לדתיים שביננו{בעיקר}
-
צהריים טובים לכולם
מתכננים לעשות את המסלול הקלאסי {ל.א , ס.ד , (פארקים?),ל.וגאס , יוסמיטי,
ס.פ , כביש 1 , ל.א} באזור מאי 2017
השאלה היא היכן כדאי לעשות את השבתות כאשר התכנון כרגע הוא 3 שבועות?
טיסות עדיין לא סגורות עד שהמסלול לא יקבל צורה יותר "מוצקה".
תודה
-
לדתיים שביננו{בעיקר}תלוי מה את/ם מחפש/ים בתור דתי/ים.
האם רק אוכל כשר? תפילות בשבת? אירוח מלא?
בכל מקרה -בכל עיר גדולה יש קהילה יהודית, ואפשרות למצוא אוכל כשר- לפחות בסיסי (יש גם דברים שאפשר למצוא בכל סופר).
הכי מומלצת ומרכזית מבחינה זאת היא כמובן לוס-אנג'לס, עם מבחר מסעדות כשרות שלא היה מבייש כמה ערים גדולות בארץ..
-
לדתיים שביננו{בעיקר}לילה טוב
מסכימה עם התשובה הקודמת, הכי אידאלי בלוס אנג'לס, קל להתמצאות כמו בארץ.
הבנתי שגם בסן פרנסיסקו יש קהילה גדולה, אנחנו נסענו שעה וחצי לסן חוזה שזה ליד, יש מלון 10 דק מביה"כ, אשמח לתת לך פרטים אם תרצה
לגבי כביש 1, לא מצאנו במונטריי ביה"כ פעיל ביום יום לכן לא היה אופציה, בטח לא לשבת
ווגאס- היינו וממש לא ממליצה אם לא חייבים, יש כמה בתי חב"ד שם, וכמה בתי כנסת, אם מוכרחים בגלל אילוץ במסלול, אז קל למצוא אוכל כשר, יש קייטרינג שאפילו מספק פלטה, אבל עדיף למצוא משפחה או קהילה שתסכים לארח אתכם , אפילו בתשלום
סן דייגו- גם ממש נוח ומקום מקסים ויפייפה, אנחנו היינו בשכונת לה הויה, סופר כשר במרחק 5 דק הליכה, תפילה ביה"כנס ישורון, מלא ישראלים. ישנו בבית מלון קרוב.
תהנו
-
לדתיים שביננו{בעיקר}חיפוש בפורום יוכל לעזור ,
בס"פ , ישנם בתי כנסת ואפשרויות אוכל מועטות
גם באזור ס"פ ישנם מספר אפשרויות (אוקלנד , פאלו אלטו והאזור)
בווגאס ישנם בתי כנסת ואפשרויות אוכל טובות
בס"ד , ישם בתי כנסת ומספר אפשרויות לאוכל
ול"א נותנת אפשרויות הסעדה מעולות בכל קנה מידה
במונטריי ישנו בית חב"ד ניתן לתאם מולם לאפשרויות אירוח והסעדה
בפרזנו ישנו בית חב"ד
-
לדתיים שביננו{בעיקר}רק הערה
בית חב"ד במונטרי...אם פעיל (צריך להתקשר מראש) אז בשבת בלבד, וגם לא כל שבת כנ"ל לגבי FRESNO, זו משפחה, לא בית חבד קלאסי שמכירים ופעיל מאד, אפילו בית כנסת לא מצאנו...למרות שהמקום מקסים לא הייתי ממליצה בטח לא לשבת.
-
בוקר טוב ושבוע טוב לכולםקודם כל תודה רבה לכל העונים
כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון
היות ואנחנו עם קראוון אין בעיה של אוכל בשבת , הכוונה היתה מבחינת מקומות/אטרקציות /מסלולי הליכה?? היכן כדאי לעשות/לקבע את השבתות ?
לא רוצה "לבזבז" יום באמצע השבוע שאני יכול לעשות אותו בשבת{כמובן בלי נסיעה,דיסני ,יוניברסל}
מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי נכון
כמו כן עוד שאלת כשרות ברשותכם
אני קורא המון בפורום על בזבוזים במהלך היום על גלידה,שוקולדים נשנושים וכדומה במהלך היום,בכל אופן מטיילים עם ילדים, האם זה רלוונטי גם לדתיים או שהמקומות הכשרים מרוכזים במקומות אחרים{דגש על בזבוזים "על הדרך"}
תודה רבה ויום נעים ושקט
-
בוקר טוב ושבוע טוב לכולםלאורך הדרך קשה למצוא "אוכל רחוב" כשר. כלומר דוכן גלידה וכדומה לא יהיו עם תעודת הכשר.
בקבוק קולה (סגור) אולי כן ואולי לא (להבנתי יש כמה מפעלים או קוי יצור ולא כולם נושאים תעודת הכשר).
בסופר אפשר למצוא אוכל כשר (כולל אולי גלידות ודברים אחרים).
יתכן שבחלק מהקיוסקים תוכלו למצוא טילון שנושא תעודת הכשר (אני לא בטוח)
אבל גלידה שמכינים במקום (או שמים בגביע במקום), וכדומה - לא.
-
בוקר טוב ושבוע טוב לכולםתודה רבה "אנשים" , הבנתי
כמו כן עדיין נשארה דילמה לגבי שבתות-היכן לעשות?