ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון מרכז אמריקה

פורום מרכז אמריקה
    2
    7
    2770
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יניב222
      יניב222 נערך לאחרונה על ידי

אהלן, אני חייל משוחרר ואני מתכנן לטוס לבד למרכז אמריקה וקולומביה בינואר למשך ארבעה חודשים. הטיול שלי צריך להסתיים במקסיקו עקב הצטרפות המשפחה. אשמח לעזרה בתכנון הטיול, לא מחפש להתפנק, אין בעיה להתכלב אבל עד גבול מסוים. סוג הטיול הוא בעיקר חופים יפים, צלילות, חשוב חיי לילה, לא מתנגד גם לטרקים אך לא יותר משלושה ארבעה ימים. בגלל שאני צריך לסיים במקסיקו אז כנראה אתחיל בקולומביה ואהיה שם משהו כמו שלושה חודשים. תכננתי לפי מסלול בראש: קולומביה - פנמה- קוסטה ריקה- ניקרגואה- הונדורס- גואטמלה- בליז- קובה- גמייקה- מקסיקו. לפי המסלול זה המון מדינות בשלושה וחצי חודשים והכוונה היא לטייל בלי לחץ של זמן לכן אני מניח שצריך לוותר על מדינות.
      1.רציתי לדעת על אילו מדינות כדאי לוותר ועל אילו מדינות אסור לפספס. 

2. האם מומלץ להתחיל את הטיול בקולומביה.

3.מה הסדר גודל מחיר לטיול כזה.

4. כנראה שיש עוד מלא שאלות שלא עולות לי לראש כרגע.
      בכל מקרה תודה רבה מראש על העזרה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מרכז אמריקה

אתחיל בקולומביה- היא שייכת לפורום אחר ולא הייתי בה. אבל הייתי באנדיות האחרות ואם מזג האוויר דומה ינואר הוא שיא החורף. נראה לי שדבר ראשון כדאי שתבדוק מזא בקולומביה כדי לדעת איפה למקם אותה בטיול. היא גם זו שתשפיע על אילו מדינות תרצה לבחור. ו תצטרך כחודש- חודש וחצי לראות אותה טוב. אם אתה רוצה לטייל בכולה. האם במידה ו לקולומביה תגיע במרץ-אפריל יהיה לך בתקציב כסף לכרטיס טיסה למכסיקו? אם זה לא אופציה זה גם ישפיע על התכנית שלך. האם באפריל אתה צריך להיות במכסיקו והטיול מתחיל בראשית ינואר?

• יניב222

עזרה בתכנון מרכז אמריקה

לפי מה שאני קורא באתרים ובפורומים ינואר זו תקופה טובה לטייל בקולומביה. אני מתכנן להיות שם בין שלושה שבועות לחודש. בגדול אם יש לי אופציה להימנע מלהוציא כסף על הטיסה מקולומביה למקסיקו אז כדאי. אני לא מכיר את העלויות. אם זה עניין של עד אלף שקל אז זו כן אופציה. בנוגע להגעה למקסיקו, אני חוזר משם לארץ לקראת סוף מאי, אז אני מאמין שאצטרך להגיע לשם לקראת סוף אפריל. לגבי ינואר אני די גמיש, מאמין שאטוס בתחילת ינואר.

• גדליהו מהגרעין

עזרה בתכנון מרכז אמריקה

אז נראה לי שעד תחילת פברואר אתה בקולומביה. אתה יכול לסיים ב קרטחנה או טורבו ופשוט משם לפנמה תוך שאתה עושה את סן בלאס בדרך. פנמה צריך כשבועיים ליעדים מרכזיים. ככה שפחות או יותר התקרבת לסוף פברואר. לדעתי קוסטה ריקה זה המוקש. אני לא מתרשם שאתה עם תקציב ענק. מה שאומר שאם אתה רוצה לעשות בה הרבה אטרקציות תצטרך הרבה ימים רגועים על מנת לאזן. אופציה אחרת די לדלג עליה. מה שאומר בין שבועיים ל3 ואפילו חודש. הגעת לאמצע מרץ. מעבר לניקרגואה לבערך 3 שבועות. אתה בתחילת אפריל. תצטרך לדחוס את גווטמאלה בשבועיים ושבוע צלילות באיי הונדורס. זה הכל כללי רק לתת לך רושם איך תוכל לטייל. בטיול ארוך דברים הרבה יותר נזילים והחלטות משתנות בשטח.

• יניב222

עזרה בתכנון מרכז אמריקה

קודם כל תודה רבה על העזרה, אני רואה שבאמת הצלחת לדחוס את רוב המדינות לטיול, האם הית ממליץ באמת לעבור בכל המדינות האלו או לטייל יותר רגוע ופחות לחץ של זמן ולוותר על חלק מהמדינות.  בנוסף מה לגבי קובה וג'מייקה? ברור לי שלא אוכל להספיק להגיע אליהן ביחד עם שאר המדינות, אך האם כדאי לוותר על חלק מהמדינות על מנת להגיע אליהן?

• גדליהו מהגרעין

עזרה בתכנון מרכז אמריקה

כמו שאמרתי. בטיול ארוך דברים נזילים. אם טוב לך נורא בקולומביה ואתה רוצה להישאר חודש וחצי- תעשה את זה ולוותר על גווטמאלה. רק תחצה אותה כדי להגיע למקסיקו. אני בגישה של תוותר סוף על מדינות לגמרי. כי יש יותר מצב שפעם תחזור אליהם. אם תראה מדינה חלקית. יש יותר סיכוי שלא תחזור אליה לעולם. לגבי קובה ו ג'מייקה - אם הכנסת אותן אתה צריך לוותר על מדינות אחרות ואתה צריך לרכוש עוד כרטיסי טיסה, שלא התרשמתי שאלו תוספות שאתה מעוניין להוסיף לתקציב שלך. רק אתה יכול להחליט אם עדיף לך להגיע אליהן במקום לאחרות . זו שאלה של העדפה אישית. מה שעדיף לי לא בהכרח עדיף לך.

• יניב222

עזרה בתכנון מרכז אמריקה

תודה רבה, עזרת לי מאוד!

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון