קמפינג בחינם בארה"ב
-
היי
מנסה קצת לחקור על דרכים להעביר לילה בחינם ולחסוך עלויות (איפה שמתאפשר, שלא גורע מהטיול ונוחיותו באופן משמעותי).
הגעתי לאתר הזה: (לינק)
שבו הוא אומר שביערות לאומיים (national forests) וגם ב- Grasslands, אפשר בעיקרון ללון בחינם. זה משום שהכניסה עצמה ליערות היא ללא תשלום, וכל עוד לא הולכים למתחמי הקמפינג המאורגנים, לא צריך לשלם. וישנם כללים שמאפשרים לינה באופן מפוזר (קורא לזה dispersed camping).
האם יש לכם היכרות עם זה? סימוכין? איך אני יכול לדעת איפה בארה"ב מותר ללון באופן כזה אקראי? האם זה רק ביערות?
------------------------------------------------------------ ------
מעבר לזה, האם אתם מכירים איזה מאגר/אתר/אפליקציה/ספר אמינים שמציגים על פי מיקום אתרים ומקומות שניתן להעביר בהם לילה בחינם/בזול מאוד?
תודה
אלון
-
קמפינג בחינם בארה"בהשאלה עדיין בתוקף

-
קמפינג בחינם בארה"בספק אם תמצא כאן תשובה, שכן רוב חברי הפורום ישנים במוטלים ומלונות ולא בקמפינג. לי יש ניסיון עם קמפינג בארה"ב אבל לא בחינם. תמיד ישנתי בתוך הפארקים הלאומיים או בקמפינגים פרטיים שצמודים לפארקים.
אני מניח שהמידע שאתה מחפש קיים באתר של ה National Forests, כאשר בדף של היער יהיה אפשר למצוא את החוקים לגבי היער הספציפי (שוב, מניח. לא בדקתי).
בכל מקרה, השיטה הזו תהיה טובה רק כשאתה ממש מטייל ב National forest ואז גם לן שם, או אם אתה עוצר בדרך ללינה ובדיוק יש לך National forest בסביבה. במקרה של טיול בפארק לאומי, נראה לי מיותר לגמרי לצאת במיוחד מהפארק ולנסוע עד ליער שבו הלינה חינמית, רק בשביל לחסוך 10-20 דולר.
-
קמפינג בחינם בארה"בסבבה
אני מדבר גם על פארקים ולא רק... זאת אומרת, בדרכים וכו'...
חוץ מזה. בפארקים הלאומיים מישהו מכיר אולי אופציה כזו של dispersed camping?
-
קמפינג בחינם בארה"בלא שמעתי על קמפינגים בחינם.
יש קמפינגים זולים, בסביבות 20$~ לילה, ויש גם יקרים, לא בהכרח דווקא אלה שבתוך הפארקים הלאומיים.
זו בהחלט דרך טובה לחסוך את עלויות הלינה במלונות או מוטלים, אבל על חינם לא שמעתי. הדרך החינמית היחידה שאני מכירה היא קאוץ' סרפינג (או כמובן קרובי משפחה), אבל לא ניסיתי אז אין לי טיפים בנושא.
-
קמפינג בחינם בארה"ב20$ נחשב אתר קמפינג זול? וזה המחיר בכל הפארקים הלאומיים?
-
קמפינג בחינם בארה"ב20$ זה מחיר של קמפינג זול. בפארקים הלאומיים יעלה יותר.
אנחנו לפני כשנתיים ישנו בחינם בקמםינג באיידהו- איזו מסעדה שאפשרה מאחורי השטח שלה לשים אוהלים או קרוואנים ( והיו להם אפילו חיבורים)
ממש מזמן הייתי בעוד מקום שהיה הכי בסיסי בעולם והיה בחינם... ככה שיש פה ושם כאלו מקומות אבל כנראה לא ממש הרבה. ולפחות בקנדה לעשות למשל קמפינג wildrness צריך רישיון וזה גם יעלה כסף.
-
קמפינג בחינם בארה"בב- backpackers area של ה- Tuolumne Meadows Campground ביוסמיטי (זה האזור המיועד להייקרים, ללא גישה עם רכב) עלה לי רק 6$ ללילה (ליחיד, המחיר הוא לאדם). אין מקלחות. יש שרותים עם מים זורמים ויש ברזים מיועדים עם מים לשתייה (לא צריך לטהר), שולחנות קמפינג + ארגז דובים בכל חלקה. זה אחלה אתר, יש נהר 3 דקות הליכה - מצוין לרחצה. אווירה טובה של הייקרים (הרבה אנשי JMT/PCT), שקט ובע"ח באם לבקר (אותי ביקרו 3 קויוטי וכמה איילים וכמובן סנאים וציפורים - נאמר לי שמידי פעם מגיעים גם דובים...). יש חנות ומסעדה (דיינר) קרובות (5 דקות הליכה).
לא יודעת עד כמה זה רלוונטי לאחרים כאן (אולי רובכם עם רכב).
אני בספק רב אם בפארקים בארה"ב אפשר לישון בזול יותר. אני לא מכירה את המושג "dispersed camping" אבל אני בספק רב אם הוא קיים בפארקים הלאומיים בהם ישנים באתרים מסודרים או wild camping (שזה כמובן בחינם) - להם צריך פרמיט (לפעמים בתשלום, נמוך מאוד). יש לשים לב שגם בלינת שטח (wild camping) יש מגבלות - בד"כ באיזורים היותר פופולריים/נגישים אסור להקים אוהל גם עם פרמיט. כנ"ל לגבי איזורים רגישים אקולוגית או כאלו שיש בהם פעילות אינטנסיבית של בע"ח ו/או עוברים שיקום.
המטרה של הפרמיט אינה כדי שמטיילים ישנו בחינם באוהל ברחבי הפארק... אלא לאפשר להייקרים שנכנסים "לעומק" השטח - שם אין שרותים כלשהם כולל אתרים מסודרים - להשאר ללון ברחבי הפארק תוך הגבלה של המספרים של האנשים שישנים בשטח בכל אזור.
לפני שיוצאים לשטח, עם קבלת הפרמיט, מקבלים את כל האינפורמציה הרלוונטית לאיזור הספציפי.
ב- high sierra clubs במפוזרים ברחבי הפארק (נדמה לי שיש שבעה ביוסמיטי; אולי יש גם בפארקים אחרים) - יש backpackers area - בדומה לזה שבטואולומני, שגם הם ללא תשלום לנושאי פרמיט ללינה בשטח ויש בהם שרותים מינימליים (צריך לבדוק בכל מחנה אבל באלו שהייתי יש מים זורמים לשתייה ושרותים; במחנה sunrise אפשרו לי להשתמש במקלחת שבתוך המחנה תמורת תשלום של כמה דולרים).
ב- Emerald Bay לחופי אגם טאהו ישנתי באתר קמפינג מסודר דומה (נקרא boat-in; יש עוד 2 אתרים למיטב זכרוני לחופי המפרץ שהיו כבר סגורים לעונה כשהגעתי באמצע ספטמבר). גם הוא לא נגיש ע"י רכבים (רק ברגל, כ- 20 דקות ממגרש החנייה הקרוב - או בסירה...). גם הוא היה בסיסי מבחינת שרותים - רק שרותים כימיים וברזים עם מים לשתיה. ללא מקלחות ואין חנות או משהו דומה.
האתר ממש מומלץ, במיוחד בשולי העונה (כשלא עמוס). כל חלקת אוהל היא מאוד מרווחת ושטוחה, עם שולחנות קמפינג וכמובן קופסאות דובים. הרחצה באגם היא תענוג!
אני לא זוכרת בדיוק כמה עלה לי אבל זה היה בסביבות 15$! (לאוהל יחיד)
יתר הזמן ישנתי בחינם באוהל שלי בשטח... (עם פרמיט מתאים כמובן)
תמונה מהאתר באמרלד ביי:
(לא רואים אבל זה האגם למטה בין העצים)
-
קמפינג בחינם בארה"בתודה על המידע IO.
אגב, שמעתי שהפארקים בקדנה חינם השנה בגלל חגיגות 150 שנה או משהו.
חוץ מפארקים לאומיים יש אתרי קמפינג זולים או חינם כמו שיש נגיד באוסטרליה וניו זילנד?