ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון יוון בפסח

פורום טיולי משפחות
    6
    15
    7306
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • telo
      telo נערך לאחרונה על ידי

שלום

רציתי לשאול מה דעתכם על טיול משפחתי בפסח בצפון יוון. טיול טבע מבוסס על מסלולים קלים משולב עם טיול בכפרים ובאתרים ארכיאולוגים.

חשבתי על אזור האולימפוס או על זגוריה.

היתרון של אזור האולימפוס הוא בקירבה לסלוניקי, שאולי יהיו אליה טיסות ישירות בפסח. באזור זגוריה יש יותר כפרים ציוריים אבל הוא רחוק יותר. איפה כדאי להתמקם בזגוריה עם ילדים? מצובו? יואנינה?

האם יש סימון שבילים ברור? האם קל למצוא מסלולי הליכה קלים?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

חפש את סיכום הטיול של רבקה ק. בפסח האחרון במצובו כנקודת מוצא.

• telo
          telo נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

תודה

קראתי את הסיפור המצוין של רבקה. דרך הסיפור שלה הכרתי את מצובו. אשמח לשמוע דעות גם ממי שטייל באזור עם ילדים.

• avihay20
            avihay20 נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

היי telo

אפשר לינק לסיפור?

• yuval_s
              yuval_s נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

אנחנו נוסעים לשבוע במצובו בעוד חודש, כל המשפחה. מבטיח דיווח מעודכן.

• telo
                telo נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

תודה

• telo
                  telo נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

לינק לסיפור של רבקה

• avihay20

צפון יוון בפסח

telo תודה

קראתי את הסיפור של רבקה בעיון רב (ובבקשה שמישהו בהנהלת האתר ידאג לתת לנו את האפשרות לסנן רק את הודעות פותח השרשור...)

במסגרת המחשבות לקיץ הבא והרצון ל-"משהו אחר" שהוא לא פסגות מושלגות גם יוון עלתה על ראש שמחתי.

נראה שטיול ביוון מורכב יחסית מבחינת הדילוגים בין מקומות הלינה וגם התנאים הכלליים נראים שמזכירים את מזרח אירופה...

האמנם?

• telo
                      telo נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

בקשר לפגסגות מושלגות: אני מתענין באזורים של יוון שדווקא יש בהם פסגות מושלגות באפריל והנופים די דומים לאלה של האלפים. 

אפשר ביוון כמו במקומות אחרים לדלג בין הרבה מקומות או להתקמם באזור מסוים ולטייל בו.

לא אוכל להשוות למזרח אירופה, כי לא טיילתי בה כמעט, אבל ברור שיש דמיון למדינות הבלקן. ההתרשמות שלי שתשתיות התיירות ביוון באזורים מסוימים די מפותחות. תלוי בעונה ובמזג האוויר כמובן.

יש מגוון של דירות נופש מאובזרות במחירים סבירים דומים.

אני מתלבט בין העיירות Metsovo לבין Litochoro כרגע. אל שתיהן אפשר להגיע בזמן סביר מסלוניקי, שיש אליה טיסות מהארץ חלק מהשנה, ואפשר תמיד לטוס לאתונה ולהמשיך ממנה בטיסת פנים קצרה ולא יקרה.

• michal-p
                        michal-p נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

הי,

ביקרנו בזגוריה עם ילדים ביולי האחרון. המרחק בין מצובו לבין כפרי זגוריה הוא כשעה וחצי נסיעה. אם רוצים לחוות את זגוריה למשך מס' ימים (טיולים בטבע כגון בקניון ויקוס, בריכות פפינגו, נהר הווידומטיס) כדאי לדעתי להתמקם באחד מכפרי האזור (אריסטי, ויקוס, פפינגו ועוד). אנחנו שהינו באריסטי והיה מצוין. יש מלונות מקסימים גם בכפרים אחרים בסביבה. 

תהנו!

• avihay20

צפון יוון בפסח

היי מיכל אפשר קצת פרטים על גילאי הילדים, התכנית לטיול וכו... אפשר גם במייל

• זיוה
                            זיוה נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

לדעתי זרועות הכוכב ממצובו ארוכות מדי לנסיעות עם ילדים קטנים. שעה וחצי לזגוריה זה במקרה הטוב בלבד וכנראה לכפר הראשון, הנגיש ביותר (כלומר רק להגעה לאזור ולא לטיול בו). אם רוצים לראות עוד, להגיע לנקודה ספציפית ולטייל ברגל זה יקח יותר זמן. למי שיקרא בתשומת לב גם רבקה דיווחה על נסיעות ארוכות. הם טיילו כזוג ללא ילדים. אולי יואנינה מתאימה יותר (תוכלו לנסוע גם לצומרקה או לארטה), וכדי לראות את מטאורה צריך לינה נפרדת קצרת מועד. אני חושבת שזה עדיף.

בטיפים משנת 2010 יש כמה מסלולים קצרים שפרסמתי.

• telo
                              telo נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

תודה זיוה.

אני מבין שמצובו כמו שכתבת לא מתאימה למי שרוצה לטייל בזגוריה. 

צריך להתמקמם ביואנינה בשביל להיות במרחק סביר מזגוריה, מצובו וצומרקה.

היתרון של מצובו הוא שהיא עיירה גדולה ושאפשר לצאת ממנה לטיול יום למטאורה.

• זיוה
                                זיוה נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

היתרון ברור לי, אבל איכשהו נדמה לי שזה לא מתאים לכם. לא הייתי בצומרקה אבל הבנתי מרבקה שגם זו היתה נסיעה ארוכה (ואולי אני טועה). שווה בדיקה רצינית. לרבקה יש כישרון לשכנע (ואני אומרת את זה באופן הכי חיובי שיכול להיות) אבל טענתי גם אז כשהיא חזרה מהטיול שמה שהתאים לה לא מתאים להרבה מאוד מטיילים. את האגם שרבקה היתה בו מצפון למצובו ראיתי כי בזמנו נסענו ממטאורה לזגוריה דרך האגם הזה, ואני כבר מנחשת איך תדרג אותו אחרי שתבקרו בו. אני רואה את הדירוגים שלך לגבי אזורים הרריים, מה יפה יותר ומה פחות, ואני יכולה לומר לך שהוא לא דרמטי ולא מרשים כמו אגמים הרריים אחרים שראית. אני חושבת שההי-לייטס הרציניים של האזור הם מטאורה וזגוריה, אולי גם צומרקה, שבה כאמור לא הייתי. בין אלה תחשוב איך אתה מתמרן ומה מתאים לכם.

• telo
                                  telo נערך לאחרונה על ידי

צפון יוון בפסח

תודה זיוה. אני מבין שהנופים סביב מצובו לא יתחרו בנופים של האלפים, אבל השנה אנחנו רוצים לנסות אזור אחר של אירופה אחרי הרבה טיולים באלפים. לנסות אווירה אחרת ולהנות מהיתרונות של יוון במחירים קצת יותר נמוכים וטיסות קצרות.

החיסרון של זגוריה הוא שהכפרים קטנים (יחסית למצובו) ואני מחפש בסיס לטיול כוכב באפריל שהוא חודש גשום, ומעדיף מקום שיש בו מה לעשות גם בימים גשומים כמעט בלי נסיעה.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון