ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות מסלול בטירול

פורום טיולי משפחות
    8
    17
    2624
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • amysh
      amysh נערך לאחרונה על ידי

הי, אנחנו נוסעים בסוף החודש לשבוע לטירול , זוג+בת 4 וחצי.

נוחתים במינכן ב-21 בלילה וישנים ליד השדה.

למחרת בבוקר-יום ראשון של הטיול- מתלבטים: או לנסוע לאגם הלבן weisssee, זו נסיעה של שעתיים וחצי-שלוש ממינכן (לכן ההתלבטות, הבת שלנו נודניקית לא קטנה בנסיעות ארוכות), יש מישהו שהתאכזב מהאגם הלבן? מכיון שאנחנו עושים די-טור רציני בשביל האגם הלבן ממש לא בא לי להתאכזב. מהתמונות של שירלי וגיל נראה מקום מדהים ונדיר. או לנסוע לאזור בו נישן- zell am ziller, אולי למפלי קרימל או להצעה אחרת שלכם? אם ניסע לאגם הלבן אז בדרך לדירה אפשר לעצור במפלי קרימל אם נספיק ויהיה כח.

יום שני של הטיול- הינטרטוקס hintertux. בערב יש פסטיבל במאירהופן

יום שלישי של הטיול- בבוקר יש פסטיבלים בעיירות מסביב, וממשיכים ללינה הבאה שלנו באוץ (למי שתוהה למה פיצלנו לינות במרחק לא גדול בגלל שלא יהיו לנו נסיעות ארוכות בגלל הבת). אולי ניסע לאוץ דרך אינסברוק? אולי נעשה את דרך הקרחונים מעל סולדן באותו יום.

יום רביעי של הטיול- בבוקר פסטיבל באוץ. אח"כ: נסיעה ל-niedreti המסלול שגיל המליץ עליו ל- hofle, מפלי שטויבן ואגם piburg- הכל אפשרי ביום אחד? 

יום חמישי של הטיול- אולי קאורנטל? ואת אקווה דום נכניס באחד מהאחה"צ שלנו בעמק אוץ. 

יום שישי של הטיול - ב-23 בלילה טיסה הביתה. או לנסוע לאינסברוק אם לא נבקר בה קודם (עד כמה היא מהממת ושווה ביקור על חשבון טבע? או שהיא עוד עיר?) או שניסע למיטנוולד (מיטנוולד יותר מיוחדת מאינסברוק?), טירת לינדהורף או נוישטאט? איזו מהן עדיפות? ונמשיך לשדה התעופה.  

אשמח לדעתכם. תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ayeletback
        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

התייעצות מסלול בטירול

הי

בנוגע למה שאני מכירה.

ם רביעי של הטיול- בבוקר פסטיבל באוץ. אח"כ: נסיעה ל-niedreti המסלול שגיל המליץ עליו ל- hofle, מפלי שטויבן ואגם piburg- הכל אפשרי ביום אחד? 

האם אפשר הכל ביום. תלוי מה עושים.
        במפלים אפשר לצפות מלמעלה ( אולי ללכת מלמעלה לרמפה הראשונה ).
        או אפשר לבוא מלמטה ולעלות עד למעלה.

באגם אפשר לצפות עליו ולעשות סיור קצר.
        או להקיף אותו.
        או להקיף ולשוט וכו וכו

אם תבחרו באופציות היותר קצרות. אזי אפשרי ביום אחד.
        niedreti  קסומה ומהממת אבל אנחנו בטעות עשינו את המסלול שגיל המליץ עליו ברכב Very Happy

לגבי קאורנטל - אני ממליצה לחלק את היום חצי ב FISS לילדה - היא מאוד מאוד תהנה שם קלאסי לגיל.
        גם אתם תהנו ( אל תשכחו את הקינוח האלוהי של המריל קנודל ).
        וחצי שני במעבר ההרים.

אני שמרתי את אינסבורק לימי גשם. מכיוון שלא היו כאלה אז לא הייתי שם. ממש לא ניראת לי MUST

• gillp2
          gillp2 נערך לאחרונה על ידי

התייעצות מסלול בטירול

איימי - 

לדעתי זה אבסורד לעשות את המסלול ממינכן לאגם הלבן. זה המון (!!!) שעות באוטו ביום אחד שהוא גם יום ראשון לטיול. אל תשכחי שגם הנסיעה מהאגם הלבן לצל אם זילר זו לא נסיעה ממש קצרה - אם אתם ממש מתעקשים עליו (הוא יפה!!! לא מתווכח!!!) אז כגיחה מצל אם זילר

אגב, אם זה יצא יום לא יפה היום הראשון שלכם אז זה בכלל חסר טעם.

ממליץ לכם מאד מאד מאד לשלב את הרכבל מ-hochsoll ביום יפה. הבת שלך תמות על כל המשחקים וההפעלות למעלה (לודא אם המסלול רגליים יחפות פעיל בעונה שלכם - אם כן, בעיני מקום חובה להרכב שלכם) ואתם תתעלפו מהנוף.

הביקור שם אפשרי גאוגרפית גם ביום הראשון (ממינכן לעמק זילר), גם כגיחה מעמק זילר, וגם ביום המעבר מעמק זילר לעמק אוטס (ותאורטית גם כגיחה מעמק אוטס אבל זו נסיעה טיפה יותר רחוקה) - 

אינסברוק - עוד עיר אירופאית נחמדה (אפילו מאד נחמדה) - לא הייתי מבזבז עליה יום בטיול יחסית קצר על חשבון ימי טבע אלא כאופציה ליום גשום.

מיטנוולד - באמת שעד היום לא הבנתי מה האטרקציה בעיירה עצמה - עיירת פנסיונרים מצועצעת עם ציורים על הקירות של הבתים. מה שכן - אפשרויות לטייל סביבה, רכבלים, אגמים וכו' יש בלי סוף. לא הייתי 'מתאבד' עליה.

אין בעייה לעשות את המסלול (קצרצר ומשגע!!) מנידראטי + אגם פיבורג + שטויבן.

המרחקים קצרים ובהנחה שלא תעשו את כל המסלול ההליכה במפלים אלא תסתפקו במרפסת תצפית אחת או שתיים אתם תספיקו את הכל בנחת

מבחינת הטירות - בעיני לינדרהוף יפה יותר מבחינת הטירה והגנים, נוי' מרשימה יותר מבחינת הנוף הנשקף. שתיהן מרשימות. אני חושב שלינדרהוף יותר 'על הדרך' מבחינתכם וגם לוקחת פחות זמן

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • amysh

התייעצות מסלול בטירול

איילת תודה- את זוכרת אם כביש האגרה בקאורנטל גרם למי מכם לבחילות או סחרחורות? מסתבר שהבת קצת רגישה.

ראיתי את fiss- יש משם נוף? טבע משגע? חבל לי  לבזבז זמן "יקר" באזור המדהים הזה על ג'ימבורי או גינת שעשועים גם אם מושקעת אלא אם אני מרוויחה נוף או טבע משגע. הסתכלתי באתר של fiss וראיתי שיש מגלשת הרים שזה אופציה אם מתאים לגילה (4.5).

גיל תודה גם לך כמובן- בגלל הדרך הארוכה אנחנו מתלבטים לגבי האגם הלבן. וחוץ מזה אתה אשם!! אלמלא התיאורים והתמונות שלך ושל שירלי בכלל לא הייתי יודעת על קיומו (איך זה שלא שמעתי עליו קודם?) ולא הייתי מתאהבת ממבט ראשון! angel לצל אם זילר זה שעתיים מהאגם הלבן. אולי נוותר עליו (אתמול הראנו תמונות של האגם הלבן לחמי שהיה באוסטריה כמה פעמים ובכלל טייל רציני והוא אמר- השלולית הזו?? devil). יש המלצות למקום אחר בעמק זילרטל? נראה לי שיהיה לנו שם זמן פנוי אם נוותר על האגם הלבן. 

אבדוק לגבי hochsoll שהמלצת, זה ליד קופשטיין?

אשמח גם לעוד המלצות בעמק אוץ. 

ונראה לי שבאמת אשמור את אינסברוק ליום גשום בלבד. 

• telo
              telo נערך לאחרונה על ידי

התייעצות מסלול בטירול

אנחנו לא התלהבנו מהאגם הלבן. הגענו אחרי רצף של ימים חמים ולא היה שלג או קרח באזור. הרכבל השלישי שהוא רכבל כסאות היה ארוך נורא וקר בטירוף. לא הייתי נוסע במיוחד.

גם מסלול ההליכה באזור האגם הלבן לא התאים לנו כי הוא היה קשה מדי.

בטיול עם ילדה קטנה הייתי מתמקד בעמק אוץ והסביבה הקרובה. יש שם מספיק נופים מדהימים לטיול שלם. את האזור של זלצבורגלנד הייתי שומר לטיול נפרד.

• 75izakg
                75izakg נערך לאחרונה על ידי

התייעצות מסלול בטירול

לגבי הבת הרגישה יש לדאוג לשקית הקאה(בלי חור) מגבונים ובגדים חלופים בהישג ובשליפה מידית. אנחנו נסענו עם ילד בן חמש וכל בוקר באחד הסיבובים היה הקפצה .ביום האחרון היה פספוס ובדיוק אז הבגדים היו במיזוודה לקראת הטיסה הינו צרכים לעשות עצירה ולעשות חיפוש במזוודות

• ayeletback

התייעצות מסלול בטירול

יש שם נוף וטבע יפה . רכבל וכו. לא טבע מרהיב כמו מעבר ההרים הסמוך. 

רכבת ההרים שם כיפית. אם הילדה אוהבת אפשר לעשות איתה בכיף

• ayeletback

התייעצות מסלול בטירול

יש שם נוף וטבע יפה . רכבל וכו. לא טבע מרהיב כמו מעבר ההרים הסמוך. 

רכבת ההרים שם כיפית. אם הילדה אוהבת אפשר לעשות איתה בכיף

• שירלי 4
                      שירלי 4 נערך לאחרונה על ידי

התייעצות מסלול בטירול

איימי הי,

קודם כל - אני שמחה שנהנית מהתמונות שלי ושהן נתנו לך השראה.

לגבי האגם הלבן - אני לא אובייקטיבית.... 

לגבי עמק אוטס - הוא ממש מקסים!

המסלול הקצר מלמעלה (מנידרטאי) לתצפית מעל מפלי שטויבן - נהדר ולא קשה. לעשותו מלמטה למעלה - לא הייתי מעזה עם ילדה קטנה. בשביל מה..?

אגם פיבורג - מקסים! אפשר לשוט בו בסירה אם יש יום יפה.

עוד יום בתיאור הטיול שלי אגיע לעמק אוטס ואז יהיה לך רושם חיובי נוסף עליו wink.

אינסברוק - היינו ואהבנו מאד! עיר מתוקה, מדרחוב יפה, הרבה נגני רחוב, תהלוכות, מסעדות, גלידריות....(יש שם גם פרימארק). דווקא לא הייתי מוותרת עליה.

מיטנוולד - לא הייתי בגלל הסיבות שגיל מנה למעלה...blush ואפילו לא ידעתי שהוא חושב כך (למרות שיכולתי לשער זאת גיל!).

כיף לכם שיש פסטיבלים בזמן שתיסעו! 

שירלי 

• amysh

התייעצות מסלול בטירול

תודה לכולם על התשובות.

telo- רכבל שלישי באגם הלבן?? אתה בטוח? חשבתי שזה רכבל 1. או שהתכוונת להינטרטוקס? שם זכור לי 3 רכבלים. בכל מקרה יש מצב שנרד מזה לאור הדעות החלוקות והנסיעה הארוכה.. ואני אשמח לעוד המלצות בעמק אוץ מעבר לאיפה שכתבתי שנהיה.

שירלי-  אני אסע לפני שתסיימי את הסיפור שלך blush ולגבי המסלול מנידרטי- המסלול שכתבתי שנעשה (מה שגיל המליץ מזמן ל- Hofle- קשה? או שהתכוונת למסלול אחר?

• gillp2

התייעצות מסלול בטירול

איימי - סול זה באמת לא רחוק מקופשטיין - 

לגבי עמק זילר - לא טיילנו בו, אבל כן חקרתי עליו קצת כי התלבטנו אולי להתמקם דוקא בו בקיץ האחרון (ובסוף הלכנו על מיטרסיל)

קודם כל - מעמק זילר הרבה יותר הגיוני לעשות טיול לאגם אכנסי שמאד מאד קרוב לכניסה לעמק. גם כל איזור ווילדרקייזר שיש בו המון אופציות משפחתיות - יחסית קרוב לכניסה לעמק זילר.

בעמק עצמו - יש סכר על אגם יפה בסוף העמק Schlegeis Staus, יש ממאירהופן רכבלים - אלו שאני אז רשמתי לעצמי הם penkenbahn ו-ahron bahn - 

יש בכניסה לעמק בעיירה fugen מרחצאות תרמיים חמים שאמור להתאים ליום חורפי...

זה מה שאני זוכר מהתחקיר שעשיתי לפני הקיץ - מדגיש שוב שלא הייתי אז לא יכול ממש להמליץ וכמובן שאין לי מושג אם הרכבלים פתוחים ומתי בתקופה שאתם נוסעים.

ולגבי האגם הלבן... לדעתי האישית אין שום מקום שמצדיק נהיגה של משהו כמו 6 שעות ביום הזה. בטח עם ילדונת קטנה. בטח ובטח בטיול קצר. בטח יום אחרי טיסה שהוא גם יום לא פשוט. ובטח כשאתם באוסטריה ועל כל מטר יש לך אינספור מקומות מדהימים

• telo
                            telo נערך לאחרונה על ידי

התייעצות מסלול בטירול

לינק למפה פנורמית של האגם הלבן

במפה רואים שיש רכבל סגור אחד עם תחנת בינים. בתחנה הסופית יש רכבל כסאות לא מומלץ . בגלל הקור והאטיות. אני בניגוד לאחרים לא התלהבתי במיוחד מהאגם הלבן, וגם לא מהנסיעה לשם. לא הייתי מגיע במיוחד. רק אם אתם באזור. בהינטרטוקס לא היינו.

• gillp2

התייעצות מסלול בטירול

המסלול מניאדרטי ממש ממש קליל. שטוח לגמרי, על דרך סלולה לחלוטין. אפשר ללכת כמה שרוצים ולחזור. והוא כולו, מתחילתו ועד סופו מאד מתגמל ועם נוף מרהיב.

• צחצח המטייל
                                צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

התייעצות מסלול בטירול

הינטרטוקס מדהים. לא לוותר https://goo.gl/photos/u5RLXY1Hn6LkLw2p8 https://goo.gl/photos/L7gesYe3zBTuiEZ57 https://goo.gl/photos/8MEF9S3kSYBfk1ji7

• amysh

התייעצות מסלול בטירול

וואו צחצח תמונות מהממות. אין שום כוונה לפספס את ההינטרטוקס, בשבילו אנחנו ישנו בעמק זילר.

טלו- יורדים מהאגם הלבן סופית. 

גיל- התלהבנו מ hoha salve וניסע לשם, נראה לי שיהיה קר מדי למסלול הרגליים היחפות, אבל נמצא כבר מה לעשות שם, הילדה מתלהבת גם מ-רק רכבל. 

גם על המסלול מניידרטי לא נוותר.

אולי ביום המעבר מזילר לאוץ ניסע לעמק שטובאי? את אינסברוק נשמור רק ליום גשם ואחה"צ+ערב. צריך ניצול מקסימלי של ימים בטיול כ"כ קצר. 

• דפנה 11
                                    דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

התייעצות מסלול בטירול

הי איימי איזה כייף לכם שאתם לפני טירול !!

אנחנו הספקנו בעמק האוץ ביום אחד את האגם פיבורסי ,המפלים -ירדנו מהמסעדה כמה תחנות ועלינו,אפשר בכל רגע נתון פשוט לחזור, ניארדטי עשינו סיבוב באוטו והספקנו גם להגיע לרכבל הפתוח בוונט-הדרך יפיפיה ולא כדאי לפספס, אם יש לכם כמה ימים תוכלו לפצל.

הינטרטוקס  ומאירפן זה יום מקסים גם.

לגבי אינסברוק לא היינו, אבל היינו במיטוולד ומסכימה עם גיל על התיאור ,לא הייתי נוסעת במיוחד ,אוץ בעיני יותר חמודה.

בקשר לטירות היינו רק בנוישטאט,קחי בחשבון שזה יום מאוד עמוס, צריך להזמין מקום לסיור וגם הנסיעה לשם די ארוכה, עלייה לטירה כ3/4 שעה, לא יודעת אם הייתי בוחרת לעשות את זה ביום הטיסה , למרות שמאוד נהנו מהטירה והנוף מסביב

אולי בדרך למינכן  יכולים לעבור בקניון  לוטאש או  בקניון פרטכלאם .

תהנו !!

• amysh

התייעצות מסלול בטירול

דפנה תודה. חשבתי על לינדהורף ולא נוישטאט. 

מפתיע אותי מה שאתם כותבים על מיטנוואלד בתמונות היא נראית ממש מתוקה ושונה מעיירות הטירוליות, והיא העייריה היחידה בה נבקר בבוואריה.

על רכבל פתוח אני פחות משתגעת (קצת מפחדת, גם עלי וגם על הילדה) אבל אני רואה שהרבה ממליצים על וונט- יש דרך אחרת לעשות את הטיול?

אני חושבת על מגלשת הרים שתתאים לביתי בת ה-4. חובה שאפשרי מבוגר עם ילד במגלשה אחת, לא ארוכה מדי (הבנתי שבאימסט מאוד ארוכה), לא מפחידה, משהו עדין ולא ארוך- המלצות באזור בו נהיה?

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון