מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדם
-
אמסטרדםאלעד, אז כנראה שהפקיד ההולנדי שלא רצה לזכות אותנו על המיכל היה הרשע, אם כי היה רצוי שהפקיד הגרמני ידע אותנו על החיוב.
אז החזרנו את הרכב במצב לא משהו וצעדנו רגלית לדירה.
אחרי המרחבים הירוקים היפים בהם שהינו אמסטרדם נראתה לפתע מכוערת, מלוכלכת, מלאה במהגרים....אפילו הסופרמרקט הסמוך לדירה לא משהו....
"אמסטרדם מבאסת" אני כותבת בוואטס אפ לחברותי בארץ ואנחנו הולכים לישון עם הרגשה רעה שארבעת הימים האחרונים לטיול לא יהיו משהו.....
-
אמסטרדםכמה מילים על הדירה באמסטרדם.
רצינו דירה נאה, מרווחת (שני חדרי שינה) במיקום מרכזי, אבל לא בהכרח במרכז התיירותי, אלא דווקא בשכונת מגורים ועדיף קרוב לפארק.
מצאנו את הדירה הזו. היא אכן נאה, המיקום היה טוב (אפרט בהמשך), בסמטה קטנה ליד הוונדלפארק, סמוך לרחוב ראשי עם מסעדות, טראם, סופרמרקטים ועוד.
.
החסרונות - יחסית יקרה (200 יורו ללילה ויש לשלם מקדמה מראש) ואין סלון, רק שני חדרי שינה ומטבח עם פינת אוכל. בהתחלה זה קצת מרגיש קלסטרופובי, אבל התרגלנו.

-
אמסטרדםאמסטרדם עם מתבגרים
המתבגרים שלנו הפתיעו לטובה באמסטרדם. למעט הקטעים הרגילים של "אנחנו רעבים ועצבניים" שהתנגשו עם האובססיה שלי לאכול דווקא במסעדה מסויימת ולא במסעדה קרובה וזמינה, הם מאד זרמו עם העיר, התלהבו מהצבעוניות שלה, נהנו לשוטט שעות רבות ברגל. בעיקר הבכור, העלמה עדיין קיטרה ורצתה לשבת בכל הזדמנות.
תכנון אמסטרדם:
תכננתי לטייל בשכונות לא עמוסות בתיירים ולגלות מקומות חדשים.
לשם כך סימנתי על מפת גוגל כמה שכונות "חדשות" שנראו לי מיוחדות.
הראשונה הייתה הPIJP - השכונה של שוק אלברט קופ.
באמת שכונה צבעונית, "מגניבה", מלאה בבתי קפה, מסעדות אתניות, פה ושם חנויות מדליקות. אבל, חייבים להודות, היא לא יפה כמו איזור התעלות.

-
אמסטרדםהאתר המרכזי של השכונה הוא השוק שסביבו יש הרבה בתי אוכל מעניינים.
אנחנו בחרנו לשבת במסעדה בשם trust שהקטע שלה שאין בתפריט מחירים ואתה מתמחר לעצמך את הארוחה על פי רצונך. זה לא כל כך פשוט....
האוכל שם, אגב, היה מאד טעים.
אחרי שחרשנו את האזור, חשבנו לחזור לאזור הדירה שלנו ולטייל בוונדלפארק. אבל העלמה מאד רצתה לנסוע בחשמלית, אז נסענו עם החשמלית לכיוון שכונה נוספת שסמוכה לדירה שלנו שכונת Oud-West שהפכה אינית לאחרונה בזכות שוק האוכל ומתחם העיצוב החדש De Hallen.
מתחם נחמד מאד, אבל לטעמי שרונה מרקט שלנו יותר מוצלח.....מצד שני, אולי אם היינו באים רעבים, היינו חושבים אחרת.

-
אמסטרדםלע' יש מזל, יום ההולדת שלו חל באוגוסט, כך שבכל שנה הוא זוכה לחגוג בחו"ל.
ברחובות הסמוכים לדירה שלנו ראינו שפע של מסעדות מיוחדות והחלטנו לאכול במסעדה אינדונזית. כי כשאתה באמסטרדם אתה חייב לאכול 'שולחן אורז אינדונזי'.
אלא שהמסעדה הנבחרת התגלתה כמלאה וכיקרה עד מאד, התחלנו לחפש אלטרנטיבה, הרעב התחיל להציק ולפתע גילינו מסעדה פקיסטנית בשם Tawazo.
"זה נראה טעים, אבל אל תאמרו מילה בעברית" הזהיר ע' את הילדים.
"אני חושבת שלפקיסטנים יש בעייה עם הודים ולא עם ישראלים" ניסיתי להרגיע אותו.
התמזל מזלנו וגם לא הרעילו אותנו בפצצת אטום מולקולרית וגם האוכל היה מאד טעים.
-
אמסטרדםיום רביעי:
הפעם התכנון לטייל בשכונות קצת יותר מוכרות ומרכזיות - מתחם תשעת הרחובות והיורדן.
את היום מתחילים עם סימון V על שני חובות לילדים - ביקור בסטארבקאקס ובחנות וואנס. אחרי זה הם מאפשרים לנו לשוטט כאוות נפשינו, עד שהבטן מתחילה לקרקר....

-
אמסטרדםמצרפת כמה תמונות מהיורדן ומתשעת הרחובות.
אני זכרתי את שכונת היורדן כיותר תוססת ומלאה בבתי קפה וחנויות מיוחדות, אבל השנה היא הייתה יחסית ריקה ושקטה (לטוב ולרע).
מתחם תשעת הרחובות, אכן שוקק והתעלות שחוצות אותו מוסיפות הרבה יופי לאזור.

-
אמסטרדםהשתקפויות מעניינות:

-
אמסטרדםואי אפשר בלי תעלות ואופניים:

-
אמסטרדםמיקה. סיפור נפלא. הבלוגים שלך על דרום הולנד ומשולש הגבולות היו התנך שלי לאזור בשנה שעברה. ועכשיו נתת לי המון רעיונות מה לעשות בטיול המשפחתי הבא שלנו באפריל בו כבר הזמנו טיסות בחברת גרמניה לדיסלדורף. תודה רבה!!
-
אמסטרדםמיקוש יקרה
תמונות אמסטרדם נהדרות וגם הדירה נראית מאד חמודה.
למה קטנה ? מה הגודל שלה את יודעת ?
זו סביבה נהדרת ואהבנו אותה מאד בגיחה שלנו לאמסטרדם ביוני.
גם אני התרשמתי שיורדן טיפה מנומנם והסביבה של אלברט קויפ קצת כעורה.
הכי יפה בעיני סביב התעלות וונדל פארק. הוא נהדר.

כיף לחזור לאמסטרדם, ואני מתרשמת שגם אתם נהנתם בסוף למרות ההתרשמות הראשונית הטיפה מבאסת.
שבת נעימה
איריס
-
אמסטרדםצח, שמחה שיכולתי לסייע בטיול הקודם ושמחה שאוכל לסייע בטיול העתידי. אולי בסוף נעשה 'חילופי טיולים' - אתה תסע בעקבותי להרי ההרץ ואני אסע בעקבותייך לטירול. הצימר שלכם כבר אצלי במועדפים.
איריס יקירתי, יש לנו הלוא טעם דומה בערים (ודירות) אז ברור שנחשוב אותו דבר על אלברט קופ ועל היורדן. תודה שעודדת אותי בזמן אמת עם הבאסה מאמסטרדם שבסוף הסתברה כעיר כייפית....

-
אמסטרדם5 שעות שייט תעלות ממש לא מספיק

תמונות מקסימות.
ממש עושה חשק לטיול בהולנד.
ובמרינה של מוניקדאם היתה מסעדה ממש טעימה עם תפריט בהולנדית. חבל שלא עצרתם שם.
-
אמסטרדםלט איט - את צודקת. חמש שעות זה ממש לא מספיק ולכן בקיץ הבא הנושא יטופל ויתוקן. ניסינו להגיע למסעדה במרינה של מוניקדאם, עשינו שני סיבובים ולא הצלחנו לחצות את התעלה...כנראה שצריך לבוא עם סירה...

יום חמישי
שכחתי לספר שיום קודם, ניצלנו את ההשכמה המאוחרת של הילדים ויצאנו להפגש עם חברה שלי שחיה באמסטרדם בבית קפה בפארק + טיול בוקר זוגי בפארק.
גם יום חמישי התחיל מאוחר ולכן לקחנו טראם היישר למרכז העתיקות ביורדן שע' מאד אוהב. זה מתחם לאספנים, יש בו דברים מעניינים ויקרים.
ע' הסתובב במתחם וחיפש תחרה הולנדית וצלחות דלפט לארון הצלחות שלנו, העלמה התעסקה בנייד שלה ואני והבכור שיחקנו משחקי בילוש במתחם.
משחק הבילוש שלנו הלך כך: כל אחד מסתובב במתחם ובוחר חפץ עתיק כלשהו ואח"כ השני צריך למצוא אותו בין כל הדוכנים בהתאם לרמזים שונים ומשונים.
היה ממש ממש כייף....

אח"כ עשינו בוק לחתול נחמד שישב בחלון.....

-
אמסטרדםאחרי המתחם, מתחיל החלק השאפתני שלי של היום.
רציתי לטייל בשכונת - Westerpark
זו שכונה שנמצאת מערבית ליורדן. יש בה הרבה מבנים של התנועה האדריכלית Amsterdam school
סביב השכונה, שהייתה שכונת פועלים הוקם פארק שהינו למעשה הפארק המוניציפלי הראשון בעיר.
בנוסף, סביב שטח של מפעל גז לשעבר נבנה מתחם שכולל פארק יפהפה ומבנים שהוסבו לבתי קפה, מסעדות, גלריות, מתחמי הופעות ובתי קולנוע.
בדרך לפארק ולמתחם הגז הילדים כבר רעבים ואני מכוונת למסעדה קריבית שקראתי עליה ביקורות טובות.
הולכים, הולכים, הולכים, מקטרים, מקטרים, מקטרים, מגיעים למסעדה והיא נפתחת רק בחמש. אופס, מישהי לא עשתה שיעורים.

אני מציעה שנתקדם לכיוון הפארק, ליד הפארק יש עוד מסעדה שווה.
יש לנו כרטיס תחבורה ציבורית ל4 שעות ואני מעלה רעיון שניסע שתי תחנות כדי לחסוך זמן.
מחכים, מחכים, מחכים בתחנה והאוטובוס לא בא.
לקול זעקות העלמה שלא מוכנה לזוז מהתחנה, אני מחליטה פה אחד שנצעד רגלית.
צועדים, צועדים, צועדים. הילדים כבר גוועים ומקללים את העיר ואת אמא שלהם...
מגיעים למסעדה, ונחשו מה? היא נפתחת רק בשבע....
-
אמסטרדםמכיוון שאני רוצה כבר לסיים את הסיפור ולהתפנות ליעד הבא, אנסה לקצר ולכן אחסוך מכם את ההאשמות שהוטחו בי מול המסעדה הסגורה, את מבטי השנאה הרושפים ואת היללות הרמות....
אני נותרתי רגועה אל מול ההתקפה, הצבעתי על הפארק מעברו השני של הכביש ואמרתי באופטימיות "הביטו ילדי, התקווה נמצאת שם מעבר לכביש, מבטיחה לכם שתוך דקה או שתיים נגלה שפע של מסעדות"
ואכן כך היה. במתחם הגז לשעבר יש מבחר מסעדות ובתי קפה. אז נכון שלקח לנו הרבה זמן לבחור את המסעדה "הנכונה" ונכון שבמסעדה לקח להם המון זמן עד שהאוכל הגיע לשולחן, אבל בסוף הוא הגיע, והיה טעים וכולם יצאו שבעים ורגועים.
וכדי לפצות את הילדים אפשרנו להם אחרי האוכל להוציא אנרגיה בפארק היפה.

-
אמסטרדםאחרי הארוחה והמנוחה ממשיכים הלאה ומשוטטים בהמלצתה של זיוה ברחוב Haarlemmerdijk היפה.
העלמה מנדנדת לעצור בכל בית קפה מדליק שרואים ברחוב. אבל אני מנסה למשוך עוד קצת ולמצוא בית קפה עוד יותר מיוחד....בסוף סתם ישבנו בגלידריה...בפעם הבאה אני אקשיב לה... (האמנם?)
בערב אנחנו לוקחים טייק אווי ממסעדה אינדונזית סמוכה ואח"כ משאירים את הילדים בדירה ויוצאים בזוג לשבת בבית קפה לא רחוק מהדירה.
המיקום של הדירה, ברחוב קטן בין הפארק לבין רחוב overtoom הראשי, היה מעולה וכך יכולנו ליהנות משני העולמות.

-
אמסטרדםיום שישי - יום אחרון
היום אנחנו כבר פולשים לחלקים היותר תיירותים של אמסטרדם.
מסתובבים בתעלות הראשיות ולאורך האמסטל, מגיעים לשוק ווטרלופליין,
שוק הספרים בכיכר spuy ועוד ועוד.
ביום זה אני מפרגנת לעצמי כמה וכמה חנויות עיצוב הולנדי - כמו סטודיו דרוך droog המפורסם וחנות העיצוב Friday next בה אנחנו גם מסיימים את הסיבוב היומי בשתיית קפה ועוגה.

-
אמסטרדםבדרך חזרה מבית הקפה מתחיל מבול רציני..
אמסטרדם נפרדת מאיתנו בדמעות....חוזרים לדירה לארוז - נסענו עם שתי מזוודות , 3 טרולים ותיק גב. אלא שע' רכש דיי הרבה דברים, חלקם שבירים וצריך מיומנות אריזה כמו גם לשים לב שהמזוודות לא עוברות את המשקל המותר.
בכל נסיעה אנחנו מתמודדים עם שגעת הרכישות של ע' וגם הפעם הא מוצא פתרונות יצירתיים לאריזת מודל ספינת התרנים מעץ ולשני המגדלורים הגדולים שעשו עלייה לארץ....
בערב יוצאים לאכול במסעדה אתיופית סמוכה לדירה שלנו. חייבים לומר לזכותם של שני המתבגרים שלי שהם מוכנים להתנסות במאכלים מגוונים וכך אנחנו יכולים לחקור מטבחים בינלאומיים.
היה טעים, אבל אני מעדיפה את טעמי המזרח הרחוק.
הולכים לנום לכמה שעות, בארבע ורבע בבוקר מגיעה המונית לאסוף אותנו לשדה.
בשבת בצהרים אנחנו כבר בישראל.
תודה שטיילתם איתי.

-
אמסטרדםמיקוש היקרה!!!
נהניתי מאד להשלים את הקריאה , לטייל איתך בהרי ההרץ שלא הכרתי,
בפריזלנד שגם אותה לא הכרתי,
לראות את כל הבתים היפים שצילמת, ואת כל הפריטים הקנים המאד שווים
כל הכבוד שהצלחת להתאפק מלקנות הכל, לא יודעת מה היה קורה איתי,
כנראה שלא הייתי עומדת בפיתוי.
סקרנית לגבי היעד הבא שלך.
תודה רבה לך על השיתוף המהנה.
רחל לבון