- אם תיליטו לצאת לטייל הכינו שיעורי בית לגבי המסלולים ומקומות המסתור, ציוד מתאים, צידה ומים . גם רצוי להעדכן בקאבאנה לגבי המסלול שתעשו באותו היום .
-
-
רומניה- הרי הפאגאראששלום לכם .
טיילנו ברכב , במאי על הטראנס פאגראש מדרום לצפון , כולל אגם בלאה , , היום החל שמשי , ותוך שעה , התענן ,התערפל , וירד גשם אטומי 3-4 שעות .
רוצה לאמר שהליכה באזור , בתקופה הנדונה , בעיני הלא מקצועיות מאוד - אינה נכונה - ואף מסוכנת.
בקלות ניתן שם לאבד את הדרך , ועוד שלל סכנות .
בהינתן שאתן לא מתורגלות לסוג הזה של הטיול , מציע לשנות תכנית
בברכה
-
רומניה- הרי הפאגאראשתודה רבה על ההמלצות והאזהרות, נתכנן בהמשך את הטיול בהתאם...
-
רומניה- הרי הפאגאראששבוע טוב מורן !
- פעמים רציתי להוסיף ושכחתי.
- כדי לטייל בהרי הבוצ'אגי ופיאטרה קראיולוי הכי קרוב לנחות בבוקרשט .
- כדי לטייל בהרי הראטאזאט הכי קרוב זה לנחות בקלוז' .
- אם רוצים לטייל גם בהרי הפאגאראש שהם משהו באמצע הכי טוב לנחות בשה תעופה אחד ולהמריא מהשני .